2010. január 11. hétfő

jan. 11
19:57
Nem voltak félkegyelműek a Neander-völgyiek (Infostart)
Festették magukat a Neander-völgyi emberek - legalábbis erre enged következtetni, hogy régészek festékmaradványokat tartalmazó kagylókat találtak egykori lakóhelyükön. A kutatók szerint a felfedezés azt bizonyítja, hogy a faj egyedei képesek voltak az elvont gondolkodásra.
jan. 11
20:15
Újabb tévhit dőlt meg: nem rabszolgák építették a piramisokat (Infostart)
Szabad emberek, és nem rabszolgák építhették az egyiptomi piramisokat - ezt a nézetet támasztja alá az a lelet is, amely nemrég került elő Gízában, ókori sírokból.
jan. 11
20:51
Miért fokozza a fény a migrénes fejfájást? (Infostart)
Az amerikai Harvard Egyetem kutatóinak sikerült kideríteniük, hogy miért fokozza a fény a migrénes fájdalmat. A tudósok kutatásaikról a Nature Neuroscience című szaklapban számoltak be.
jan. 11
21:09
Tucatnyi gén szabályozza a szívritmust (Infostart)
Azonosították azt a tucatnyi gént, amelyek segítenek mérsékelni a szívműködés sebességét. A felfedezés idővel lehetővé teszi hatékonyabb szívgyógyszerek előállítását.
jan. 11
21:39
H1N1: miért történt több haláleset Szegeden? (168 Óra Online)
Az influenzajárvány regionális jellemzőit akarják jobban megismerni, ezért vizsgálódik a tisztiorvosi szolgálat Szegeden és Nagykanizsán.A szegedi klinikai központban és a zalai kórházban több haláleset történt, mint máshol - írja a delmagyar.hu.

Keresés