2012. január 26. csütörtök

jan. 26
0:06
Napi kínai mantra január 26-ra (NLC)
Ezentúl minden nap kapsz tőlünk egy kis segítséget ahhoz, hogy pozitívan gondolkodhass! Napi kínai mantráinkkal az egész életed megváltoztatjuk, ha te is úgy akarod!
jan. 26
0:12
Régi ismerős mozgás után: érdekességek az izomlázról (HáziPatika)
Az első izomfájdalmak egyike szinte biztos, hogy mindenki életében az izomláz lehetett. De vajon tudjuk-e, mi áll a jelenség hátterében, és hogyan tudjuk elkerülni, esetleg hamarabb megszabadulni a kellemetlen panaszoktól?
jan. 26
0:12
A házigazda már negyeddöntős, Szenegál már kiesett (Agroinform)
A társházigazda egyenlítői-guineai csapat egy hajrában szerzett góllal legyőzte Szenegál legjobbjait.
jan. 26
0:16
Egy zsírsav a férfi termékenység titka (HáziPatika)
Az Illinois Egyetem tanulmánya szerint omega-3 zsírsav szükséges annak az ívnek a létrehozásához, amely a kerek, éretlen spermasejtet a rendkívül hosszú farkú, csúcsos fejű úszóbajnokká változtatja.
jan. 26
0:18
El clásico: elbúcsúztatta a Barcelona a kupából a Realt (She)
A Barcelona egygólos előnye tudatában készült a Real Madrid elleni negyeddöntő-visszavágóra a spanyol Király-kupában. A vendégek viharosan kezdtek, de a félidő végére ők kerültek viharba és kétgólos hátrányba, amelyet kiegyenlítettek ugyan, de ez kevés volt az üdvösséghez.
jan. 26
0:21
Gingrich Floridában befogta Romneyt (hirado.hu)
A legfrissebb kutatások szerint a szavazni kívánó válaszadók 36 százaléka Mitt Romney volt massachusettsi kormányzóra, 34 százaléka pedig Newt Gingrich volt képviselőházi elnökre adná le a voksát.
jan. 26
0:22
NS: Szivós a győzelmi titokról; kiderül, Buzsáky miért hasonlít Beckhamre - csütörtök (She)
Válogatás a Nemzeti Sport csütörtöki számából:
jan. 26
0:26
Férfi kézi Eb: a macedón-szlovén helyosztó dönt az egyik olimpiai selejtezős ellenfelünkről (She)
A férfi kézilabda Európa-bajnokság legjobb négy csapata között csak Szerbia nem rendelkezik még olimpiai selejtezős hellyel, így mivel a kontinenstornáról még két olyan együttes szerez jogot a selejtezőn való indulásra, amely ezt korábban nem tette meg, ezért a macedón–szlovén 5. helyért rendezett meccs egyben a másik selejtezős helyről is hivatott dönteni.
jan. 26
0:36
Jó Éjt! 2012. 01. 25 (GameStar)
Túl vagyok az év első munkanapján - nagyon jó fejek és rendesek voltak a kollegák, imádom őket. Related Stories Jó reggelt! 2012. 01. 27 Úton a Mafia III? Ismét csúszik az Aliens: Colonial Marines TERA - az NCSoft perel és akadályoz Rayman Origins - PC-re is megérkezik
jan. 26
0:36
Lehúzta Magyarországot az IMF (Blikk)
Harmatosnak tartja a Nemzetközi Valutaalap Magyarország gazdasági helyzetét. Kisebb gazdasági növekedéssel, nagyobb hiánnyal számolnak, mint a kormány. A vészforgatókönyvük szerint pedig horror várhat Magyarországra.
jan. 26
0:36
Video-összeállítás: az idei második El clásico gólról gólra (She)
A 2012-es esztendő második El clásicójára került sor Barcelonában, a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A 2–2-es végeredmény hazai továbbjutást jelent, a Real Madridnak azonban így is marad még több sorozat, ahol felülkerekedhet a gránátvörös-kékeken. Nézzük a mérkőzés legfontosabb jeleneteit!
jan. 26
1:00
Angyalhoroszkóp január 26-tól (NLC)
Rendhagyó angyalhoroszkópunkból megtudhatod, hogy az aktuális héten miben kérheted a lélekvezetőd, vagyis az őrangyalod segítségét. És hogy az angyalok közül melyik vigyázza éppen a te lépteidet, az attól függ, hogy melyik állatövi jegyben születtél.
jan. 26
2:42
120 milliós évi fizetés az NBI-ben? (Blikk)
A sportközgazdász állítja, a nagy átlag 350 ezer és 1,5 millió között kap havonta
jan. 26
3:06
Íme, Judy tündéri kislánya (NLC)
Judy élete legszebb korszakát éli, amióta megszületett kislánya, Maja! A gyermekről exkluzív képsorozatot közölt a legfrissebb Story magazin!
