2008. február 8. péntek

febr. 8
0:16
A nőiesség nem csak testrészekből áll (HáziPatika)
A nő számára az emlő vagy a méh eltávolítása mély érzelmi konfliktussal jár. A rák mellett a betegeknek az énképükben bekövetkezett változásokkal is szembe kell nézniük. Milyen reakciókat okoznak a nőiséget érintő beavatkozások?...
febr. 8
0:25
Rossi egyezséget köt az olasz adóhatósággal (F1világ)
A MotoGP többszörös világbajnoka, Valentino Rossi úgy néz ki, hogy 20 millió euróval lesz rövidebb, miután megegyezett az olasz adóhatósággal.
febr. 8
1:03
Tippek bortartónak, kínálónak (NLC)
Október a szüret hónapja, a szõlõ, az új bor ünnepe. Baráti ebédek, vacsorák, Bacchus kisebb-nagyobb ünnepségei során mindig fõszerepet kap az isteni nedû. A fajta, a márka, az évjárat kiválasztása mellett fordítsunk gondot a bor tárolására, tálalására is!
febr. 8
1:07
Dugóhúzók (NLC)
Nélkülözhetetlenek. Funkcionalitásukon túl érdemes odafigyelni megjelenésükre, egy-egy különleges darab akár attrakció is lehet a vendégváró asztalon!
febr. 8
1:11
Ritmusváltás fénytöréssel (NLC)
A lakás finom, játékos, érzéki, hívogató – egy nõ vágyai szerint...A lakás átgondolt, precíz, logikus, titkokkal teli – egy férfi tervei szerint. Közös, jókedvû alkotás eredménye.
febr. 8
1:15
Hangulatfények (NLC)
Most, hogy nappalaink rövidülnek, a mesterséges fénynek még nagyobb szerep jut otthonunkban. Bátran változtathatjuk az atmoszférát egy kapcsolással! Megéri.
febr. 8
1:19
Duna-parti csónakház (NLC)
A költözés sokszor egyben életmódváltást is jelent. Belvárosból zöldövezetbe, panelbõl kertes házba, faluról városba költözködni azt is jelenti, hogy életstílusunk, mindennapi ritmusunk megváltozik.
febr. 8
1:23
Színtér szürkében (NLC)
Ha valakinek tehetsége van valamely mûvészethez, többnyire más mûvészetek sem idegenek tõle.
febr. 8
1:27
Keleti szellem, nyugati forma (NLC)
Ha az ember évekig élt a földkerekség túlsó felén, természetes, hogy e másik világ emlékeit megõrzi otthonában.
febr. 8
1:31
Féltve õrzött lábak (NLC)
Hiába szép és ápolt a lábfejünk, ha különbözõ statikai elváltozások miatt nem biztos támasza testünknek. Testsúlyunk az alsó végtagunkra nehezedik. Ha a láb kényes egyensúlya megbomlik, egész tartásunk megváltozik, és úgy érezzük, mindenünk fáj.
febr. 8
1:35
Mikor szüljünk? (NLC)
A legtöbb nõ szeretne anya lenni. Hogy mikor, arra eltérõ válaszokat adnak. A sorsnak is nagy szerep jut a fogantatás idõpontjának kiválasztásában. De vajon tényleg annyira számít az életkor e sorsdöntõ kérdésben? A legújabb trendek cáfolják a köztudatban élõ igazságot: szülni fiatalon kell.
febr. 8
1:35
Érettségivel az álláspiacon (NLC)
A menedzserkönyvek hosszasan ecsetelik, hogy miként írjunk önéletrajzot. Hogyan taglaljuk az iskoláinkat, emeljük ki képzettségünket. De mi a helyzet, ha csupán egy érettségit tudunk felmutatni?
febr. 8
1:39
Vitaminszüret (NLC)
A tréfás népi rigmusok áldó szavakkal illetik Noét, amiért hajdan a szõlõt is felvitte a bárkájára. Az utókor hálálkodása természetesen a bor nagyrabecsülésén alapszik, ám tény, hogy az õsi gyümölcs – a gabonával együtt – az életet, az egészséget jelentette, s jelenthetné ma is.
