2008. február 6. szerda

febr. 6
0:10
Nincs szakszervezeti társ a követelésekhez (Alternatív Energia)
A Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) munkabeszüntetése a hétfő után kedden is teljes napra tönkretette az ország vonatközlekedését. A kiszámíthatatlanság miatt az elindított személyszállító szerelvények is döntően üresen jártak. Az újabb tárgyalások a munkáltatókkal eredménytelenül zárultak. A VDSZSZ követeléseit nemcsak a MÁV-vállalatok és az azok tulajdonosi jogait gyakorló…
febr. 6
0:15
Mennyire veszélyes a síelés és a snowboard? (HáziPatika)
A statisztikák szerint eléggé veszélyesek, de kevés sporttevékenység mozgat meg ilyen jól, ráadásul tiszta levegőn, gyönyörű tájakon. Lebeszélés helyett - hiszen nagyon egészséges - inkább rábeszélés a baleset-megelőzésre.
febr. 6
0:16
Mama, nem dark! (NLC)
Három- és hatéves korom között hetente kétszer átmenekültem valamelyik felnőtt felmenőm ágyába. Ez volt az egyetlen esély a túlélésre. Rémálmaim voltak, és rettenetesen éreztem magam… Mostanában Lola is hasonló gondokkal küzd.
febr. 6
0:48
Itt van a fánk, tele a szánk! - Tamással, sülve-főve (NLC)
Séfünk, Tamás ezúttal három egészen elképesztően finom fánk-recepttel ajándékoz meg minket, melyek egymástól sokban különböznek, valami nagyon lényegesben hasonlítanak: isteniek!
febr. 6
1:26
Írországban sincs kolbászból a kerítés - Megéri külföldön dolgozni? (NLC)
„Elmegyek Nyugatra” – valami különös romantika veszi körül ezt a mondatot. A kaland, a jólét ígérete, a kitörés lehetősége. Mi van a romantika mögött? Írországban jártunk, és kinti magyarokkal beszélgettünk. Azokkal, akik kimentek, és kint is maradtak
febr. 6
1:26
Az MTV megszerezte a MotoGP közvetítési jogát (F1világ)
Továbbra is a Magyar Televízió közvetíti a gyorsasági motoros világbajnokságot. A MotoGP valamennyi futamát élő adásban követhetik az MTV nézői. Talmácsi Gábor idény-nyitó futamát március 9-én este, Katarból közvetíti az m1.
febr. 6
1:59
Rajzold oda apát is! - Mentsük meg a férfiakat! (NLC)
A férjem nemrég egy baráti vacsorán büszkén mondta: másfél évembe került, míg visszakerültem a lányom rajzára… és tényleg visszakerült. Ahogy családba is. Így mentette meg az édesapját – a lányom.
febr. 6
2:32
Kell-e választani karrier és anyaság között? (NLC)
Régen azt mondták, hogy a gyereknek – hároméves koráig – az anyja mellett a helye. Ma egyre többször hallani, hogy a „minőség” nem a mennyiség számít... Vajon hol az „igazság”? Létezik esetleg arany középút?
febr. 6
3:04
Marsi Anikó: Rohanós az élet, de boldog vagyok - Az e heti Nők Lapja címloldalán (NLC)
Nemrég egy anyuka így panaszkodott: könnyű a sztároknak összeegyeztetni a karriert és a kismamaságot, neki bezzeg választania kellett. Úgy gondoltuk, alaposabban körbejárjuk a témát
febr. 6
3:17
Napi TV műsorajánló: Bűvölet (Joy)
Akiket érdekel, mire jók a mágikus erők, az nézze meg a filmet!
febr. 6
3:21
Programajánló-Színház (Joy)
Az eladott menyasszony című darab egy falusi szerelmi történetet dolgoz fel.
febr. 6
4:30
Meglepő meleg jön, eső és szél! (Életforma)
Mire várhatunk a következő napokban? Lesz-e eső, szél, mint a múlt héten, vagy csak enyhe, szép, kora tavaszi időben lesz részünk?
febr. 6
4:30
Ötcsillagos sorozat az éjszakában (Spa Trend Online)
Igazi közszolgálati televíziót idéz az mtv új Nyugat sorozata (a Nyugat 100) - persze jelenkorunk érthetetlen kívánalmainak megfelelően jól eldugva a késő esti órában. Csodák csodájára színművészek játszottak szerepeket, egyebek mellett Hámori Gabriella, Kocsis Gergely, Szervét Tibor idézték meg a kor legendás alakjait, szerkesztőket, írókat, költőket - Kamarás Iván is remek szövegmondóként…
febr. 6
4:38
Kerepesen sérült az egyenlő bánásmód elve (Alternatív Energia)
Még csak részben zárult le az Oktatási Hivatal (OH) vizsgálata a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, de az már bebizonyosodott, hogy az iskola megsértette az egyenlő bánásmód elvét. Az erről szóló hatátozatot tegnap kapta kézhez a Kerepes polgármestere, Franka Tibor. Az intézményt felszólították a jogsértés megszüntetésére, és 200 ezer forint…
febr. 6
5:00
Az ügyészek szigorítanák a zöldbűnözés szankcióit (Alternatív Energia)
Az elmúlt hónapok két legnagyobb vihart kavart környezetkárosítási ügyében (az illegális német szemétimport és az alföldi fekete fakitermelés) eljutott a vádemelésig a nyomozás - jelentették be tegnap a Legfőbb Ügyészségen. Az ügyészek szerint az ilyen cselekményekre vonatkozó büntetési tételeket szigorítani kellene.
