2012. január 27. péntek

jan. 27
0:00
NB II: távozik az új csapatkapitány Szegedről, vannak érkezők (She)
Távozik a Szeged 2011 NB II-es labdarúgógárdájának a napokban kinevezett csapatkapitánya, Bernáth Péter, a 30 éves csatár olyan munkalehetőséget kapott, amit nem tud összeegyeztetni a futballal.
jan. 27
0:04
Férfi kosár Euroliga: a Barca simán, a Galata egy ponttal nyert (She)
A Galatasaray egy ponttal, 78–77-re megnyerte az Olympiakosz elleni, hosszabbítással záruló rangadót a férfi kosárlabda Euroliga középdöntőjének E-csoportjában. A Barcelona magabiztosan győzött a Maccabi Electra ellen Tel-Avivban.
jan. 27
0:18
Holografikus játékmotor a Kinect és a Windows Phone kombinálásával (video) (PCWorld)
Az ál-holografikus játékélmény megteremtéséhez nincs többre szükség, mint egy Kinect-re és egy Windows Phone 7-re. Related Stories Kinect-el az Asus Kinect kerülhet egyes Windows 8-as laptopokra? Wacom Inkling - a grafikusok varázsceruzája Infógrafika: ennyi pénze van az Apple-nek Samsung: pénzügyi rekord az utolsó negyedévben is
jan. 27
0:18
NB II: Alves sógora Cegléden próbázik, de elmaradt a „találkozó" (She)
André Alves sógorát, Pablo Nikissont teszteli az NB II-es Cegléd labdarúgócsapata.
jan. 27
0:18
Tudatlanok a brit kamaszok? (hvg.hu)
Rekordszámú tanuló hagyja el úgy az iskolát Nagy-Britanniában, hogy nem tanul meg egyetlen idegen nyelvet sem. A brit oktatási minisztérium adatai szerint a francia és a német nyelv iránti érdeklődés a mélyponton van.
jan. 27
0:21
Csökkenti büdzséjét a Pentagon (hirado.hu)
Kilenc százalékkal szűkösebb lesz az amerikai védelmi költségvetés 2013-ban. A takarékosság jegyében Európából két dandárt visszavonnak.
jan. 27
0:22
NS: Hogyan verik meg pólósaink Montenegrót? Milyen poszton játszik majd Németh Krisztián? - péntek (She)
Válogatás a Nemzeti Sport pénteki számából:
jan. 27
0:30
A nyögés királynői igazi decibel-háborúra készülnek - videó (Agroinform)
Hatalmas hangzavar lesz a pályán a női döntőben, Azarenka és Sarapova sem kíméli a szurkolói füleket.
jan. 27
0:36
Válasszon dalt az Eurovízióra! (BorsOnline)
Szombaton este lesz az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője, melyen tíz előadó énekel egy-egy dalt, s ugyanennyien versenyeznek majd egy hét múlva is. A Bors olvasói most arra voksolhatnak, hogy szerintük ki menjen az azerbajdzsáni döntőre.
jan. 27
0:36
NS: Hogyan verik meg pólósaink Montenegrót? Milyen posztra igazolták Némethet? - péntek (She)
Válogatás a Nemzeti Sport pénteki számából:
jan. 27
0:39
Rosenberg: Magyarországon tett néhány pozitív lépést (hirado.hu)
Az IMF magyar misszióvezetője ambiciózusnak nevezte az idei költségvetést, és nagynak a strukturális kiigazítást.
jan. 27
0:48
Dirk Nowitzki még inni sem tud rendesen - videó (Agroinform)
A Dallas Mavericks sztárja néha még egy flaskából sem tud inni - hiába, ő is csak ember...
jan. 27
1:30
Jó éjt! 2012. 01. 26. (GameStar)
Még csak az év első hónapjában járunk, de játékfronton szerencsére egy pillanatra sincs megállás. Related Stories 3DS eladások - végre beindult az üzlet Hitman: Sniper Challenge - újabb játék készül? Jó éjt! 2012. 01. 27. Megérdemelt pihenéses jó reggelt! 2012.01.28. Egy olcsó költségvetésű Star Wars film, tőlünk. Ne haragudjatok!
jan. 27
4:30
Kuruzslás miatt jelentették fel a tudóst (Blikk)
Budapest – Remény a súlyos betegségben szenvedőknek vagy elképesztő átverés? Orvosi szenzáció vagy a jóhiszemű emberek megvezetése?
