2008. február 15. péntek

febr. 15
0:13
UEFA-kupa: nem érdemelt vereséget, kikapott a Nürnberg (She)
Az UEFA-kupában a legjobb tizenhat közé vágyik a Benfica és a Nürnberg is, ám a nyolcaddöntőbe már csak egyikük léphet, lévén éppen egymás ellen csatáznak. Az első felvonást a portugálok hazai pályán 1-0-ra nyerték, így előnyhöz jutottak.
febr. 15
0:14
Jeges borzongás, erdei álomvarázs - S. Hegyi Lucia új kollekciójának bemutatója (NLC)
Nagy fába vágta szabászollóját S. Hegyi Lucia tervezőnő, amikor a VAM Design több száz fős közönsége előtt bemutatta Észak legendái nevű új kollekcióját.
febr. 15
0:19
AC Milan: Párizsban sikeres műtétet hajtottak végre Ronaldón (She)
Sikeres térdműtétet hajtottak végre csütörtök este Ronaldón (kpépünkön), az AC Milan brazil labdarúgóján. Kezelőorvosai, Gerard Saillant és Eric Rolland szerint a kétórás beavatkozás jól sikerült, a futballista felépülése elsősorban azon múlik, a támadó mennyire hisz a teljes gyógyulásban és mindenben maximálisan követi-e az orvosi utasításokat.
febr. 15
0:58
Kevés gyógyszert vásárolunk patikán kívül (Vital)
tovább
febr. 15
5:07
Orbán: a népszavazás után bármi megtörténhet (Infostart)
Más következményei lesznek a népszavazásnak, ha az emberek 40 százaléka vesz részt a voksoláson, és más, ha 60 százaléka. Más, ha az igenek fölénye elsöprő, és más, ha csak egyszerű többségben vannak - fogalmazott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Az ellenzéki pártvezető szerint nincs helye profitérdekelt biztosítóknak az egészségügyi alapellátásban. "Jobb, ha ezt a…
febr. 15
5:17
A fiús anyákra jellemzőbb a szülés utáni depresszió (Infostart)
A fiúgyermeknek életet adó kismamáknak nagyobb eséllyel lesznek depressziósak a szülés utáni hetekben, mint azok, akiknek kislányuk lett.
febr. 15
5:19
A tragédia sújtotta család újra gyermekáldás elé néz (Adó1százalék)
Egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a vezetéstől Grézló Tamást tegnap a Pécsi Városi Bíróság. A férfi két gyermekét veszítette el tavaly januárban, amikor autója a mohácsi kompfeljárónál a Dunába gurult. Az ítélet ellen a védelem fellebbezett. Az eljárás szemmel láthatóan megviselt minden résztvevőt. Az ítélethoztal napján derült ki, hogy a család májusban újabb…
febr. 15
5:19
Problémás tesztnap a Toro Rossonál (Formula)
Jerez – 4. tesztnap – Toro Rosso
febr. 15
5:24
A Williams a folytatást várja (Formula)
A csapat elégedett a teszttel
febr. 15
5:26
Medián: az emberek többsége úgy látja: lejáratják a népszavazás intézményét (Alternatív Energia)
Orbán Viktor ugyan azt állítja, hogy a Fidesz kormányzása idején az Országgyűlésben is elmondta: programjukkal ellentétben miért nem vezetik be a több biztosítós egészségbiztosítási rendszert, az MSZP szerint ez nem igaz. A kormánypárt úgy látja: a Fidesz elnöke becsapta a választókat, míg az ellenzéki párt szerint a szocialisták bajban vannak, ezért vádaskodnak most az ő egykori programjukkal.
febr. 15
5:28
Elképesztő prüdéria: Vénusz istennő is sok a briteknek (Infostart)
Leszedették a londoni metróállomásokról azt a Vénusz ókori istennőt szinte teljesen meztelenül ábrázoló posztert, amely Royal Academy múzeum egyik kiállítását hirdette.
febr. 15
5:32
A csalódott baloldaliaknak hízeleg Orbán (Alternatív Energia)
A baloldalról leszakadókat igyekezett megszólítani Orbán Viktor évértékelő beszédével - állítják politológusok, akik szerint a Fidesz elnöke rájött arra, hogy nem szabad konfrontálódnia, mert így nem tudja maximálni a népszavazási voksokat. Orbán célját elárulja a TV2-nek adott nyilatkozata, mely szerint márciusban nagyobb arányban mehetnek el az emberek a népszavazásra, mint korábban.
