2012. január 25. szerda

jan. 25
0:00
Angol Ligakupa: tizenegyesekkel a Cardiff City jutott be a fináléba (She)
A Cardiff City 1–0-s mérkőzés után tizenegyesekkel 3–1-re legyőzte a Crystal Palace-t az angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján, így bejutott a február 26-i fináléba. A cardiffiak ezúttal sem nevezték Gyepes Gábort a találkozóra.
jan. 25
0:00
Nap idézete: igent mondtak a horvátok (Kitekintő)
Ivo Josipovic horvát államfő
jan. 25
0:00
Lehet szakáll Disneylandben (Blikk)
jan. 25
0:06
A színek hatása (NLC)
A színekre és a fényre a szürke, téli hónapokban sokaknak még nagyobb szüksége van. Talán nem is sejtjük, mekkora az erejük, és milyen régóta használjuk gyógyításra, kommunikációra.
jan. 25
0:10
Neveljen orchideát! (NLC)
Nem szabad kidobni az ajándékba kapott orchideát, ha lehullajtotta az összes szirmát. Még a kezdő kertész is el tudja érni, hogy újra virágba boruljon.
jan. 25
0:14
A spiritualitás dicsérete (NLC)
A világ ma azt az illúziót kelti, hogy (majdnem) minden az akaratunkon múlik és bármi megtörténhet. Mi döntünk, mi irányítunk. A feltevésünk gyakran vissza is igazolódik. Olykor mégis történik valami, ami kizökkent és elbizonytalanít, és arra a gondolatra csábít, hogy mégsem csak a mi akaratunk számít, talán van itt valami más is… Nem csak az van, amit látunk...
jan. 25
0:15
Szinte mindent felülír a kedvezményes adóterhelés (Napi)
Bármelyik szereplőt képviselje is a magyarországi cafeteriapiacon, abban minden érintett egyet kell értsen, szükség van a béren kívüli juttatásokra 2012-ben és azt követően is. Az már lehet persze vita ... ...
jan. 25
0:18
Jelmezbál lesz nálunk! (NLC)
Vízkereszt után máris kezdődik a farsangi időszak, amikor az ünnepi díszeket a mulatságokhoz illő dekorációra cseréljük. Hogy a házi álarcosbál emlékezetes legyen, íme, néhány könnyen elkészíthető ötlet a farsangi hangulat megteremtéséhez!
jan. 25
0:19
Kisebb tortán kell osztozniuk a cafeteriapiac szereplőinek (Napi)
Az idén minden kibocsátó találhat a cafeteriapiac alakulásában valami pozitív mutatót. Összességében azonban sokkal koncentráltabb piacra kell berendezkedni: a 2,5 milliós munkavállalói kör más sosem lesz ... ...
jan. 25
0:21
A krónikus prosztatagyulladás tünetei és kezelése (WebBeteg)
Ezek sok esetben bizonytalan jellegűek, pontos helyük nehezen meghatározó, sok beteg egyszerűen csak alhasi, keresztcsonti, gáttáji, heretáji diszkomfortról, ide lokalizált fájdalomról számol be.
jan. 25
0:22
Tamással sülve-főve (NLC)
Bereznay Tamás, a Pesti Disznó Bisztró konyhafőnöke külföldi útjairól, otthon főzött ételekről és a rovat kulisszatitkairól is ír blogjában, amelyet a www.bereznaytamas.blogspot.com oldalon találtok.
jan. 25
0:26
Minden sikeres don mögött áll egy donna? (NLC)
Nők, akik megsértették az omertát, azaz a maffia hallgatásra vonatkozó törvényét, csak hogy elmesélhessék, milyen az élet egy bűnöző oldalán.
jan. 25
0:30
Dr. Vekerdy Tamás rovata (NLC)
jan. 25
0:34
Napi kínai mantra január 25-re (NLC)
Ezentúl minden nap kapsz tőlünk egy kis segítséget ahhoz, hogy pozitívan gondolkodhass! Napi kínai mantráinkkal az egész életed megváltoztatjuk, ha te is úgy akarod!
jan. 25
0:39
Világszinvonalú koncertek (Spa Trend Online)
Államcsőd-veszély, euró-válság, apokalipszis ide vagy oda, 2012-ben is rengeteg nagy bulira számíthatunk Budapesten. Már most több mint egy tucat világsztárról tudunk, akik idén biztosan megörvendeztetik a hazai közönséget. Íme, egy kis ízelítő.
