2012. február 9. csütörtök

febr. 9
6:51
Minden élő ember mögött 15 szellem áll (168 Óra Online)
Hány ember élt eddig a Földön? – merült fel a kérdés újfent, miután az ENSZ tavaly októberben bejelentette, hogy bolygónk lakossága meghaladta a 7 milliárd főt.
febr. 9
8:15
Jáde-maszkot fedeztek fel Teotihuacanban, a Nap-piramisban (Infostart)
Jade-maszkot fedeztek fel Teotihuacan-romvárosban, a Nap-piramisban - jelentette be az a mexikói kutatócsoport, amely 2008 és 2011 között tárta fel a 65 méteres építményt.
febr. 9
9:36
A jégtakaró olvadása felmérhetetlenül veszélyes (168 Óra Online)
A permafrosztba (a talaj állandóan és mélyen megfagyott rétege a sarkokon) zárt gázok felszabadulnak és bekerülnek az atmoszférába az olvadás következtében. Ennek a jelenségnek a klimatikus hatásait vizsgálta a floridai és az alaszkai egyetemek egy kutató csoportja. Tanulmányuk a -ban jelent meg.
febr. 9
11:33
A koplalás csökkenti a daganatokat? (Infostart)
Rákos egerekkel végzett kísérletek azt mutatják, hogy a koplalás csökkentheti a tumor méretét és segíti a kemoterápiát - közölték amerikai kutatók.
febr. 9
14:00
Elképesztő felfedezés: több száz új növény- és állatfajt találtak (168 Óra Online)
365 eddig nem dokumentált növény- és állatfajt talált egy perui nemzeti parkban az amazóniai esőerdő felfedezésére indult kutatócsoport – idézte a WCS környezetvédő szervezet eredményét a LiveScience című ismeretterjesztő portál.
febr. 9
19:57
Elektromos áramot termel a szívdobogás (Infostart)
Ha valakinek veszélyesen lassú a szívműködése, vagy akár szívmegállás is bekövetkezhet, annak a mellkasába beültetnek egy szívet ingerlő elektromos eszközt, angol nevén pacemakert. Ez kevés áramot fogyaszt, de azért a benne lévő elemet időnként cserélni kell, kutatók most eredeti megoldást dolgoztak ki: maga a dobogó szív az elektromos áramforrás.

Keresés