febr. 15
5:36
Fény derült a különös, föld alatti élet titkára (Infostart)
Két éven át figyelte egy brit borzcsalád föld alatti életét egy természetfilmes csapat. A kutatók korábban szinte semmit sem tudtak arról, mit csinálnak üregeikben ezek az állatok.
febr. 15
5:37
Még öt napig biztosan járnak a vonatok - azután lehet sztrájk (Alternatív Energia)
"Békebíróként" a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára próbálja mától egyezségre bírni a MÁV-ot és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetét (VDSZSZ), miután álláspontjuk öt hete tapodtat sem közeledett. Herczog László "közbelépése" miatt a szakszervezet öt nappal elhalasztotta a felfüggesztett vasutas sztrájk újraindítását, vagyis 20-áig biztosan járnak majd a vonatok. Utána…
febr. 15
5:44
Hamarosan jön a léghajtású autó - nézze meg! (Infostart)
Egy éven belül kapható a sűrített levegővel hajtott autó - ígéri a környezetkímélő gépkocsi francia fejlesztője.
febr. 15
5:49
Búcsút vettek Tom Lantostól a washingtoni kongresszusban (hirado.hu)
A szertartáson a magyar kormányt Somogyi Ferenc washingtoni nagykövet, Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke és Dobrev Klára képviselte
febr. 15
5:51
A Hungária Kupa programja és a magyar résztvevők (hirado.hu)
febr. 15
5:55
Túl van az elvonón az Oscar-díjas sztár (Infostart)
Nem kell többé beszámolnia állapotáról a bíróság előtt Mel Gibsonnak, akit 2006-ban gyorshajtás és ittas vezetés miatt tartóztattak le malibui otthona közelében. Az ausztrál színész akkor azzal okozott botrányt, hogy antiszemita megjegyzéseket tett az őt előállító rendőrre.
febr. 15
5:57
A Super Aguri szorgalmasan körözött (Formula)
David újra a pályán
febr. 15
5:57
Hat év múltán az Erzsébet híd lezárása miatt kell felelnie (Adó1százalék)
Közérdekű üzem megzavarása vádjával tegnap megkezdődött Budaházy György, a 2002-es "Erzsébet hídi csatában" ismertté vált férfi büntetőpere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Ítélethirdetés február 19-én várható.
febr. 15
6:00
Budapest belvárosából hamarosan kitiltják a szennyező autókat (hirado.hu)
Az M0-ás út továbbépítésével és a megyeri híd elkészültével ezeket a járműveket még a Zöld zónán kívüli területről is ki lehet tiltani
febr. 15
6:02
A Red Bull szárnyalt Jerezben (Formula)
Újabb gyors idő a csapattól
febr. 15
6:06
Demográfiai válságot okozhat a dohányzás (Infostart)
A legfrissebb előrejelzések szerint Indiában a következő évtizedben évente csaknem 1 millió ember halálát okozhatja a dohányzás.
febr. 15
6:17
Harapófogóba került Magyarország (Infostart)
Vagy Brüsszellel, vagy Washingtonnal kerülnek szembe az új uniós tagállamok, amelyektől a vízummentesség fejében további utasadatokat követel az Egyesült Államok - mondta el az InfoRádióban a Bruxinfo elemzője.
febr. 15
6:17
Koccintottak a Fradira (Blikk)
Pezsgőt bontottak a zöld-fehérek az új tulajdonos megünneplésére
febr. 15
6:18
A Force India elégedett a teszttel (Formula)
Fisichella egyre jobban érzi magát az autóban
febr. 15
6:19
Evások! Éjfélig kell feladni a bevallást (Privátbankár)
Ma éjfélig kell bevallaniuk a 2007. évi adójukat az egyszerűsített vállalkozói körbe tartozóknak. Tavaly a tervezett bevétel 91 százaléka, 152,8 milliárd forint eva folyt be a költségvetésbe.
