2018. február 14. szerda

febr. 14
0:39
A Sony már ejtené is Tarantino új filmjét? (Hírstart)
Egy pletyka szerint már érik a következménye a rendező kínos ügyeinek Egy pletyka szerint már érik a következménye a rendező kínos ügyeinek, a stúdió már gondolkodik azon, hogy mégsem vállalja be a projektet.
febr. 14
0:43
Dwayne Johnson még sosem szállt szembe ilyen fenevaddal! (Hírstart)
Megkapta második hivatalos előzetesét a Szikla soron következő, hamarosan a hazai mozikba is érkező akciófilmje, a Rampage - Tombolás és rombolás. Ahogy azt a bevételi statisztikák mutatják, a nézők világszerte rajonganak Dwayne Johnsonért, és  Godzilla vagy épp a Kong: Koponya-sziget bevételeiből az is kiderül, hogy a gigászi szörnyek sem állnak t
febr. 14
2:39
Hamvazószerda – nagyböjt kezdete (Hírstart)
„Ember, emlékezz rá, hogy porból vagy és porrá leszel!” Ezeket a szavakat mondja ma a katolikus templomokban a pap, miközben hamuval keresztet rajzol a hívek homlokára. Hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjti időszak, a húsvétot megelőző 40 nap, a bűnbánat ideje. Ma egyúttal szigorú böjti nap is van, napi háromszori étkezéssel és hústilalommal. Le
febr. 14
4:03
Az egészt várost legyalulják a Rampage: Tombolás új előzetesében (Hírstart)
King Kong vs Godzilla Dwayne Johnson soron következő filmjében a látványé és az izmoké lesz a főszerep, de tudjátok... néha ilyen is kell...
febr. 14
5:21
Angra: itt az új klip, pénteken jön az Ømni album, áprilisban magyar koncert (Hírstart)
Február 16-án jelenik meg a brazil Angra új, Ømni című nagylemeze, amelyről most bemutatták a War Horns című videót. A zenekar tavasszal, karrierje során első ízben végre Budapesten is fellép.
febr. 14
6:09
Minden, amit a mai napról tudnod kell! (Startlap)
A Valentin-nap nem csupán a szerelmesekről szól, összeszedtük mit ünneplünk még ma.
febr. 14
7:03
Ismét építészeti filmnapok a Toldiban (Hírstart)
Március 8–11. között rendezik az idén 10 éves Budapesti Építészeti Filmnapokat a Toldi Moziban. A fesztivált szervező Kortárs Építészeti Központ (KÉK) immár 10 éve hozza el évről évre Budapestre a legjobb építészettel és a várossal foglalkozó filmeket. A több mint 30 filmből álló válogatást 7 tematikus blokkba osztva, eredeti nyelven, magyar vagy a
febr. 14
7:33
A Sony kitenné Tarantino szűrét (Hírstart)
Nem voltak könnyű napjai Tarantinónak múlt héten, és még az is lehet, hogy hosszútávú következményekkel kell számolnia a rendezőnek. Könnyen lehet, hogy a Sony kifarol az egyébként is elég kockázatos projekt mögül. Múlt héten derült fényre Quentin Tarantino és Uma Thurman ügye, és bár a színésznő végül igyekezett tisztázni a rendezőt, másnap már eg
febr. 14
7:51
Sikersorozatok jönnek a hazai tévéképernyőkre (Hírstart)
Márciusig három sikersorozat debütál az RTL egyik csatornáján.
febr. 14
7:57
Érdekes hírek érkeztek az Obi-Wan Kenobiról készülő mozival kapcsolatban (Hírstart)
Aki figyelemmel kíséri a Star Wars-franchise alakulását, annak a puszta tény, hogy film készül Kenobiról, nem lesz nagy meglepetés, de azért van néhány konkrétum, ami még őket is érdekelheti.