jan. 25
1:12
Lestoppolta a vonatot (Blikk)
jan. 25
1:15
Két óra alatt hat a bőrrák elleni krém (HáziPatika)
A radioaktív "festék" évente több ezer bőrrákban szenvedő ember életét is megmentheti. Az új technika mindössze két óra alatt, műtét és hagyományos sugárkezelés nélkül képes elpusztítani a leggyakoribb bőrrák típusok által okozott...
jan. 25
1:19
Gyűjtsük a vasat! (HáziPatika)
Az Egészségügyi Világszervezet szerint világszerte 1,3 milliárd ember, azaz a Föld lakosságának mintegy 18-20 százaléka szenved vérszegénységben, és 500-600 millió embernél ennek egyértelműen a vashiány az oka. Hogyan...
jan. 25
2:24
Sidi plakáton gyalázkodott? (Blikk)
Győr — Puskaporos a hangulat a magyar sportlövők között. A hét végi Hungarian Open nemzetközi légfegyveres versenyre érkezőket kellemetlen meglepetés érte: a Hír Tv információi szerint a Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház ablakaira Krzyzewsky Miklóst (62), a Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) elnökét gyalázó plakátokat ragasztott ki valaki.
jan. 25
2:42
Knightley: Vodka szex előtt (Blikk)
jan. 25
3:54
Csaba benépesítené a Földet Sehivel (Blikk)
Budapest – Egyre közelebb kerül egymáshoz a ValóVilág szenvedélyes nője és jó pasija.
jan. 25
4:48
Megölnék a sorozatgyilkost (Blikk)
Budapest ‒ Halálosan megfenyegették börtönben az egyik legszigorúbban őrzött sorozatgyilkost V. Sándort (30) alias Clyde-ot.
jan. 25
4:54
Ilyen is van? Többet adózik az átlagnál a kőgazdag politikus (ATV)
Az elmúlt két év alatt bruttó 42,7 millió dollár (vagyis csaknem 10 milliárd forint) jövedelemre tett szert, amelyből 6,2 millió dollár, vagyis mintegy 14 százalék szövetségi adót fizetett.
jan. 25
5:09
Gyönyörű házasságunknak most vége - mesélt a topmodell férje (hirado.hu)
Rengeteg rosszindulatú pletyka kering az aranypár szakításával és különválásával kapcsolatban. Az ismert énekes most megtöri a hallgatást.
jan. 25
5:12
Szorítja az idő az NGM-et - mi lesz a szakképzés támogatásával? (Napi)
A szakképzésért felelős nemzetgazdasági tárcának alig pár hónapja maradt a szakképzési reform összes részletének kidolgozására, ősztől ugyanis már az új rend szerint kezdődne a tanév. A tárca szerint nem ... ...
jan. 25
5:12
Szexből él VV Szandika (NLC)
A Való Világ 4. szériájának plasztikcicája egy német erotikashow-ban lép fel – állítja a Blikk.
jan. 25
5:24
Megaszakítás: dobta Lakatos Yvette-et szerelme (Blikk)
Pécel–Gyula – Vége a megaszerelemnek! Másfél év után Lakatos Yvette (17) és az Adam's Comedy frontembere, Tóth Ádám (24) külön utakon folytatja életét. A kapcsolatnak Ádám vetett véget, azt mondja, a józan ész győzött az érzelmekkel szemben.
jan. 25
5:27
Négyszázezren önként és dalolva? (Alternatív Energia)
Bár a jobboldal és a kormányzati nyilatkozatok is igyekeznek felfújni a szombaton mintegy százezer embert az utcára vivő kormány melletti szimpátiatüntetés létszámát, felmerül a kérdés, hogy a résztvevők mekkora hányada állt a menetbe önszántából, és hányan voltak azok, akiket "vittek". A Milla a közigazgatási tárca és a főváros területfoglalása ellenére március 15-én az utcára vonul.
jan. 25
5:29
Nyugdíjkatasztrófa felé kormányoznak (Alternatív Energia)
Noha nyárra már új nyugdíjrendszert dolgozhat ki a kormány - legalábbis ezt állította Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője - egyelőre inkább a káosz, mint a biztos irány rajzolódik ki. A gazdasági tárca, origo.hu birtokába került anyaga szerint felgyorsítanák a korhatáremelést, a mostani féléves helyett - amelynek révén a 62 éves határ 2014 és 2021 között emelkedne 65-re - évenkénti ugrást…
jan. 25
5:30
Új módszer segíthet az olajszennyezések eltüntetésében (Infostart)
Először állított elő mágnesre reagáló szappant egy nemzetközi kutatócsoport - számolt be a BBC hírportálja. Az eredmény azt is jelenti, hogy a szappan és minden olyan anyag, amelyet feloldottak vele, könnyedén eltávolítható mágneses mező alkalmazásával. Szakértők szerint nagyon jól hasznosíthatnák például olajjal szennyezett vizek megtisztítására.
