2018. január 16. kedd

jan. 16
0:54
Véres drogháborút ígér a Sicario 2 előzetese (Hírstart)
A folytatásban Benicio Del Toro és Josh Brolin is visszatér, hogy közösen leszámoljanak a kartellekkel.
jan. 16
0:58
Három óriásplakát Ebbing határában - Kritika (Hírstart)
A négy Golden Globe-díjat nyert hosszú című film tényleg ennyire jó lenne? Nos, még annál is sokkal jobb!
jan. 16
1:24
Világszínvonalú a debreceni orvosképzés (Hírstart)
A világ bármely pontján megállják a helyüket azok az orvosok, akik a Debreceni Egyetem hazai és nemzetközi elitbe tartozó Általános Orvostudományi Karán sajátítják el a gyógyítás tudományát. Az idén 100 éves debreceni orvosképzés versenyképessége vitathatatlan. Az orvosi és egészségtudományi képzéseket indító vidéki felsőoktatási intézmények között
jan. 16
5:45
Hihetetlen összeget adhatnak egy Picasso-festményért (Infostart)
Pablo Picasso egy 1937-es festménye lesz a sztárja a Sotheby's impresszionista és modern művészeti alkotásokat felvonultató február 28-i aukciójának Londonban: a műtárgypiacon most debütáló alkotás leütési árát 36,5 millió fontra (12,6 milliárd forintra) becsülik.
jan. 16
6:54
Vigyázó szemetek Erdélyre vessétek! (autopro)
A negyedévente megjelenő Parnasszus című folyóirat a legújabb számában két fontos erdélyi szerzőre helyezi a hangsúlyt. Egyikük a 2016-ban Babérkoszorú-díjjal kitüntetett és jelentős életművet felépített Farkas Árpád író, költő, műfordító, míg a másik a figyelmet érdemlő, 1982-ben tragikus körülmények között elhunyt Hervay Gizella.
jan. 16
6:57
Sharon Stone nevetésben tört ki, amikor arról kérdezték, hogy zaklatták-e valaha (168 Óra Online)
40 éven át a filmiparban, ezzel a kinézettel?
jan. 16
7:18
Meghalt az Oh Happy Day című dal előadója (24.hu)
Edwin Hawkins 74 éves volt.
jan. 16
7:24
Sharon Stone nevetésben tört ki, amikor arról kérdezték, hogy zaklatták-e valaha (Hírstart)
40 éven át a filmiparban, ezzel a kinézettel?
jan. 16
7:30
Gary Oldman nem is kövér! - A legsötétebb óra (Hírstart)
A vastag maszk alatt az egyik legzseniálisabb angol színész alakítja a valaha volt legzseniálisabb angol miniszterelnököt, természetesen zseniálisan. A többi csak majdnem felesleges körítés.
jan. 16
7:54
Bruce Lee a fénykarddal is jól bánt volna (Hírstart)
Bruce Leetől a Tomboló ököl az egyik legkorszerűbb harcművészeti filmnek számít a történelemben, amiről tökéletes mozdulatai miatt nem hittük volna, hogy még fokozni lehet. Tévedtünk. Csak egy fénykard kell hozzá. The post Bruce Lee a fénykarddal is jól bánt volna appeared first on A Hetedik Sor Közepe.
jan. 16
8:24
Fröcskölhetnék jobban is a szenteltvizet (24.hu)
Renegát papok gyermekotthonban kergetik az ügyeletes démont.
jan. 16
8:24
“Most kell megragadni a lehetőségeket” – Borbély Alexandra válaszolt (Hírstart)
Borbély Alexandra a Testről és lélekről főhősének ártatlanságáról, a női egyenjogúságról és filmterveiről is mesélt a Magyar Nemzetnek. A Magyar Nemzet cikkéből: “Szokás említeni, hogy a filmbéli minőségellenőrnek autisztikus jegyei vannak, de számomra a legfőbb, hogy egy nagyon tiszta lényt tisztelhetünk benne. Mintha még nem is találkozott volna
jan. 16
8:36
Meghalt az Oh Happy Day című dal előadója (Hírstart)
Edwin Hawkins 74 éves volt.
