2008. január 31. csütörtök

jan. 31
0:12
Az inkontinencia a pénztárcát sem kíméli (HáziPatika)
A vizelettartási zavar nemcsak egészségügyi, szociális, hanem komoly gazdasági következményekkel is járó gond, egyéni és társadalmi szinten egyaránt. Az USA-ban például tízmillió embert érint, éves költsége tízmilliárd dollár.
jan. 31
0:14
Menyasszony vagyok, mégis hódítani akarok (NLC)
Fiatal lány vagyok, tele tervekkel. Komoly kapcsolatban élek, a párom nemrég kérte meg a kezem. De egy korábbi, érzelmileg bizonytalan időszakban megismertem valakit. Azóta is találkozgatunk. Vajon készen állok a házasságra?
jan. 31
0:44
Mi lesz egyszerűbb és mi szigorúbb az ekhózóknak 2008-ban? (Adózóna)
Az ekho-törvény is változott január 1-vel. Összeállításunkból megtudhatja, mit kell továbbra is változatlanul fizetni a jövőben, milyen szigorításokkal, módosulásokkal és könnyítésekkel kell számolnia az adózónak 2008-ban.
jan. 31
3:01
Külföldi magyar intézetek vezetői a filmszemlén (Spa Trend Online)
A 39. Magyar Filmszemléhez kapcsolódóan rendezik meg a külföldi magyar intézetek igazgatóinak éves értekezletét. A kulturális diplomácia 24 képviselője - a külföldi magyar intézetek igazgatói, továbbá az öt oktatási és kulturális szakdiplomata - szombaton filmszakmai kerekasztal-beszélgetésen vesz részt Budapesten.
jan. 31
4:22
Papoknak, borkóstolóknak, konyakosmeggy-evőknek nincs mitől tartaniuk (Alternatív Energia)
A szervezetben minimális szinten megtalálható alkoholt nem mutatják ki a szondák, így a papoknak, a borkóstolóknak és a sommelier-knek nincs mitől tartaniuk - mondta lapunknak az országos rendőrfőkapitány. A szabályozás legjelentősebb pontja nem változott: a vezető szervezetében nem lehet alkohol.
jan. 31
4:50
Ötpárti tárgyaláson készítették elő az Országgyűlés tavaszi ülésszakát (Alternatív Energia)
A parlament feburár 11-ei ülésén dönt a Sólyom László köztársasági elnök által visszaküldött egészségbiztosítási törvényjavaslatról és a jogszabályt megerősítő fideszes népszavazásról. Csak a második ülésen határoznak az adatvédelmi ombudsmanról és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosáról. Egyéb személyi kérdések is az Országgyűlés elé kerülnek majd júniusig: többek között két alkotmánybírót és…
jan. 31
5:11
Jövő januártól csökkenhetnek a közterhek a kormány tervei szerint (Alternatív Energia)
Még az első félévben új, az emberek számára kedvező adótörvényt szeretne a parlamenttel elfogadtatnai a kormány. Erről Veres János pénzügyminiszter beszélt szocialista polgármesterek előtt Hatvanban. A jelenlévők megelégedéssel nyugtázták a bejelentést, Surányi György, a jegybank volt elnöke azonban a hatvani tanácskozással szinte egy időben arra figyelmeztetett, a magyar adószintet csak akkor…
jan. 31
5:16
Levetkőzhetnek a repülőn (Fotó) (Adó1százalék)
Sajátos módon próbálja forgalmát növelni egy nudistákra szakosodott német utazási iroda. Az egykori NDK legendás meztelen fürdőzési szenvedélyére utaló OssiUrlaub.de elnevezésű cég már a Balti-tenger kijelölt németországi partjaira tartó légiúton lehetővé teszi, hogy a nudizmusnak hódoló ügyfeleik pőrére vetkőzhessenek. Csak a repülő személyzete kénytelen egyenruhájában feszengeni.
