2012. január 16. hétfő

jan. 16
0:00
Videó: Lionel Messi két góllal segítette győzelemhez a Barcelonát (She)
A Barcelona hazai pályán, ha kissé nehezen is, de 4–2-re legyőzte a Betist a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A háromszoros aranylabdás Lionel Messi két góllal vette ki részét a sikerből.
jan. 16
0:18
NS: Inkább sítúra, mint póló Eb? Majdnem; Miért mond nemet Lázár Bence a Vidire? - hétfő (She)
Válogatás a Nemzeti Sport hétfői számából:
jan. 16
0:36
Sznúker: O'Sullivan bejutott a Mesterek Tornája negyeddöntőjébe (She)
Nagyszerű meccsekkel kezdődött meg a sznúker Mesterek Tornája (Masters) a londoni Alexandra Palace-ban. A háromszoros világbajnok Ronnie O'Sullivan 6–4-re legyőzte a címvédő kínai Ting Csün-hujt.
jan. 16
0:54
Rekordlátogatottság a bécsi Belvedere múzeumban (Blikk)
jan. 16
2:06
NFL: a Packersé az első hazai vereség, NFC-döntőben a Giants (She)
Nem kis meglepetésre vereséget szenvedett a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának legjobb mérlegével (15–1) záró együttese, a Green Bay Packers. A Sajtfejűek a konferenciaelődöntőben a New York Giantstől kaptak ki 37–20-ra, így 2005 óta továbbra sem nyert mérkőzést a Super Bowl címvédője a rákövetkező idény rájátszásában. A Packers egyébiránt az első csapat az idei…
jan. 16
3:18
Australian Open: az egy gémet veszítő Viktorija Azarenka az első továbbjutó (She)
A harmadik helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenka jutott elsőként a főtábla második fordulójába az Australian Openen. A fehérorosz játékos 6:1, 6:0-ra győzte le a brit Heather Watsont.
jan. 16
4:12
Bunda határok nélkül (Blikk)
Berlin — A német élvonalbeli labdarúgást is „megfertőzhette” az ázsiai fogadási maffia! Legalábbis ezt jelentette ki szombaton este az ARD televízióban Sergio Lo Presti államügyész, aki az olaszországi bundaügyek felderítését irányítja.
jan. 16
4:16
Deutsch szakított szerelmével (Blikk)
Budapest - Mégsem tartott örökké Deutsch Tamás (45) és Tünde (38) szerelme. A Blikk megtudta: véget ért az európai parlamenti képviselő és Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester volt kabinetfőnökének kapcsolata.
jan. 16
4:20
Így ölt a boltban a gyilkos (Blikk)
Salgótarján - Másfél percig tartó kegyetlen hajsza, rémült vásárlók, egy idős férfi, aki megpróbálta megállítani a machetés gyilkost – a Blikk információi szerint ez látszódik azon az ipari kamera-felvételen, amely rögzítette, ahogy F. László (29) 2009-ben halálra kaszabolta volt kedvesének új barátját egy boltban. Lapunk hozzájutott a brutális film néhány kockájához.
jan. 16
4:30
Claudia túl öreg Gesztesinek (Blikk)
Budapest — Nemcsak a színigazgatóknak, de volt férjének, Gesztesi Károlynak (48) sem kell Liptai Claudia (38) – legalábbis komoly szerepre.
jan. 16
4:48
Kerüld el Veronikát, Péter! (Blikk)
Budapest – Ami idekint várja VV Pétert (34), az már korántsem játék. Nem elég, hogy – mint a Blikk szombaton megírta – családját fenyegetik és zaklatják, az autóját megrongálták, de Cristofel (18) is rettentően dühös és féltékeny rá.
jan. 16
4:54
A világhírű filmrendező bő tíz éve megváltozott (ATV)
Steven Spielberg elismerte, hogy a 2001-es terrortámadások megváltoztatták a stílusát.
jan. 16
5:06
Ájult betegeken gúnyolódtak (Blikk)
Budapest — A magatehetetlen betegeket fényképezték, és a fotókat humorosnak, gúnyosnak szánt kommentárokkal az internetre töltötték fel eddig ismeretlen mentősök az elmúlt hónapokban – derítette ki a Blikk!
jan. 16
5:06
Kemény fagyok: a héten már megmarad a hó (hvg.hu)
A héten megérkezik a valódi tél, napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, így több helyen akár 5 centi is lehet a hóvastagság.
