2008. február 29. péntek

febr. 29
0:09
Zambia: elhunyt Lloyd Mumba, a pápa volt légiósa (She)
Elhunyt Lloyd Mumba, a másodosztályú Lombard Pápa zambiai légiósa. A válogatott középhátvéd maláriában halt meg.
febr. 29
0:20
Új remény a szervátültetésre váróknak? (HáziPatika)
Három kutatócsoportnak egymástól függetlenül ugyanazzal a módszerrel sikerült megakadályoznia a szervátültetés utáni kilökődést: a szervvel együtt a donor vérképző őssejtjeit is átültették a betegbe.
febr. 29
0:24
Haldokló gyerekeket szolgálnak (HáziPatika)
Legnagyobb tragédia egy családban, ha a gyermek haldoklik. Szegeden dolgozik egy tanatológiai munkacsoport: pszichológusok, lelkészek, mentálhigiénés szakember, szociális munkás és pszichiáter próbál segíteni a haldokló...
febr. 29
1:23
A rendőrség újabb bizonyítékot talált a kémügyben (F1világ)
Az olasz rendőrség megerősítette, hogy használható bizonyítékokat gyűjtött be a McLaren istálló alkalmazottaitól, amelyek segíthetnek felgöngyölíteni a tavalyi évet beárnyékoló kémügyet.
febr. 29
5:05
Kartellgyanú? A GVH rajtaütött a taxis cégeken (hirado.hu)
A versenyhivatal több céget is vizsgált előzetes értesítés nélkül
febr. 29
5:09
Középiskolák: egy mutató nem mutató (Infostart)
Nem lehet egyetlen mutató alapján rangsorolni az oktatási intézményeket - véli Neuwirth Gábor oktatáskutató. Szerinte a középiskolák értékelése esetén fontosak az érettségi eredmények, a nyelvvizsgák száma, a versenyeken való részvétel aránya is. Felsőfokú intézmények esetén figyelni kell a tanárok tudományos fokozatát és publikációik számát is.
febr. 29
5:15
Tippek bortartónak, kínálónak (NLC)
Október a szüret hónapja, a szõlõ, az új bor ünnepe. Baráti ebédek, vacsorák, Bacchus kisebb-nagyobb ünnepségei során mindig fõszerepet kap az isteni nedû. A fajta, a márka, az évjárat kiválasztása mellett fordítsunk gondot a bor tárolására, tálalására is!
febr. 29
5:16
Magyar-orosz megállapodást írtak alá, Orbán puccsról beszél (Alternatív Energia)
Hétszáz millió euróba kerül Magyarországnak a Déli Áramlat gázvezeték megépítése, amire tegnap szerződött a moszkvai Kremlben az orosz és a magyar kormány. 2013. után az éves gázfogyasztás kétharmadával egyező mennyiség haladhat át a vezetéken. Miközben az Európai Parlament szocialistái támogatják a tervet, a Fidesz elnöke, Orbán Viktor a parlament és az ország elleni puccsnak nevezte a szerződés…
febr. 29
5:17
Dugóhúzók (NLC)
Nélkülözhetetlenek. Funkcionalitásukon túl érdemes odafigyelni megjelenésükre, egy-egy különleges darab akár attrakció is lehet a vendégváró asztalon!
febr. 29
5:19
Ritmusváltás fénytöréssel (NLC)
A lakás finom, játékos, érzéki, hívogató – egy nõ vágyai szerint...A lakás átgondolt, precíz, logikus, titkokkal teli – egy férfi tervei szerint. Közös, jókedvû alkotás eredménye.
febr. 29
5:21
Forradalmian új gyógyszer segít megakadályozni a mellrák kifejlődését (Infostart)
Olyan gyógyszert dolgoztak ki brit kutatók, amelynek segítségével több ezer fiatal nőt meg lehet védeni a mellráktól. Azoknál, akiknek a családjában gyakran előfordul a betegség, a gyógyszer a kutatók szerint valóságos "vakcinaként" működik majd, és megakadályozza a kór kialakulását.
febr. 29
5:21
Hangulatfények (NLC)
Most, hogy nappalaink rövidülnek, a mesterséges fénynek még nagyobb szerep jut otthonunkban. Bátran változtathatjuk az atmoszférát egy kapcsolással! Megéri.
