2012. március 5. hétfő

márc. 5
6:33
Tudta, hogy az egerek is énekelnek? (Infostart)
Úgy tűnik, a madarak konkurenciára leltek az egerekben, legalábbis az éneklés terén. Utóbbiak is dalra fakadnak ugyanis a párzási időben, derítették ki bécsi állatorvosok.
márc. 5
11:51
Megváltoztatja a világot egy formatervező ötlete (168 Óra Online)
Könnyebben tudnak ezután színes ceruzát választani, vagy éppen metróvonalakat felismerni az észak-portugáliai Portóban élő színvakok. Miguel Neiva formatervező különleges színkódot hozott létre, amelyet a szerző az egész világon el szeretne terjeszteni. Ennek lényege, hogy a színeket könnyen felismerhető szimbólumokkal jelölte meg.
márc. 5
16:09
Nemzetközi kutatás-fejlesztési program indult a HungaroControlnál (Infostart)
A HungaroControl regionális kutatás-fejlesztési központjában tesztelik a horvát légi navigációs szolgálat fejlesztéseit. A program célja a horvát légtér kapacitásnövelésének előkészítése, valamint annak a légtérstruktúrának a tesztelése, amelynek segítségével a jövő év második felétől fokozatosan megkezdheti önálló működését a bosznia-hercegovinai légiforgalmi szolgálat. Az Egységes Európai Égbolt…
márc. 5
19:33
Néhány szép lányt „saját használatukra megtartottak” (168 Óra Online)
A Maros partján fekvő Egrest ugyan könnyedén megtaláljuk a térképen, ám azt, amiről híres, még a helyszínen sem. A műemlékem.hu magazin cikke.

Keresés