febr. 15
6:19
Dzsudzsák az Eindhoven focikirálya (Blikk)
Ha így halad, lassan megkoronázzák
febr. 15
6:20
Nem találta Cinit a végrehajtó (Blikk)
Zalatnay állandó lakhelyén évek óta nem járt senki
febr. 15
6:21
Földöntúli divat (Blikk)
Bemutatták Spanyolországban a tavaszi kollekciókat
febr. 15
6:21
A méret a lényeg (Blikk)
Az olimpiai formaruhát próbáltak Kammererék
febr. 15
6:22
Bea asszony becsávózott? (Blikk)
Szívtipró énekessel bukott le Győzike felesége
febr. 15
6:22
Mennyire ismered önmagad? (Blikk)
Szerinted van saját véleményed, de lehet, csak azt hiszed
febr. 15
6:23
Gyógyul a meglőtt rendőr (Blikk)
Téti túszdráma: elvesztette veséjét és 15 kilót fogyott Péter
febr. 15
6:24
Egyre jobban szeretjük a focit: a Real nyakán a MU (Privátbankár)
A Manchester United két helyet lépett előre, így már második a Deloitte által összeállított legfrissebb Football Money League listán. A labdarúgás népszerűsége tovább fog erősödni
febr. 15
6:24
O. J. Simpson félholtra verte barátnőjét (Blikk)
Súlyos fejsérüléssel kellett kórházba vinni a barátnőjét
febr. 15
6:24
FHB: 5,316 milliárd forint adózott nyereség 2007-ben (Infostart)
Az FHB Jelzálogbank 2007-ben 5,316 milliárd forint adózott és 6,57 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el 30,4, illetve 33,3 százalékkal kevesebbet, mint 2006-ban - tette közzé a bank gyorsjelentésében.
febr. 15
6:24
Androiddal biztat mobilinternetezésre a Google (Infostart)
A héten tartották Barcelonában a mobiltelefon világkongresszust, ahol egyaránt bemutatkoztak a gyártók és a szoftverfejlesztők. Itt tárták a nagyközönség elé például a Google mobilokra kifejlesztett operációs rendszerét, az Androidot.
febr. 15
6:25
Ünnepel a vizitdíj (Blikk)
Egyéves lett az egészségügyi „vívmány”
febr. 15
6:26
A "hátrányukat lefaragók" közé tartozunk (Privátbankár)
Az Európai Bizottság megbízásából készült legfrissebb innovációs "eredménytáblázat" arról tanúskodik, hogy Magyarország ma még jelentősen elmarad az újítások terén az uniós átlagtól, de hátránya valam...
febr. 15
6:26
MOL: 254,1 milliárd forint nettó eredmény 2007-ben (Infostart)
A MOL Nyrt. 254,1 milliárd forint nettó eredményt ért el 2007-ben, ami 23 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 329,5 milliárd forintnál - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
febr. 15
6:26
Tőből kitörte a betonoszlopot a Suzuki (hirado.hu)
Teljesen elzárta a Ferihegyi gyorsforgalmi utat az a villanyoszlop, amelyet kidöntött egy személyautó csütörtökön kora délután
febr. 15
6:27
A BL-be akarják juttatni a Fradit (Napi)
febr. 15
6:28
TVK: az adózott profit 36,5 százalékkal nőtt tavaly (Infostart)
A MOL-csoporthoz tartozó Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) 2007-ben 338,43 milliárd forint bevételt ért el, 9,5 százalékkal többet az előző évinél, az adózott profit 36,5 százalékkal 23,58 milliárd forintra nőtt - jelentette a vegyipari cég a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerinti konszolidált gyorsjelentésben.
febr. 15
6:28
800 milliós pályázat, biztonságos csomópontokra (hirado.hu)
800 millió forintért pályázhatnak a települések forgalmi helyzetük javítása érdekében egy, a GKM által kiírandó országos pályázaton
febr. 15
6:29
Újabb Bábolna-cég ment csődbe (Napi)
febr. 15
6:30
Raúl és Casillas "örökre" a Real Madridé (hirado.hu)
"Valentin-napon a két játékos és az egyesület kinyilvánította, hogy kölcsönösen szeretik egymást..."
febr. 15
6:39
Miért kellett meghalniuk az óceántudományt tanuló egyetemistáknak? (Infostart)
Lövöldözés volt a Chicagótól mintegy 100 kilométerre nyugatra fekvő Northern Illinois Egyetemen: hatan meghaltak, tizenhatan megsebesültek.
febr. 15
6:40
Megtalálták Naprendszerünk kicsinyített mását (Privátbankár)
A miénkhez hasonló, távoli naprendszert fedeztek fel tudósok amatőr csillagászok közreműködésével egy tanulmány szerint, amely a Science folyóiratban jelent meg.
febr. 15
6:43
Az e-pánztárak már a spájzban vannak (hirado.hu)
Még februárban megalakul a 22 egészségbiztosítási előpénztár, melyekért valószínűleg 6-7 pénzügyi csoport száll majd versenybe - írja a Népszabadság

Keresés