jan. 16
5:09
Éles az ellentét az LMP-n belül az ellenzéki együttműködéssel kapcsolatban (Alternatív Energia)
Lemondott frakcióvezetői pozíciójáról, és a nyilvánosság előtt sem kíván a jövőben szerepelni Schiffer András - ezt maga az érintett jelentette be szombaton, az LMP országos politikai tanácsának ülésén. A politikus a párt többi vezető testületéből is távozik, és a tisztújításokon sem pályázik semmilyen posztra, de képviselői mandátumát egyelőre megtartja.
jan. 16
5:09
Katalin és Vilmos: már hárman vannak (hirado.hu)
Katalin és Vilmos épp a tengerparton sétáltak néhány nappal a hercegné 30. születésnapja után, amikor a lesifotósnak feltűnt: már nem csak ketten vannak.
jan. 16
5:11
Bedőlhet a felsőoktatás (Alternatív Energia)
Az államilag támogatott hallgatói keretszámok drasztikus csökkentése súlyos finanszírozási problémát okozhat a felsőoktatási intézményeknél; a magas tandíjak miatt ugyanis jóval kevesebben jelentkezhetnek egyetemekre és főiskolákra - derül ki a Magyar Rektori Konferencia elnökének szavaiból. Nem csak a jogi és gazdasági képzésekben, hanem a hiányszakmákat oktató műszaki és természettudományos…
jan. 16
5:12
Napi: kétszer drágul húsvétig a baromfi ára (hvg.hu)
Húsvétig várhatóan kisebb mértékben, de több ütemben emelkedik a baromfitermékek ára - mondta a Napi Gazdaságnak Bárány László, a Baromfi Termék Tanács elnöke.
jan. 16
5:12
Egy idős asszony lakástűzben halt meg Szolnokon (ATV)
A Gerle utcai épület második emeletén lévő lakás egyik szobája gyulladt ki. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Tótáné Nagy Éva tájékoztatása szerint a lakásban hatan tartózkodtak, közülük egy asszonynak nem sikerült kimenekülni a lángok közül.
jan. 16
5:14
Inverz Robin Hoodot játszik a kormány? A szóvivők elérhetetlenek (ATV)
Kevesebb GYED-et kapnak idén a kiskeresetű családok az adójóváírás kivezetésének életbelépése miatt. 167 ezer forint bruttó bér alatt mindenki rosszabbul jár: minél kevesebb a fizetése, annál inkább. A szolgálati nyugdíjasok sem úszták meg változás nélkül. Az 1954 után születettek idén negyven-ötvenezer forinttal kapnak kevesebb illetményt, mint tavaly, szintén az adóváltozások miatt.
jan. 16
5:24
Íme, az idei Golden Globe-díjasok: George Clooney elvitte (hvg.hu)
Idén a legjobb filmnek járó Golden Globe-díjat az Utódok kapta. A legjobb rendező Martin Scorsese, a legjobb drámai színész George Clooney, a legjobb színésznő pedig Meryl Streep lett. Angelina Jolie viszont hoppon maradt. Íme, az idei befutók.
jan. 16
5:24
Fotók: így érkeztek meg a magyar túlélők az "olasz Titanicról" (hvg.hu)
A pénteken szerencsétlenül járt Costa Concordia luxushajó személyzetének hat magyar tagja közül öt vasárnap késő este megérkezett Budapestre.
jan. 16
5:27
Újra a radikálisokkal kacérkodik a Fidesz (Alternatív Energia)
A kormányzati kommunikációban is rendszeresen megjelenő Európa-ellenes jelszavakkal, illetvre a kormány védelmében demonstráltak radikálisok és a velük szimpatizálók a hét végén több helyszínen. Budapesten, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének épülete előtt a Jobbik rendezvényén elégették az Európai Unió zászlaját (emiatt a rendőrség később feljelentést tett).
jan. 16
5:27
Romney csodafegyvere a felesége (Kripto Akadémia)
Mitt Romneyról, a republikánus éllovasról gyakran mondják, hogy túlságosan merev, kevéssé karizmatikus, mesterkélten mosolyog, erőltetettek a viccei, nehezen talál közös hangot hallgatóságával. A volt massachusettsi kormányzó titkos fegyvere a felesége, Ann. Férjét gyakran ő mutatja be a kampánygyűléseken, s történeteivel segít oldani a hangulatot. A választási kampányban az elnökjelöltek mellett…
jan. 16
5:27
Arany Glóbusz: A némafilmes 3, az Utódok 2 díjat kapott (hirado.hu)
A némafilmes három, az Utódok pedig két elismerést kapott a vasárnap éjjel Beverly Hillsben megrendezett 69. Golden Globe-gálán.
