2010. február 10. szerda

febr. 10
6:09
Egyre korábban köszönt be a tavasz (Infostart)
Hiába az elmúlt években tapasztalt nagy hideg és évtizedek óta példátlan havazás, a kutatások azt mutatják, hogy a tavasz egyre korábban köszönt Nagy-Britanniára.
febr. 10
7:21
Az Endeavour megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra (Infostart)
z Endeavour amerikai űrrepülőgép megérkezett szerdán a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal.
febr. 10
7:24
Először filmezték le a legendás hatalmas tengeri kígyót (168 Óra Online)
Amerikai kutatók egy robot-tengeralattjáróval filmezték le a hatalmas evezőhalak egyik példányát, először saját élőhelyén.
febr. 10
8:15
A kutatók betiltanák a dohányzást a zárt terekben (Infostart)
A dohányzás vagy a füst passzív beszívása mellett az úgynevezett harmadfokú passzív dohányzás - amikor például olyan kanapéra ülünk, amely jelentős mennyiségű cigarettafüstöt nyelt el - szintén rákot okozhat - állapították meg egyesült államokbeli kutatók.
febr. 10
9:36
Rejtélyes égitestet kaptak lencsevégre (168 Óra Online)
Egy szokatlanul alacsony felszíni hőmérsékletű barna törpét fedeztek fel, tovább bővítve ezáltal az ilyen égitestek extrém tulajdonságainak listáját.
febr. 10
13:27
Óriási magyar siker a Nemzetközi Űrállomáson! (168 Óra Online)
Sikeres fémhabosítási kísérlet az Űrállomáson: a miskolci Admatis Kft. FOCUS kísérletét február 7-én Jeffrey Williams amerikai űrhajós hajtotta végre a Columbus modulban – írta az .
febr. 10
19:15
Kordos László őslénykutató Az év ismeretterjesztő tudósa (Infostart)
Kordos László geológus, őslénykutató, a Magyar Állami Földtani Intézet (MAFI) igazgatója vehette át szerdán a Magyar Tudományos Akadémián Az év ismeretterjesztő tudósa díjat, s nevét ezentúl egy csillag viseli.
febr. 10
20:36
Óriásmeteor csapódott Ausztrália földjébe? (168 Óra Online)
Egy kutató szerint 1500 évvel ezelőtt egy a légkörben kettéhasadt hatalmas aszteroida vagy üstökös darabjai csapódhattak Ausztrália földjébe. A szakember úgy véli, megtalálta a lehetséges becsapódások krátereit.
febr. 10
20:45
Tényleg a raptorok voltak a madarak ősei (Infostart)
Megkövesedett jelek alapján újabb bizonyítékkal szolgáltak német tudósok a madarak származásáról. A hannoveri és braunschweigi paleontológusok Nigériában bukkantak olyan nyomokra, amelyek egyértelműen raptoroktól erednek, és amelyek kora 161-176 millió év körül van - számolt be a braunschweigi Természettudományi Múzeum.

Keresés