2012. január 28. szombat

jan. 28
0:00
Videó: a 97. percben lőtt góllal győzött Gabon Marokkó ellen (She)
Elképesztően izgalmas és fordulatos meccsen Gabon 3–2-re legyőzte Marokkót az Afrika-kupán. A rendes játékidő végén Gabon vezetett 2–1-re, ám a hosszabbításban Marokkó egyenlített. Ám nem ez volt az utolsó szó, Gabon a 97. percben gyönyörű szabadrúgásgóllal mégis megszerezte a győzelmet.
jan. 28
0:00
A külügyminiszter véleménye a szocialistákról (Kitekintő)
Nikolaj Mladenov bolgár külügyminiszter
jan. 28
0:03
Hat nagyon gyakori daganatos betegség - Az első tünetek (WebBeteg)
Napjainkban egyre többeket érdekel, hogy melyek az életkorral járó természetes változások, és melyek azok a problémák, amelyeket életmódváltással, mozgással, egészséges táplálkozással elkerülhetnénk. Nos, összegyűjtöttük azokat a daganatos megbetegedéseket, melyek elsősorban 50 éves kor felett jelentenek nagy veszélyt.
jan. 28
0:04
Videó: A Klagenfurt elleni győzelemért nagyot kellett küzdeni - Énekes (She)
Értékes győzelmet aratott a Sapa Fehérvár AV19 a Klagenfurt ellen (2–1) az osztrák jégkorongbajnokság, az EBEL középszakaszának felső házában. A találkozó után Énekes Lajos másodedző az NSO Tv-nek elmondta, bár a legutóbbi, Salzburg elleni 7–1-es siker is szép, ezért a győzelemért jóval nagyobbat kellett harcolni. Értékelések.
jan. 28
0:12
Világító, átlátszó, napelemes OLED üvegtetőket fejleszt a Philips (Auto Pult)
Az ezredfordulón még különc extrának számított, mára már szinte teljesen hétköznapi opció az üvegtető, amely gyakorlatilag minden modellhez rendelhető. A Philips továbbgondolta a megoldást és napelemmel, illetve világítással spékelte meg a tetőt, amely még így is átlátszó marad.
jan. 28
0:16
Relativitáselmélet - Ford Focus vs. Volvo V60 teszt (Auto Pult)
Kegyetlenek, és végtelenül kíméletlenek vagyunk, mert két olyan típust eresztünk egy szorítóba, melyek a papírforma, vagy éppen a sugalmazott rang szerint nem is lennének egy lapon említhetőek. Ha ugyanis igazságosak szeretnénk lenni, akkor a Focus ellen a vele még közelebbi rokonságban lévő V50-est küldenénk csatába. Van azonban egy elméletünk, ami jelen teszt révén talán bizonyítást nyerhet, s…
jan. 28
0:18
Orrcsepp-használati ABC (HáziPatika)
Az orrdugulás ellen hatékony és gyors segítséget nyújthatnak az orrcseppek és orrspray-k. Ahhoz azonban, hogy az ezekben található anyagok kifejthessék a hatásukat, nem árt néhány szabályt betartani.
jan. 28
0:18
Férfi kézi Eb: Zsarko Sesum elveszítheti az egyik szeme világát (She)
Súlyosan megsérült a Szerbia–Horvátország (26–22) férfi kézilabda Eb-elődöntőn Zsarko Sesum. A korábban Veszprémben is megfordult játékos szemét találta el egy lelátóról berepülő tárgy.
jan. 28
0:24
Napi kínai mantra január 28-ra (NLC)
Ezentúl minden nap kapsz tőlünk egy kis segítséget ahhoz, hogy pozitívan gondolkodhass! Napi kínai mantráinkkal az egész életed megváltoztatjuk, ha te is úgy akarod!