jan. 16
5:29
Majd félmilliós bírságok jöhetnek (Alternatív Energia)
Jelentősen szigorodik az áprilistól hatályba lépő szabálysértési törvény. Bevezetik a "szabálysértési elzárás" jogintézményét, amivel azokat sújthatják, akik fél éven belül több, mint kétszer vagy halmozottan követnek el szabálysértést. Magyar György ügyvéd szerint az új törvény jogalkalmazói önkényhez és aránytalan büntetésekhez vezethet.
jan. 16
5:30
A BKV is tud róla: illegális árusok, hamis jegyek az aluljárókban (Pénzcentrum)
Illegálisan árulnak BKV-jegyeket azok az árusok, akik az elmúlt hónapokban, években jelentek meg több fővárosi aluljáróban. A BKV tud a problémáról, de a legfontosabb kérdés, hogy honnan származnak a jegyek....
jan. 16
5:30
Akár már februárban megalakulhat a II. Ellenzéki Kerekasztal (ATV)
Schiffer András lemondásával az LMP-ben is erősödhet az összefogáspárti irány. Az MSZP és a Demokratikus Koalíció továbbra is nyitott az együttműködésre. Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom pedig azt a politikai normarendszert igyekszik megalkotni, amelyet egy esetleges szövetségkötésnél minden résztvevőnek el kellene fogadnia.
jan. 16
5:31
"Cinikus forradalmat" hajtott végre Orbán (Alternatív Energia)
Alkotmányreformja mellett a saját érdekeinek megfelelően változtatta meg a választási törvényt, beavatkozott az igazságszolgáltatásba, és korlátozta a sajtó szabadságát - a többi között ezt írta a spanyol El Pais Orbán Viktorról.
jan. 16
5:33
Megkezdi az MTA az egyházak vizsgálatát (Alternatív Energia)
Ma ülésezik először a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke, Pálinkás József által kijelölt tanácsadó testület, amely azt vizsgálja, hogy a tavaly december 20.-ig egyházzá nyilvánításukat kérelmező felekezetek közül melyek felelnek meg az egyházügyi törvény követelményeinek.
jan. 16
5:42
Ő lett 2011 legszebb lánya (Blikk)
Budapest – Fergeteges díjátadó gálán pipálta le versenytársait Larion Zoé (29), aki olvasóink szavazatai alapján érdemelte ki a 2011-es Blikk szépe versenyünk fődíját. A barna hajú szépségnek Pantl Péter, a CKM főszerkesztője és Fásy Ádám adta át az egyik legnépszerűbb budai szórakozóhelyen, a Symbolban a győztesnek járó egymillió forintot, ami mellé Zoé bezsebelte a magazin fotózását is.
jan. 16
5:45
Súlyos összecsapások a koszovói határon (Kripto Akadémia)
Súlyos összecsapások robbantak ki a koszovói rendőrség különleges egységei és a magát Önrendelkezés mozgalmának nevező koszovói albán tömörülés tagjai között az észak-kelet koszovói Merdare átkelő közelében a hétvégén.
jan. 16
5:45
Folytatódtak az összecsapások Bukarestben (hirado.hu)
A tüntetők az egészségügyi rendszer tervezett privatizálása miatt és Traian Basescu államfő ellen vonultak utcára.
jan. 16
5:47
Ismét terítéken a magyar kérdés (Kripto Akadémia)
Duąan Čaplovič, a Robert Fico vezette Smer alelnöke, aki az előző kabinetben emberi jogi és kisebbségügyi miniszterelnök-helyettes volt, kijelentette, hogy Dél-Szlovákia városaiban, községeiben diszkriminálják a szlovák tanítási nyelvű iskolákat.
jan. 16
5:47
Háznagy felelhet a Parlamentért (hirado.hu)
Az Országgyűlési Hivatal vezetője helyett ő lenne a felelős az Országház épületéért, pénzügyi ügyeiért, vezetné a hivatalnoki gárdát.
jan. 16
5:49
Forradalom Basescu ellen (Kripto Akadémia)
Az egészségügyi reformtervezet komoly feszültségeket szült Romániában. Az ellenzéki kommunikáció által támogatott elégedetlenség a hétvégén utcai zavargásokba torkollt. A tisztségéről lemondott egészségügyi államtitkár hiába kérte a lakosságot, hogy ne menjenek ki az utcára, a megmozduláson a focihuligánok vették át a főszerepet.