jan. 26
3:48
A nagybetűs kompakt – Volkswagen Golf 1.4 TSI R-design teszt (Auto Pult)
A Volkswagen Golfról, s a legfrissebb, köztudottan nagyon jól sikerült hatodik generációról elég hálátlan kihívás tesztet írni, hiszen ez az ujjgyakorlatnak tűnő feladat minden autós újságíró rémálma is lehetne. Mert ha szigorúan objektívek akarunk maradni - márpedig így teszünk -,akkor iszonyúan nehéz belekötni az autóba, és ha mindig minden négykerekű olyan lenne, mint egy ilyen Golf, a…
jan. 26
4:18
Végrehajtók jártak VV Kinga családjánál (NLC)
A végrehajtók majdnem elvitték a villalakó szívbeteg nagyanyjának feje fölül a házat – írja a Story magazin.
jan. 26
4:54
Mínusz 10 fok: nyolcvan éve nem volt ilyen meleg (ATV)
"Egy hatalmas anticiklon miatt viselkedik az időjárás ilyen furcsán Jakutföldön, de ebben nincs semmi különös. Néhány nap múlva minden a régi lesz" - ígérte a meteorológus.
jan. 26
4:58
Nagy visszatérés? Milliárdokat herdált el az énekesnő (ATV)
Az énekesnő visszatérési terveinek állítólag egyetlen oka van: az énekesnő elherdálta százmillió dolláros, azaz több mint huszonhárommilliárd forintos vagyonát.
jan. 26
5:09
Szorul a hurok Schmitt nyaka körül (Adó1százalék)
Még hétfőn megalakult a Schmitt Pál doktori plágiumát kivizsgáló egyetemi bizottság, de ezt csak tegnap jelentette be az eljárást felügyelő dékán. A testület tagjainak névsora titkos, egyelőre annyit tudni, hogy több, mint két hónapot kértek az "alapos tényfeltárásra", majd egy jelentést juttatnak el a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésének, amely dönt az államfő doktori címének visszavonásáról.
jan. 26
5:09
Fábry disszidálni akart (hirado.hu)
A showman végre színt vall. Elmeséli, mi az oka, hogy visszatér a köztévébe, s egyéb, más titkokról is felfedi a fátylat.
jan. 26
5:09
Mi az oka a tömeges deviza-eladósodásnak? (ProfitLine)
Az illetékes albizottság szerdai ülésén megvitatta és pontosításokkal elfogadta a 2002-2010. közötti lakossági devizaeladósodás okait, valamint az esetleges kormányzati felelősséget vizsgáló összefoglaló jelentéstervezetet, és döntött annak az Alkotmányügyi bizottsághoz történő benyújtásáról. Az albizottság jóváhagyott több, a kormány számára megfogalmazott javaslatot is.
jan. 26
5:12
Fájó emlékek törtek elő VV Csabából (NLC)
Kiderült, miért fél szeretni a valóságshow helyes pasija – írja a Blikk.
jan. 26
5:12
Ágyúval lőtte magát fejbe a fiú - szörnyethalt (ATV)
A rendőrség jelenleg kutatja mi okozhatta a tragédiát, hiszen a használaton kívüli ágyúban elvileg nem volt lövedék.
jan. 26
5:27
Némethné 14 milliót bukott a kormánya lépésén (168 Óra Online)
Némethné: 4 ingatlanom van - 12 éves autó, aranyak és nagy magánnyugdíj-megtakarítás. Ezek is szerepelnek a kormány fejlesztési miniszterének a vagyonnyilatkozatában.
jan. 26
5:27
Már hangol az ellenzék (Alternatív Energia)
Politikai nagyüzemet tartanak a demokratikus ellenzéki pártok a hét végén és mindegyiknél szóba kerülhet a részvétel az alakuló Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal, a DEKA munkájában. Az MSZP-választmány előkészíti a márciusi tisztújító kongresszust, melyen Szanyi Tibor is elnökjelölt lesz. Az LMP már a hétvégén megválaszthatja frakcióvezetőnek Karácsony Gergelyt. Ülésezik a Demokratikus Koalíció…
jan. 26
5:27
Elkészült a Wieszt elleni vádirat (Grill Receptek)
Vesztegetéssel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség Wieszt Jánost, a XI. kerület korábbi bizottsági elnökét; a volt szocialista fővárosi képviselő és két, befolyással üzérkedéssel vádolt ügyvéd társa elleni vádiratot tegnap nyújtották be a Fővárosi Törvényszékhez.