jan. 27
4:54
Bochkort levette a lábáról Popovics (ATV)
A zsűri feltett szándéka, hogy nemcsak hangot, hanem karaktert is keres egyben, ezért nagyon szigorúak.
jan. 27
5:06
Esélye sem volt Fehér Sándornak (Blikk)
Giglio–Budapest – Szinte azonnal meghalt Fehér Sándor hegedűművész, amikor erősen megdőlt a Costa Concordia luxushajó.
jan. 27
5:06
Hétvégén bekeményít a tél (hvg.hu)
Pénteken eleinte még lehetnek erősebben felhős tájak, és kisebb hószállingózás is előfordul, majd csökken a felhőzet, és napos időnk lesz. Vasárnap már egész napos fagy lehet.
jan. 27
5:09
Jogi versenyfutás a kábítószerek ellen (Alternatív Energia)
Túlélte a kábítószer-túladagolást az a három debreceni fiatal, aki a Gina nevü partidrog fogyasztásától került életveszélybe. Negyedik társuk a helyszínen életét vesztette. Folyamatosan új, legális kábító hatású szerek jelennek meg a piacon, miközben csak márciusra készül el a drognak minősülő vegyületek tiltólistája. Zacher Gábor toxikológus szerint érthetetlen a késlekedés.
jan. 27
5:09
Végre: jön az évszázad második leginkább várt esküvője (hirado.hu)
Bár a híres sztárpár már hosszú évek óta él együtt, és hat gyermeket nevelnek, eddig még nem érezték fontosnak, hogy összeházasodjanak. Egészen eddig.
jan. 27
5:11
Mégis jöhetnek a sárga mentőkocsik (Alternatív Energia)
Egy időközben módosított szállítási szerződés alapján állította a TV2 Tények című műsora, hogy a 37 új, sárga mentőautónak tavaly december 30. után kellett volna forgalomba kerülnie - közölte lapunkkal az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). A most érvényes szerződés alapján a beszállító Scorpio Kft.-nek január 31-ig kell átadnia a járműveket, amelyeknek a forgalomba kerülés előtt komplex ellenőrzésen…
jan. 27
5:12
Horrorisztikus: dőlt a vér a csatornából (ATV)
Horrorisztikus élményben volt része egy lengyel kisváros lakosainak: vér bugyogott fel egy utca csatornafedeleiből.
jan. 27
5:14
"Kieső jövedelem, bizonytalanság" Aggályos Orbánék törvénye (ATV)
Önmagában diszkriminatív, ha a bírói kart bizonytalanságban tartja a kormány a nyugdíjkorhatárral kapcsolatban – így reagált Fleck Zoltán arra, hogy a miniszterelnök José Manuel Barrosóval való tárgyalása után azt mondta: szeretné, ha az Európai bizottság megjelölné, miért tartja hátrányos megkülönböztetésnek, hogy az új alaptörvény 70-ről 62-re szállította le a bírák nyugdíjkorhatárát. Emiatt az…
jan. 27
5:18
Rosenberg is felsorolta, mi az IMF gondja a magyar gazdaságpolitikával (hvg.hu)
Az egykulcsos adó kedvezőtlen gazdasági eredményeket hozott, és negatívan hatnak az üzleti környezetre az ágazati különadók, valamint egy sor kifogásolható intézkedés - mondta Christoph Rosenberg, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyar misszióvezetője azt követően, hogy szerdán publikálták a Magyarországra vonatkozó ajánlásokat. Rosenberg szerint a kormánynak egyértelművé kell tennie, hogy nem akar…
jan. 27
5:24
Jelmezben próbáltak a villalakók (Blikk)
Budapest — Lassan színpadra kész a ValóVilág első darabja, amelyet Magyar Attila és Hajdu Steve segítségével raknak össze a villalakók.
jan. 27
5:27
A Klubrádió ellen torzít a hatóság (Alternatív Energia)
Meghamisította Bolgár György korábbi, a Danubius és Sláger frekvenciájának pályáztatásáról szóló üzenetét a médiahatóság szóvivője. Kiricsi Karola kiragadott egy mondatot, és azt játszotta be egy szerda esti televíziós adásban. Így kimaradt, hogy a Klubrádió műsorvezetője sok szempontból aggályosnak tartotta azt a pályáztatást és annak eredményét.
jan. 27
5:29
Módosítaná az alaptörvényt a szocialista párt (Alternatív Energia)
Magyarország gazdasági biztonsága érdekében az alaptörvény és a hozzá kapcsolódó átmeneti rendelkezések módosítását javasolja az MSZP. Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető szerint a parlamentnek orvosolnia kell azokat a jogi aggályokat, amelyeket az Európai Bizottság megfogalmazott.
