2012. január 26. csütörtök

jan. 26
0:12
A házigazda már negyeddöntős, Szenegál már kiesett (Agroinform)
A társházigazda egyenlítői-guineai csapat egy hajrában szerzett góllal legyőzte Szenegál legjobbjait.
jan. 26
0:18
El clásico: elbúcsúztatta a Barcelona a kupából a Realt (She)
A Barcelona egygólos előnye tudatában készült a Real Madrid elleni negyeddöntő-visszavágóra a spanyol Király-kupában. A vendégek viharosan kezdtek, de a félidő végére ők kerültek viharba és kétgólos hátrányba, amelyet kiegyenlítettek ugyan, de ez kevés volt az üdvösséghez.
jan. 26
0:21
Gingrich Floridában befogta Romneyt (hirado.hu)
A legfrissebb kutatások szerint a szavazni kívánó válaszadók 36 százaléka Mitt Romney volt massachusettsi kormányzóra, 34 százaléka pedig Newt Gingrich volt képviselőházi elnökre adná le a voksát.
jan. 26
0:22
NS: Szivós a győzelmi titokról; kiderül, Buzsáky miért hasonlít Beckhamre - csütörtök (She)
Válogatás a Nemzeti Sport csütörtöki számából:
jan. 26
0:26
Férfi kézi Eb: a macedón-szlovén helyosztó dönt az egyik olimpiai selejtezős ellenfelünkről (She)
A férfi kézilabda Európa-bajnokság legjobb négy csapata között csak Szerbia nem rendelkezik még olimpiai selejtezős hellyel, így mivel a kontinenstornáról még két olyan együttes szerez jogot a selejtezőn való indulásra, amely ezt korábban nem tette meg, ezért a macedón–szlovén 5. helyért rendezett meccs egyben a másik selejtezős helyről is hivatott dönteni.
jan. 26
0:36
Jó Éjt! 2012. 01. 25 (GameStar)
Túl vagyok az év első munkanapján - nagyon jó fejek és rendesek voltak a kollegák, imádom őket. Related Stories Jó reggelt! 2012. 01. 27 Úton a Mafia III? Ismét csúszik az Aliens: Colonial Marines TERA - az NCSoft perel és akadályoz Rayman Origins - PC-re is megérkezik
jan. 26
0:36
Lehúzta Magyarországot az IMF (Blikk)
Harmatosnak tartja a Nemzetközi Valutaalap Magyarország gazdasági helyzetét. Kisebb gazdasági növekedéssel, nagyobb hiánnyal számolnak, mint a kormány. A vészforgatókönyvük szerint pedig horror várhat Magyarországra.
jan. 26
0:36
Video-összeállítás: az idei második El clásico gólról gólra (She)
A 2012-es esztendő második El clásicójára került sor Barcelonában, a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A 2–2-es végeredmény hazai továbbjutást jelent, a Real Madridnak azonban így is marad még több sorozat, ahol felülkerekedhet a gránátvörös-kékeken. Nézzük a mérkőzés legfontosabb jeleneteit!
jan. 26
2:42
120 milliós évi fizetés az NBI-ben? (Blikk)
A sportközgazdász állítja, a nagy átlag 350 ezer és 1,5 millió között kap havonta
jan. 26
3:48
A nagybetűs kompakt – Volkswagen Golf 1.4 TSI R-design teszt (Auto Pult)
A Volkswagen Golfról, s a legfrissebb, köztudottan nagyon jól sikerült hatodik generációról elég hálátlan kihívás tesztet írni, hiszen ez az ujjgyakorlatnak tűnő feladat minden autós újságíró rémálma is lehetne. Mert ha szigorúan objektívek akarunk maradni - márpedig így teszünk -,akkor iszonyúan nehéz belekötni az autóba, és ha mindig minden négykerekű olyan lenne, mint egy ilyen Golf, a…
jan. 26
4:54
Mínusz 10 fok: nyolcvan éve nem volt ilyen meleg (ATV)
"Egy hatalmas anticiklon miatt viselkedik az időjárás ilyen furcsán Jakutföldön, de ebben nincs semmi különös. Néhány nap múlva minden a régi lesz" - ígérte a meteorológus.
jan. 26
4:58
Nagy visszatérés? Milliárdokat herdált el az énekesnő (ATV)
Az énekesnő visszatérési terveinek állítólag egyetlen oka van: az énekesnő elherdálta százmillió dolláros, azaz több mint huszonhárommilliárd forintos vagyonát.
jan. 26
5:09
Szorul a hurok Schmitt nyaka körül (Adó1százalék)
Még hétfőn megalakult a Schmitt Pál doktori plágiumát kivizsgáló egyetemi bizottság, de ezt csak tegnap jelentette be az eljárást felügyelő dékán. A testület tagjainak névsora titkos, egyelőre annyit tudni, hogy több, mint két hónapot kértek az "alapos tényfeltárásra", majd egy jelentést juttatnak el a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésének, amely dönt az államfő doktori címének visszavonásáról.
