2009. február 10. kedd

febr. 10
6:18
Kétkilós daganatot távolítottak el egy nő arcáról (168 Óra Online)
Futball-labda nagyságú daganatot távolítottak el orvosok egy indiai nő arcáról. A közel két kilogrammot nyomó fültőmirigy-daganat valószínűleg a legnagyobb, amit valaha egy emberről leoperáltak - közölték a műtétet végő doktorok hétfőn.
febr. 10
10:40
Megfejtették az influenza titkát (168 Óra Online)
A szezonális influenza vírusa jobban terjed és túlélése is biztosabb, ha kicsi a levegő abszolut páratartalma - közölték amerikai kutatók.
febr. 10
11:15
Megvan a mellrák elleni csodaszer? (Infostart)
Azonosították japán tudósok azt az enzimet, amely a jelek szerint képes elnyomni a mellrákot, így reményeik szerint új terápiák születhetnek a második leggyakoribb daganatos megbetegedés kezelésében.
febr. 10
11:45
Öt perc alatt eredményt ad az új drogteszt (168 Óra Online)
Nyálmintából néhány perc alatt meghatározza különböző kábítószerek jelenlétét a mérgezés gyanúja miatt kórházba szállított betegek szervezetében egy új német laboratóriumi műszer. A technikai újdonságot az International Hospital Equipment szakfolyóirat ismertette.
febr. 10
16:21
Csak szeptemberre lesz kész a részecskegyorsító (Infostart)
Szeptemberre halasztották a világ legnagyobb részecskegyorsítójának, a genfi székhelyű Európai Nukleáris Kutatási Központ nagy hadronütköztetőjének újraindítását, hogy elegendő idő legyen a javítások elvégzésére.
febr. 10
22:03
A hibiszkusztea csökkentheti a magas vérnyomást (Infostart)
Napi három csésze hibiszkusztea jelentősen csökkentheti a magas vérnyomást - derült ki egy vizsgálatból. Tajvanon már régóta isszák a hibiszkuszteát, hogy így kezeljék a magas vérnyomást, de Afrikában és Ázsiában kedvelt ez az italfajta.

Keresés