jan. 27
5:31
Pompon lányok a hajléktalanszállón (Alternatív Energia)
Sportcsarnokká alakult egy napra az Oltalom Karitatív Egyesület Fűtött Utcája, ahol nappal és éjjel több százan találnak menedéket. Tegnap szabályos, 6x6 méteres ringet állítottak fel, s ökölvívó mérkőzéseket és bemutatókat tartottak. A ringbe hátrányos helyzetű gyerekek és hátrányos helyzetű felnőttek, hajléktalanok léptek.
jan. 27
5:33
Jegyet válthatnak a BKV-ra a cég dolgozói is (Alternatív Energia)
Március elsejétől jegyet lyukaszthat a munkába vagy onnan haza igyekvő járművezető is - ez lehet a következménye annak, hogy tegnap a BKV-nál "a vezetői értekezlet alapján" azonnali hatállyal felfüggesztették az ingyenes utazási igazolványok érvényesítését.
jan. 27
5:42
Parfümben utazik Szíj Melinda (Blikk)
Győr — Nagyot fordult a világ Szíj Melindával (42)! A Mega­sztár felfedezettjének ugyanis sikerült az, ami külföldön már bevett dolog a sztárok körében, Magyarországon azonban még csak egy-két celebnek sikerült: saját parfümje lett.
jan. 27
5:42
Százmilliárdokba került a kormány szabadságharca (Blikk)
Budapest ‒ Súlyos vérveszteségeket szenvedtünk a másfél éve meghirdetett gazdasági szabadságharcban.
jan. 27
5:42
Erkölcstan és "hétköznapok matematikája" Hoffmannék nemzeti alaptantervében (hvg.hu)
Várhatóan márciusban tárgyalhatja a kormány az új nemzeti alaptantervről szóló előterjesztést, amely a többi között tartalmazza az erkölcstan oktatását, a hazafias és a családi életre nevelést is. Az új alaptanterv kitér továbbá az önkéntességre, a környezettudatosságra, a pályaorientációra, a gazdasági és pénzügyi nevelésre.
jan. 27
5:42
Ha Varsó nem szólhat bele, nem írja alá az uniós pénzügyi paktumot (hvg.hu)
Lengyelország nem írja alá a költségvetési fegyelem szigorításával kapcsolatos új uniós szerződést, ha nem kap beleszólási jogot a döntési folyamatokba - jelentette ki a lengyel miniszterelnök csütörtökön a kormány ülése után.
jan. 27
5:44
Amerikai katonai missziót küldenek Észak-Koreába (hvg.hu)
Amerikai katonák utaznak Észak-Koreába a koreai háborúban elesett bajtársaik felkutatására.
jan. 27
5:45
Tandíjügyben tovább játszanak a szavakkal (Alternatív Energia)
Az önköltségek mértéke nem annyira elrugaszkodott, mint amiről először hallani lehetett - nyilatkozta Nagy Dávid, a HÖOK elnöke egy internetes oldalon. Hozzátette: Magyarországon a tandíjmentes felsőoktatásnak hagyománya van, ezt hiba lenne megváltoztatni, az új rendszer pedig szerinte nem valósítja meg az általános tandíj-kötelezettséget.
jan. 27
5:45
Visszakérnék Bokros mandátumát (hirado.hu)
Az MDF-jogutód szerint a politikus, aki az MDF listavezetőjeként került ki Brüsszelbe, nem az ő programjukat valósítja meg.
jan. 27
5:46
Romney lehet a leggazdagabb elnök Washington óta (hvg.hu)
Az amerikai republikánusok elnökjelölt-aspiránsa, Mitt Romney vagyona 190 és 250 millió dollárt tesz ki, de ha sikerülne is az elnöki székbe kerülnie, gazdagsága akkor sem szárnyalná túl George Washingtonét.
jan. 27
5:48
A SZÉP Kártya titkai: szoláriumtól a fesztiválig (Pénzcentrum)
Kevesen tudják, hogy SZÉP Kártyánkat nem csak belföldi szálláshelyeken, éttermekben, vagy büfékben használhatjuk. Olyan speciálisnak mondható elfogadóhelyek is vannak, mint például sípályák, szoláriumok, vagy fogyasztó- és karcsúsító szalonok. És persze a legnagyobb hazai kulturális rendezvényeken, így a fesztiválokon is elfogadják....