jan. 26
5:09
Fábry disszidálni akart (hirado.hu)
A showman végre színt vall. Elmeséli, mi az oka, hogy visszatér a köztévébe, s egyéb, más titkokról is felfedi a fátylat.
jan. 26
5:09
Mi az oka a tömeges deviza-eladósodásnak? (ProfitLine)
Az illetékes albizottság szerdai ülésén megvitatta és pontosításokkal elfogadta a 2002-2010. közötti lakossági devizaeladósodás okait, valamint az esetleges kormányzati felelősséget vizsgáló összefoglaló jelentéstervezetet, és döntött annak az Alkotmányügyi bizottsághoz történő benyújtásáról. Az albizottság jóváhagyott több, a kormány számára megfogalmazott javaslatot is.
jan. 26
5:12
Ágyúval lőtte magát fejbe a fiú - szörnyethalt (ATV)
A rendőrség jelenleg kutatja mi okozhatta a tragédiát, hiszen a használaton kívüli ágyúban elvileg nem volt lövedék.
jan. 26
5:24
New Yorkban erősödtek a tőzsdék (hvg.hu)
Erősödéssel zártak a New York-i értéktőzsde vezető mutatói szerdán.
jan. 26
5:24
Fagyos lesz a csütörtök is (hvg.hu)
Hideg idő lesz csütörtökön, keleten havazás várható.
jan. 26
5:27
Már hangol az ellenzék (Alternatív Energia)
Politikai nagyüzemet tartanak a demokratikus ellenzéki pártok a hét végén és mindegyiknél szóba kerülhet a részvétel az alakuló Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal, a DEKA munkájában. Az MSZP-választmány előkészíti a márciusi tisztújító kongresszust, melyen Szanyi Tibor is elnökjelölt lesz. Az LMP már a hétvégén megválaszthatja frakcióvezetőnek Karácsony Gergelyt. Ülésezik a Demokratikus Koalíció…
jan. 26
5:29
Beállt a kormány mögé a HÖOK is? (Alternatív Energia)
Barátibb megoldás a hallgatói szerződés mostani formája, mint ami a korábbi elképzelésekben szerepelt - mondta Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke az ATV-ben.
jan. 26
5:30
Barrosóékhoz fordul a Greenpeace az almásfüzitői tározó miatt (ATV)
Az Európai Bizottsághoz fordul a Greenpeace az almásfüzitői hetes vörösiszap-tározóban folyó hulladéklerakás miatt. A környezetvédők szerint európai jogszabályokat sért a Tatai Zrt. engedélye, ez alapján ugyanis, mint mondják, évente 132 ezer tonna veszélyes hulladékot is hordhat a cég a tározóra. A Greencpeace szerint ráadásul a nem megfelelően szigetelt tározóból szennyezés szivárog a…
jan. 26
5:31
Közgép-tulajdonosok: Tóthék Szolnokról (Alternatív Energia)
Egy Delaware államban bejegyzett offshore cég birtokolja az utóbbi másfél évben 200 milliárdnyi közbeszerzési pénzt szakító Közgép Zrt. papírjainak többségét a Népszava információi szerint. A céget a Fidesz-közeli Axon-csoport korábbi vezetői és tulajdonosai birtokolják, és Nyerges Zsoltnak is van hozzá köze.
jan. 26
5:33
Csak bűnözőként látjuk a cigányokat? (Alternatív Energia)
Eltűntek a magyar médiából a diszkriminációval kapcsolatos beszámolók, az előítéletességet csak a szélsőjobboldallal azonosítják, a szegénység tematikája helyett pedig a bűnözés került a középpontba - ezek a romák médiaképét vizsgáló Bernáth Gábor és Messing Vera által készített felmérés lesújtó tapasztalatai. Az eredmények a korábbi kutatásokhoz képest is rosszabb helyzetről árulkodnak, ráadásul…
jan. 26
5:35
Teljes kontroll a rendvédelmisek felett (Alternatív Energia)
Február végéig írásban kell nyilatkozniuk a rendvédelmiseknek, hogy hozzájárulnak életvitelük kifogástalanságának ellenőrzéséhez. Az új jogszabály értelmében a Nemzeti Védelmi Szolgálat vizsgálhatja az érintett munkahelyi "megbízhatóságát", melynek során bírói engedély nélkül, akár bűncselekmény elkövetésével is provokálhatják a szolgálatot teljesítőt.
jan. 26
5:42
Szijjártó: a kormány számai mások, mint az IMF-é (hvg.hu)
A magyar kormány számai mást mutatnak a költségvetés hiányáról, mint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) számításai. Ezt Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője mondta szerdán az m1 Az Este című műsorában, kitérve arra is, hogy "a kormány eddigi gazdaságpolitikája és a miniszter, aki azt végrehajtotta, rendkívül sikeres".