jan. 16
5:51
Feltárult a jövő Vegasban (Kripto Akadémia)
Végetért az évnyitó szórakoztató elektronikai vásár (CES) az amerikai Las Vegasban, amely az iparág legnagyobb kiállítása a berlini IFA mellett. A szervező szövetség (CEA) szerint az idei expó 44 éves történetének egyik legjobbja volt méretét tekintve. Abban elemzők is egyetértenek, hogy látványban és látogatókban nem volt hiány, azonban nagy meglepetés nem érte a közönséget.
jan. 16
6:00
Nyerj napi 100 ezret a Sztárlottóval! (Blikk)
jan. 16
6:00
Hasznos tanácsok a szülés utáni időszakra (Infostart)
A szülés utáni időszak nem csak testileg, de lelkileg is felemelő, ugyanakkor megterhelő időszak az anyukáknak. Hogyan lehet minél kellemesebben át élni ezeket a hónapokat?
jan. 16
6:00
Meghalt Manuel Fraga politikus (hvg.hu)
Nyolcvankilenc éves korában elhunyt vasárnap este madridi otthonában Manuel Fraga Iribarne spanyol politikus, aki valaha tagja volt Francisco Franco diktátor kormányának, majd a demokratikus átmenet egyik kulcsfigurája volt.
jan. 16
6:03
Jaruzelski: nemzeti hős, vagy bűnöző? (Kripto Akadémia)
Lengyelországban sem könnyen zárják le a múltat. Czesław Kiszczak egykori lengyel belügyminiszter felfüggesztett börtönbüntetésével sem sikerült végleg tisztázni, vajon milyen előzmények alapján és milyen célok érdekében vezette be a lengyel pártvezetés 1981-ben a szükségállapotot.
jan. 16
6:03
Húsvétig legalább kétszer drágul a baromfi (hirado.hu)
A drágulás termékenként eltérő lesz: a csirkemellfilénél elérheti a 8-10, az olcsóbb termékek esetében a 3-5 százalékot.
jan. 16
6:05
Megszólalt a luxushajó magyar táncosa (hirado.hu)
A pénteken szerencsétlenül járt óceánjáró személyzetének hat magyar tagja közül öt vasárnap késő este hazaérkezett.
jan. 16
6:06
VG: GMO-s kukoricát adnak a magyar sertéseknek (hvg.hu)
Takarmányként, sertések hizlalására is hasznosítják a nyáron még génmódosított terménynek (GMO) minősített kukoricát Magyarországon - tudta meg a Világgazdaság.
jan. 16
6:07
Indul a Darányi-terv (hirado.hu)
A szaktárca lezárja a vidékstratégiát és meghirdeti az ágazat új fejlesztési koncepcióját.
jan. 16
6:18
Nem találják az eltűnt magyarokat (BorsOnline)
A nemzetközi sajtóban számos helyen úgy emlékeznek meg a péntek éjszakai balesetről, mint a „modern Titanicról”, mert a két hajó paraméterei, de még utasainak és legénységének száma is közel áll egymáshoz.
jan. 16
6:18
Biztonságosabbak lettek-e a szórakozóhelyek a West Balkán-tragédia után? (Infostart)
Egy éve történt a három fiatal lány életét követelő tragédia a Nyugati téri West-Balkánban.
jan. 16
6:21
Takarmány lesz a GMO-kukoricából? (hirado.hu)
A csaknem ötezer hektárnyi kifogásolt termés mintegy öt százaléka mégis beérett, ezt vagy elégetik, vagy kezelés után takarmány lesz.
jan. 16
6:24
Ez a hét is Magyarországról fog szólni (Portfolio)
Ez a hét is Magyarországról, illetve az IMF-fel és az Európai Bizottsággal való egyeztetésekről fog szólni. Fellegi Tamás, delegációvezető a hét elején Frankfurtba, pénteken pedig Brüsszelbe látogat....
jan. 16
6:24
Emberi mulasztások sorozata vezetett az olasz luxushajó balesetéhez? (ATV)
A parti őrség parancsnoka szerint a búvárokból és barlangászokból álló mentőcsapatok még nem vizsgálták át a Costa Concordia minden zugát, nagyon halvány remény még van arra, hogy újabb túlélőkre bukkannak. Kedd reggelre virradóan egy újabb holttestet találtak a hajón, így már hétre emelkedett az áldozatok száma.

Keresés