jan. 25
5:30
„Hajrá MSZP” Provokálták Gyurcsányt? (ATV)
Az együttélési problémákkal és a szegénységgel ismerkedik Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Miskolcon, az avasi lakótelepen. Egy ottani család hívta meg magához. Vendégeskedése közben a volt miniszterelnök arról beszélt: újra kell gondolni azt a liberálisnak tekintett felfogást, hogy a magántulajdon szent és sérthetetlen. Gyurcsányhoz hasonlóan a Demokratikus Koalíció több tagja is…
jan. 25
5:31
Tarlós kibújna a 300 milliárdos felelősség alól (Alternatív Energia)
Sem a főpolgármester, sem más nem írta alá a főváros részéről azt az átadás-átvételi megállapodást, amely az önkormányzat egészségügyi intézményeinek állami tulajdonba adásához kellett volna - üzente lapunknak Tarlós István. A főpolgármester vélhetően így kívánja elkerülni, hogy számon lehessen kérni rajta korábbi ígéretét, miszerint "nem ír alá semmilyen megállapodást, ami Budapestnek…
jan. 25
5:33
Elkezdték a perbeszédet (Alternatív Energia)
Csattanós ügyészi felütéssel kezdődtek a perbeszédek az erzsébetvárosi ingatlanügy büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyész csütörtökön és pénteken folytatja a vádbeszédet, majd a jövő héten következnek a védőbeszédek, februárban pedig elsőfokú ítéletet hozhat a bíróság Hunvald György volt MSZP-s polgármester és társai ügyében.
jan. 25
5:35
Ajánlott alkotmány (Alternatív Energia)
Hatalmas az érdeklődés a közigazgatási tárca egyik háttérintézményénél az új alaptörvény iránt: két nap alatt az ott dolgozók fele igényelt ingyenes példányt. Ebben közrejátszhatott, hogy a művet főigazgatójuk - Hidas János volt fideszes megyei alelnök - ajánlotta a figyelmükbe, továbbá az, hogy beazonosíthatók azok, akik nem tartják fontosnak megismerni az "alaptalan rágalmakkal" támadott…
jan. 25
5:42
Andrea nagyobb cicit szeretne (Blikk)
Gödöllő – Titokban nevezte be a párja a Blikk mai címlaplányát! Tóth Andrea (32) egészen addig nem is tudott arról, hogy bekerül az újságba, amíg munkatársunk fel nem kereste, hogy a fotózás időpontját egyeztessék.
jan. 25
5:45
Beszámítható volt a pécsi ámokfutó (Alternatív Energia)
A perbeszédek után várhatóan ma hoz ítéletet a bíróság a 2009-es pécsi egyetemi lövöldözés ügyében. A vád szerint a 25 éves Gere Ákos gyógyszerészhallgató az egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egyik csoporttársát, további három embert pedig súlyosan megsebesített.
jan. 25
5:45
Folytatódó bizottságosdi (Üzlet és Utazás)
A kormányzat csak figyelem elterelés céljából működteti a különböző parlamenti vizsgáló bizottságokat, köztük a devizában történt lakossági eladósodás okait feltáró albizottságot - állítják egyes szakpolitikusok. Az ilyen testületeknek ugyanis nincs semmilyen hatásköre. Így szankciókat sem szabhatnak ki senkire. Legfeljebb egy, a kormánypárt napi politikai érdekeit szolgáló hangzatos jelentést…
jan. 25
5:45
Korengedményes nyugdíjasok visszafoglalkoztatási tilalma (Adózóna)
A korengedményes nyugdíjazásról a 181/1996. (XII. 6.) korm. rendelet tartalmazott rendelkezéseket. Eredetileg a korengedményes nyugdíjazásra legkésőbb 2009. december 31. napjáig lett volna lehetőség. A kormány azonban rendeletet alkotott a korengedményes nyugdíj egy évvel történő meghosszabbításáról [283/2009. (XII. 11.) Korm. rendelet]. Ekkor (2010. január 1-jétől) bevezették az úgynevezett…
jan. 25
5:45
Fizetős műtét vágja a várólistát? (hirado.hu)
A kórházszövetség a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknál is lehetővé tenné a soron kívüli ellátást, ha a beteg fizet.
