2010. január 22. péntek

jan. 22
0:21
NFL: két évvel hosszabbított vezetőedzőjével a Dallas Cowboys (She)
Két évvel meghosszabbította vezetőedzője, Wade Phillips szerződését az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokságban szereplő Dallas Cowboys.
jan. 22
0:30
Hazamehet a tűvel teleszurkált gyerek (WebBeteg)
Várhatóan pénteken hazaengedik a kórházból azt a két éves gyermeket, akibe nevelőapja szúrt bele több tucatnyi tűt Brazíliában. A rendőrség a 30 éves férfin kívül annak szeretőjét gyanúsítja a rémtettel.
jan. 22
0:39
Liverpool: ügynöke szerint Guus Hiddink nem tárgyal a liverpooliakkal (She)
Guus Hiddink ügynöke szerint védence nem tárgyal a Liverpoollal esetleges menedzseri kinevezéséről.
jan. 22
0:42
Jó Éjt január huszonegyedikén, csütörtökön (GameStar)
Már nagyban folyik a készülődés a szombati GameStar csobbanásra, szóval izgalmas napok jönnek.
jan. 22
0:48
Szomorúan is lehet fogyni! (HáziPatika)
A major depresszióban szenvedő nők ugyanolyan sikerrel fogyhatnak, mint az egészségesek- derült ki egy új amerikai tanulmányból.
jan. 22
0:52
Ahol most is 25 fok van - fogadja meg tanácsainkat, ha oda utazik! (HáziPatika)
25-27 fok januárban is, ragyogó napsütés, tenger, hajókázás - csupán 3,5 óra a repülőút távolságra: ez Egyiptom. Bár 1-2 hét alatt feltöltődhetünk meleggel, napsütéssel, ám veszélyeket is rejt ez a nyaralás - ezek elkerüléséhez...
jan. 22
0:57
Spanyol Király-kupa: az Atlético nem szerzett előnyt a Celta Vigo ellen (She)
A spanyol Király-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén nem bírt egymással az Atlético Madrid és a másodosztályú Celta Vigo. A két csapat összecsapásán 1–1-es végeredmény született.
jan. 22
1:42
MDF-SZDSZ: az első ötből három hely a szabad demokratáké + videó (ATV)
Az MDF budapesti választmánya elfogadta az MDF és az SZDSZ Budapestre vonatkozó megállapodását.
jan. 22
2:45
Szávay meccslabdáról veszített (Blikk)
BUDAPEST – Névnapján búcsúzott az Australian Open egyéni küzdelmeitől Szávay Ágnes (21). Az ünnepelt úgy veszített 3:6, 7:5, 6:2-re a viadalon a 16. helyen kiemelt kínai Na Li (27) ellen, hogy a második játszmában már meccslabdája is volt.
jan. 22
2:45
Hoppá! Kivillant a bobos fekete tangabugyija (Blikk)
ST. MORITZ – Aligha így kívánta meglepni a világot Gillian Cooke (27) brit bobos. A február közepén kezdődő vancouveri téli olimpiára készülő hölgy csúnyán (?) pórul járt: a svájci Világkupa-futamon a rajt előtt végighasadt a ruhája a fenekén, derültséget okozva – másoknak. S azóta az interneten már rengetegen nézték meg ezt a jelenetet.
jan. 22
2:54
Csata a homokkal a Bamako-ralin (Blikk)
MERZUGA – Dűnesorok és izzasztó forróság – a 2010-es Budapest–Bamako-rali résztvevői egy életre megtanulták tisztelni a marokkói sivatagot. A merzugai homoktengerről a Dakar-rali kipróbált versenyzői is tisztelettel beszélnek, s bár a „testvérfutam" mezőnye csak érinti a területet, alaposan meggyűlt vele a kalandorok baja.
jan. 22
2:58
Harapós Volán! (Blikk)
SZÉKESFEHÉRVÁR – A kutyák megmentője lett Ladányi Balázs (33). A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongozója gyerekkora óta rajong az ebekért. A válogatott hokis főleg az angol bullterriereket kedveli, a Ladányi család tagja, Honey (5) is ilyen fajta. A jégkorongozó nemrég csatlakozott a bullterrier fajtamentőkhöz, sőt a Volán együttese is Ladányi mellé áll.
jan. 22
3:03
Nagy László már a spanyoloké? (Blikk)
BARCELONA – Kedden a spanyol televízió szakkommentátoraként nézte végig a magyar-spanyol EB-meccset Nagy László (29), a Barcelona kézilabdázója.