jan. 31
5:21
Újabb veszély leselkedik a tokaji szőlőre (Infostart)
Továbbra sincs előrelépés a szlovákiai Kisbáriban tervezett perlitbánya ügyében. A beruházáshoz a körzeti bányahatóság kiadta az engedélyt, de nem kérték ki a térség borászainak véleményét.
jan. 31
5:22
Országosan 160 ezer ember fordult eddig orvoshoz influenza miatt (Alternatív Energia)
Az ANTSZ legfrissebb jelentése szerint hazánk mind a hét közigazgatási régiójában átlépte a járványos küszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma, azaz százezer lakosból minimum kétszázan fordultak influenzaszerű tünetekkel - láz, köhögés, fáradtság, izomfájdalom - orvoshoz. Mint az az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, az immáron ötödik hetébe lépett…
jan. 31
5:43
Olcsóbb az oltás, mint a gyógyítás, mégsem fizeti az OEP (Infostart)
Meg kell találni a módját annak, hogy a 13-18 év közötti lányokat széles körben be lehessen oltani a méhnyakrákot okozó humánpapilloma-vírus ellen - erre a véleményre jutott az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szakmai csoportja. Ennek nem csak népegészségügyi haszna lenne. A megelőzés a szakemberek szerint olcsóbb, mint a méhnyakrák kezelése.
jan. 31
5:49
A londoni férfi mától a mozikban (Spa Trend Online)
Tényleg nincs elég időnk és türelmünk manapság végignézni egy lassan mozduló, végtelenül pontosan figyelő kamerával felvett filmet? Pedig boldogok azok, akik szakítanak rá időt, és elindulnak Tarr Bélával - megint csak a nagy ismeretlen felé. Minden Tarr film a néző útja - önmagába. Hogy ki meddig jut, szerencse kérdése, de hogy Tarr filmjei befelé vezető utak a nagy ismeretlenbe, aki én magam…
jan. 31
5:54
A tökéletes recept a fertőzések megelőzésére (Infostart)
A spanyolnátha 1918-ban, szinte egész Európában szedte áldozatát. Dániában azonban nem emelkedett a halálozások száma. Hogyan kerülték el a világjárványt? Erre a táplálkozáskutatók adták meg a választ.
jan. 31
5:55
Népszavazás: küzdelem a "bűvös" 35 százalékért (Alternatív Energia)
A Fideszben kizárólag a sikerre készülnek, de a közvélemény-kutatások nem adnak egyértelmű választ arra, hogy eredményes lesz-e a március 9-re kiírt népszavazás. A most többnyire 45 százalék körüli, illetve a Századvégnél 64 százalékra becsült részvétel elegendő ugyan a Fidesznek, de kérdés, hogy a tényleges szám mennyi lesz. A korábbi tapasztalatok óvatosságra intenek; a közvélemény-kutatók…
jan. 31
5:57
Megint sűrűsödik a szmog (Alternatív Energia)
Zöldszervezetek a Fővárosi Közgyűlés azonnali intézkedését követelik a fővárosi közgyűléstől szmogügyben. A levegő-szennyezettségi adatok ugyanis - a hétvégi viharos szél enyhítő hatása után - ismét romlanak.
jan. 31
6:02
A kaméleonok nem el-, feltűnni akarnak (Infostart)
A kaméleonok kezdetben arra használták színváltoztató képességüket, hogy társaiknak jelezzenek, nem pedig, hogy beolvadjanak a környezetükbe - derül ki egy új kutatásból.
jan. 31
6:06
Ki keveri a kulturális főváros kártyáit? (Spa Trend Online)
Jól érezhető, hogy negatív hírek tömege zúdult az elmúlt időszakban Pécsre az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt kapcsán. A szinte heti rendszerességgel kiszivárogtatott információkról Tasnádi Péter elmondta: a városnak sok az ellendrukkere, a hibát viszont mindenki Pécsett keresi. Ugyanakkor a kormány is adós még megállapodással, határozattal, garanciával, amelyek nélkülözhetetlenek a…
jan. 31
6:11
Londonban forgalomszabályozással lépnek fel a szmog ellen (Infostart)
Londonban a szmog elleni harcot összekapcsolják az energiahatékonysággal és a globális felmelegedés elleni fellépéssel. A városvezetés főleg környezetbarátabb buszok bevezetésével és a személyautóforgalom korlátozásával próbál tenni a jobb levegőminőségért. A közelmúltban például bevezették az "alacsony emissziós zónát", ami azt jelenti, hogy korlátozzák a teherautók és kamionok forgalmát.