jan. 25
5:47
Nem enged az ellenzék március 15-ből (Alternatív Energia)
Felfüggeszthetné a fővárosi közterület-foglalási albizottság március 15-ére vonatkozó korábbi területi döntéseit Tarlós István, ugyanis az önkormányzati törvény szerint csak neki van joga ehhez. Ugyanakkor, ha közlései ellenére ezt nem teszi meg, az MSZP indítványt nyújt be a mai közgyűlésen, amelyben kezdeményezik: vonják el ezt a hatáskört az albizottságtól, és a közgyűlés maga döntsön a…
jan. 25
5:47
Meglepte a piacot a jegybank, marad az alapkamat (Üzlet és Utazás)
Továbbra is hét százalékos marad a forint - egy hónapja megállapított - alapkamata. Így döntött, szoros szavazással, kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa.
jan. 25
5:47
Tovább drágulhatnak a tejtermékek (hirado.hu)
A feldolgozók veszteséges működésének elkerülésére az átadási ár mintegy ötszázalékos emelésére lehet szükség a piacon.
jan. 25
5:48
Csak a fődíjjal mentheti meg a szüleit VV Fecó (NLC)
Gyógyszerekre, kezelésekre megy el a villalakó szüleinek az összes nyugdíja – írja a Bors.
jan. 25
5:48
Amit tudnod kell: így használd a SZÉP Kártyádat (Pénzcentrum)
Bankkártyának néz ki, de úgy is lehet használni? A Pénzcentrum.hu a SZÉP Kártyával kapcsolatos legfontosabb kérdésekre válaszol, úgymint, hogy kinek adható oda, mit kell tenni ha ellopják és mennyire biztonságos PIN kód nélkül? Tematikus hetünk eddigi cikkeiben összefoglaltuk a cafeteria rendszer legfontosabb változásait. Kitértünk az étkezési utalványok legfontosabb jellemzőire, most pedig a…
jan. 25
5:49
Az avasi lakótelepre költöztek Gyurcsányék (Alternatív Energia)
Fogalmuk sincs a politikusoknak arról, hogyan élnek az emberek Miskolcon, az Avas lakótelepen - írta az egyik ottani panellakás tulajdonosa Gyurcsány Ferencnek. A család azt javasolta a volt miniszterelnöknek, költözzön hozzájuk néhány napra, hogy megtudja, mit is jelent ez. Végül a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Vadai Ágnessel, Molnár Csabával és Varjú Lászlóval beköltözött egy-egy családhoz a…
jan. 25
5:49
Drágultak a távközlési szolgáltatások (Üzlet és Utazás)
A várakozásokkal ellentétben alig emeltek árat az internet- és kábeltévé szolgáltatók. Csak a mobilszolgáltatók növelték érezhetően díjaikat - írja a profitline.hu.
jan. 25
5:49
Már a héten kijöhet az új NAT (hirado.hu)
Benne lesz az is, mi tekinthető Magyarországon "közös kulturális kincsnek, a nemzedékek közötti kapocsnak, továbbörökítendő ismeretnek"
jan. 25
5:51
Napirenden az átalakulás (Üzlet és Utazás)
Rekordszámú résztvevő, több mint 2600 politikai-gazdasági vezető vesz részt a ma kezdődő 42. Világgazdasági Fórumon (WEF). A január 29-én záruló davosi tanácskozás nyitóbeszédét idén Angela Merkel német kancellár mondja, a G20 tagállamai közül 19 a legmagasabb szinten képviselteti magát, összesen több mint 40 állam- és kormányfő utazik el az alpesi üdülővárosba. Az idei tanácskozás témája: "A nagy…
jan. 25
5:53
Recesszió mellett infláció (Üzlet és Utazás)
Nem növekedni, hanem csökkenni fog idén a magyar gazdaság a kormány optimista előrejelzéseivel szemben - vélik az Equilor elemzői. A pénzromlás viszont a vártnál is nagyobb mértékű lehet, egyebek mellett az energia árak emelkedése és az áfa emelés miatt. Amennyiben végül mégis megszületik a hitel megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal és Brüsszellel, akkor a 290-350 forintos euró árfolyamsáv alsó…
jan. 25
6:00
Újabb szerről derült ki, hogy hatástalan (Infostart)
A változókori panaszok enyhítőjeként reklámozott gránátalmamag-olaj nem bizonyult hatékonyabbnak egy ausztriai vizsgálatban, mint a napraforgóolajjal töltött placebo kapszulák.

Keresés