febr. 14
8:06
Az Oscar-díjas színész nemcsak szabóként, cipészként is megállná a helyét (Blikk)
A Fantomszál története 1955-ben játszódik Londonban, a Woodcock Divatházban. A tulajdonos testvérpár közül Cyril gondoskodik az üzletmenetről, míg bátyja, a tehetséges, ám nehéz természetű Reynolds bárónőket, filmsztárokat és éltes úriasszonyokat öltöztet. Ám felbukkan a fiatal kelet-európai bevándorló lány, és alapjaiban forgatja fel a férfi és a
febr. 14
8:39
Budaházy ismét a bíróságon (Spa Trend Online)
Első fokon, nem jogerősen tizenhárom év fegyházra ítélték.
febr. 14
8:39
Kedvenc romantikus filmjeink, amik még jók is! (24.hu)
Bálint-nap van, ez az a nap, amikor sokak nagy kínlódására be kell ülni az épp aktuális akárminek az ötven árnyalatára – de semmi vész, nincs minden veszve!
febr. 14
8:41
Orosz foglyaink sorsa (Spa Trend Online)
Az a körülmény, hogy Oroszországgal formális békeszerződés egyelőre nem jött létre, a lakosság széles köreit a hadifoglyok helyzete miatt rendkívüli mértékben nyugtalanítja
febr. 14
8:45
Új alkotások támogatásáról döntött a Filmalap (Hírstart)
A Teljesen idegenek című nagy sikerű olasz vígjáték remake változata lesz Goda Krisztina ötödik mozifilmje, a BÚÉK címmel készülő alkotást 350 millió forinttal támogatja a Filmalap.
febr. 14
9:12
Házba rohant egy kisteherautó (Spa Trend Online)
Fának, majd falnak ütközött a furgon.
febr. 14
9:14
Szintén egy "szakítás szélén álló " sztáredző tűnt fel Katinka közelében (Spa Trend Online)
Megvan Shane Tusup utódja?
febr. 14
9:21
"Csuja Imivel egy melegpornóban lenni mindenképpen felemelő" - a Valami Amerika 3 díszbemutatóján jártunk (Hírstart)
A Valami Amerika 3-tól nincsenek elájulva a kritikusok, Herendi Gábor rendező szerint azonban nevetséges olyasmiket számon kérni egy vígjátékon, amiket felhánytorgatnak. Videónk a film díszbemutatójáról, Ónodi Eszterrel, Oroszlán Szonjával, Szabó Győzővel, Ganxsta Zoleeval, Nagy Ervinnel és Pásztor Annával.
febr. 14
9:36
Lukács György, a profilidegen – Szétszórják a szellemi hagyatékot, felszámolják a kutatóhelyet (168 Óra Online)
Január 15-én elkezdődött az a több hétig tartó átadás-átvételi procedúra, amelynek végén a Lukács Archívumban és Könyvtárban (LAK) őrzött kéziratokat elszállítják Lukács György filozófus egykori otthonából.
febr. 14
10:03
Véget ért a farsang, elkezdődött a nagyböjt (Hírstart)
Hamvazószerdával véget ért a farsangi időszak és elkezdődött a negyvennapos böjt, mellyel a keresztények a húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére készülnek.
febr. 14
10:21
Változatos kulturális programok az SZTE-n (Hírstart)
A XV. alkalommal megrendezésre kerülő Egyetemi Tavasz keretében színházi előadásokkal, koncertekkel, fesztiválokkal várják az érdeklődőket.
febr. 14
10:39
Thomass Mann-díjat kap Mircea Cărtărescu (Hírstart)
Mircea Cărtărescu román író kapja idén a Müncheni Bajor Szépművészeti Akadémia és Lübeck városa által odaítélt, Thomas Mannról elnevezett irodalmi díjat.
febr. 14
10:48
Vegyen Aba-Novákot 40 ezer forintért! (Blikk)
Nem mindennapi árverést tart grafikákból a BÁV jövő szerdán: 150 év több mint 200 műalkotását válogatták össze az aukciósház szakértői, ráadásul most kifejezetten olcsón juthatnak ezekhez az érdeklődők: a legnagyobb alkotók grafikái akár néhány tízezer forintért megvásárolhatóak.
