2009. január 15. csütörtök

jan. 15
6:51
Bedől a kapitalizmus angolszász modellje (168 Óra Online)
A kapitalizmus angolszász modellje kudarcot fog vallani a világgazdasági válság körülményei között, és egy szociálisan érzékenyebb változat váltja majd fel - vélekedett egy szerdai interjúban a Német Szakszervezeti Szövetség (DGB) elnöke.
jan. 15
6:53
Csalfa asszonyok: megvan a hűtlenség hormona (168 Óra Online)
A női nemi hormonok magas szintje flörtölésre és hűtlenkedésre késztetheti a fiatal hölgyeket, a magas ösztradiolszint ugyanis megszépíti őket önmaguk és mások szemében - derítették ki amerikai kutatók.
jan. 15
12:54
Az átkosban tovább éltek a férfiak (168 Óra Online)
Az állami tulajdon 1990-es évek elején lezajlott tömeges és gyors privatizációja a volt szocialista országokban munkanélküliséghez vezetett, és halálozási hullámot indított el a férfiak körében - állapítják meg brit kutatók a The Lancet című orvosi folyóirat csütörtöki számában megjelent tanulmányukban.
jan. 15
14:15
Miért születik egyre több elefánt agyar nélkül? (Infostart)
Az emberi civilizáció arra kényszerít egyes fajokat, hogy jelentősen csökkentsék testük méretét, illetve háromszor gyorsabban nőjenek, mint ahogy természetes lenne. A vadászat más károkat is okoz: Afrikában egyre több elefánt születik agyar nélkül.
jan. 15
15:06
Kirabolták és megkínozták a magyar lelkészt (168 Óra Online)
Háromszázhetvenöt éve, 1634. január 17-én halt meg Kolozsvárott Szenci Molnár Albert református lelkész, a késő-humanista irodalom jeles alakja, a legnagyobb hatású zsoltárfordító.
jan. 15
17:51
Jól tűri a stresszt, de megesszük (168 Óra Online)
Stressztűrő, ötven százalékkal nagyobb terméshozamot ígérő rizsfajta fejlesztésébe kezd egy nemzetközi kutatócsoport a Fülöp-szigeteken működő Nemzetközi Rizskutató Intézetben - jelentették be szerdán Manilában.
jan. 15
20:33
Rambo alig evett az elmúlt hónapokban - képekkel (Infostart)
Habár Sylvester Stallone korábban azt mondta, befejezi a világhírű akciósorozatot, Nagy-Britanniában mégis újra tombol a Rambo-őrület. Rambo ugyanis nem más, mint az egyetlen fecske, amelyik túlélte az elmúlt 30 év leghidegebb telét.
jan. 15
21:09
Négyszáz éves térkép a Holdról (Infostart)
Kevesen tudják, de az első holdtérképet nem az itáliai Galileo Galilei készítette, hanem az angol Thomas Harriot. A szigetország tudósai a Nemzetközi Asztronómiai Év alkalmából mindenki számára ismertté akarják tenni honfitársukat, ezért bemutatják a 400 éves térképeket.
jan. 15
22:03
A genetika segítségével feltámaszthatják az erszényes farkast (Infostart)
Egy nap talán sikerül feltámasztani az erszényes farkast, a tudósoknak ugyanis sikerült feltérképezni a több mint hetven éve kihalt állat génállományának egy részét.
jan. 15
22:48
Évszázados gyilkosság aktáját zárták le (168 Óra Online)
Lezárult a nyomozás II. Miklós, az utolsó orosz cár és családja meggyilkolása és a holttestek eltemetése, illetve az eseményeket övező körülmények ügyében, mivel elévülés miatt a tettesek nem vonhatók felelősségre - jelentette be csütörtökön az orosz legfőbb ügyészség mellett működő nyomozati bizottság.

Keresés