jan. 26
5:42
Kiből lesz Miss Január? (Blikk)
Budapest – Indul a szavazás! Idén januárban is négy lány küzd a hónap legszebbjének járó jutalomért, ami 2012-ben százezer forint!
jan. 26
5:42
Szoros a verseny a republikánus elnökjelöltek között (hvg.hu)
Newt Gingrich támogatottságban gyakorlatilag utolérte Mitt Romneyt Floridában, mindössze egy nappal azelőtt, hogy a republikánus elnökjelölt-aspiránsok másodszor és egyben utoljára csapnak össze a televízió nyilvánossága előtt a "napfény államában" megtartandó előválasztást megelőzően - derült ki a szerdán nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási adatokból.
jan. 26
5:42
Soros György nekiugrott Németországnak (ProfitLine)
Soros György Davosban bírálta Németország európai válságmenedzselését: szerinte Németország "olyan politikát diktál, amely deflációs következményekkel járó adósságválsághoz vezet".
jan. 26
5:45
Máris eladná az Autórádió a Klubrádió frekvenciáját? (Alternatív Energia)
Ha nem tudja értékesíteni a Klubrádió helyét elnyerő Autórádió Kft. a 95.3-as frekvenciát, akkor visszaadják a médiahatóságnak - tudta meg lapunk. A médiatörvény szerint a médiatanács ebben az esetben bírságot szabhat ki, emellett "a pályázati ajánlat visszavonásából, a hatósági szerződés megkötésének akadályozásából származó valamennyi költség viselésére, megfizetésére is kötelezheti a nyertes…
jan. 26
5:45
Gingrich: ez a házasságtörés, nem az a házasságtörés (hirado.hu)
A republikánus elnökjelölt-aspiráns tagadta, hogy nyitott kapcsolatot akart exfeleségétől, az "elitmédia" manipulációiról beszél.
jan. 26
5:47
Életfogytiglani a pécsi lövöldözőnek (Alternatív Energia)
Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék nem jogerősen a 2009-es pécsi egyetemi lövöldözés vádlottját szerdán. Gere Ákos legkorábban 30 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.
jan. 26
5:47
Ezermilliárd forint – ennyi a késedelmes lakossági hiteltartozás (hirado.hu)
Október végén már több mint 144 ezer lakossági jelzáloghitelesnek volt összesen majdnem ezermilliárd forintnyi 90 napon túl késedelmes tartozása.
jan. 26
5:48
Így üdülhetsz a SZÉP Kártyáddal: akár 450 ezret is költhetsz erre (Pénzcentrum)
A belföldi üdüléseket kedvelők körében arathatja a legnagyobb sikert a Széchenyi Pihenőkártya. A munkavállalók akár úgy is dönthetnek, hogy a SZÉP Kártyára kedvezményesen utalható 450 ezer forintos éves keretet teljes egészében szálláshely-szolgáltatásra költik el. Erre a célra ugyanis mindhárom (szálláshely, vendéglátás, szabadidő) számlán felhalmozott összeget fel lehet használni....
jan. 26
5:49
Összeomlott két irodaház Rio de Janeiróban, sok halott (hirado.hu)
Nem tudni, robbanás vagy szerkezeti hiba okozta-e a tragédiát, amelyben hírek szerint legalább tizenegy ember meghalt vagy megsebesült.
jan. 26
6:00
2014 végégig 0 százalékos maradhat az alapkamat az USA-ban (hvg.hu)
A "legjobb feltevésem szerint" az irányadó kamat 2014 végéig változatlanul nulla százalék körül marad - jelentette be szerdai sajtóértekezletén Ben Bernanke, a Fed elnöke az amerikai központi bank Nyíltpiaci Bizottságának (FOMC) kétnapos kamatdöntő ülését követően.
jan. 26
6:00
Összeomlott két irodaépület Rio de Janeiróban (Infostart)
Összeomlott két nagy irodaépület Rio de Janeiro belvárosában szerda este, s ennek következtében négy ember megsebesült. Azt nem tudni, hogy hány ember rekedt a romok alatt.
jan. 26
6:03
Lezáratlan forradalom (Kripto Akadémia)
Ma egy éve, 2011. január 25-én robbant ki Egyiptomban a lázadás, amely végül Hoszni Mubarak elnök megbuktatásához vezetett. Bár hétfőn a parlament választott alsóháza megtartotta alakuló ülését, a hatalom gyakorlatilag továbbra is a hadsereg kezében van. Az emberek pedig újra és újra az utcán tüntetnek.
