2018. január 18. csütörtök

jan. 18
1:18
Igazi csúcsragadozó lehet a Sony Xperia XZ Pro (Hírstart)
A Sony következő felsőkategóriás csapásmérése az okostelefonos piacra az Xperia Xz Pro nevet fogja viselni a legfrissebb hírek szerint. Ha hihetünk ennek a közelmúltban szárnyra kapott szóbeszédnek, a készüléket valamikor az idei MWC kiállításon leplezik le a nagyérdemű előtt.  Nyilván elég rövidke írás lenne ez, ha nem derült volna ki ez-az a tele
jan. 18
5:24
Miért lassul le idővel az összes okostelefon? (hirado.hu)
Sokak tapasztalata: a kezdetben zökkenőmentesen működő Android mobil befékeződik, s nehézkesen, döcögve kezdi teljesíteni a feladatokat.
jan. 18
7:30
Mindjárt itt a Sony Xperia XZ Pro (PCWorld)
4K-s OLED-kijelzővel, már februárban bemutatkozhat az új Sony csúcskészülék.
jan. 18
7:30
Xbox Game Pass - ezekkel bővül februárban (GameStar)
Hét Xbox One-os és egy Xbox 360-ra készült, de a jelenlegi generációs gépen is futó játékkal is játszhatnak februártól az Xbox Game Pass előfizetői.
jan. 18
7:36
Mindjárt itt a Sony Xperia XZ Pro (Hírstart)
4K-s OLED-kijelzővel, már februárban bemutatkozhat az új Sony csúcskészülék.
jan. 18
8:06
Yakuza 6 - minijátékokból ezúttal sem lesz hiány (GameStar)
A Yakuza 6: The Song of Life a sorozat eddigi hagyományaihoz híven rengeteg kikapcsolódási lehetőséget ad a fő sztoriszál mellé, amiket most egy új trailerben nézhetünk meg.
jan. 18
8:06
Skygofree: lokáció alapú hangrögzítés és kémkedés a felhasználók után (Hírstart)
A Kaspersky Lab kutatói felfedeztek egy rendkívül fejlett mobil kártevőt, amely 2014. óta aktív és kifejezetten a célzott kiber-megfigyelésre tervezték Android eszközökre.
jan. 18
8:08
Az MI már szövegértésben is jobb az embereknél (Hírstart)
Még ha nem is sokkal. Az Alibaba és a Microsoft MI-modelljével újabb mérföldkőhöz érkezett a mesterséges intelligencia fejlődése.
jan. 18
8:15
Húszezer pornókukkoló titkait leplezték le a hackerek (24.hu)
Nem minden marad a szobában, ami a szobában történik.
jan. 18
8:36
Jól megy a Huaweinek (Napi)
Tavaly több mint 15 százalékkal növelte globális értékesítési árbevételét a kínai Huawei Technologies Co. Ltd. mobil távközlési berendezés gyártó és szolgáltató vállalat, okostelefon-eladásait Európában több mint húsz százalékkal növelte - írja az MTI-t a Huawei Technologies Hungary Kft. közleménye alapján.
jan. 18
8:36
Már megint beelőzte a gép az embert: a mesterséges intelligencia már pontosabban olvas, de még van mit tanulnia (Hírstart)
Nemrég az Alibaba és a Microsoft mesterséges intelligenciája is jobb eredményt nyújtott egy olvasási teszten, mint az emberek. Néhány szakértő felhívja rá a figyelmet: szerintük még mindig mi vagyunk a jobbak.
jan. 18
8:42
Dark Souls: Remastered - nem játszhatnak együtt a PC-sek és a konzolosok (GameStar)
A felturbózott Dark Souls PC mellett több konzolra is megjelenik, azonban a jelek szerint nem lesz benne cross-play.