febr. 29
5:22
Négy magyar lehet kvótás (hirado.hu)
febr. 29
5:23
Duna-parti csónakház (NLC)
A költözés sokszor egyben életmódváltást is jelent. Belvárosból zöldövezetbe, panelbõl kertes házba, faluról városba költözködni azt is jelenti, hogy életstílusunk, mindennapi ritmusunk megváltozik.
febr. 29
5:24
Két súlyos sérült az árokba borult autóban (hirado.hu)
A sofőrje és az utasa is súlyosan megsérült annak az autónak, mely egy előzési manőver közben tért le az útról, majd borult az árokba a 6-os út Tolna megyei szakaszán
febr. 29
5:25
Színtér szürkében (NLC)
Ha valakinek tehetsége van valamely mûvészethez, többnyire más mûvészetek sem idegenek tõle.
febr. 29
5:27
Az államfő nem érez feszültséget közte és az Országgyűlés pártjai között (Alternatív Energia)
Sólyom László államfő nem változtat az ombudsman-jelölés módszerén, és továbbra sem egyeztet a parlamenti pártokkal a jelölés előtt. A frakcióvezetőkkel tartott megbeszélését azonban eredményesnek és megnyugtatónak értékelte. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője úgy értékelte, hogy bár az álláspontok nem közeledtek, de világosabbá váltak. Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető közölte, nyitottak…
febr. 29
5:27
Keleti szellem, nyugati forma (NLC)
Ha az ember évekig élt a földkerekség túlsó felén, természetes, hogy e másik világ emlékeit megõrzi otthonában.
febr. 29
5:29
Féltve õrzött lábak (NLC)
Hiába szép és ápolt a lábfejünk, ha különbözõ statikai elváltozások miatt nem biztos támasza testünknek. Testsúlyunk az alsó végtagunkra nehezedik. Ha a láb kényes egyensúlya megbomlik, egész tartásunk megváltozik, és úgy érezzük, mindenünk fáj.
febr. 29
5:30
A világ legrettenetesebb allergiájában szenved az ausztrál tinédzser - képekkel (Infostart)
Ashleigh Morris nem úszhat, és egy nehéz nap után nem lazíthat forró fürdővel, frissítő zuhannyal - ugyanis éppen a vízre allergiás. A 19 éves lány még a saját izzadtságától is tele lesz fájdalmas kiütésekkel.
febr. 29
5:31
Mikor szüljünk? (NLC)
A legtöbb nõ szeretne anya lenni. Hogy mikor, arra eltérõ válaszokat adnak. A sorsnak is nagy szerep jut a fogantatás idõpontjának kiválasztásában. De vajon tényleg annyira számít az életkor e sorsdöntõ kérdésben? A legújabb trendek cáfolják a köztudatban élõ igazságot: szülni fiatalon kell.
febr. 29
5:33
Vitaminszüret (NLC)
A tréfás népi rigmusok áldó szavakkal illetik Noét, amiért hajdan a szõlõt is felvitte a bárkájára. Az utókor hálálkodása természetesen a bor nagyrabecsülésén alapszik, ám tény, hogy az õsi gyümölcs – a gabonával együtt – az életet, az egészséget jelentette, s jelenthetné ma is.
febr. 29
5:35
Ez ám az igazi orális szex! (Életforma)
Romantika? Az meg micsoda? Hol olvastál róla Drágám? - néz fel, emlékezeteiben szorgalmasan kutatva, a férfi az újságolvasásból.
febr. 29
5:35
Pepita patikaügy (NLC)
A rendszerváltás után elkezdõdött a patikák privatizációja. Betegek és egészségesek aggódtak, mi lesz az árakkal. A gyógyszertárak magánkézbe kerültek, az orvosságok ára szabott, mindenhol ugyanannyit fizetünk értük. Csakhogy az egészségügy megint válságban van, változásokra van szükség a patikákban is.
febr. 29
5:37
Nem dohányzók elõnyben! (NLC)
A dohányzással összefüggõ betegségek a vezetõ halálozási okok közé tartoznak. Aki nem dohányzik, óriási kockázattól óvja meg a szervezetét. Nemcsak betegségeket elõz meg, hanem szépségét, közérzetét, sõt a memóriáját is védi.