febr. 6
5:11
"Kádár János valószínűleg büszke lenne a népszavazás kezdeményezőire" (Alternatív Energia)
Az SZDSZ népszavazási stratégiájának lényege nem változott: mondjunk nemet a szocializmusra - mondta Kóka János pártelnök a Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel és Magyar Bálint ügyvivővel közösen tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón. "Kádár János valószínűleg büszke lenne a népszavazás kezdeményezőire, hiszen Tarlós István kampánykörútja során a szocialista egészségügyet dicsérte, büszkén…
febr. 6
5:15
Náci tudós nevét kapta a német iskola (Infostart)
Komoly felháborodást keltett, hogy egy német kisváros egy olyan náci tudósról nevezte el iskoláját, aki segített kifejleszteni a V2 ballisztikus rakétát.
febr. 6
5:26
Nem tartják tovább a gyertyát a kínaiaknak (Infostart)
Kikelt magából az Európai Gyertyaöntők Szövetsége: a főként német és holland gyertyagyártókat tömörítő szervezet azt kérte Brüsszeltől, indítson eljárást a dömpingáron Európába özönlő kínai gyertya ellen.
febr. 6
5:27
Lakást és béremelést ígért a rendőröknek a kormányfő (Alternatív Energia)
A következő két-három évben mintegy ezer lakást építenek Budapesten a rendőrség számára - jelentette be tegnap Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök a 2007-es évet értékelő országos rendőrfőkapitányi értekezleten ezt azzal indokolta, hogy a fővárosban sok betöltetlen rendőri állás van és nagy az elvándorlás, mivel a zömében vidéki fiatalok nem tudják megoldani lakhatásukat. A kormánynak szándéka és…
febr. 6
5:45
Lassan lesz egy találmányból termék (Infostart)
AZ ELTE kutatóinak még mindig nehezen megy a kutatási eredmények átfordítása hasznosítható termékké, tehát a szabadalmaztatás és a licenc megfogalmazása - mondta az InfoRádióban az Eötvös Lóránd Tudományegyetem rektora.
febr. 6
5:53
Ötszáz éves gyilkosságra derült fény (Infostart)
Megmérgezték Polizianót és Pico della Mirandolát, az 1494-ben rejtélyes körülmények között elhunyt két reneszánsz filozófust - erre a következtetésre jutott a hét hónappal ezelőtt exhumált holttesteket vizsgáló kutatócsoport.
febr. 6
5:54
A társadalomnak lélegzetvételre van szüksége (Alternatív Energia)
A leszakadó baloldali szimpatizánsok visszahódítását szolgálhatja Gyurcsány Ferenc által meghirdetett új baloldali politika. A kormányfő a pártbeli kritikák erősödése nyomán már tavaly előre jelezte, hogy bár az ország kisebbsége tart az MSZP-vel, de meg fogják fogni a többség kezét is. A kormányzati sítlusváltás annak felismerése, hogy a megszorítások után a társadalomnak lélegzetvételre van…
febr. 6
6:07
Félti az életét a lehallgatási botrány "hőse" (Infostart)
Kényszerítették saját bevallása szerint a Munkáspárt muszlim képviselőjének lehallgatására a rendőrség terrorellenes ügyosztályájának tisztjét, aki attól fél: nem fogja élve megúszni ezt az ügyet.
febr. 6
6:10
Nincs garancia népszavazás ellen (Alternatív Energia)
Nem befolyásolja lényegesen a több-biztosítós rendszer ellen indított népszavazást, hogy az egészségbiztosítási törvényben várhatóan rögzítik: egybiztosítós marad a rendszer. Az MSZP-ben sem azzal indokolták, hogy a referendum árnyéka miatt kerülne bele a jogszabály szövegébe az egybiztosítós modell, sokkal inkább „szépészeti beavatkozásról” van szó. A módosítókról egyébként ma tárgyal az…
febr. 6
6:14
Nyolc Volán-társaság elfogadja a vasúti bérleteket (Privátbankár)
Újabb Volán társaságok állapodtak meg a MÁV-val arról, hogy járataikon elfogadják a vasúti bérleteket. A MÁV-Start Zrt. közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a vasúti sztrájk ideje alatt t...