febr. 8
1:43
Pepita patikaügy (NLC)
A rendszerváltás után elkezdõdött a patikák privatizációja. Betegek és egészségesek aggódtak, mi lesz az árakkal. A gyógyszertárak magánkézbe kerültek, az orvosságok ára szabott, mindenhol ugyanannyit fizetünk értük. Csakhogy az egészségügy megint válságban van, változásokra van szükség a patikákban is.
febr. 8
1:47
Nem dohányzók elõnyben! (NLC)
A dohányzással összefüggõ betegségek a vezetõ halálozási okok közé tartoznak. Aki nem dohányzik, óriási kockázattól óvja meg a szervezetét. Nemcsak betegségeket elõz meg, hanem szépségét, közérzetét, sõt a memóriáját is védi.
febr. 8
1:51
Lelkünk mozija: az álom (NLC)
Friedrich Kekulé von Stradonitz német vegyész jó ideje töprengett a benzolmolekula különleges tulajdonságainak magyarázatán, de nem jött rá a titok nyitjára. Egy éjjel aztán minden megvilágosodott. De hogyan? Miként hozhat megoldást egy bonyolult kérdésre az álom?
febr. 8
1:55
Aszalt csemegék (NLC)
Már évezredekkel ezelõtt kitalálták, miképpen lehet tartósítani a friss, lédús, zamatos gyümölcsöt, hogy ne csak a szezonjában lehessen enni belõlük. Az õsi eljárás a vízelvonás elvén mûködõ aszalás.
febr. 8
1:59
Janka, az apró csoda (NLC)
Nézem a szõke, mozgékony, érdeklõdõ kislányt. Megpróbálom elképzelni: õ csupán negyvenhét dekás parányi test, épphogy csak él. Egy inkubátorban. Az, hogy egészséges gyerek jár-kel elõttem, az orvosok elszántságának, a szülõk akaraterejének a csodája.
febr. 8
2:03
Sosem hervadó virág (NLC)
Virágra vágyunk, de nem hervadó szépségûre? Percek alatt varázsolhatunk magunknak néhányat - van rá tippünk, hogyan!
febr. 8
2:07
Illatokkal a rosszkedv ellen (NLC)
Az otthonnak vagy akár egy szobának is lehet kellemes, megnyugtató illata. Ha híján vagyunk már a kert virágainak, az illatozó gyümölcsöknek, de füstölõt nem akarunk nap mint nap gyújtani, készítsünk lakásdísznek is beillõ illatosítót.
febr. 8
2:11
Amikor a méret a lényeg (NLC)
"Mennyit nõtt ez a gyerek!?" - halljuk számtalanszor, és tényleg, mennyit is nõtt? Készítsünk a kicsinek is tetszõ magasságmérõt - ha van testvér, akkor kettõt -, és kezdõdhet is a verseny: ki nõtt többet az idén?
febr. 8
2:15
Dér csípte, az õsz színezte (NLC)
A narancsos-piros csipkebogyó barátságos, meleg színével, szelíd formájával szép õszi dísze otthonainknak. Ám ahogy az idõ télbe fordul, egyre nehezebben lelünk ép terméseket a szabadban.
febr. 8
2:19
Mi viríthat télidõben az ablakunkban? (NLC)
Egy virágokkal vagy fûszernövényekkel teli ablakpárkány igazán szívderítõ látvány, ám mi legyen télen az üresen tátongó balkonládákkal?
febr. 8
2:23
Csillogjon a kertünk! (NLC)
Az ünnep közeledtével ne csak lakásunkat, hanem kertünket is öltöztessük ünneplõbe, hadd hirdesse mindenkinek, mennyire várjuk már a karácsonyt.
febr. 8
2:27
Vendégcsalogató kapudísz (NLC)
Az ünnep közeledtét már messzirõl jelzik a bejáratra – ajtókra, kapukra – akasztott koszorúk vagy más díszek.
febr. 8
2:31
Mindent a szemnek! (NLC)
Ahol gyerek van a háznál, ott a szaloncukor az egyik legkelendõbb dísz. Egy kis huncutsággal örök életûek lehetnek ezek a gyorsan fogyó édességek.
febr. 8
2:35
Csillogós nosztalgia (NLC)
Menjünk vissza az idõben száz évvel! Az aranyos angyalkák, a rózsaszín virágok, a szívek és a flitteres csillogás a boldog békeidõket idézi. A csillagszórós, gyertyafényes ünnephez jól illik majd a nosztalgiázás.