febr. 29
5:38
Semmit nem tudunk "legrettegettebb ellenségünkről" (Infostart)
Hamis a nyugati társadalmakban az iszlámról kialakult kép, a muszlimok döntő többsége ugyanis a demokrácia és a szabadságjogok híve - derült ki a Gallup nagyszabású felméréséből, amelyet hat éven keresztül, három kontinensen készítettek.
febr. 29
5:38
Képernyős erőszak a négy fal között (Adó1százalék)
Nem csak az utcán, hanem otthon is körülveszi a fiatalokat az erőszak. Igaz, nem feltétlenűl fizikai bántalmazásról van szó, többnyire inkább szóbeliről. A televízió és a különböző számítógépes játékok is durvasággal "hálózzák be" a gyerekek életét.
febr. 29
5:39
Lelkünk mozija: az álom (NLC)
Friedrich Kekulé von Stradonitz német vegyész jó ideje töprengett a benzolmolekula különleges tulajdonságainak magyarázatán, de nem jött rá a titok nyitjára. Egy éjjel aztán minden megvilágosodott. De hogyan? Miként hozhat megoldást egy bonyolult kérdésre az álom?
febr. 29
5:41
Aszalt csemegék (NLC)
Már évezredekkel ezelõtt kitalálták, miképpen lehet tartósítani a friss, lédús, zamatos gyümölcsöt, hogy ne csak a szezonjában lehessen enni belõlük. Az õsi eljárás a vízelvonás elvén mûködõ aszalás.
febr. 29
5:43
Janka, az apró csoda (NLC)
Nézem a szõke, mozgékony, érdeklõdõ kislányt. Megpróbálom elképzelni: õ csupán negyvenhét dekás parányi test, épphogy csak él. Egy inkubátorban. Az, hogy egészséges gyerek jár-kel elõttem, az orvosok elszántságának, a szülõk akaraterejének a csodája.
febr. 29
5:44
A Medián és a Tárki adatai alapján mindhárom kérdésben eredményes lehet a népszavazás (Alternatív Energia)
Három héttel a népszavazás előtt inkább csökkent, mint nőtt a lakosság részvételi hajlandósága, miközben egyre kevesebben gondolják, hogy a referendum esetleges sikere a kormány bukását eredményezheti - írta a Medián. Felmérésük szerint jelenleg a lakosság 46 százaléka mondja magát biztos résztvevőnek, ám ennél kevesebben járulnak majd az urnákhoz. Ennek ellenére a referendum várhatóan mindhárom…
febr. 29
5:45
Sosem hervadó virág (NLC)
Virágra vágyunk, de nem hervadó szépségûre? Percek alatt varázsolhatunk magunknak néhányat - van rá tippünk, hogyan!
febr. 29
5:47
Illatokkal a rosszkedv ellen (NLC)
Az otthonnak vagy akár egy szobának is lehet kellemes, megnyugtató illata. Ha híján vagyunk már a kert virágainak, az illatozó gyümölcsöknek, de füstölõt nem akarunk nap mint nap gyújtani, készítsünk lakásdísznek is beillõ illatosítót.
febr. 29
5:49
Választási csalással vádolják a Fideszt (Alternatív Energia)
Választási csalással vádolt egy fideszes képviselőt egykori kampánystábjának tagja az egyik nyíregyházi városi televízió felvételén. Állítása szerint ő azonos azzal a férfival, akit 2002-ben egy nyírbogáti választási csalás miatt elítélt a bíróság, mivel Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő nevében élemiszercsomagokat osztogatott a romáknak. Az ügy azért érdekes, mert nemrégiben…
febr. 29
5:49
Amikor a méret a lényeg (NLC)
"Mennyit nõtt ez a gyerek!?" - halljuk számtalanszor, és tényleg, mennyit is nõtt? Készítsünk a kicsinek is tetszõ magasságmérõt - ha van testvér, akkor kettõt -, és kezdõdhet is a verseny: ki nõtt többet az idén?
febr. 29
5:51
Dér csípte, az õsz színezte (NLC)
A narancsos-piros csipkebogyó barátságos, meleg színével, szelíd formájával szép õszi dísze otthonainknak. Ám ahogy az idõ télbe fordul, egyre nehezebben lelünk ép terméseket a szabadban.
febr. 29
5:51
Gyakrabban támad a sokkal kevesebb cápa (Infostart)
Az utóbbi néhány évben egyre növekszik a cápatámadások száma, annak ellenére, hogy a ragadozók száma drasztikusan csökken. Szakértők szerint a jelenség oka az, hogy egyre több ember egyre több időt tölt a tengerekben.