febr. 14
10:51
Becsapják a szegényt - Tűzifahirdetéseket töröltek (Spa Trend Online)
A próbavásárlásokon vélhetően lopott fűtőanyagokat találtak.
febr. 14
10:57
Bucsi Réka és Tenki Réka az idei Berlinálén (Hírstart)
A csütörtökön kezdődő 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be először Bogdán Árpád Genezis című második mozifilmjét, illetve Enyedi Ildikó Az én XX. századom teljeskörűen felújított változatát is.
febr. 14
11:03
Szilasi László és Grecsó Krisztián is könyvbemutatót tart (Hírstart)
A Magyar Írószövetség kezdeményezésére Jókai Mór születésnapjához kapcsolódva rendezik meg a Magyar Széppróza Napját.
febr. 14
11:09
Kincsek bújnak meg a kortárs magyar írók művei között is (Hírstart)
Jókai Mór születésnapján, február 18-án ünnepeljük a magyar széppróza napját. Gombos Péter úgy látja, a kortárs magyar írók művei közt is kincsek bújnak meg.
febr. 14
11:15
Tömörkény üzenete a kortárs hódmezővásárhelyi olvasóknak és íróknak (Hírstart)
Idén első alkalommal ünnepelhetjük a magyar széppróza napját, amihez a városi könyvtár is csatlakozik.
febr. 14
11:21
Valami Amerika 3: amennyi bőrt le lehetett húzni róla, azt lehúztuk (Startlap)
A Valami Amerika 3 díszbemutatóján jártunk, ahol kiderült, az újságíró nem ember, és bár az első kritikák nem hízelgőek, Herendi Gábor rendező sok nézőt vár a filmre.
febr. 14
11:21
Valami Amerika 3: amennyi bőrt le lehetett húzni róla, azt lehúztuk (Hírstart)
A Valami Amerika 3 díszbemutatóján jártunk, ahol kiderült, az újságíró nem ember, és bár az első kritikák nem hízelgőek, Herendi Gábor rendező sok nézőt vár a filmre.
febr. 14
11:21
Egy igazán zúzós metálbanda is fellép a Volton (hirado.hu)
Újabb világsztárokkal lepte meg közönségét a Telekom VOLT Fesztivál. Először áll hazai színpadra az amerikai szupersztár csapat, az Avenged Sevenfold, tucatnyi tortával és egy várhatóan gigantikus show-val tér vissza Sopronba az elektronikus zenei élet egyik igazán ikonikus alakja, Steve Aoki, érkezik a The Kills és az X Ambassadors.
febr. 14
11:24
James Francót nem temette maga alá a botrány (24.hu)
Benne lesz a Fülledt utcák második évadjában is.
febr. 14
11:26
Gyöngyöt szórt a disznók elé, ezért inkább ügyvéd lett (24.hu)
A 70 éves korában elhunyt Tom Rapp kultikus pszich-folkzenekart vezetett, Elton John tőle nyúlta az egyik legnagyobb sikerét.
febr. 14
11:27
Egy igazán zúzós metálbanda is fellép a Volton (Hírstart)
Újabb világsztárokkal lepte meg közönségét a Telekom VOLT Fesztivál. Először áll hazai színpadra az amerikai szupersztár csapat, az Avenged Sevenfold, tucatnyi tortával és egy várhatóan gigantikus show-val tér vissza Sopronba az elektronikus zenei élet egyik igazán ikonikus alakja, Steve Aoki, érkezik a The Kills és az X Ambassadors.
febr. 14
11:27
V4 filmfesztivál az Urániában (hirado.hu)
Szerdától négynapos V4 filmfesztivált rendeznek az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a lengyel, a cseh, a szlovák filmek mellett természetesen magyar alkotások is várják az érdeklődőket.
febr. 14
11:28
Hős rendőr lett a Metallica frontemberéből (24.hu)
Egy filmben tartóztatja majd le Ted Bundyt, a hírhedt sorozatgyilkost.
febr. 14
11:33
Kilép a Beatricéből és Ausztriába költözik a zenekar gitárosa (Startlap)
A kétlaki életet befejezi, és feleségét követi, aki Bécsújhelyen találta meg szerencséjét.