jan. 26
5:29
Beállt a kormány mögé a HÖOK is? (Alternatív Energia)
Barátibb megoldás a hallgatói szerződés mostani formája, mint ami a korábbi elképzelésekben szerepelt - mondta Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke az ATV-ben.
jan. 26
5:29
Az EU elé került a vörösiszapvita (Grill Receptek)
Az Európai Bizottsághoz fordult a Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi szervezet, mert szerintük európai jogba ütközik a magyar tulajdonú TKV Zrt.-nek adott hatósági engedély az almásfüzitői vörösiszap-tározó befedéséhez.A Zrt. ugyanakkor okiratokkal is bizonyította, hogy éppen ő védi a környezetet, mindenben a hatályos jog szerint jár el, és a számtalan hatósági ellenőrzés is mindet rendben…
jan. 26
5:30
IMF: Le a matolcsyzmussal! (168 Óra Online)
Az idei hiány a tervezettet 1-1,5 százalékkal lépheti túl, az adórendszer elhibázott, a végtörlesztés rengeteg kárt okozott és az IMF-hitelkérelem bejelentése után is egy sor, a költségvetést aláásó intézkedés született - a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerda délután publikált országjelentését akár úgy is lehet olvasni, hogy miért nem adnának szívesen pénzt egy ilyen országnak.
jan. 26
5:30
Barrosóékhoz fordul a Greenpeace az almásfüzitői tározó miatt (ATV)
Az Európai Bizottsághoz fordul a Greenpeace az almásfüzitői hetes vörösiszap-tározóban folyó hulladéklerakás miatt. A környezetvédők szerint európai jogszabályokat sért a Tatai Zrt. engedélye, ez alapján ugyanis, mint mondják, évente 132 ezer tonna veszélyes hulladékot is hordhat a cég a tározóra. A Greencpeace szerint ráadásul a nem megfelelően szigetelt tározóból szennyezés szivárog a…
jan. 26
5:31
Közgép-tulajdonosok: Tóthék Szolnokról (Alternatív Energia)
Egy Delaware államban bejegyzett offshore cég birtokolja az utóbbi másfél évben 200 milliárdnyi közbeszerzési pénzt szakító Közgép Zrt. papírjainak többségét a Népszava információi szerint. A céget a Fidesz-közeli Axon-csoport korábbi vezetői és tulajdonosai birtokolják, és Nyerges Zsoltnak is van hozzá köze.
jan. 26
5:33
Csak bűnözőként látjuk a cigányokat? (Alternatív Energia)
Eltűntek a magyar médiából a diszkriminációval kapcsolatos beszámolók, az előítéletességet csak a szélsőjobboldallal azonosítják, a szegénység tematikája helyett pedig a bűnözés került a középpontba - ezek a romák médiaképét vizsgáló Bernáth Gábor és Messing Vera által készített felmérés lesújtó tapasztalatai. Az eredmények a korábbi kutatásokhoz képest is rosszabb helyzetről árulkodnak, ráadásul…
jan. 26
5:35
Teljes kontroll a rendvédelmisek felett (Alternatív Energia)
Február végéig írásban kell nyilatkozniuk a rendvédelmiseknek, hogy hozzájárulnak életvitelük kifogástalanságának ellenőrzéséhez. Az új jogszabály értelmében a Nemzeti Védelmi Szolgálat vizsgálhatja az érintett munkahelyi "megbízhatóságát", melynek során bírói engedély nélkül, akár bűncselekmény elkövetésével is provokálhatják a szolgálatot teljesítőt.
jan. 26
5:42
Kiből lesz Miss Január? (Blikk)
Budapest – Indul a szavazás! Idén januárban is négy lány küzd a hónap legszebbjének járó jutalomért, ami 2012-ben százezer forint!
jan. 26
5:42
Soros György nekiugrott Németországnak (ProfitLine)
Soros György Davosban bírálta Németország európai válságmenedzselését: szerinte Németország "olyan politikát diktál, amely deflációs következményekkel járó adósságválsághoz vezet".
jan. 26
5:45
Máris eladná az Autórádió a Klubrádió frekvenciáját? (Alternatív Energia)
Ha nem tudja értékesíteni a Klubrádió helyét elnyerő Autórádió Kft. a 95.3-as frekvenciát, akkor visszaadják a médiahatóságnak - tudta meg lapunk. A médiatörvény szerint a médiatanács ebben az esetben bírságot szabhat ki, emellett "a pályázati ajánlat visszavonásából, a hatósági szerződés megkötésének akadályozásából származó valamennyi költség viselésére, megfizetésére is kötelezheti a nyertes…
jan. 26
5:45
Bántják az egykulcsost (Üzlet és Utazás)
Majd tízezer forinttal kevesebb bért kaphat az első idei fizetésnél a munkavállaló, akinek a munkabére nem emelkedett a tavalyihoz képest, és alig több, mint a minimálbér. Ez a Fidesz-kormány szent tehenének számító 16 százalékos egykulcsos személyi jövedelemadó rendszer következménye.