jan. 18
8:54
Ennyi volt - megszüntette az ingyenes Windows 10-re frissítést a Microsoft (Hírstart)
A Microsoft - a PC Fórum múlt heti előrejelzésének megfelelően - a szerdai nappal végleg beszüntette az utolsó legális lehetőséget is a Windows 10-re történő ingyenes frissítésre. A cég eredetileg 2017. december 31-ével tervezte lezárni az utolsó kiskaput is erre, de végül az utolsó pillanatban még kicsit több, mint két héttel kitolta a határidőt 2
jan. 18
8:56
Kivégzik a Wi-Fi hálózatot az egyes Google eszközök (Hírstart)
A Cast funkcióval rendelkező termékek egymás után kutakodnak, de olyannyira, hogy az egyes routerek nem bírják a terhelést.
jan. 18
9:00
Remek fotós trükköt tud az új Samsung Galaxy A8 (PCWorld)
Bár csak középkategóriás modell, az Exynos lapka képességeinek hála valós időben képes feldolgozni a HDR-fotókat.
jan. 18
9:12
Fontos bejelentést tett a magyar Vodafone (Napi)
A lakossági vezetékes piacra is belép a Vodafone Magyarországon, amelynek egyik vezetője szerint a kísérleti időszak után 2020-ban indulhat el az 5G-s mobilszolgáltatás.
jan. 18
9:18
Fontos bejelentést tett a magyar Vodafone (Hírstart)
A lakossági vezetékes piacra is belép a Vodafone Magyarországon, amelynek egyik vezetője szerint a kísérleti időszak után 2020-ban indulhat el az 5G-s mobilszolgáltatás.
jan. 18
9:21
A Facebook buktatta le a nőt, aki megölte a barátnőjét (24.hu)
Az áldozattal készített közös szelfi segített a rendőrségnek.
jan. 18
9:24
Fontos bejelentést tett a magyar Vodafone (Napi)
A lakossági vezetékes piacra is belép a Vodafone Magyarországon, amelynek egyik vezetője szerint a kísérleti időszak után 2020-ban indulhat el az 5G-s mobilszolgáltatás.
jan. 18
9:36
Monster Hunter World - az online játék csak a megjelenés napján aktiválódik (GameStar)
Már a megjelenés napján frissítenünk kell majd a Monster Hunter Worldöt, ugyanis egy fontos és néhány kisebb feature csak az első napi patch telepítése után lesz használható.
jan. 18
9:38
Nyerj páros belépőt A világ összes pénze premier előtti vetítésére! (GameStar)
Nem vezetett zökkenőmentes út Ridley Scott új filmjének megvalósulásáig, de hamarosan végre megvizsgálhatjuk, hogy milyen lett az a krimi, amelyben a J. Paul Getty-t játszó Kevin Spacey összes jelenetét kivágták és Christopher Plummerrel helyettesítették. Nézzétek meg premier előtt.
jan. 18
10:00
Zárt ajtók mögött volt látható az 5G-s Samsung modem (PCWorld)
Az összehajtható Galaxy X mellett az Exynos 5G modem is ott volt a CES-en, de csak a kiválasztott szerencsések láthatták.
jan. 18
10:06
Zavarhatják a WLAN-hálózatokat a Google eszközei (Hírstart)
A társaság bizonyos termékei több adattal terhelik le a vezeték nélküli hálózatokat, mint amennyit a routerek fel tudnak dolgozni.
jan. 18
10:08
Nikki Reed és a Dell újrahasznosított aranyból készült ékszerkollekciója elektronikai hulladékból (Hírstart)
A Dell és a színésznő, vállalkozó és aktivista Nikki Reed bejelentette együttműködését, amelynek célja egy megújuló forrásokat felhasználó tervezői mozgalom létrehozása. A Bayou with Love és a Dell The Circular Collection kollekciója egy új, limitált kiadású ékszerkollekció, amelyet az Egyesült Államokban gyártanak, és amelyhez kizárólag a Dell újr
jan. 18
10:12
A Fortnite miatt veszélybe került a Paragon sorsa (GameStar)
Az Epic Games battle royale játéka akkora siker lett, hogy fejlesztőket kellett átcsoportosítani hozzá, és a csapat fontolgatja, érdemes-e még energiát fordítani a Paragonra.
