2012. február 13. hétfő

febr. 13
7:06
Ilyen kincset még nem látott világ (168 Óra Online)
Jade-maszkot fedeztek fel Teotihuacan-romvárosban, a Nap-piramisban - jelentette be az a mexikói kutatócsoport, amely 2008 és 2011 között tárta fel a 65 méteres építményt.
febr. 13
11:45
Fellőtték az első magyar műholdat (Infostart)
Elindult az Európai Űrügynökség (ESA) Vega hordozórakétája fedélzetén az első magyar műholddal, a fellövésre az Egyenlítő közelében fekvő Francia Guyanán található Kourou európai űrközpontjában került sor hétfőn közép-európai idő szerint tizenegy órakor.
febr. 13
15:21
Rettegnek Velencében (168 Óra Online)
Az idei velencei karnevál a reciklálás jegyében zajlik. Az érdem a szelektív hulladékgyűjtéssel és szemétfeldolgozással foglalkozó Ecolamp konzorciumé, amely az idén számos kezdeményezéssel van jelen a hagyományos velencei forgatagban. Az amúgy is folyamatos veszélyben lévő Velence számára az egyik évente ismétlődő fenyegetés az a szeméthalmaz, ami a karneválok után marad. ()
febr. 13
19:12
Magyar műhold: sikerült, vették az adását (168 Óra Online)
Jól érzi magát Föld körüli pályáján az első magyar műhold, a Masat-1 - tájékoztatta az MTI-t Gschwindt András, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) docense, a BME űrkutatási csoportjának vezetője.
febr. 13
19:48
Tényleg nem károsodik a magzat, ha kemoterápiát kap az állapotos anya? (Infostart)
Nem kockáztatják születendő gyerekük egészségét azok a várandós nők, akiknél kemoterápiát alkalmaznak daganatos betegségük miatt - közölték követéses vizsgálatuk eredményét kutatók a The Lancet Oncology című brit orvosi folyóirat legfrissebb számában.

Keresés