jan. 16
8:38
A Star Wars(ok) vizuális érzékenysége (Hírstart)
Rian Johnson Star Wars filmjéről, Az utolsó Jediről. The post A Star Wars(ok) vizuális érzékenysége appeared first on :: dunszt.sk ::.
jan. 16
8:42
A Star Wars(ok) vizuális érzékenysége (Hírstart)
Rian Johnson Star Wars filmjéről, Az utolsó Jedikről. The post A Star Wars(ok) vizuális érzékenysége appeared first on :: dunszt.sk ::.
jan. 16
9:12
Vendégváró Fesztivál – A nagyváradi színház az idei vendég a Bethlen téren (Hírstart)
Január 19-20-21-én hatodik alkalommal rendezi meg a Bethlen Téri Színház a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált, amelynek idei meghívottja a nagyváradi Szigligeti Színház, amely mindhárom tagozatával jelen lesz a háromnapos rendezvényen.   Január 19. és 21. között a Bethlen Téri Színházban vendégeskedik a Szigliget
jan. 16
9:24
Vendégváró Fesztivál – Nagyváradi az idei díszvendég a Bethlenben (Hírstart)
Január 19-20-21-én hatodik alkalommal rendezi meg a Bethlen Téri Színház a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált, amelynek idei meghívottja a nagyváradi Szigligeti Színház, amely mindhárom tagozatával jelen lesz a háromnapos rendezvényen.   Január 19. és 21. között a Bethlen Téri Színházban vendégeskedik a Szigliget
jan. 16
10:12
Mindjárt itt a Campus első nevei (Hírstart)
A Campus Fesztivál 2017-ben rekordszámú közönséget, 105 ezer látogatót vonzott Debrecenbe és úgy tűnik ez a felfokozott érdeklődés még a fesztiválszezon után sem állt le, év végén háromszorosára emelkedett az elővételben megvásárolt 2018-as bérletek száma. Ez példátlan adat a 10 éves fesztivál működése során, főleg annak ismeretében, hogy a Campus
jan. 16
10:24
Bemutatkozik Rómában a magyar kortárs művészet (Hírstart)
Aspektusok címmel kortárs magyar grafikai és kisplasztikai kiállítás nyílik a Római Magyar Akadémián.
jan. 16
10:27
Meghalt Edwin Hawkins, a legismertebb dala az Oh Happy Day volt (Startlap)
Edwin Hawkins Grammy-díjas gospelsztár 74 éves volt.
jan. 16
10:36
Woody Allen új filmjében több színész sem kér a gázsiból (24.hu)
A Szólíts a nevedenből ismert Timothée Chalamet adott ki egy nyilatkozatot, hogy nem minden a jó szerep, néha mérlegelni kell.
jan. 16
10:48
Tizenötezren látták a budapesti cirkuszfesztivált (Hírstart)
Több mint tizenötezren látták a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál előadásait és kísérőprogra
jan. 16
10:54
A cirkuszfesztivál díjazottjai (Hírstart)
Január 13-án, szombaton ért véget a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyprogramja. A Vajdahunyad várában megtartott díjátadó banketten számos, a fesztiválon fellépő artistát jutalmaztak különdíjjal, amiket a nemzetközi cirkuszi szakma fontos szereplői adtak át.
jan. 16
11:24
Napfényes kilátástalanság (autopro)
Sean Baker, a 2015-ös Tangerine című film rendezője ismét nehéz helyzetben élő, a társadalom peremterületére sodródott emberekről mesél. Mindezt azonban a megszokottól egészen eltérő perspektívából közelíti meg: néhány kisgyermek szemszögéből mutatja meg, néha milyen kevés is elég a boldogsághoz, és hogy a gyermeki látásmód a legkilátástalanabb kör
jan. 16
11:30
Meghalt Edwin Hawkins, a legismertebb dala az Oh Happy Day volt (Hírstart)
Edwin Hawkins Grammy-díjas gospelsztár 74 éves volt.
