2012. március 13. kedd

márc. 13
6:39
Április második felében nyithat ki a Zöld Pardon (Infostart)
Várhatóan április második felében újra kinyit a Zöld Pardon. A 11. kerület jegyzője azt mondta, hogy a szórakozóhely tulajdonosai a Rákóczi híd budai hídfője melletti területre kérnek engedélyeket.
márc. 13
6:45
Rákay Philip váltja L. Simon Lászlót (Spa Trend Online)
Rákay Philip váltja L. Simon Lászlót a Munkácsy Alapítvány élén. Az L. Simon vezette Nemzeti Kulturális Alap (NKA) már összeférhetetlenség nélkül támogathatja az alapítvány részvételével megvalósuló kiállításokat. A meglehetősen aktív alapítvány megalakulása óta nem hívta össze a kuratóriumát, holott az alapító okirat szerint évente meg kellene tennie.
márc. 13
6:47
Hervadhatatlan rózsa (Spa Trend Online)
Lebeszéli hűséges olvasóit Umberto Eco, hogy megvásárolják "A rózsa neve" új kiadását, amelynek egyes külföldi fordításait átnézte, és kijavított bennük fordítói hibákat.
márc. 13
8:18
Ritmus a génekben (Metropol)
A tHUNder Duó nemrégen megjelent DVD-je egyedülálló módon bekerült az amerikai Hudson Music kiadó kínálatába, így már az egész világon elérhető. Interjú!
márc. 13
8:36
Őszi premier: Mary Poppins (Metropol)
Többévnyi előkészítő munka után szeptember második felében mutatja be a Madách Színház a Mary Poppins musicalváltozatát. A zenés műfaj hazai sztárjait láthatjuk majd a hármas szereposztásban játszott darabban.
márc. 13
9:39
"A lányvécében kötöttünk ki, már megint" - Supernem (hvg.hu)
Van-e rock and roll élet Magyarországon? Papp Szabi elmondja. A többiek is.
márc. 13
12:21
170 millióért ad műsort a MÜPA (hvg.hu)
Hatvankét saját gyártású, önálló televíziós műsort adott el a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak a Művészetek Palotája. Az erről szóló, ma aláírt megállapodás értelmében további 75 – az MR2-Petőfin és az MR3-Bartókon az év végéig leadandó – rádióadás is szerepel a csomagban.
márc. 13
14:18
Ludas Matyi-nosztalgiatárlat Vácon (Metropol)
Nosztalgiát és jókedvet egyaránt kínál a Volt egyszer egy Ludas Matyi című kiállítás, amely a Sajdik Ferenc-gyűjteménynek is helyet adó Váci Mosolyalbum előterében nyílik csütörtökön, és a tervek szerint egy évig lesz megtekinthető — tájékoztatott Papp László, a különleges múzeum tulajdonosa.
márc. 13
14:33
Kaszás Attilára emlékeznek Révkomáromban (Spa Trend Online)
Kaszás Attilára emlékeznek szerdán a révkomáromi Jókai Színház előtti emlékszobornál a színész halálának ötödik évfordulója alkalmából.
márc. 13
15:03
Együttműködés a Müpa és az MTVA között (Infostart)
Tartalmi-stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a Művészetek Palotája (Müpa) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetői. A partnerség keretében új kulturális műsorok jelennek meg a közszolgálati csatornákon.
márc. 13
16:06
Magyar sikerek a kaliforniai filmfesztiválon (Metropol)
Miklauzic Bence és Sós Ágnes is díjat kapott a Cinequest filmfesztiválon San Joséban - tájékoztatott a Magyar Filmunió kedden.
márc. 13
16:33
Elhunyt az Asterix törzsfőnökét játszó Michel Duchaussoy (hvg.hu)
Életének 74. évében elhunyt Michel Duchaussoy francia színész, a Comédie Francaise egykori állandó tagja hétfőn éjszaka - értesítette a sajtót a művész ügynöke.
márc. 13
16:51
Szerdától Klimt-rajzok láthatók az Albertinában (hvg.hu)
Gustav Klimt rajzaiból összeállított tárlat látható szerdától a bécsi Albertina múzeumban. A kiállítás apropója, hogy 2012-ben ünneplik a festőművész születésének 150. évfordulóját.
márc. 13
18:21
"Tenni vagy nem tenni?" - Alföldi Róbert-interjú (hvg.hu)
A Nemzeti Színház március 16-án mutatja be Shakespeare Hamletjét, Alföldi Róbert rendezésében és Szabó Kimmel Tamás főszereplésével. A premier előtti legsűrűbb időszakban mindketten interjút adtak a hvg.hu-nak.
márc. 13
18:30
Magyar győztes Bécsben (Metropol)
A bécsi Konzerthaus a 2012–13-as évadban ünnepli fennállása 100. évfordulóját. Az alkalomból 10 kategóriában zeneszerzői versenyt hirdetett az intézmény Towards the Next 100 Years mottóval.
márc. 13
19:33
Szabó István nem merte betörni az ajtót (hvg.hu)
Szépen komponált, reklámfilmes környezet, sok antik díszlet, világsztárok és lassan kibontakozó dráma. Szabó István legújabb filmje, a Szabó Magda regényéből készült Az ajtó puhán üt, hogy meg ne fájduljon.
márc. 13
19:42
Bécsi kávé, pesti lány (Metropol)
A téma jó, a hősnő kedves, de az egésznek mégiscsak olyan íze van, mintha egy jó szándékú diáklány akart volna könyvet írni.
márc. 13
20:27
Napi tévéajánló: King Kong, Amarcord, Machete (hvg.hu)
A kedd esti tévéműsorból ezúttal három igen eltérő stílusú alkotást választottunk: akad itt egy látványos kalandfilm, egy nosztalgikus művészmozi és egy gátlástalan horrorfilm is.
márc. 13
21:03
Fiatal művészeket keresnek egy lengyel zsinagóga újjáépítéséhez (hvg.hu)
Ifjú művészeket keres egy műemléki zsinagóga tetejének rekonstruálásához a Varsóban épülő Lengyel Zsidók Történeti Múzeuma. A történeti emlék másolata a jövőre megnyíló múzeum fő tárlatának részeként egy XVII-XVIII. századi zsidó kisváros életét segítene feleleveníteni.
márc. 13
21:39
Rímlátomások: újraéled a politikai költészet (hvg.hu)
Az aktuálpolitikai helyzetre egyre gyakrabban vers formában reagáló költők komoly irodalmi párbeszédet generáltak. Az egykor széles olvasótábort befolyásoló vátesz szerepre azonban nem számíthatnak.

Keresés