2013. február 14. csütörtök

febr. 14
4:48
Fény derült a rejtélyes jelenségre (168 Óra Online)
Különös, repülő tintahalakról érkeztek jelentések Japánban, melyek az óceán felszíne felett száguldoznak. A Hokkaido Egyetem tudósai megmagyarázták a bizarr jelenséget.
febr. 14
5:57
A második magyar műhold előkészítésére 6,4 millió forint jut (Infostart)
A kormány 6,4 millió forintot csoportosít át a Masat-2 műhold előkészítéséhez - a kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
febr. 14
10:51
A hóhér a halálraítéltnek drukkolt (168 Óra Online)
1793. január 21-e Charles-Henri Sanson életének legnehezebb napja volt. A köztársasági főhóhérnak a Konvent utasítása szerint ezen a napon kellett nyaktilóval lefejeznie a hazaárulás vádjával halálra ítélt XVI. Lajost, az ítélet-végrehajtó azonban az utolsó percig bízott abban, hogy a kivégzés elmarad. Az esemény előtti napon tucatnyi névtelen levélben figyelmeztették: a royalisták a Temple…
febr. 14
14:09
Ilyen 52 éve nem történt Budapesten (168 Óra Online)
Több mint fél évszázad után újra elefánt született a budapesti állatkertben, de a kicsit egyelőre csak a gondozók és az állatorvosok láthatják.
febr. 14
19:51
Európa legerősebb szuperszámítógépét adták át Németországban (Infostart)
Európa legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépét, a JuQueent helyezték üzembe csütörtökön a németországi Jülichben.
febr. 14
20:12
Visszatértek a farkasok Magyarországra (168 Óra Online)
Nem tekintik zsákmánynak az embert a farkasok, de nem érdemes kekeckedni velük, mondta az a magyar farkaskutató. Szabó Ádám naponta jár a hazai farkasok nyomában, és rendszeresen találkozik is velük.

Keresés