febr. 14
11:33
Improvizált videovetítés kíséri a Stúdió 5 új szerzői estjét (Hírstart)
A tavalyi nagy sikerű bemutatkozó koncertjük után új szerzői esttel jelentkeznek a Studio 5 zeneszerzőcsoport tagjai február 23-án a Zeneakadémián.
febr. 14
11:35
A Metallica kapja idén a könnyűzenei Nobel-díjat (Hírstart)
A Metallica és az afgán országos zenei intézet kapja idén a zenei Nobel-díjnak is nevezett svéd Polar zenei díjat - számolt be róla a BBC hírportálja.
febr. 14
11:45
Már a Disney érkezése előtt tervben volt egy Han Solo-film (Hírstart)
Lucast is foglalkoztatta a karakter Lawrence Kasdan forgatókönyvíró az Entertainment Weekly interjújában árulta el, hogy még a Lucasfilm eladását megelőzően hozzálátott a szkripthez.
febr. 14
11:57
Film a szexuális tárggyá tett nőről, ami a MeToo-mozgalom szerint rendben van (Hírstart)
Ha a nő belemegy a tárgyiasító játékba, akkor nincs probléma? A szabadság ötven árnyalata és a #MeToo.
febr. 14
12:30
Meghalt Wacha Imre (24.hu)
A közmédiában dolgozó rádiós és televíziós bemondók beszédtanára 86 éves volt.
febr. 14
12:33
Újabb fellépők nevét hozta nyilvánosságra a VOLT Fesztivál (Startlap)
A négy név nem olyan nagy meglepetés, bár Valentin-napra kaptuk őket. De azért örülünk, de csak ha önök is.
febr. 14
13:03
A Szikla lepofozza a mutáns óriásszörnyeket (24.hu)
Dwayne Johnson testhezálló feladatot kapott.
febr. 14
13:36
VOLT: Története során először jön Magyarországra az Avenged Sevenfold (24.hu)
Steve Aoki zsinórban hetedik évben lép fel Magyarországon.
febr. 14
13:45
Plagizálásról ír az Index Tolvaly Ferenc új könyve kapcsán (Hírstart)
Az ex-TV2-s ezoterikus író állítja, soha nem olvasta azt a brit regényt, amiben regényével szó szerinti egyezések találhatók.
febr. 14
13:51
Holnap nyílik Budapesten a BODY Kiállítás (Hírstart)
Február 15-én a nagyközönség előtt is megnyitja a kapuit a világhírű BODY Kiállítás. A lenyűgöző emberi testet bemutató tárlat mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el a tárlat ilyen gazdag kiállítási anyaggal
febr. 14
13:51
Jirí Menzelt köszönti a Cseh és Szlovák Filmkarnevál Budapesten (hirado.hu)
Az izgalmas egykori csehszlovák filmművészetet az ugyancsak izgalmas cseh és szlovák filmművészet váltotta fel. Az új korszak kiváló alkotásait láthatjuk a Toldi moziban a Filmkarnevál vetítésein.
febr. 14
13:57
Sóska, sültkrumpli 400. (Hírstart)
Sóska, sültkrumpli 400. Egressy Zoltán kamaradarabját, a Sóska, sültkrumpli című előadást 2000. április 1-jén láthatta először a közönség a Budapesti Kamaraszínház – Shure Stúdió bemutatóján. A teátrum bezárásáig műsoron tartották, és háromszáznál is több előadást ért meg Sas Tamás rendezésében, Bozsó Péterrel, Nemcsák Károllyal és Karácsonyi Zolt
febr. 14
14:21
Színházalapításra gyűjt a fiatal társulat Esztergomban (Hírstart)
Alapítsunk színházat! – ez a jelszava Kaj Ádám közösség és közönségformáló új színházi kezdeményezésének. Bár saját színházépületük még nincs, Esztergom kultúrára éhes lakossága egy emberként állt a Babits Mihály Kamaraszínház mögé.

Keresés