jan. 27
5:54
A villanyszámlánkat is megkímélte az enyhe tél (hvg.hu)
Alacsonyabb villanyszámlát eredményezett az enyhébb téli időjárás, a legcsekélyebb fogyasztást az ünnepnapokon mérték - számolt be a Napi Gazdaság.
jan. 27
5:56
Nyakunkon az újabb végtörlesztési határidő (hvg.hu)
Lejár egy újabb végtörlesztési határidő hétfőn, azoknak ugyanis, akik jelezték végtörlesztési igényüket, január 30-ig be kell fizetniük a szükséges összeget, illetve igazolniuk kell, hogy rendelkezésükre áll az ehhez szükséges fedezet.
jan. 27
6:03
Obama megvédené az amerikai álmot (Kripto Akadémia)
Az unió helyzete erősödik - mondta a washingtoni Kongresszus két háza előtt, negyedik elnöki üzenetében Barack Obama. Az újraválasztásért harcba induló demokrata elnök a szokásosnál konfrontatívabb volt, elsősorban saját párthíveit szólította meg, igazságosabb adózást, munkahelyteremtést, a középosztály helyzetének javítását ígérte. A republikánus honatyák csak ritkán csatlakoztak az állva…
jan. 27
6:03
Itt az új nemzeti alaptanterv tervezete (hirado.hu)
A közigazgatási egyeztetés február 17-27 között, az államtitkári értekezlet március 1-jén lenne, a kormány március 7-én tárgyalná a tervezetet.
jan. 27
6:05
Államosítják a sérült japán erőművet (Kripto Akadémia)
Hatalmas mentőcsomaggal, 13 milliárd dollárral (átszámítva mintegy háromezer milliárd forinttal) segíti meg a japán kormány a tavaly márciusi természeti katasztrófa során súlyosan sérült fukusimai atomerőmű üzemeltetőjét, a TEPCO elektronikai vállalatot. Így a kabinetnek kétharmados részesedése lesz a cégben, vagyis gyakorlatilag államosítja az eddig magánkézben futott vállalkozást.
jan. 27
6:05
GKI: elkezdődött a fordulat (hirado.hu)
Ugyan a GKI nem módosított az idei 1,5 százalékos GDP-csökkenést jelző prognózisán, úgy véli: a gazdaságban elkezdődött a fordulat.
jan. 27
6:07
Nőtt Hollande előnye (Kripto Akadémia)
Tegnap mutatta be választási programját Francois Hollande. A francia szocialisták elnökjelöltje húszmilliárd eurós fejlesztési programjával kíván új munkahelyeket teremteni. Hollande már szinte minden tekintetben megelőzi Nicolas Sarkozy jelenlegi elnököt a véleményváltoztatások szerint.
jan. 27
6:07
Árverésen a Moby Dick vécépapír példánya (hirado.hu)
Egy van belőle, az viszont 4 és fél "kötetes", az eladó virtusból gépelte le Melville 1851-ben megjelent művét, egyelőre nincs ajánlat.
jan. 27
6:09
Szlovák politikusokat jelentettek fel (Kripto Akadémia)
Petra Hráąková, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője a SITA hírügynökségnek tegnap megerősítette, hogy Ąubomír Mráz vállalkozóval az élükön az elégedetlen szlovákiai állampolgárok vezető politikusokat jelentettek fel.
jan. 27
6:18
Szexfilmjével várják VV Verát a párbajon (BorsOnline)
Ha Vera a párbajon kiesik, nemcsak az újrakezdés nehézségeivel szembesül, hanem egykori villatársa, Veronika kárörvendő vigyorával is, aki eltitkolt pornófilmjével fogja várni a stúdióban.
jan. 27
6:18
Diákok főzhetnek a királynőnek (Infostart)
Vajon mi kerüljön II. Erzsébet asztalára a brit uralkodó trónra lépésének hatvanadik évfordulóján? A döntés brit kisdiákok kezében van.
jan. 27
6:18
Trendek a magyar kutyatartásban (Életforma)
„A gazdasági válság kirobbanása óta összességében közel felére esett vissza az örökbefogadott kutyák létszáma, ami a potenciális örökbefogadók anyagi lehetőségeinek jelentős csökkenésével magyarázható." - nyilatkozta Dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója.
jan. 27
6:18
Népszabadság: alakul az MSZP-s vezérkar (hvg.hu)
Szanyi Tibor bizakodó ugyan, de a Népszabadság forrásai szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök újraválasztása igen valószínű.

Keresés