jan. 18
10:24
Új területre lépne be a Vodafone (Hírstart)
A lakosság számára is nyújtana vezetékes szolgáltatást a Vodafone – nyilatkozta a Világgazdaságnak Budai J. Gergő, a társaság vezérigazgató-helyettese. Az interjúból az is kiderült, hogy a cég 2020 körül indulna el az 5G technológiával. Budai J. Gergő elmondta, hogy Magyarország az egyike azon kevés országnak, amelyekben a társaság nem nyújt a lak
jan. 18
10:27
Az iPhone-osok visszakapják az uralmat a telefonjuk felett (24.hu)
A felhasználók dönthetnek arról, hogy le akarják-e lassítani a telefonjukat vagy sem.
jan. 18
10:48
Szintet lépett a mobilos kémkedés (Hírstart)
Eddig nem tapasztalt tulajdonságokkal rendelkezik a most felfedezett kémprogram. A Kaspersky Lab kutatói által megtalált, rendkívül fejlett mobil kártevő 2014. óta aktív és kifejezetten a célzott kiber-megfigyelésre tervezték Android eszközökre. A károkozó, amelynek a neve Skygofree – a nevet egy, a támadásban használt domainről kapta a kémprogram
jan. 18
11:00
A Facebook szerint is tele van haszontalan dolgokkal a Messenger (PCWorld)
2018-ban száműzik a haszontalan elemeket, és letisztultabbá teszik az üzenetküldőt.
jan. 18
11:00
Régóta hiányzó funkciót tesztel az Instagram (24.hu)
Hamarosan nem lehet a másik tudta nélkül képeket készíteni az Insta Storykról.
jan. 18
11:06
EA Access - bekerült az első eredeti xboxra megjelent játék (GameStar)
Az Electronic Arts 2006-os, PS2-re és Xboxra megjelent lövöldözős játéka nem csak hogy fut Xbox One-on, de az EA Access kínálatának is része lett.
jan. 18
11:24
GDPR antológia közösségi szerkesztésben (Hírstart)
A Hétpecsét Egyesület a Hétpecsétes történetek és a Hétpecsétes történetek II után nekilátott a Hétpecsétes történetek 2,5 -nek. A tematikus szám egy GDPR antológia lesz.
jan. 18
11:33
Már a külföldi cégek sem netezhetnek cenzúrátlanul Kínában (24.hu)
A cégek az érzékeny adataik védelmében használtak magánhálózatokat a kommunikációban, februártól csak a kínai állam által engedélyezett szoftvereket vehetik igénybe.
jan. 18
11:36
Szeretjük a kuponokat, de az előrefizetéstől félünk (Hírstart)
Minden második ember vásárolt már internetes bónt, tízből kilenc kuponozó nő – derült ki a HOOP applikáció fejlesztéséért felelős Appspect Kft. friss kutatásából. A legvonzóbb kategóriák az utazás, a szórakozás, a wellness, a gasztronómia és a szépség. A felmérés szerint legalább 50 százalékos kedvezmény a legjobb csali. Aki még nem vásárolt kupont
jan. 18
11:42
Overwatch - ezek a cuccok jönnek a Blizzard World pályával (GameStar)
A jövő héten nem csak egy új csatateret, de új tárgyakat is kapunk a játékba, melyeket mind az alap loot ládákból tudunk majd kinyitni
jan. 18
11:54
Először mentettek fürdőzőket drón segítségével – videó (Hírstart)
Több százezer dollárt tolnak épp a drónos mentés fejlesztésébe.
