2013. február 12. kedd

febr. 12
5:30
A Tejútrendszerben nincs nyoma idegen életformának (168 Óra Online)
Csekély a valószínűsége, hogy idegen életformára bukkanjunk a Tejútrendszerben. Egy új tanulmány szerint kevesebb mint egy a millióhoz az esélye annak, hogy olyan fejlett civilizáció létezzen a szomszédos galaxisokban, amelyek rádiójeleket tudnának sugározni.
febr. 12
13:36
Hamisítási ügy kavarog a Holt-tengeri tekercsek körül (Adó1százalék)
Miközben évek óta folyik a vita a Holt-tengeri tekercsekről, széles körben mégiscsak egy csalás következtében kezdtek róla beszélni. Norman Golb, a Chicagói Egyetem professzora majd' tíz évvel ezelőtt valóságos tudományos botrányt kavart azzal, hogy a tekercsek kutatóit megvádolta azzal, hogy fontos információkat hallgatnak el. Fia most egy másik ember nevében írt leveleket - apja védelmében.
febr. 12
18:42
A Fidesz halálában sem hajtott fejet előtte (168 Óra Online)
A 72 éves korában elhunyt Mark Palmer minden vitán felül az SZDSZ-t tartotta a legtöbbre, de a Fidesz volt a szíve csücske. Mármint akkor, amikor az Egyesült Államok budapesti nagyköveteként szolgált (1986–1990). A fiatal demokratákban egykori diákaktivista önmaga reinkarnálódását látta. Ehhez képest az évtizeddel később hivatalban levő Orbán-kormány nem találta jónak akármivel is honorálni a…
febr. 12
20:45
Mikor súlyosabb az influenzajárvány? (Infostart)
A meleg teleket követően hamarabb kezdődik a következő évi influenzajárvány, amely súlyosabb is lesz - mutatták ki amerikai kutatók.

Keresés