2013. január 14. hétfő

jan. 14
4:33
Golden Globe: A Szerelem a legjobb idegen nyelvű film (Infostart)
Az Argo-akció című filmnek, Daniel Day-Lewisnak és Jessica Chastainnek ítélték oda a legfontosabb kategóriákban a Golden Globe-díjat Los Angelesben, helyi idő szerint vasárnap éjjel.
jan. 14
6:57
Az Argo-akció, Daniel Day-Lewis és Jessica Chastain a legjobbak (Metropol)
Los Angelesben, helyi idő szerint vasárnap éjjel ítélték oda a Golden Globe-díjakat.
jan. 14
9:21
Oscar-díj: az idei ceremóniát Spielberg Lincolnja uralhatja (Metropol)
Reakciók és esélylatolgatások az idei jelöltek név- sorának kihirdetését követően.
jan. 14
10:15
Nyolc év után új dallal jelentkezik a Destiny's Child (Metropol)
A Nuclear című dal az együttes Love Songs című válogatáslemezén kap helyet.
jan. 14
13:51
Személyes búcsú a Nemzeti Színházban (Spa Trend Online)
Alföldi Róbert sok tekintetben a szombaton bemutatott Sirály előadásával búcsúzik a Nemzeti Színháztól. Jelképes, hogy érkezésünkkor a színészek veszik el tőlünk a kabátunkat, és a produkció végén ők adják ki nekünk, ezzel is elköszönve tőlünk.
jan. 14
15:03
Depardieu mégsem lesz szibériai színész (Metropol)
Viccnek szánta a Gérard Depardieu francia színésznek alig egy hete tett állásajánlatot a nyugat-szibériai Tyumeny drámai színházának igazgatója.
jan. 14
15:21
A Lincoln a legfőbb esélyes (Spa Trend Online)
Az Argo-akció bekerült a legjobb filmek kategóriájába, de Ben Affleck nem szerepel a legjobb rendezők listáján. Ugyanígy járt Kathryn Bigelow is, hiányzik a rendezők közül, de a Bin Landen-ügyről készült Zero Dark Thirty ott van a legjobb filmek között. Ouentin Tarantino is leállíthatja a drukkot, amikor a rendezők díja kerül sorra a gálán, de a Django elszabadul ringbe száll a legjobb film…
jan. 14
15:23
Orwell és Bulgakov szamizdatban (Spa Trend Online)
George Orwell angol és Mihail Bulgakov orosz író művei magyar fordításának történetéről, a késő Kádár-korszak kiadáspolitikájáról írók és műfordítók beszélgetnek a Remekművek a szamizdatban címmel kedden induló négy részes irodalmi sorozatban, az Országos Idegennyelvű Könyvtárban.
jan. 14
15:25
Színészek nélkül nem megy (Spa Trend Online)
Ha egy magyar kereskedelmi adó önálló sorozatot kezd, minden bizonnyal hamarosan krimi lesz belőle. Nincs is ezzel semmi baj, mert amint egy okos szerző a krimikről szóló könyvében leírta: ez a műfaj a felnőtt, városi ember népmeséje. (Kimutatta a motívumok hasonlóságát is.)
jan. 14
16:15
Új színházi lapot mutatnak be a Nemzeti Színházban (Spa Trend Online)
Január 20-án, délután hat órától mutatják be a Nemzeti Színházban a "Játéktér" című színházi lapot. A bemutatón a lap szerkesztői Demény Péter, Kötő József, Sebestyén Rita és Ungvári-Zrínyi Ildikó vesznek részt, a rendezvény házigazdája Alföldi Róbert.
jan. 14
20:45
Ascher Tamás: "mind elmentünk a falig" (Spa Trend Online)
A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektora szerint az elvonások nyomán rendkívül nehéz körülmények közé kerültek a művészeti egyetemek. "Mind elmentünk a falig" - fogalmazott Ascher Tamás hétfőn az MTI-nek.
jan. 14
21:21
Eurovíziós Dalfesztivál - Bemutatták a magyar elődöntő résztvevőit (Spa Trend Online)
Bemutatták A Dal című produkció harminc elődöntős dalának énekeseit hétfő este Budapesten; az Eurovíziós Dalfesztivál előválogató show-ja február 2-tól lesz látható az M1-en. A műsorba bejutott énekesek között van Gáspár Laci, Keresztes Ildikó, Polyák Lilla, Radics Gigi és Vastag Tamás.
jan. 14
21:57
David Bowie robbantott - videó (Infostart)
David Bowie új száma a brit kislemez eladási lista első tíz helyezettje közé került: a brit énekes egy évtizedes szünet után rukkolt elő a Where Are We Now? című dallal.

Keresés