2012. február 1. szerda

febr. 1
6:03
Újabb ókori bizonyíték a rákbetegség genetikus eredetére (Infostart)
Prosztatarákot állapítottak meg a Kairói Amerikai Egyetem (AUC) kutatói egy 2200 éves egyiptomi múmiánál, ami a betegség genetikus eredetét bizonyítja.
febr. 1
8:00
Vicces nevet kapott az első magyar műhold (168 Óra Online)
Útra kész Magyarország első műholdja, a Masat-1, amely az egyenlítő környékén található európai űrközpontból február 9-én indul, a startot élőben közvetíti az Európai Űrügynökség (ESA) - tájékoztatták a fejlesztők keddi közleményükben az MTI-t.
febr. 1
10:45
Vulkán okozta a hirtelen lehűlést (168 Óra Online)
Masszív vulkánkitörések indíthatták be a kis jégkorszakot, a lehűlést pedig a növekvő sarki jégtakaró "tartósította" - derítette ki egy nemzetközi kutatócsoport, amely eredményeit a Geophysical Research Letters című folyóiratban tette közzé.
febr. 1
14:36
Felújítás közben vált életveszélyessé a templom (168 Óra Online)
Bár külsőleg felújították az egyik legszebb magyarországi román stílusú műemléket, a lébényi Szent Jakab templomot, nemrégiben a főhajó boltozata vált életveszélyessé – írja a műemlékem.hu magazin.
febr. 1
16:15
Az óceánban egyszerűbb nagyra nőni (168 Óra Online)
Egy nemzetközi kutatócsoport első ízben számította ki, hogy hogyan zajlottak a nagy evolúciós változások az emlősök testméreteiben, elméletük szerint egy egér méretű emlősnek huszonnégymillió nemzedék alatt sikerült elefánt nagyságúra nőnie.
febr. 1
21:39
Mennyi idő alatt lesz az egérből elefánt? (Infostart)
Egy nemzetközi kutatócsoport első ízben számította ki, hogyan zajlottak a nagy evolúciós változások az emlősök testméreteiben. Elméletük szerint egy egér méretű emlősnek huszonnégymillió nemzedék alatt sikerült elefánt nagyságúra nőnie.

Keresés