jan. 16
11:36
Instagram storyból forgatott klipet a twentees (Hírstart)
A gitárpopban utazó twentees az Y-generáció hangja, dalaikban már többször hitelesen megírták az őket és a generációjukat érintő problémákat, érzéseket, most pedig egy teljes EP-t szánnak a témának. A lemez első darabja az Y, aminek egy Instagram story a klipje, élőben pedig az Y-sztorik bemutatóján, március 1-jén a Kuplungban lehet őket hallani.
jan. 16
11:42
Szaúd-Arábiában 35 év után lehet mozizni, le is adták Az Emoji-filmet (24.hu)
Érdekes választás, de ezt leszámítva óriási előrelépés, hogy szaúdiak nézhetnek filmeket.
jan. 16
11:42
Igazi orfeumi hangulat az Orfeumban: Szávai Viktóriával és Adorjáni Bálinttal (hirado.hu)
Pont egy éve fut már a Kié vagy, mondd? című előadás a harmincas évek stílusát, hangulatát felidéző kétszemélyes zenés előadás. A produkció most igazán autentikus környezetbe kerül: az Orfeum Klubban láthatjuk a kaszinók édes-bús világát.
jan. 16
11:54
Meghalt Edwin Hawkins, az Oh Happy Day énekese (Hírstart)
A gospelsztár sosem akart betörni a zeneiparba.
jan. 16
11:54
Rendhagyóból klasszikus (autopro)
A száz évre visszatekintő szecesszió köré szervezett programsorozat az osztrák főváros kiemelt eseményei közé tartozik az idén. A Gustav Klimt és Egon Schiele köré csoportosuló, legmerészebb álmaikat megvalósító, egyben egy új stílust meghonosító művészekre bőven ráfér az ünneplés: a szecesszió a mai napig változatlanul kivívja a nagyközönség csodá
jan. 16
11:57
A The Cranberries énekesnője depressziós volt (Startlap)
Közben a rendőrség megerősítette, a 46 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt Dolores O’Riordan halála kapcsán nem bukkantak semmilyen gyanús tényezőre.
jan. 16
12:06
Most ingyen megnézheted az új Harry Potter filmet (Hírstart)
Kickstarteren kalapozták össze a pénzt a „legújabb Harry Potter filmre” a rajongók, ami igazából a sötét nagyúr, Voldemort eredettörténetét mutatja be. A film az eredeti filmek forgalmazójának, a Warnernek a hozzájárulásával került fel a Youtube-ra.
jan. 16
12:09
Németh S. Szilárd: Az ATV-ből nem lesz fideszes bulvártévé (Startlap)
Az ATV vezérigazgatója szerint lejáratókampány indult a csatorna ellen. Azt mondja, a tulajdonos Hit Gyülekezete nem befolyásolja a tartalmat és hogy eszük ágában sincs kivonni a közéleti tematikát műsoraikból. Interjú.
jan. 16
12:18
Bohumil Hrabal: Házimurik – a Debreceni Csokonai Színházban (Hírstart)
Hrabal Házimurik című kisregényének színpadi adaptációját Téri Sándor rendezésében, Zeck Juli főszereplésével mutatta be a Csokonai Színház. Hrabal ezúttal a felesége szemével látja-láttatja önmagát, megismerkedésük történetét és azt a sokszínű környezetet, amelyben sorstársaikkal együtt életüket próbálják újrakezdeni. Eliška nagypolgári családból
jan. 16
12:20
Meghalt Edwin Hawkins, az énekes, aki az Oh, Happy Day című dalt írta (Hírstart)
A zenészt 74 éves korában érte a halál.
jan. 16
12:30
Ma este is otthon a Zeneakadémián (autopro)
Kedden 19.30-tól Nils Mönkemeyer brácsa­művész, a müncheni Zenei és Színházművészeti Főiskola professzora lesz a Kelemen Kvartett vendége az Otthon a Zeneaka­démián című koncertsorozat estjén. Nils Mönkemeyer brácsaművészt fia­tal kora ellenére magasztaló jelzőkkel illeti a zenészvilág és a kritikusok is.