febr. 29
5:53
Mi viríthat télidõben az ablakunkban? (NLC)
Egy virágokkal vagy fûszernövényekkel teli ablakpárkány igazán szívderítõ látvány, ám mi legyen télen az üresen tátongó balkonládákkal?
febr. 29
5:55
Drágult a távhő, pedig nem nőtt a díja (Alternatív Energia)
Megérkeztek a napokban a januári távhőszámlák a fogyasztókhoz, akik arról panaszkodnak, hogy egy átlagos lakótelepi lakás esetében 40-50 ezer forintot is ki kell akár fizetniük - jelentette ki lapunknak Szanyi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselő, aki felkérte parlamenti frakcióját, hogy vizsgálja meg a kérdést. A politikus emlékeztetett: bár számos ígéret elhangzott a távhődíjak mérséklése…
febr. 29
5:55
Csillogjon a kertünk! (NLC)
Az ünnep közeledtével ne csak lakásunkat, hanem kertünket is öltöztessük ünneplõbe, hadd hirdesse mindenkinek, mennyire várjuk már a karácsonyt.
febr. 29
5:57
Vendégcsalogató kapudísz (NLC)
Az ünnep közeledtét már messzirõl jelzik a bejáratra – ajtókra, kapukra – akasztott koszorúk vagy más díszek.
febr. 29
5:59
Mindent a szemnek! (NLC)
Ahol gyerek van a háznál, ott a szaloncukor az egyik legkelendõbb dísz. Egy kis huncutsággal örök életûek lehetnek ezek a gyorsan fogyó édességek.
febr. 29
6:00
Autóval nem, csak gyalog, vagy kerékpárral lehet átlépni az oszrák határt (Adó1százalék)
Nagy a bizonytalanság a magyar autósok között, melyik egykori kis, illetve nagy határátkelőn lehet gépkocsival is átjutni a szomszédos Ausztriába. Aki nem ismeri a járást a kertek alján, az a volt hegyeshalmi határállomásnál, az 1-es útról az autópályára érve néhány száz méterért majd' háromezer forintot fizethet.
febr. 29
6:01
Csillogós nosztalgia (NLC)
Menjünk vissza az idõben száz évvel! Az aranyos angyalkák, a rózsaszín virágok, a szívek és a flitteres csillogás a boldog békeidõket idézi. A csillagszórós, gyertyafényes ünnephez jól illik majd a nosztalgiázás.
febr. 29
6:02
A kocsival együtt a gyereket is vitte a rendőrségi lopóautó (Infostart)
Perrel fenyegetik egy házaspár a szentpétervári önkormányzatot, mert a közlekedésrendészet lopóautója a kocsival együtt a nyolcéves fiúkat is magával vitte. Az incidens súlyos mentális problémákat okozott a gyereknél - állítják a szülők.
febr. 29
6:03
Agyfitnesz (NLC)
A stressz szervezetünk természetes reakciója a feszültségekre, szorongásokra, változásokra. Kis mennyiségben izgalmasabbá teheti életünket, a tartós feszültség azonban káros, betegségekhez, balesetekhez vezethet. Fontos, hogy tanuljunk meg lazítani!
febr. 29
6:05
Keserédes kísértés (NLC)
A vörösbor, a kávé, a tea után újabb bûnös élvezeti cikkrõl derült ki: mértéktartóan fogyasztva elõnyös is lehet. A keserû csokoládéban található antioxidáns anyagok javítják a vérkeringést, hozzájárulnak a szív egészséges mûködéséhez, csökkentik a szívroham és agyvérzés kockázatát.
febr. 29
6:06
Döntőben a magyarok (hirado.hu)
A magyarokhoz az A jelű hármasban az orosz gárda is kétszer nyert a nap folyamán, így szintén döntőbe jutott
febr. 29
6:07
Érettségivel az álláspiacon (NLC)
A menedzserkönyvek hosszasan ecsetelik, hogy miként írjunk önéletrajzot. Hogyan taglaljuk az iskoláinkat, emeljük ki képzettségünket. De mi a helyzet, ha csupán egy érettségit tudunk felmutatni?
febr. 29
6:08
Gyurcsányi kezdte a gólgyártást (hirado.hu)
Háromgólos győzelem a macedónok ellen

Keresés