jan. 26
6:03
Egyévnyi papírvényt vesz az OEP (hirado.hu)
Az egészségügyi államtitkár tavaly novemberben azt mondta, 2012-ben bevezetik az elektronikus vényeket, igaz, részleteket nem közölt.
jan. 26
6:05
Megalakulhat az új szlovén kabinet (Kripto Akadémia)
Hosszas kötélhúzást követően megalakult az új szlovén kormány. A koalíciós partnerek tegnap írták alá a négy évre szóló koalíciós szerződést. A parlamenti pártok az eddigi ellenzéki vezetőt, egykori kormányfőt Janez Jansát javasolták miniszterelnöknek.
jan. 26
6:05
Shakespeare-skanzen Japánban (hirado.hu)
Tudor-korhű illatú Shakespeare-skanzen és -panoptikum várja angol író és költő rajongóit Tokiótól 30 kilométerre és majdnem 500 évre.
jan. 26
6:07
Csalók próbálkozásai (Kripto Akadémia)
Hazahozták az olasz óceánjáró balesetében meghalt Fehér Sándor holttestét. A hegedűművész temetése február 1-jén, 14 óra 15 perckor, a kispesti temetőben lesz. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közben csalás kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Costa Concordia luxushajó olaszországi katasztrófája kapcsán, egy brit lap internetes oldala pedig már magyarországi…
jan. 26
6:09
Kilátástalan helyzetben Emil Boc kormánya (Kripto Akadémia)
Az utcai tiltakozási hullám következtében kialakult politikai feszültséget fokozta végsőkig tegnap a román Alkotmánybíróság döntése, miszerint alkotmányellenes a választások összevonása. Mivel az indoklást még nem adta ki a testület, a politikai élet szereplői is tanácstalanul állnak az események előtt. Egyelőre senki sem tudja mikor és milyen formában kerül sor a választásokra.
jan. 26
6:11
Tarolhat Fico pártja (Kripto Akadémia)
Egyedül is kormányt alakíthat a márciusban megrendezendő parlamenti választás után a Smer - derül ki a Focus iroda legfrissebb közvélemény-kutatásából. A párt 81 mandátumra tehet szert a 150 tagú törvényhozásban, vagyis több képviselője lehet, mint Iveta Radicová 2010 nyarán megalakult négy párti koalíciójának. Ettől függetlenül koalíciós kormány alakulhat Szlovákiában.
jan. 26
6:18
Hajni prostinak állt, hogy hitelét fizesse (BorsOnline)
Végső elkeseredésében prostituáltnak állt Bartha Hajnalka, hogy ne lakoltassák ki három gyerme-kével pomázi családi házukból. Az asszonyt élettársa vette rá, hogy vegyenek fel ötmillió forint hitelt a nô házára, majd a pénzzel együtt eltűnt.
jan. 26
6:18
Vényekre írt ki közbeszerzést az OEP (hvg.hu)
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) újabb egy évre - a márciustól jövő február végéig tartó időszakra - összesen 216 millió orvosi vény gyártására és szállítására írt ki közbeszerzési eljárást - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.
jan. 26
6:18
5 lépésben a horkolás ellen (Életforma)
A horkolásra rendszerint a zajos éjszakáktól szenvedő hálótárs hívja fel a figyelmet. A következőkben bemutatjuk, hogyan szüntethetők meg a panaszok, mindössze 5 lépésben.
jan. 26
6:18
Fának csapódott, meghalt egy autós a 44-esen (hvg.hu)
Meghalt egy kisteherautó vezetője, miután járművével fának csapódott csütörtökön kora reggel a 44-es számú főút 33-as kilométerszelvényében Cserkeszőlőnél - közölte a Szolnok megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.
jan. 26
6:18
Mennyit ér a magyar diploma? (Infostart)
A fiatal felnőttek fele szerint a boldoguláshoz nagymértékben hozzájárul a diploma. A korosztály 27 százaléka azt gondolja, hogy az álláskeresés során a képességek, a szakmai felkészültség az igazán fontos felvételi szempontok, míg 19 százalék szerint ezeket egyáltalán nem, csak a képzettség meglétét nézik a munkaadók - többek között ez derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet az elmúlt…
jan. 26
6:18
Százezrek ünnepeltek a felkelés évfordulóján Egyiptomban (Infostart)
Egyiptomiak százezrei vonultak fel szerdán Kairóban és az ország más városaiban, hogy megemlékezzenek a Hoszni Mubarak elnök uralmát megdöntő felkelés kezdetének első évfordulójáról.
jan. 26
6:18
Amnesztia, ünneplés, tüntetés az egyiptomi felkelés évfordulóján (hvg.hu)
Egyiptomiak százezrei vonultak fel szerdán Kairóban és az ország más városaiban, hogy megemlékezzenek a Hoszni Mubarak elnök uralmát megdöntő felkelés kezdetének első évfordulójáról.

Keresés