jan. 31
6:14
Clayderman meglepő kérése (Blikk)
A virtuóz ugyanis egyetlenegy kéréssel fordult a vendéglátóihoz
jan. 31
6:14
Van forgalmuk róla - Érdemes autóval elindulni? (hirado.hu)
A portálon a fővárosban elhelyezett több mint 100 kamera segítségével láthatók a meghatározó közlekedési pontok
jan. 31
6:15
Furcsán csengő, keleti nevek az adóslistán (Privátbankár)
Az APEH 2007 negyedik negyedévében 151 adózónál összesen 22,748 milliárd forint összegű adóhiányt állapított meg, amihez 19,179 milliárd forint összegű jogkövetkezmény társul - derül ki az adóhatóság ...
jan. 31
6:15
Hogyan kösd össze a számítógépet a mobillal? (Blikk)
Megtudhatod, melyiknek mi az előnye és a hátránya
jan. 31
6:15
Elkérték a rabok karóráját is (Blikk)
BUDAPEST – Volt, hogy márkás karórájával fizetett egy rab a hamis orvosi igazolásért az évtized börtönbotrányában. Öt parancsnok, egy főorvos és egy ügyvéd is van a vádlottak között. Íme a részletek: a büntetésére bevonuló Á. János csak baráti szívességet kért egy osztályvezetőtől. Később már pénzért árulta a kedvezményeket elítélttársainak.
jan. 31
6:16
Filkor Attilát kölcsönadták (hirado.hu)
A Grosetto jelenleg a 15. helyen áll a 22 csapatos Serie B-ben
jan. 31
6:17
Képriport: hárman fulladtak a jéghideg Dunába (Infostart)
Három fiatalember meghalt, amikor négy társukkal a Kis-Dunán egy csónakkal felborultak a Pest megyei Ráckevénél. Hármukat kimentették, egy másik férfit még búvárok keresnek.
jan. 31
6:17
Gera Zoltán apa lesz (Blikk)
A babaáldás a magyarázata, hogy újra bomba formában játszik?
jan. 31
6:17
Elvárt adó: kivételek, a nyilatkozat veszélyei és ellenőrzési szempontok (Adózóna)
A személyi jövedelemadóról szóló, valamint a társasági adóról szóló törvény is változott a múlt évben: bekerült néhány rendelkezés, amit a köznyelv és a szakma együttesen elvárt adó néven ismer. Maradtak ugyan alkotmányossági aggályok az úgynevezett minimumadóval kapcsolatban, ami alól szerencsére jó néhányan kivételek. Mások nyilatkozatot tehetnek, de így sem biztos, hogy megússzák. Adót fizetni…
jan. 31
6:17
Mi ebben farsangolunk (Blikk)
Alkudozás a szülőkkel, hogy milyen jelmezbe is szeretnénk öltözni
jan. 31
6:18
Május 31-én Horvátország, június 4-én Argentína ellen! (hirado.hu)
Megváltozott, jól alakult az A-válogatott májusvégi-június elejei programja...
jan. 31
6:19
A horvátokkal játszunk az olasz együttes helyett (Blikk)
A horvátokkal és az argentinokkal játszik a magyar válogatott
jan. 31
6:19
Haldoklóé a 7,5 milliárd (Blikk)
Lehet, hogy a szerencsés nyertes pénzét már csak gyermekei költhetik el?