jan. 18
11:54
Hazatol az Apple némi pénzt az adóparadicsomból? (hirado.hu)
Hírek szerint a harapott almás óriás meghajlik a Trump-kormányzat régi követelése előtt: állítólag 38 milliárd dollár adót fizet nyereségének a hazautalásával.
jan. 18
11:56
A Huawei megoldotta: itt a 10x gyorsabb telefontöltés (Hírstart)
Az már korábban kiderült, hogy a Huawei vezeték nélküli töltés helyett a gyorstöltésre fókuszál. Most pedig bemutatta új technológiáját, amellyel mindössze 5 perc alatt már félig van a teljesen lemerült aksi.
jan. 18
11:58
Örülhet Trump, az Apple befizet 38 milliárd dollárnyi adót (Hírstart)
Az amerikai elnök korábban többször is bírálta a céget és más nagy technológiai vállalatokat, amiért azok szerinte nem tesznek eleget az amerikai gazdaság működéséért.
jan. 18
12:00
Durva kártevőt terjeszt a kamu Spectre- és Meltdown-javítás (PCWorld)
Először a németeket vette célkeresztbe, de bármilyen nyelven támadhat, és nagyon hitelesnek tűnik.
jan. 18
12:00
Durva kártevőt terjeszt a kamu Spectre- és Meltdown-javítás (GameStar)
Először a németeket vette célkeresztbe, de bármilyen nyelven támadhat, és nagyon hitelesnek tűnik.
jan. 18
12:00
Hazatol az Apple némi pénzt az adóparadicsomból? (Hírstart)
Hírek szerint a harapott almás óriás meghajlik a Trump-kormányzat régi követelése előtt: állítólag 38 milliárd dollár adót fizet nyereségének a hazautalásával.
jan. 18
12:06
A YouTube véget akar vetni a veszélyes netes őrületnek (24.hu)
Gátat akarnak szabni a hülyeség terjedésének.
jan. 18
12:08
Drónnal mentettek ki a vízből két strandolót Ausztráliában (24.hu)
A világon először.
jan. 18
12:12
Több tízezren repülhetnek a YouTube Partnerprogramból (Hírstart)
Újra szigorúbb feltételrendszer következik a YouTube Partnerprogramban innentől kezdve, ami február 20-tól visszamenőleg is érvénybe lép. A Google így próbálja marasztalni a hirdetőket, és minőségi tartalmakat ígér számukra.
jan. 18
12:36
Napi büntetés: egész meglepő lett a Monster Hunter: World élőszereplős reklámja (GameStar)
A japán reklámstúdiók tudják, hogy hogyan kell felkelteni a közönség érdeklődését.
jan. 18
12:36
Drónnal mentettek ki a vízből két strandolót Ausztráliában (Hírstart)
A világon először.
jan. 18
12:48
Magyar nyelvi fejlesztések II–III. (kivonat) (Hírstart)
A LibreOffice-hoz kapcsolódó, az FSF.hu Alapítvány támogatásával megvalósított (l. előző hír) magyar nyelvi fejlesztések legfrissebb eredményeinek összefoglalója: Valódi bővíthető helyesírási szótár. A korábbi „Nyelvi minta” példa mellett „Grammar By” (angol) és „Grammatik nach” (német) videók is készültek a LibreOffice 6.0 egyik leghasznosabb újdo
jan. 18
13:00
Kikapcsolható lesz az iPhone-ok lassítása (PCWorld)
Tim Cook maga ígérte meg, hogy letiltható lesz a lassulást okozó energiagazdálkodási funkció - akkor persze magától kikapcsolhat az iPhone.
jan. 18
13:00
Magyar nyelvi fejlesztések II–III. (kivonat) (Hírstart)
Alább olvasható a LibreOffice-hoz kapcsolódó, az FSF.hu Alapítvány támogatásával megvalósított (lásd előző hírünket ) magyar nyelvi fejlesztések legfrissebb eredményeinek összefoglalója:

Keresés