jan. 16
12:39
Ha véget ér, a Trónok harca sosem fog folytatást kapni (Startlap)
Casey Bloys, az HBO programigazgatója egy interjúban erősítette meg, a nyolcadik évad után egész biztosan nem tér vissza A tűz és jég dala. Ha lesznek előzménysorozatok, azokra is várni kell.
jan. 16
12:48
Karöltve a kísértettel - Balázs Béla utolsó évei (Hírstart)
A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könytárban mutatják be Hamar Péter Karöltve a kísértettel - Balázs Béla utolsó évei című könyvét. A kötetbemutató 2018 január 18-án (csütörtökön) 16:30-kor kezdődik a könyvtár Kamaratermében. A kötetet Karádi Zsolt főiskolai tanár mutatja be.
jan. 16
13:18
Orgonakoncert-sorozat indul a szegedi Dómban (Hírstart)
Az erről szóló együttműködési megállapodást kedden írta alá Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök és Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
jan. 16
13:21
Az egekbe szöktek a Cranberries lemezeladásai (24.hu)
De egyelőre szinte semmit sem tudni a tragikus hirtelenséggel, 46 évesen meghalt Dolores O’Riordanről.
jan. 16
13:36
Ingyenes koncert Budapesten az egyik legközkedveltebb spanyol rockcsapattal (Hírstart)
A King Of Beasts turné keretein belül Budapestre látogat és ingyenes koncertet ad az L.A. nevű spanyol formáció január 22-én a Hard Rock Caféban.
jan. 16
14:00
Két újabb képről derült ki, hogy Van Gogh festette (hirado.hu)
Az egyik képről néhány évvel ezelőtt még határozottan állították, hogy nem a mester munkája.
jan. 16
14:06
Hátborzongató új trailer érkezett Ridley Scott horrorsorozatához (Hírstart)
A The Terror az 1845-ben az északnyugati átjáró felkutatására az Északi-sarkra indult expedícióról szól, a valós történelmi alapokat az A dolog című biohorrorral bruttósítva. Az AMC-nek gyártott sorozat munkálataiban producerként Ridley Scott is részt vett, ami nem egy rossz ajánlólevél. Március 26-án érkezik az első rész.
jan. 16
14:06
Könyvbemutató: Bencések Magyarországon a pártállami diktatúra idején (hirado.hu)
A most bemutatásra kerülő kötetben közölt tanulmányok az 1945 és 1990 közötti egyházüldözésekre, valamint a bencés rend korabeli helyzetének bemutatására fókuszálnak.
jan. 16
14:24
Rendezvények a Magyar Kultúra Napja alkalmából (Hírstart)
A Németh László Városi Könyvtár több programmal is várja majd az érdeklődőket.
jan. 16
14:27
Mentelmi joga felfüggesztését kéri a cseh kormányfő (Spa Trend Online)
A parlament eljárást indított Babis ellen, a gyanú szerint európai uniós támogatásokkal élt vissza.
jan. 16
14:29
Bírók lázadása - Handó kritikusai is a bírói tanácsban (Spa Trend Online)
"Forradalom, lázadás, taktikai KO az elnöknek..." - így értékelték testület tagjainak megválasztását.
jan. 16
14:30
Találtak két új Van Gogh-ot (Hírstart)
Montmartre dombja kőbányával, illetve kőbánya nélkül.
jan. 16
14:31
Zaklatás miatt elítéltek egy volt parlamenti képviselőt (Spa Trend Online)
Az MTI úgy tudja, Zagyva György Gyuláról van szó.
jan. 16
14:33
Épületbe csapódott egy diákokat szállító busz Németországban (Spa Trend Online)
Hat súlyosan sérült gyereket mentőhelikopterekkel vittek kórházba.

Keresés