2009. február 24. kedd

febr. 24
6:42
Tudni akarja, mi hat az elkóborolt elefántra? (168 Óra Online)
Az állatvilág egyik mítosza, ahogy az elefántok "beszélgetni" tudnak egymással a földben keltett morajlások segítségével. Most Namíbiában a zoológusok arra próbálják használni e szeizmikus hívójeleket, hogy visszacsalogassák az elkóborló, kárt okozó elefántbikákat a biztonságos nemzeti parkba.
febr. 24
7:15
A sajtkukacok jobban figyelnek (168 Óra Online)
A sajtkukacdiákok figyelnek jobban és az "elülősök" kevésbé: minél tovább ül egyhelyben egy diák, annál figyelmetlenebb lesz. A nyugtalan fészkelődés azonban segíti az oxigénellátást, és ez az összpontosításra is kihat. Erre a német Tartás- és Mozgásfejlesztési Szövetségi Munkaközösség és a saarbrückeni egyetem közös kutatása derített fényt - tudósít a Die Welt című német lap online kiadása.
febr. 24
11:39
A Petőfi-szobornál kezdődött (168 Óra Online)
Van, akinek a rendszerváltás 1989-cel vagy 1990-nel kezdődött – nekem 1988. március tizenötödikével. 1956 novemberében elhagytam az országot, és csak tizenkét évvel később, 1968-ban kezdtem rokonlátogatásokra hazajárni. Harminckét éven át olyan emigráns voltam, akiről tudták, hogy meglehetősen kritikus módon szemléli, illetve a nyugati magyar sajtóban támadja is a hazai egypártendszert.

Keresés