jan. 31
6:20
Giuliani bedobta a törölközőt (hirado.hu)
Hivatalosan is bejelentette a volt New York-i polgármester, hogy nem vesz részt tovább az elnökválasztási harcban
jan. 31
6:21
Bosszút áll Lőw a Hansán (Blikk)
Nemes bosszút állt egykori csapatán Lőw Zsolt
jan. 31
6:21
Segítség, ez egy tapír! (Blikk)
Víziterápiával gyógyítják a depressziós állatokat
jan. 31
6:22
Dráma a levegőben: "Engedjetek, Istennel akarok beszélni!" (Infostart)
Kényszerleszállást hajtott végre Írországban az Air Canada légitársaság Torontóból Londonba tartó repülőgépe, miután az első tisztnek - az utasok beszámolói szerint - "mentális problémái" támadtak; egyebek mellett azt ordibálta, hogy Istennel van beszélnivalója.
jan. 31
6:22
Megfélemlített szülők, sunyi szegregáció (Alternatív Energia)
A szegregáció egyik formája, hogy a problémás roma tanulókat úgy próbálják eltávolítani az iskolából, hogy felkérik a szüleiket, a gyerekekkel magántanulóként fejeztessék be tanulmányaikat. A magántanulók száma az oktatási tárca szerint jelenleg egy százalék alatt van, 5635 fő.
jan. 31
6:22
Túlélő trabantok - Ismét négy évet kaptak a kétüteműek (hirado.hu)
A kétütemű motoros láncfűrész és fűnyíró egyórányi működés közben annyi káros anyagot bocsát ki, mint egy korszerű személyautó kétezer kilométeres távolságon
jan. 31
6:23
Szobrot emelnek Fehérnek (Blikk)
Szobrot állítanak Győrött Fehér Miklósnak, a négy éve elhunyt labdarúgónak
jan. 31
6:23
Túszdráma a bankban (Blikk)
Huszonnyolc órán keresztül tartottak fogva 52 túszt
jan. 31
6:25
Stadler: Árulják a stadionomat (Blikk)
Apróhirdetésben kínálják eladásra a Stadler-stadiont
jan. 31
6:25
Miért káros a korai szex? (Blikk)
Hamar elbúcsúzhat a szex örömeitől, aki túl korán kezdte
jan. 31
6:27
Nem szíjazták a műtőszékhez a beteget (Blikk)
Az asszonyt oldalra fordították de nem szíjazták az ágyhoz
jan. 31
6:29
Hazaindultak a „bamakósok” (Blikk)
Talán Bóna Ildikó (21) szépségkirálynőt viselte meg leginkább
jan. 31
6:31
Mehmet Karcsi a pszichiátrián! (Blikk)
Összeomlott, mert visszakerülhet édesanyjához?
jan. 31
6:32
Visszalépett a "nemzet polgármestere" (Infostart)
Kiszállt a republikánus elnökjelöltségért vívott harcból Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, és bejelentette, hogy John McCain arizonai szenátor jelöltségét támogatja.
jan. 31
6:34
Tarolt az ingatlanos szakma (Napi)
jan. 31
6:36
Veszélyezteti a válság a nyugdíjunkat (Napi)
jan. 31
6:38
Az orvosok támogatják a vizitdíjat (Napi)
jan. 31
6:38
Hat hónap után szóltak az anyukáknak, hogy más csecsemőjét kapták (Infostart)
Szerencsés véget ért egy tragikus eset a németországi Saarbrückenben: egy többhónapos viszontagság után immár valódi otthonára talált az a két csecsemő, akiket az elmúlt év nyarán cseréltek el egy saar-vidéki klinikán.
jan. 31
6:41
Fél százalékpont, ahogy várták (Piac és Profit)
Megfelelt az előzetes londoni konszenzusnak a Federal Reserve monetáris testületének (FOMC) szerda este bejelentett fél százalékpontos kamatcsökkentése, amelyet a City gyakorlatilag szintén egyöntetű várakozása szerint - jóllehet az amerikai recesszió tényének, illetve esélyének megítélése nem egyértelmű - még ebben a negyedévben újabb agresszív pénzügypolitikai enyhítés követ.

Keresés