2012. január 17. kedd

jan. 17
8:51
Keményen odaszólt a magyar származású tudós (168 Óra Online)
A legszebbnek tartott, kedvenc tudományos elméleteiről értekezett az idén az edge.org elnevezésű online szellemi szalon kérdésére válaszolva 191 tudós és gondolkodó, összesen 128 400 szóban.
jan. 17
11:36
Erre büszkék lehetnek a magyarok (168 Óra Online)
A gyógyszerkutatások és terápia új lehetőségeit tárják fel a Vizi E. Szilveszter akadémikus által vezetett kutatócsoport új eredménye, amely a Neurochemistry International folyóiratban látott napvilágot.
jan. 17
12:42
Fél milliméteres szeletekre vágták az asszonyt (168 Óra Online)
A kétezer éves thébai múmia titkait fedték fel az Edinburghi Egyetemen elvégzett CT-vizsgálatok.
jan. 17
15:27
Új koncepciót írnak a törvényhez a régészek (168 Óra Online)
Az Örökségvédelmi Törvény tavaly elfogadott módosításának néhány elemét szeretné módosítani a Magyar Régész Szövetség – írja a műemlékem.hu magazin.
jan. 17
19:51
Napi egy virsli is veszélyes lehet (168 Óra Online)
Korábban összefüggésbe hozták már a vörös és feldolgozott húsok fogyasztását a bélrák gyakoriságának növekedésével, ezért Nagy-Britanniában az új ajánlások szerint nem javasolják, hogy naponta 70 grammnál többet egyen egy felnőtt ezekből az élelmiszerekből.
jan. 17
19:57
Így kutatják a Neander-völgyi ember kihalását (Infostart)
Az emberi populációk kulturális és biológiai evolúcióját a legutóbbi jégkorszak során vizsgáló komputeres modellek új támpontokat szolgáltatnak arra, hogy miért halt ki a Neander-völgyi ember; az Arizonai Állami Egyetem, valamint a Coloradói Egyetem antropológusai kutatásaikról a Human Ecology című folyóiratban számoltak be.
jan. 17
21:30
Nyílik a denevérvirág - nézze meg (168 Óra Online)
Denevérvirág (Tacca chantrieri) bontotta ki szirmait a Nyíregyházi Állatpark Zöld Piramisában.
jan. 17
22:03
Veszélyben a tengeri halak (Infostart)
Az egyre növekvő emberi szén-dioxid kibocsátás jelentős hatással lehet a tengeri halak agyára és központi idegrendszerére, komolyan veszélyeztetve ezzel az állatok túlélési esélyeit - figyelmeztetnek kutatók.
jan. 17
23:42
Bizarr dino: csökevényes "karjai" voltak (168 Óra Online)
Csökevényes "karjai" voltak a rettegett madagaszkári dinoszaurusznak - derítették ki amerikai paleontológusok, akik kutatásaikról a Journal of Vertebrate Paleontology című szaklapban számoltak be.

Keresés