2012. január 14. szombat

jan. 14
6:09
Magyarországig ért a mellimplantátum-pánik (168 Óra Online)
Az egészségügyi államtitkárság kiemelte: az eddig külföldön elvégzett biológiai tesztek szerint a PIP implantátumoknak nincs rákkeltő hatása.
jan. 14
8:18
Mitől hemzseg a Tejútrendszer? (Infostart)
Nem a csillagoktól, hanem a bolygóktól hemzseg a Tejútrendszer: az itt található minden csillagnak átlagosan 1,6 saját bolygója van.
jan. 14
8:54
Az új adathordozó eléri az emberi DNS tárolási képességeit (Infostart)
A világ legkisebb mágneses adathordozóját építették meg német és amerikai kutatók. Egy bitnyi adat éppen tizenkét vasatomnyi helyen fér el rajta.
jan. 14
8:54
Magyar felfedezés: megoldás lehet a cukorbetegek átkára (168 Óra Online)
A pécsi egyetemen rájöttek arra, mi okozza az inzulinrezisztenciát az "időskori" cukorbetegeknél.
jan. 14
15:12
Vasárnap kora délután csapódik be a Phobos űrszonda (Infostart)
Vasárnap magyar idő szerint 14 óra 12 perckor éri el a Földet az orosz Phobos-Grunt űrszonda, de a becsapódás helye egyelőre ismeretlen - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője.
jan. 14
15:27
A fejünkre hullhatnak az orosz űrszonda darabjai (168 Óra Online)
A magyar szakemberek folyamatosan figyelemmel kíséri az űrszonda visszatérését, és amennyiben szükséges, értesítik a lakosságot – közölték.
jan. 14
20:54
Dekoncentrált? Foglalkozzon buddhista meditációval (168 Óra Online)
A XIX. században Freud és kollégái még hisztérikus embereket láttak mindenhol. A mai pszichiáterek inkább a koncentrációs zavarokkal küzdőkkel foglalkoznak és úgy látják, hogy a baj egyik kiváltója az újtechnológia. Általános és mértéktelen használata felveti, hogy az e-mailek, a mobiltelefonok hangja mellett képesek vagyunk-e hosszabb időt igénybe vevő szellemi munkára, képesek vagyunk-e…

Keresés