2013. február 12. kedd

febr. 12
6:42
Új dimenziókban a kung- fu film műfaj (Spa Trend Online)
Egyre nehezebb társadalmi-politikai filmeket csinálni és egyre kevesebb ember kíváncsi ezekre - mondta Matt Damon Berlinben. Szerinte a nézők a 200 millió dolláros blockbastereket akarják látni 3D-ben, Imax moziban, ezért az izgalmas témák mind a televízióba vándorolnak. Hollywood közkedvelt sztárja a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatta be a Gus Van Sant rendezésében készült új filmjét, Az…
febr. 12
6:44
Fejetlen akt (Spa Trend Online)
Nem a téma a kényes, a botrány, amely nyomába eredt. A francia sajtó legkomolyabb orgánumai, vezető országos lapok, napok óta nagy terjedelemben reprodukálják Gustave Courbet-nak 1866-ban alkotott híres festményét, "A világ eredetét". Kamasz szemmel tekinthető volna akár pornográf alkotásnak is, annyira naturalista.
febr. 12
6:46
A mindenen átgázoló korrupció káosza (Spa Trend Online)
A TÁP Színház Vajdai Vilmos vezetésével legutóbbi premierjében tutira megy és célba is ér. Különösebb aktualizálás nélkül telitalálat ugyanis a darabválasztás.
febr. 12
9:06
BAFTA: tarolt Affleck filmje (Metropol)
Az Argo-akció kapta meg a két fő trófeát a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia vasárnapi londoni díjkiosztóján.
febr. 12
10:18
Bruce Willis francia kitüntetést kapott (Metropol)
A francia művészeti érdemrend parancsnoki fokozatával tüntették ki a Die Hard-filmek sztárját filmes életművéért hétfőn Párizsban.
febr. 12
15:06
Meghalt Kálmán Éva szinkronszövegíró (Metropol)
A Balázs Béla-díjas alkotó olyan filmrendezők alkotásait ültette át magyar nyelvre, mint Alfred Hitchcock és Jirí Menzel.
febr. 12
15:24
Vasárnap zár a Cézanne-kiállítás (Metropol)
A látogatókat péntektől vasárnapig meghosszabbított nyitva tartással várják.
febr. 12
15:26
Uecker műtermi nap a Szépművészetiben (Metropol)
A műtermi nap azonban nem csupán a szemlélődésre, hanem az alkotásra is lehetőséget ad.
febr. 12
20:12
Verbális birkózás a birkózásért (Spa Trend Online)
Noha előzetesen kulmináltak azok a hírek, melyek szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága az öttusa sportágat tervezi levenni 2020-tól az ötkarikás játékok műsoráról, a grémium - jókora megdöbbenést keltve - a birkózás száműzésére szavazott.

Keresés