2012. március 6. kedd

márc. 6
6:45
Meglepetések a POSZT idei programjában (Spa Trend Online)
Több olyan produkció is szerepel az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) idei versenyprogramjában, amelynek beválogatása színházi körökben meglepetést kelthet.
márc. 6
6:47
Kicsik is, zöldek is (Spa Trend Online)
Nincs mit a szemükre vetnünk, hát persze hogy kicsik is és zöldek is, habár nem igazán marslakók, csak így becézik magukat, viszont most indultak neki, hát természetes, hogy még érezni rajtuk az éretlenséget és a bejáratlanságot.
márc. 6
7:03
Gyurcsány és Orbán az Avason (Spa Trend Online)
A Maguk akarták című kabaré kórtüneteket mutat, és egy korszakot is jellemez. Az alkotók, mintha nem mertek volna a lényegről beszélni. Szerencsére azonban vannak annyira tehetségesek, hogy feltehető félelmeik dacára nem hagyták ennyiben és a második részben már néhány erősebb jelenettel is kedveskedtek a közönségnek.
márc. 6
8:36
M. C. Scott – Kémsztori Rómában (Metropol)
A négy­kötetes sorozat egy izgal­mas törté­nelmi idő­sza­kot dol­goz fel ka­lan­dos kémthriller formájában.
márc. 6
9:12
Egy este alatt két koncert (Metropol)
A jövő héten mutatkozik be a nagyközönség előtt a BA-LAN-cE, Babos Gyula, Emilio és Lantos Zoltán formációja.
márc. 6
11:36
Ákos a Sziget 0. napján és a VOLT-on (Metropol)
Legújabb dalait és legnagyobb régi slágereit komoly látványtechnika kíséretében felvonultató új produkcióval lép fel Ákos az idei VOLT Fesztiválon, a jubileumi Sziget nulladik napján pedig egy bővebb repertoárt kínáló, egész estés önálló koncerttel várja a rajongókat.
márc. 6
11:45
Mégis szeretjük Valentint? Romantikus könyvek a Bookline sikerlistáján (Infostart)
A szerelemesek hava az egyik feltörekvő, romantikus regényeket jegyző magyar írónőnek hozta meg az aranyérmet: Fábián Janka Virágszál című könyve több szálon futó XX. század eleji szerelmi történetével csábította el a legtöbb - feltehetően női - olvasót. A második helyen egy szintén magyar szerzőnő áll, míg Frei Tamás aktuális thrillere bronzérmes lett februárban.
márc. 6
13:24
Márquez 85 éves (Metropol)
Március 6-án ünnepli nyolcvanötödik születésnapját „Gabo”, azaz Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai író, a Száz év magány című regény szerzője, a mágikus realizmus legnagyobb mestere.
márc. 6
14:36
Indiában megépítik Angkorvat mását (Metropol)
Megépítik Indiában Kambodzsa XII. századi templomegyüttesének, Angkorvatnak a pontos mását. A Gangesz folyó partján, India keleti részén épülő templom a világ legmagasabb hindu szentélye lesz, 68 méter - azaz öt emelet magas - lesz, amikor 10 év múlva elkészül.
márc. 6
15:12
Dzsoko Roszics színész 80 éves (Metropol)
Filmvetítéssel, tortával ünneplik meg Dzsoko Roszics szerb származású bolgár színésznek és 38 magyar film szereplőjének 80. születésnapját a Szófiai Magyar Intézetben szerdán.
márc. 6
17:18
Az ajtó az érzékeny nézőknek szól (Metropol)
Szabó Magda szavai helyett a színészet és a film eszközeivel mesélte el Emerenc és Magda történetét Szabó István új filmjében, Az ajtóban. Mint az Oscar-díjas rendező interjúban fogalmazott: az első pillanattól a főszereplők arca és az azokon tükröződő érzelmek érdekelték.
márc. 6
17:54
Régi és ritka könyveket lopott egy német tudós (Metropol)
Könyvtárakból milliós értékben összelopkodott régi, értékes és ritka kötetekkel volt zsúfolt egy könyvtárfosztogatás közben tetten ért német tudós családi háza a hesseni Bad Arolsenben.
márc. 6
18:30
Az alkotók kedvenc filmjei az Odeon moziban (Metropol)
Filmalkotók kedvencei címmel rendhagyó filmklubot indítanak szerdától a budapesti Odeon moziban: a május elejéig tartó programsorozat Andrew G.
márc. 6
19:03
Bárka Színház: május végére lezárulhat a fenntartóváltás folyamata (Spa Trend Online)
Május végére lezárulhat a Bárka Színház fenntartóváltásának folyamata; Seress Zoltán igazgató elmondása szerint addig a jelenlegi és a majdani fenntartó, a Józsefvárosi Önkormányzat és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) közötti szerződéssel biztosítható, hogy a társulat hozzájusson a költségvetésben elkülönített támogatásához.
márc. 6
19:42
Kiemelt beruházás lesz az Erkel Színház felújítása (Metropol)
A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások közé sorolta keddi rendeletében a kormány a budapesti Erkel Színház "előadás tartására alkalmas állapotra történő" felújítását.
márc. 6
20:00
Nagy igazságok a sötétben (Metropol)
Csütörtökön mutatja be a Centrál Színház Peter Shaffer darabját, a Black Comedyt, amelyre jegyet váltva nemcsak egy színházi előadást, de egy koncertet is megtekinthetünk.
márc. 6
22:42
A Kis ördög festhette a Mona Lisa másolatát (Metropol)
Művészettörténészek szerint valószínűleg Leonardo da Vinci Salai néven ismert tanítványa és sokak szerint szerelmese festhette azt a Mona Lisa-másolatot, amelyről a közelmúltban derült ki, hogy egy időben készült az eredeti portréval.

Keresés