2012. február 15. szerda

febr. 15
9:09
Károsodik-e a magzat, ha kemoterápiát kap az anya? (168 Óra Online)
Nem kockáztatják születendő gyerekük egészségét azok a várandós nők, akiknél kemoterápiát alkalmaznak daganatos betegségük miatt - közölték követéses vizsgálatuk eredményét kutatók a The Lancet Oncology című brit orvosi folyóirat legfrissebb számában.
febr. 15
12:27
Szíriától Visegrádig tartott az albarellók útja (168 Óra Online)
A két, egymástól függetlenül megtalált albarelló, vagyis orvosságos edény hosszú utat járt be, míg végül a királyi palotában szemétbe vetették őket – írja az Archeologia.
febr. 15
12:29
Dinoszauruszok Magyarországon – Képeken a rettenet (168 Óra Online)
A Bakony 85 millió évvel ezelőtti világába kalauzolja el olvasóit Ősi Attilának, az MTA Lendület program nyertes kutatójának Dinoszauruszok Magyarországon című, frissen megjelent kötete, amely az iharkúti dinoszaurusz-lelőhely felfedezésének történetét és az azt követő szisztematikus kutatómunka legfontosabb eredményeit mutatja be.
febr. 15
15:45
Meglepetés a galaxisok közti térben (168 Óra Online)
A galaxisok közti teret sötét anyag tölti ki - erre a következtetésre jutottak komputeres modellszámítások alapján japán kutatók, akik a The Astrophysical Journal legújabb számában tették közzé tanulmányukat.
febr. 15
20:15
Megtalálták Sába királynőjének aranybányáját? (Infostart)
Sába királynőjének aranybányáját találhatták meg brit régészek Etiópia északi hegyvidékén.
febr. 15
21:15
Értékes energiaforrás a marabu (168 Óra Online)
Kubai kutatók a skóciai Strathclyde egyetem munkatársaival együttműködésben tesztelik azt a marabunak nevezett cserjét, amely rendkívül gyorsan terjed és már 1,5 millió hektárnyi területet lepett el a karibi szigetországban. A kemény fájú cserje növényi karbonná változtatásával kísérleteznek, ami alapanyag az elemek és a filterek gyártásában. ()

Keresés