jan. 22
3:07
Melyik kéziseink igazi arca? (Blikk)
Nagyot fordult a világ 24 óra alatt az ausztriai Európa-bajnokságon szereplő férfi kézilabda-válogatottal. Kedd este még hősökként ünnepelték a csapat tagjait, miután fantasztikus meccsen 29-29-es döntetlent játszottak az olimpiai és világbajnoki címvédő franciákkal, szerdán viszont sokan lemondóan legyintettek mutatott teljesítményükre a spanyoloktól elszenvedett 34-25-ös vereség után.
jan. 22
3:39
A gyermek neme - Az anya alkata is döntő? (WebBeteg)
Cagnacci professzor 10 000 szülésnél elemezte az anyák alkatát is. Azt találta, hogy kistermetű, karcsú, 54 kilogrammnál könnyebb anyáknál megfordult a fiú/lány arány, 100 lánykával szemben csak 98 fiú született.
jan. 22
4:06
Milyen a jó forralt bor? (Blikk)
Napkoron, ahogyan már évek óta, idén januárban is megrendezték a böllérek versenyét. Az ősi magyar sertés, a mangalica népszerűsítésén túl a rendezvény egyik fő célja a disznóvágásokhoz kapcsolódó hagyományok, szokások ápolása, megőrzése is.
jan. 22
4:27
Recseg-ropog a közép-európai bankrendszer! (ProfitLine)
Változatlanul negatívnak tartja a magyar, a cseh, a lengyel és a szlovák bankrendszerek kilátását a Moody's Investors Service, amelynek csütörtöki londoni elemzése szerint a négy közép-európai gazdaság bankszektorai az idén még nyomás alatt maradnak.
jan. 22
4:33
Sárközy: Carla menyem egy tünemény! (Blikk)
PÁRIZS  – Nem  mindennapi esemény részese volt a Blikk! A francia elnök, Nicolas Sarkozy apja,  Sárközy  Pál (82) Szekeres Imre honvédelmi  miniszter tiszteletére adott díszvacsorát: a  párizsi  magyar nagykövetségre lapunk munkatársa is meghívást kapott.
jan. 22
4:42
Hajdú Péter szexeljen fogyókúra helyett! (Blikk)
Forr a levegő körülötte! Hajdú Péter (34) hamarosan új csatornán jelentkezik a Frizbivel, s a startra igyekszik néhány kilót leadni. A készülődés hajrájában is szakított egy kis időt a Blikk olvasóira. A tévés producer-műsorvezető több mint egy órán át válaszolt a kérdésekre. Hamarosan induló új műsoráról, fogyókúrájáról és magánéletéről faggatták, s persze kritizálták is.
jan. 22
4:42
Szökése után üzent Ragyás Tóni gyilkosa (Blikk)
BUDAPEST – Nem akart Kaiser Ede sorsára jutni, ezért szökött meg a házi őrizetből Magyar Róbert – legalábbis ezt állította „búcsúlevelében" a „fekete sereg" vezére.
jan. 22
4:51
Szlovákok mentik fel Báthoryt (Blikk)
MAGYARORSZÁG  – Ez  aztán a furcsaság: szlovák rendező szolgáltat igazságot filmjében a világszerte kegyetlennek és vérszomjasnak ábrázolt magyar Báthory Erzsébet grófnőnek (1560–1614)!
jan. 22
4:51
TOP 10: Magyarország legjobb éttermei (Pénzcentrum)
A szerdán megrendezett nagyszabású gálán derült ki, hogy ki nyerte el a Dining Guide díját, azaz ki lett a 2009-es Év Étterme. A Dining Guide ínyenc közönséget reprezentáló 36 fős társadalmi zsűrije a Costest találta az év legjobbjának....
jan. 22
4:55
Álruhával verte át a zsarukat a túszejtő (Blikk)
BUDAPEST – Több mint egy évnyi  hajsza  után  kattant  a bilincs a hírhedt Flórián téri bankrabló, M. Tamás Zsolt (34) csuklóján.
jan. 22
5:00
Klór mérgezte a kisfiamat! (Blikk)
BUDAPEST – A szokásos úszásórára készülődött tegnap délelőtt az óvodás Szabovszky Samu (5) a Szérűskert Utcai Általános Iskola tanuszodájában, amikor hirtelen szúrós szag töltötte meg a levegőt, és fulladni kezdett. Klórgáz szabadult ki a levegőbe.
jan. 22
5:02
Így öltöztetik a Margit hidat (Blikk)
BUDAPEST – Végre a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, hogy nemcsak bontják, hanem építik is a Margit hidat. Tegnap ugyanis elkezdték beemelni azokat a hatalmas acélelemeket, amelyekből a majdani úttest áll majd össze, a látványos munkálatokat pedig a hídon villamosozó utazóközönség is megcsodálhatta.