jan. 26
5:45
Gingrich: ez a házasságtörés, nem az a házasságtörés (hirado.hu)
A republikánus elnökjelölt-aspiráns tagadta, hogy nyitott kapcsolatot akart exfeleségétől, az "elitmédia" manipulációiról beszél.
jan. 26
5:47
Életfogytiglani a pécsi lövöldözőnek (Alternatív Energia)
Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék nem jogerősen a 2009-es pécsi egyetemi lövöldözés vádlottját szerdán. Gere Ákos legkorábban 30 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.
jan. 26
5:47
Járai "találmánya" a vitatott devizahitel (Üzlet és Utazás)
Főként Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnököt és a szocialista pénzügyminisztereket tette felelőssé Papcsák Ferenc (Fidesz) a szerdai záróülésen, de személyi felelősségre vonásra nem tett javaslatot.
jan. 26
5:47
Ezermilliárd forint – ennyi a késedelmes lakossági hiteltartozás (hirado.hu)
Október végén már több mint 144 ezer lakossági jelzáloghitelesnek volt összesen majdnem ezermilliárd forintnyi 90 napon túl késedelmes tartozása.
jan. 26
5:48
Rajongóiból akar megélni VV Cristofel (NLC)
Kocsmatulajdonos lett a kiesett villalakó. Igaz, pénz helyett csupán az arcával szállt be a vállalkozásba – írja a Bors.
jan. 26
5:48
Így üdülhetsz a SZÉP Kártyáddal: akár 450 ezret is költhetsz erre (Pénzcentrum)
A belföldi üdüléseket kedvelők körében arathatja a legnagyobb sikert a Széchenyi Pihenőkártya. A munkavállalók akár úgy is dönthetnek, hogy a SZÉP Kártyára kedvezményesen utalható 450 ezer forintos éves keretet teljes egészében szálláshely-szolgáltatásra költik el. Erre a célra ugyanis mindhárom (szálláshely, vendéglátás, szabadidő) számlán felhalmozott összeget fel lehet használni....
jan. 26
5:49
Összeomlott két irodaház Rio de Janeiróban, sok halott (hirado.hu)
Nem tudni, robbanás vagy szerkezeti hiba okozta-e a tragédiát, amelyben hírek szerint legalább tizenegy ember meghalt vagy megsebesült.
jan. 26
6:00
Összeomlott két irodaépület Rio de Janeiróban (Infostart)
Összeomlott két nagy irodaépület Rio de Janeiro belvárosában szerda este, s ennek következtében négy ember megsebesült. Azt nem tudni, hogy hány ember rekedt a romok alatt.
jan. 26
6:03
További kedvezmények (Üzlet és Utazás)
A Nemzetgazdasági Minisztérium tegnapi közleményben jelentette be, soron kívüli elbírálást és extra kamatkedvezményt kaphatnak az árfolyamrögzítés igénybevételéhez azok az állami alkalmazottak, akik tavaly év végéig jelezték végtörlesztési igényüket, csak lecsúsztak róla. Ők körülbelül negyvenezren lehetnek. Kivételes kezelésük azonban- szakértők szerint - alkotmányossági aggályokat vethet fel.
jan. 26
6:03
Lezáratlan forradalom (Kripto Akadémia)
Ma egy éve, 2011. január 25-én robbant ki Egyiptomban a lázadás, amely végül Hoszni Mubarak elnök megbuktatásához vezetett. Bár hétfőn a parlament választott alsóháza megtartotta alakuló ülését, a hatalom gyakorlatilag továbbra is a hadsereg kezében van. Az emberek pedig újra és újra az utcán tüntetnek.
jan. 26
6:03
Egyévnyi papírvényt vesz az OEP (hirado.hu)
Az egészségügyi államtitkár tavaly novemberben azt mondta, 2012-ben bevezetik az elektronikus vényeket, igaz, részleteket nem közölt.
jan. 26
6:05
Orbán sokat tehet a forint árfolyamáért (Üzlet és Utazás)
Az euró hónapok óta először, igaz hajszálnyival, de többször is a 300 forintos szint alatt járt az utóbbi napokban. Tavaly decemberben, illetve idén az év elején még 320 forint fölött mozgott az árfolyam.
jan. 26
6:05
Megalakulhat az új szlovén kabinet (Kripto Akadémia)
Hosszas kötélhúzást követően megalakult az új szlovén kormány. A koalíciós partnerek tegnap írták alá a négy évre szóló koalíciós szerződést. A parlamenti pártok az eddigi ellenzéki vezetőt, egykori kormányfőt Janez Jansát javasolták miniszterelnöknek.

Keresés