2009. február 25. szerda

febr. 25
5:15
Az oktatás megbukott Magyarországon? (168 Óra Online)
A jelenleg létező problémákon - esélyegyenlőtlenség, szegregáció, a tehetség kibontásának akadályai - a jelenlegi oktatási "szisztémában" nagyságrendileg már nem lehet javítani - hangsúlyozta Hiller István, az oktatási minisztérium vezetője kedden az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
febr. 25
12:24
Ön beindítja a motort, Alaszkának meg annyi (168 Óra Online)
Nem elég, hogy rekordmennyiségű jég tűnik el az Északi-sark környékén, és felenged az állandóan fagyott talaj, az éghajlatváltozás még a szárazföld egy részét is a tengerbe söpri.
febr. 25
17:54
2016-ban látunk rá újra a gyűrűire (168 Óra Online)
A Szaturnusz fényessége ezekben a napokban a legnagyobb, és egész éjjel megfigyelhetőek felhői, gyűrűrendszere, vagy holdjainak keringése, ám május közepétől fokozatosan eltűnik a bolygó gyűrűje. A Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE) honlapja szerint ennek az a magyarázata, hogy az éléről lesz látható a Szaturnusz gyűrűje: a látvány olyan lesz, mintha a bolygóból két pálcika nyúlna ki két…
febr. 25
19:00
A krokodil hülyét kapott a mágnestől (168 Óra Online)
Floridában kísérletképpen mágnesekkel próbálják "eltéríteni" a krokodilokat, hogy ne menjenek vissza eredeti élőhelyükre.
febr. 25
20:39
Chips és kóla: a kövér gyerekek korán halnak (168 Óra Online)
Nem csupán az elhízás, de a fiatalon felszedett kisebb túlsúly is megrövidíti a várható élettartamot, ám az alultápláltság is ugyanezt a kockázatot hordozza - jelentették be a stockholmi Karolinska Intézet kutatói a British Medical Journal című szaklap szerdán megjelent számában.
febr. 25
21:46
Fuccs az illegális letöltésnek? (168 Óra Online)
Szigorítja az illegális internetes letöltés elleni intézkedéseket az a jogszabály, amelyet a svéd parlament szerdán fogadott el.

Keresés