jan. 22
5:09
Elégtelen mértékű elégséges szolgáltatások? (Alternatív Energia)
A nemrég véget ért BKV-sztrájk ismét felszínre hozta a MÁV-os munkabeszüntetéseknél is tapasztalt szabályozási hiányosságokat, vagyis azt: a felek szinte soha nem tudnak megegyezni az elvben kötelezően biztosítandó elégséges szolgáltatásról. A törvény csak egyeztetési kötelezettséget ír elő, mértékeket és megegyezést nem, és a szankciók is hiányoznak. Szakértők szerint nem feltétlenül a…
jan. 22
5:09
Aki győzelemre, sikerre született, így legyűrte a kórt... (Spa Trend Online)
Andy Vajna producer ismert alakja a nemzetközi, illetve a hazai filmes közéletnek. Magánéletéről időnként cikkeznek a bulvárlapok. Ő maga azonban ritkán nyilatkozik meg ebben a témában. Most kivételt tett, és a Fókusz című magazinban súlyos betegségéről, illetve annak legyőzéséről mesélt.
jan. 22
5:09
Miért zavarja Eörsit, hogy a pártelnök néhány befutó helyért eladja-e az SZDSZ-t az MDF-nek? (Grill Receptek)
Eörsi Mátyás SZDSZ-es képviselő a minap jelezte: elektronikus levélcíme megszűnik, mert „az SZDSZ szervere beköltözik az MDF szerverébe”. A Magyar Nemzetnek pedig azt mondta: az SZDSZ meg fog szűnni az MDF-fel való „házasság” miatt. Szerinte Retkes Attila azt ígérte, minden választókerületben lesz egyéni jelölt, „ehhez képest három mandátumért eladta a pártot”.
jan. 22
5:11
"Különös ez a törekvés az összebútorozásra" (Grill Receptek)
Különös házasság van kibontakozóban az MDF és az SZDSZ háza táján. Különös, mert nem természetes. A fővárosban talán már meg is köttetett, ám hogy országos lagzi is lesz majd belőle, az egyelőre kétséges. S ennek csupán egyik oka, hogy a demokrata fórum budapesti választmányának szinte a fele kézzel-lábbal tiltakozott a frigy ellen, a liberálisokkal kötendő választási együttműködési megállapodás…
jan. 22
5:18
Újabb TV2-sztár hagyta el családját! Megszólal a feleség (ATV)
Ügyvédek nélkül adják be a valópert.
jan. 22
5:20
A „Zokogó majom” környékén 100 százalékban javult a közbiztonság (ATV)
Újkígyóson már használják a szociális kártyát.
jan. 22
5:27
Házkutatás két fővárosi rendőrkapitányságnál (168 Óra Online)
Házkutatást tartottak csütörtökön a II. kerületi rendőrkapitányságon, az ügyészség sikkasztás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Szerdán a VIII. kerületi rendőrkapitányságnál volt házkutatás. A két kapitányság vezetőjét szerdán mentette fel a budapesti rendőrfőkapitány – tudata meg az .
jan. 22
5:27
Fővárosi MSZP: felelősség, törődés, szabadság (Alternatív Energia)
Felelősség, törődés, szabadság – e három jelszó határozza meg a fővárosi szocialisták kampányát. A kormányzó párt budapesti egyéni képviselőjelöltjeit tegnap mutatta be Mesterházy Attila, a párt miniszterelnök-jelöltje és Burány Sándor fővárosi elnök. A szocialisták ezúttal 11 választókerületben indítanak más jelöltet, mint 2006-ban, s miután egyetlen kivétellel végleges a lista, így immár biztos,…
jan. 22
5:27
245 forint lesz az euró júniusra? (168 Óra Online)
A Bank of America Merrill Lynch elemzője szerint a forint 245-ig erősödhet az euróval szemben, aminek köszönhetően jegybank 4,5 százalékra vághatja az irányadó kamatot. A rossz hír, hogy a Merrillnek az elmúlt két évben soha sem sikerült eltalálnia az irányt – írta a .
jan. 22
5:36
Zámbó Jimmy büszke nagypapa lenne (Blikk)
BUDAPEST  – Zámbó  Jimmy (†43) 9 éve hunyt el, ám ha ma is élne, biztosan élete egyik legboldogabb korszaka köszöntene be az életében.
jan. 22
5:36
Hiába vágyik az elnök lányára a vendégmunkás (Infostart)
Dmitrij Medvegyev államfő lányát akarta mindenáron feleségül kérni egy dagesztáni vendégmunkás, aki a lánykérés végett szerdán megpróbált behatolni a moszkvai Kremlbe. A frigyből akkor sem lesz semmi, ha Medvegyev nagyon megszereti önjelölt vőjelöltjét, mivel az orosz elnöknek nincs is lánya.