febr. 8
2:39
Agyfitnesz (NLC)
A stressz szervezetünk természetes reakciója a feszültségekre, szorongásokra, változásokra. Kis mennyiségben izgalmasabbá teheti életünket, a tartós feszültség azonban káros, betegségekhez, balesetekhez vezethet. Fontos, hogy tanuljunk meg lazítani!
febr. 8
2:43
Keserédes kísértés (NLC)
A vörösbor, a kávé, a tea után újabb bûnös élvezeti cikkrõl derült ki: mértéktartóan fogyasztva elõnyös is lehet. A keserû csokoládéban található antioxidáns anyagok javítják a vérkeringést, hozzájárulnak a szív egészséges mûködéséhez, csökkentik a szívroham és agyvérzés kockázatát.
febr. 8
2:47
Érettségivel az álláspiacon (NLC)
A menedzserkönyvek hosszasan ecsetelik, hogy miként írjunk önéletrajzot. Hogyan taglaljuk az iskoláinkat, emeljük ki képzettségünket. De mi a helyzet, ha csupán egy érettségit tudunk felmutatni?
febr. 8
2:51
Tészta, tészta, pasta (NLC)
Ha nincs otthon „semmi”, ha hullafáradtak vagyunk, ha valamit csak gyorsan össze akarunk dobni, az egyik legtökéletesebb választás a jó öreg tészta. Szósszal, paradicsommal, olívaolajjal, friss fûszernövényekkel. Ahogy tetszik!
febr. 8
2:55
Nehéz kérdések – jó válaszok (NLC)
Már reggel gyomorgörccsel ébredünk: tízkor állásinterjú. Elõre sajnáljuk magunkat, mert biztosan most is csak hebegni-habogni fogunk a rengeteg kellemetlenkedõ kérdésre. Pedig nem kellene idegeskednünk. Remekül fel lehet készülni a legvérmesebb interjúra is.
febr. 8
2:59
All in 1 (NLC)
Tudom, régen adtam hírt magamról, de itt vagyok újra, és a kedvenc témámat tálalom elétek. A mostani téma mottója: utálok mosogatni. Ezért most olyan receptekkel kísérleteztem, amihez elég egy edény.
febr. 8
3:17
Top 10 of lovesongs (Joy)
Hangolódj a Valentin Napra! Összegyűjöttük nektek a 10 legjobb szerelmes dalt!
febr. 8
3:21
Torkos csütörtök (Joy)
Messze van még a fürdőruha-szezon! Itt az ideje, hogy eleget tegyél az ízlelőbimbóidnak!
febr. 8
3:25
Csók helyek (Joy)
Íme a 10 legmegfelelőbb hely, ahol csókolózni jó!
febr. 8
3:28
A tűzpiros dögös száj (Életforma)
Egy vörös rúzsnak minden nő fegyvertárában szerepelnie kellene. A vérvörös ajak szexis, életteli, csókra csábít és úgy tűnik, soha nem megy ki a divatból.
febr. 8
3:29
A filmtörténet 10 legszerelmesebb pillanata (Joy)
Hangolódj a Valentin Napra! Összegyűjtöttük nektek a 10 legromantikusabb filmet!
febr. 8
5:00
Sólyom: A demonstráció magától értetődő harci eszköz (Infostart)
Az egészségügyi rendszer rendkívül alacsony hatásfokkal működik, korrupt és a politika befolyásolja - ebben egyetért Sólyom László köztársasági elnök a kormánnyal, abban azonban nem, hogy miként lehet megoldást találni a problémára. Az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában a népszavazásról azt mondta a köztársasági elnök, hogy a kampány többről szól, mint a 300 forintos vizitdíjról. Bár az MSZP…
febr. 8
5:05
A szerelme neve helyett azt tetoválták rá kínaiul: "szupermarket" (Infostart)
Kellemetlen meglepetés ért egy brit tinédzsert, amikor szerelme nevét akarta magára tetováltatni. Ehelyett azonban kiderült, hogy az ismeretlen "művész" a szupermarket szót véste fel a lány hasára.
