2009. január 30. péntek

jan. 30
8:33
Az elpirulás az egyik legnagyobb rejtély (Infostart)
Az elpirulás az egyik legnagyobb talány az evolúcióelméletben - állítja egy tudós, aki szerint nem lehet megmagyarázni, miért lesz hirtelen vörös annak az arca, aki zavarban érzi magát.
jan. 30
15:45
Embriók és magzatok kizsákmányolása? (168 Óra Online)
Abortált magzatokkal a szélütés ellen: engedélyezték az őssejt terápia klinikai kipróbálását az Egyesült Királyságban. A terápia kifejlesztője, a szigetországbeli ReNeuron társaság, most már emberen is megkezdheti a tesztelést.
jan. 30
15:47
A pszichiátria helyzetéről tanácskoztak Debrecenben (168 Óra Online)
A pszichiátriai betegségek immár népegészségügyi problémát jelentenek Magyarországon, az ország bizonyos részein kritikus állapotok uralkodnak - mondta Degrell István, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Pszichiátriai Klinikájának igazgatója pénteken az MTI-nek.
jan. 30
17:33
Új módszer az agydaganat ellen (168 Óra Online)
Az immunrendszer serkentésével és génterápiával kísérleti egerekben sikerült legyőzni az egyik legagresszívabb agydaganatot, a glioblasztómát. Az agydaganatok 20 százaléka glioblasztóma, amellyel a diagnosztizált betegeknek csak 5 százaléka él öt évnél hosszabb ideig. A most kidolgozott kezelés során úgynevezett adenovírusvektort fecskendeztek az eltávolított tumor üregébe.
jan. 30
18:27
Egyre hatékonyabbak a rákkezelések (Infostart)
Napjainkban az onkológiai betegellátás költsége egyre magasabb, ugyanakkor a megjelenő gyógyszerek hatására egyre hatékonyabban kezelhető a betegség. A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke szerint igazán nagy változást a biológiai készítmények jelentenek - ezek használata hamarosan rutinszerűvé válhat.

Keresés