febr. 6
6:15
Kifakadt a kebelcsoda: "Utálom a testemet!" - képekkel (Infostart)
Nincs megelégedve a legújabb plasztikai műtétek eredményével a csak Jordanként ismert brit kebelcsoda, Katie Price. A modell ezért már most újabb szépészeti operációkat tervez: tovább akarja kisebbíttetni a melleit.
febr. 6
6:16
Csak óvatosan a barangolással! (Privátbankár)
Legrosszabb esetben a külföldi internetezés több tízezer forintba is kerülhet percenként
febr. 6
6:18
Vasszigor vár az angol válogatottra (Blikk)
Capellónál vége lesz az angol játékosok aranyéletének
febr. 6
6:19
Betörtek Erdélyi Lászlóhoz (Blikk)
Elijesztették a bűnözőket
febr. 6
6:19
Elfogták a két sírrongálót (Blikk)
KAPOSVÁR – Otthonaikban az esti sírrongálásról szóló híreket nézték a televízióban hétfő este szüleikkel a fiatalok, amikor lecsapott rájuk a rendőrségi kommandó Kaposváron.
febr. 6
6:20
Cseh: Jöhet az olimpia! (Blikk)
Két aranyérmet nyert a világbajnok úszó a pekingi előversenyen
febr. 6
6:21
Figyelik Kaszala Claudiát (Blikk)
A kutyáját is megmérgezték a műsorvezetőnek
febr. 6
6:21
Rémálmok gyötörnek (Blikk)
Megszólalt a bélmegyeri halálbusz sofőrje
febr. 6
6:22
Csúcsra törnek a németek (Blikk)
Hegymászóként pózoltak az EB-re válogatott tagjai
febr. 6
6:23
Film készül Fenyő Miklós életéből (Blikk)
A történetet pedig a Made in Hungária című, nagy sikerű színdarab alapján álmodták meg
febr. 6
6:23
Gyanúsított lesz Kiss Ernő? (Blikk)
Gyanúsítottként idézték be a dandártábornokot
febr. 6
6:24
Clinton vezeti a demokrata mezőnyt (Infostart)
Hillary Clinton vezeti a demokrata elnökjelöltek versenyét, míg a republikánusoknál John McCain áll az élen.
febr. 6
6:24
FTC: Első osztályú foci (Blikk)
Zöld-fehér siker a szlovák élvonal negyedik helyezettje ellen
febr. 6
6:25
Nem lett milliomos, könyvet ír (Blikk)
Saját tapasztalatai alapján ír a családon belüli erőszakról
febr. 6
6:25
Nem marad hal a Rábában (Blikk)
Alig maradt néhány halfaj a folyóban
febr. 6
6:25
Aki magassarkút hord, jobban élvezi a szexet? (Privátbankár)
A legalább ötcentis magassarkú cipő viselése erősíti a gátizomzatot, s ezáltal a szeretkezés is jobb lehet tőle - olvasható a BBC News honlapján.
febr. 6
6:26
Beckhamék is Afrikából fogadnának örökbe (Infostart)
Egy kislányt szeretne örökbe fogadni a Beckham házaspár. A világhírű focista az UNICEF jószolgálati nagyköveteként négy napot töltött Sierra Leonéban - ekkor érett meg benne az elhatározás, hogy Afrikából fogadna örökbe egy kisgyereket.
febr. 6
6:27
Metzker Viki a világhírnév útján (Blikk)
Metzker Viki már csak egy lépésre van attól, hogy Dundika nyomába érjen
febr. 6
6:27
Hamis vád miatt felelhet Zsanett (Blikk)
Három rendőr vallott a lányra
febr. 6
6:30
A világ öt legfurcsább szexuális szokása! (Életforma)
Egyre gyakrabban hallunk olyan házaspárokról, akik a nyelvi, kulturális és szokásbeli különbségek ellenére egymást választották életük társául. A távolság azonban gyorsan kiütközik egy kapcsolatban, és nem csak a kommunikációban, az étkezésben, hanem olyan helyen is, amelyre nem is gondolnánk: az ágyban. A világ legfurcsább szexuális szokásaiból válogattunk.
febr. 6
6:36
Hányatott sorsúak a budapesti csarnokok (Napi)
febr. 6
6:36
Ártatlanok százait keverték drogügybe (Privátbankár)
Óriási botrány rendítette meg az amúgy sem éppen feddhetelenségéről híres thaiföldi rendőrséget: bizonyítékhamisítással ért el látványos eredményeket a drogellenes csoport. Nat Csonitthivanit határ...
febr. 6
6:37
Genetikai vizsgálattal azonosították az 54 éves tetemet (Infostart)
Genetikai vizsgálat révén azonosították annak a francia hegymászónak a holttestét, aki 54 évvel ezelőtt tűnt el a Mont Blanc környékén.
febr. 6
6:38
Több mint ezer étterem fél áron etet-itat (Napi)
febr. 6
6:40
Csúszhat a földgáz-liberalizáció (Napi)

Keresés