2012. január 23. hétfő

jan. 23
6:33
A csoki csodaszer a szívelégtelenségben szenvedőnek (Infostart)
A fekete csokoládé rendkívüli mértékben növeli a szívelégtelenség miatt kezelt betegek ereinek rugalmasságát - mutatták ki amerikai kutatók, akik tanulmányukat az European Heart Journal című szaklapban tették közzé.
jan. 23
11:42
Először végeztek hármas végtagátültetést a világon (168 Óra Online)
A világ első hármas végtagátültetését hajtották végre Törökországban: egy 34 éves férfi két karját és egyik lábát pótolták. Később azonban komplikációk léptek fel a betegnél és a lábat el kellett távolítani.
jan. 23
15:33
Kevesen tudják: 1878-ban megépítettek a „Napgépet” (168 Óra Online)
A koncentrált napenergia területén már a 19. században is kutattak és értek el eredményeket olasz kutatók. Munkásságuk a tudomány mai állása alapján is figyelemre méltó.
jan. 23
20:57
Erős napkitörés okoz mágneses vihart a Földön (Infostart)
Mágneses vihart okoz a Föld térségében egy erős napkitörés; a jelenség kedden éri el a maximumát - jelentette be az amerikai óceán- és atmoszféra kutató intézet.
jan. 23
22:09
Tengeri moszatból üzemanyag? (Infostart)
Alternatív üzemanyagok forrásaiként nem csak a kukorica, repce, cukornád és egyéb szántóföldi növények jöhetnek szóba, hanem például az algák is. A szárazföldi növényekkel szemben számos előnnyel rendelkeznek: nagy mennyiségben nőnek a tengerben, nem kell trágyázni őket, nem veszik el a teret az élelmiszernövényektől, ugyanakkor valóságos szénhidrátbombák.

Keresés