2012. február 2. csütörtök

febr. 2
6:33
Bebizonyították: a sors nincs megírva a génekben (168 Óra Online)
A zsiráfok hosszú nyakat növesztettek, hogy elérjék a fák legfelső leveleit. A legügyesebbek, amelyek könnyebben jutottak élelemhez, hosszabb ideig éltek és nagyobb valószínűséggel születtek olyan utódaik, amelyek örökölték a hosszú nyakat. Lars Olov Bygren, a svéd Karolinska intézet professzora hosszú ideje tanulmányozza az egyéni magatartás és a környezet hatását az öröklésben. ()
febr. 2
14:48
A mashco-pirók egyre agresszívebbek (168 Óra Online)
A Survival International csoport egy elszigetelt amazonasi törzsről, a mashco-piróról készített fotókat publikált. A törzs Peru délkeleti részén, a Manu Nemzeti Park közelében él, és nagyon kevés alkalommal – ha egyáltalán – létesített békés kapcsolatot a külvilággal - írja a .
febr. 2
19:15
Önként "kasztrálják" magukat a hímek (Infostart)
Némely pókfaj hímjei önként "kasztrálják" magukat a párzás alatt, hogy ezzel növeljék apasági esélyeiket, és mentsék saját életüket, hiszen a nőstények hajlamosak felfalni alkalmi társukat.
febr. 2
19:45
Szuperóriást találtak az óceánban (168 Óra Online)
Hatalmas rákot találtak Új-Zéland partjai mentén, mintegy hét kilométeres mélységben.
febr. 2
20:45
Hatásos az új módszer a vakság megelőzésére (Infostart)
Egy évtized alatt felére csökkent Dániában az időskori látászavarral kezdődő, majd teljes megvakulással járó esetek száma. Egy tanulmány szerint ezt egy új gyógyító eljárással sikerült elérni.

Keresés