2012. március 9. péntek

márc. 9
6:45
Visszaélés a szeretettel (Spa Trend Online)
Az európai film csillaga, az Oscar-díjas angol Helen Mirren főszereplésével látható mától a Szabó Magda népszerű regénye alapján az Oscar-díjas Szabó István rendezte új magyar film, Az ajtó. Érzelgős mesét bocsát útjára Stephen Daldry Rém hangosan és irtó közel címmel egy 11 éves New York-i kisfiúról, aki egzaltált módon gyászolja a tornyok elleni támadásokba belepusztult édesapját.
márc. 9
6:47
Antal Nimród 3D-s filmet készít a Metallicának (Spa Trend Online)
Háromdimenziós filmet készít Antal Nimród magyar származású amerikai filmrendező a Metallicának; a hírt a világhírű amerikai heavy metál zenekar jelentette be tegnap a honlapján.
márc. 9
6:49
Új ismeretlen Mozart-darab (Spa Trend Online)
Zenetörténeti eseménynek lesz tanúja az, aki március 23-án Salzburgban bejut Mozart szülőházának mai báltermébe. Florian Birsak osztrák pianista ekkor mutatja be azt az eddig ismeretlen zongoradarabot, amelyre a zeneszerzőről elnevezett alapítvány bukkant rá.
márc. 9
8:18
Premierre érkezett Helen Mirren (Metropol)
Az Oscar-díjas angol színésznő, Helen Mirren jelenlétében tartották meg szerda este Szabó István új filmjének, Az ajtónak a díszbemutatóját Budapesten.
márc. 9
8:20
„Egy pillanat harmónia a színpadon” (Metropol)
Örvénylő, vibráló ritmusvi­lág, őserővel áradó ma­gyar, roma, blues és indiai dallamok határozzák meg a hangzásvilágát a BA-LAN-cE nevű formációnak.
márc. 9
8:27
Ezt fogja csinálni John Malkovich Budapesten (hvg.hu)
Egy héttel később érkezik Magyarországra a Budapesti Tavaszi Fesztiválon játszó John Malkovich, akinek térdműtéte miatt kellett változtatnia az eredeti terveken.
márc. 9
10:33
Elhunyt Szőnyi G. Sándor rendező (Infostart)
Elhunyt Szőnyi G. Sándor, érdemes és kiváló művész, kétszeres Balázs Béla-díjas rendező - tudatta özvegye, Dobos Ildikó.
márc. 9
10:51
Meghalt Szőnyi G. Sándor rendező (hvg.hu)
Elhunyt Szőnyi G. Sándor, érdemes és kiváló művész, kétszeres Balázs Béla-díjas rendező - tudatta özvegye, Dobos Ildikó az MTI-vel.
márc. 9
11:15
Elhunyt Szőnyi G. Sándor filmrendező (Spa Trend Online)
Elhunyt Szőnyi G. Sándor, érdemes és kiváló művész, kétszeres Balázs Béla-díjas rendező - tudatta özvegye, Dobos Ildikó.
márc. 9
11:18
Elhunyt Szőnyi G. Sándor filmrendező (Metropol)
Elhunyt Szőnyi G. Sándor, érdemes és kiváló művész, kétszeres Balázs Béla-díjas rendező - tudatta özvegye, Dobos Ildikó az MTI-vel.
márc. 9
11:27
Századfordulós Dickens-filmet találtak egy brit archívumban (hvg.hu)
A Charles Dickens műveiből készült vélhetően legrégebbi, 1901-ből származó filmfeldolgozásra bukkantak Nagy-Britanniában.
márc. 9
12:57
Tőzsdére megy a legendás gitárcég (hvg.hu)
Tőzsdére megy a rock and roll történelem egyik nagyágyúja, a Fender hangszergyártó cég.
márc. 9
14:45
Hogyan öltözzünk fel a tavaszi tüntetésekre? - forradalmi divat (hvg.hu)
Miként öltözzünk március idusán, hogy a barikád mindkét oldalán megfeleljünk? Forradalmi divatdarwinizmus utcai harcosoknak, árakkal.
márc. 9
15:27
Új helyen indulhat újra a Zöld Pardon (Spa Trend Online)
Újraindul a tavaly ősszel bezárt budai szórakozóhely, a Zöld Pardon (ZP) valószínűleg a Rákóczi híd budai hídfőjénél, azon a helyen, amelyet korábban az önkormányzat felajánlott a szórakozóhely vezetőségének.
márc. 9
15:39
Találkozás négy halálraítélttel - Berlinben kiderült a jövő (hvg.hu)
Mindig is érdekelte, mitől más az európai filmipar, mint mondjuk az ázsiai vagy az amerikai? Hogy mitől van Európában felismerhető filmnyelv, és mért van az, hogy az összes filmkészítő ismeri egymást? Meghívjuk a kontinens filmszakmájának egyik legfontosabb laboratóriumába: ez a Berlinale Talent Campus. A jövő fiatal filmesei egy helyen. Nézzen be!