febr. 8
5:10
Holdingszerűen működtethetik a budapesti kórházakat (Alternatív Energia)
Az egészségbiztosítás várható reformja miatt átalakul a budapesti kórházi rendszer. A főváros fenntartása alatt álló intézmények - az egységes irányítású Semmelweis Egyetemmel - szorosabb együttműködését szeretné megteremteni az önkormányzat, amely a szakmai munka önállósságának biztosítása mellett központi beszerzésekkel és egységes fejlesztéssel próbálja meg hatékonyabb munkára sarkallni az…
febr. 8
5:13
Döbbenet: sivataggá válnak az óceánok (Infostart)
Egyre jobban "elsivatagosodnak" az óceánok, még ha ezt szabad szemmel nem is lehet úgy látni, mint a szárazföld esetében. Erről egy 1997-ben földkörüli pályára állított eszköz, a SeaWIFs (Sea-viewing Wide field-of-view Sensor) képeinek segítségével amerikai oceanográfusok bizonyosodtak még és össze is állították a nagy "óceánsivatagok" térképét.
febr. 8
5:26
Péniszéről készített képekkel udvarolt (Infostart)
Pornográf tartalmú üzenet közvetítése miatt pénzbírságra ítélték azt a német férfit, aki mobiltelefonjával fényképet készített péniszéről, és a képet elküldte egy nőnek.
febr. 8
5:31
Demszky: rész információk alapos vizsgálat kell (Adó1százalék)
Nem elég sajtóinformációkra hagyatkozni a közlekedési vállalat használtbusz-beszerzésének ügyében Demszky Gábor főpolgármester és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szerint. Egy fővárosi KDNP-s képviselő, Bagdy Gábor azonban már most lefújná az egész beszerzést, a BKV kitart korábbi álláspontja mellett.
febr. 8
5:33
Fogalmazási hiba az illegálisan behozott szemét ügyének újabb fordulata (Adó1százalék)
Levélben kifogásolta két európai parlamenti képviselő az Új Magyarország kiadvány néhány sorát, amely szerint az összes illegálisan behozott szemetet visszaszállították Németországba. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szerint csak fogalmazási hibáról van szó.
febr. 8
5:37
Hamis illuziót kelteni tilos (Alternatív Energia)
A március 9-i referendum kapcsán a Fidesz vezetői immár nem beszélnek kormánybuktatásról. Óvatosan fogalmazott Navracsics Tibor is az MTI-nek adott interjújában. A frakcióvezető azt mondta, elképzelhető, de nem törvényszerű, hogy a népszavazás nyomán kormányválság alakuljon ki. Kijelentette: "Akik elmennek szavazni (...) azok véleményt fognak mondani az idestova hatéves szocialista-szabad…
febr. 8
5:37
Szombaton kerül a boltokba magyar fordításban a Harry Potter utolsó epizódja (Spa Trend Online)
A Harry Potter sorozat magyar kiadása elérkezett a hetedik - egyben utolsó - kötetéhez. Az Animus Kiadó 150 ezer példányban jelentette meg az új epizódot. Az első kiadást legelőször még ötezer példányban nyomtatták ki. A szombati ünnepélyes könyvbemutatóra programok sorával készülnek a Libri könyvesboltjaiban, a könyvpalotában, a pesti Rákóczi úton este hat órától várják az érdeklődőket.
febr. 8
5:37
A drogos sztárénekesnő miatt sikertelen lehet a Grammy-gála (Infostart)
Vasárnap rendezik meg az Egyesült Államokban a zenei élet egyik legfontosabb rendezvényét, a Grammy-díjak kiosztóját. A hat díjra is jelölt Amy Winheouse brit énekesnő azonban drogproblémái miatt nem kapta meg az amerikai vízumot. Erre azért lett volna szüksége (ellentétben honfitársaival), mert tavaly októberben kitiltották az Egyesült Államokból, miután Norvégiában kábítószer birtoklása miatt…
febr. 8
5:40
100 év börtön vár rá - a britek kiadják a terrorizmussal vádolt Abu Hamzát az USA-nak? (hirado.hu)
Az Egyesült Államokban többek között azzal gyanúsítják, hogy összesküvést szőtt nyugati személyek elrablására
febr. 8
5:42
Péntek reggelre helyreállhat a vasúti rend (hirado.hu)
A negyedik napja tartó sztrájkot csütörtök délben függesztette fel a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete

Keresés