jan. 22
5:45
Hétvégi rohamra készülnek a hazai sípályák (Napi)
jan. 22
5:45
Nincs szükség nyugdíjreformra, és nem kell a svéd modell (Alternatív Energia)
Veszélyeztetheti a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát, ha a politika vagy a négyévenkénti választási ciklus „rángatni” akarja – így fogalmazott Bajnai Gordon miniszterelnök az Idősügyi Tanács ülésén. A nyugdíjasok képviselői kijelentették, nincs szükség nyugdíjreformra, és üdvözölték a szocialisták „közérzetjavító” intézkedéstervezetét. Bár nehezen dolgozták fel az őket érintő megszorításokat, de –…
jan. 22
5:45
A rendőrkapitányságon tartott házkutatásokon kívül állítólag magánlakásokon is megjelentek a nyomozók (Adó1százalék)
Józsefvárosi ingatlanok gyanús értékesítése kapcsán indult vizsgálat az ügyészségen – értesült a Népszava. A kerületi önkormányzatnál, illetve rendőrkapitányságon tartott házkutatásokon kívül állítólag magánlakásokon is megjelentek a nyomozók. A kerületi kapitányt leváltották, mert érintettje lehet az ügynek. A II. kerületi rendőrségen sikkasztás miatt folyik nyomozás, az ottani vezetőt…
jan. 22
5:45
A cukorbetegek és a sebészeti beavatkozások (WebBeteg)
Napjainkban az orvostudomány fejlettségének, azaz a korszerű aneszteziológiának és az inzulinterápiának köszönhetően nem jelent akadályt a cukorbetegek műtétre való felkészítése.
jan. 22
5:45
Eltűnt egy csomó mobilos - Mit művelt a Vodafone? (Portfolio)
Hiába áll 109.1%-on a magyar mobilpiac penetrációja, a magyarországi háztartások 13%-a még mindig nem rendelkezik mobiltelefonnal - derül ki a GfK Hungária 2009 decemberében végzett, a magyar...
jan. 22
5:45
Ennyit ér az aranyláncod: alig több a semminél! (Pénzcentrum)
Időről időre felkapja a magyar sajtó a témát, hogy az arany árfolyamának emelkedésének hatására mennyien rohantak az ékszerészekhez és nemesfém-kereskedőkhöz, hogy fizikai aranyat vásároljanak. De vajon azok is jól járnak, akik most szeretnének megszabadulni aranyékszereiktől?...
jan. 22
5:47
Simonyi András nem lesz listavezető (Alternatív Energia)
Várhatóan január 30-án dönt a jelöltlistákról az MDF országos választmánya. A tavaszi országgyűlési választásokra készülve szerdán az MDF és az SZDSZ fővárosi együttműködéséről határoztak, de hogy kik lesznek és hányadik helyen a budapesti listán, az még mindig kérdéses. Csupán az tűnik biztosnak, hogy a megállapodás értelmében 18 egyéni választókörzetben a szabad demokraták, 14-ben a demokrata…
jan. 22
5:54
Csődben Imruska cimborája (Blikk)
jan. 22
5:54
Kórházba került Zoltán Erika (Blikk)
jan. 22
5:54
Tabletta kínál reményt a gyógyíthatatlan kórban szenvedőknek (Infostart)
A szklerózis multiplex (SM) újonnan kipróbált orális kezelése más terápiáknál tapasztalt mellékhatások nélkül csökkentette a pácienseknél a visszaesést és az állapotromlást - közölték brit kutatók a New England Journal of Medicine (NEJM) című szakfolyóiratban.
jan. 22
5:54
Ha nem tüntetnek, lesz állásuk? (hirado.hu)
A hirado.hu úgy tudja, az eredetiségvizsgálókat az állami hivatal felszólította, hogy ne demonstráljanak pénteken
jan. 22
5:56
Újra dolgozik Rippel Viktor (Blikk)
BUDAPEST – Bármennyire is szeretné, egyelőre nem terhelheti a karját Rippel Viktor (36). A világhírű artista testvérpár fiatalabb tagja november végén szenvedett egy nagyon komoly bicepszsérülést, ami miatt műteni is kellett. Azóta túl van egy hosszú pihenési időszakon, most már rendszeresen gyógytornára jár, de attól még nagyon messze van, hogy minden az izomszakadás előtti állapotban legyen.
jan. 22
5:58
Ilyen Tvrtko Pécsi naplója! (Blikk)
PÉCS – Milyen volt hosszú hajjal Vujity Tvrtko? – évek óta foglalkoztatja a nézőket ez a kérdés. Nos, a Napló műsorvezetője a Blikknek most megmutatta, milyen dús, barna volt gyermekkorában a haja.
jan. 22
6:03
Kínos: elismerték súlyos tévedésüket a klímakutatók! (168 Óra Online)
Mégsem olvadnak el a gleccserek 2035-ig a Himalájában, tévedtünk - ismerte el az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) alelnöke, Jean-Pascal van Ypersele – írta a .

Keresés