márc. 9
16:21
Rockakadémia indul neves zenészek közreműködésével (Spa Trend Online)
Rockakadémia indul áprilistól a harminc évnyi zeneoktatási tapasztalattal rendelkező THÉBA Művészeti Akadémia keretében; az elsősorban a tizen- és huszonévesek számára alapított szakképzés vezetője Szigeti Ferenc, a Karthago együttes alapítója, a tanárok között a magyar rockzene több ismert szereplője megtalálható.
márc. 9
16:24
Áprilisban indul a rockakadémia (Metropol)
Rockakadémia indul áprilistól a harminc évnyi zeneoktatási tapasztalattal rendelkező THÉBA Művészeti Akadémia keretében. Az elsősorban a tizen- és huszonévesek számára alapított szakképzés vezetője Szigeti Ferenc, a Karthago együttes alapítója, a tanárok között a magyar rockzene több ismert szereplője megtalálható.
márc. 9
16:51
Sztárszínészekkel indul napi rádiójáték a Kossuthon (hvg.hu)
Fiataloknak szóló hangjátéksorozatot indít a MR1-Kossuth Rádió - írja közleményében az MTVA kommunikációs igazgatósága. A hétfőn este fél 8-kor debütáló Időfutár Tasnádi István ötlete alapján, Tövisházi Ambrus zenéjével készül, és egy kamaszlány kalandjait követi minden hétköznap. A résztvevő színészek között van Fullajtár Andrea, Gyabronka József, Molnár Piroska, Péterfy Bori, Pokorny Lia és…
márc. 9
18:21
Két Klimt-festményt hagytak a Belvedere múzeumra (hvg.hu)
Több mint ötven értékes műalkotással, köztük Gustav Klimt két festményével gazdagodott a bécsi Belvedere múzeum egy magángyűjtő hagyatékának köszönhetően - jelentették be pénteken.
márc. 9
18:39
Készül az ellen-Euróvíziós Dalfesztivál (hvg.hu)
Saját dalversenyt akarnak rendezni azerbajdzsáni emberi jogi csoportok a május végi Eurovíziós Dalfesztivál idején, hogy felhívják a figyelmet a politikai üldöztetésekre hazájukban.
márc. 9
18:57
Nagyon félt Szabó István filmjétől Helen Mirren (hvg.hu)
Helen Mirren eddigi pályafutásában Emerenc karakterének megformálása volt az egyik legnagyobb kihívás. Az Oscar-díjas brit színész erről Berlinben beszélt pénteken, Szabó István új filmje, Az ajtó németországi premierje előtt. A bemutató előtt Helen Mirren újságíróknak azt mondta: soha nem volt még akkora különbség saját személyisége és a szerep között, mint Emerenc, a magyar házvezetőnő esetében.
márc. 9
19:33
Rendkívüli ülésen érdeklődtek bérükről a Kamaraszínház dolgozói (hvg.hu)
Budapesti Kamaraszínházban, az eseményen a színház dogozói azt szerették volna megtudni, hogy mikor kapják meg hónapok óta elmaradt bérüket és meddig lesz állásuk.
márc. 9
19:51
Őt küldi Szlovákia az Eurovíziós Dalfesztiválra (hvg.hu)
Max Jason Mai (MJM) rockzenész, énekes-dalszerző és ritmusgitáros személyében egy "fiatal és tehetséges" muzsikus képviseli Szlovákiát az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Bakuban - olvasható a fesztivál hivatalos honlapján.
márc. 9
20:00
Hónapok óta nem kapnak bért a színészek (Metropol)
Rendkívüli társulati ülést tartottak pénteken a Budapesti Kamaraszínházban. Az eseményen a színház dogozói azt szerették volna megtudni, hogy mikor kapják meg hónapok óta elmaradt bérüket és meddig lesz állásuk.
márc. 9
20:15
Totális kiszolgáltatottság (Spa Trend Online)
Végelszámolás indult a Budapesti Kamaraszínház ellen, erről tájékoztatta volna a tulajdonos, a Vagyonkezelő Zrt. egyik vezetője, Nagy Attila péntek délután a társulatot. Zsebre dugott kézzel kiállt a pódiumra, és közölte, hogy hang és képrögzítés nem lehetséges.
márc. 9
20:45
Elhunyt az egyik első diszkózenekar énekese (hvg.hu)
Egy dél-karolinai idősotthonban elhunyt csütörtökön Jimmy Ellis, az egyik első diszkózenekar, az 1970-es években népszerű The Trammps énekese. 74 éves volt.

Keresés