jan. 28
0:36
NS: Megtaláltuk Noszály Sándort, vegyesek Mocsai érzései! - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából
jan. 28
0:57
Az utolsó bemutató a régi Új Színházban (Spa Trend Online)
Utolsó nagyszínpadi, egyben ősbemutatóját tartja Az Új Színház jelenlegi társulata pénteken. Jegyet már hetek óta nem lehet kapni, ahogy mondani szokás a csilláron is lógnak majd. Jóval több lesz-ez, mint egy premier. Búcsú lesz egy színháztól.
jan. 28
2:42
Teszteltük Talmát (Blikk)
Hernád - Négy keréken is félelmetes tempóban száguld Talmácsi Gábor (30). A 2007-ben gyorsasági motoros-világbajnoki címet szerző sportoló szakágat váltott, idén már a hazai ralibajnokságban indul. A Blikk ott volt Talma első gyakorlásán és leteszteltük, milyen pilóta.
jan. 28
3:00
Gera megmutatta kisfiát (Blikk)
Budapest - Boldog és büszke apuka Gera Zoltán (32). A West Bromwich Albion (WBA) válogatott labdarúgója nemcsak kiváló sportember, hanem példás szülő is.
jan. 28
3:12
Kisállatokkal a depresszió ellen (WebBeteg)
A pszichológusok nem véletlenül állítják, hogy a lakásban, ház körül tartott kisállatok jó hatással vannak a testi-lelki egészségre. Nyilvánvalóan nem tudják megszüntetni a depresszió tüneteit, viszont jótékony hatásuk az enyhe vagy közepes depressziós betegek nagy százalékánál egyértelműen tapasztalható. Hozzájárulnak a jobb közérzethez, a jobb alváshoz.
jan. 28
4:54
"Drog, ital, gázolás" Ismét börtönbe mehet a híresség (ATV)
2007-ben drogok és alkohol befolyása alatt vezetett, akkor próbaidőn volt, majd az eltiltás ellenére több alkalommal is volán mögé ült, amiért már rács mögé dugták.
jan. 28
5:09
Ön is Simor András fizetésének megvédését tartaná a legfontosabbnak? (Alternatív Energia)
Újságírók válaszolnak.
jan. 28
5:09
Villámkarrier: egy éve még testével kereste kenyerét (hirado.hu)
Nagyon okosan és céltudatosan építi karrierjét.
jan. 28
5:12
Drasztikusan átváltozott Keresztes Ildikó – fotó (NLC)
Thaiföldi nyaralása után rövidre vágatta haját Keresztes Ildikó. A X-Faktor mentorának frizuráját valószínűleg a tehetségkutató kedvéért felvarrt póthaj tett annyira tönkre, hogy magához képest drasztikusan rövidre kellett vágatnia.
jan. 28
5:27
Megnyerhetjük a háborút, de addigra meghalunk (Alternatív Energia)
Feltehetően azért kell a Klubrádiót eltörölni a Föld színéről, mert a demokratikus közéletben nem bírják elviselni a műsorokban megnyilvánuló bírálatokat. Bolgár György műsorvezető emlékeztetett rá, hogy a Médiatanácsban mindent visz a kormány, amit akar. Ha pedig nem kíván ellenzéki hangot hallani, akkor azt mondja, zenéljünk inkább. Bolgár szerint végleg nem lehet megfosztani a rádiót a…
jan. 28
5:29
A plágiumügy csak a kezdet? (Alternatív Energia)
Az államfő plágiumügye csak bemelegítés, újabb botrányok jöhetnek - vélekednek lapunknak nyilatkozó kormánypárti képviselők, akik szerint könnyen előkerülhetnek "nőügyek" is. Arra éppen két hónapot kell várni, hogy a Semmelweis Egyetem bizottsága elkészítse jelentését. Ha kiderül, hogy Schmitt mégsem plagizált, az államfő három jogi eljárást is indíthat.
jan. 28
5:31
Ellenzék: irányt keresnek a hét végén (Alternatív Energia)
Az LMP leendő szövetségi politikájáról és személyi kérdésekről dönthet a párt kétnapos, hétvégi kongresszusa. Az előzetes napirend alapján csak Schiffer András és Karácsony Gergely mond vitaindítót a frakció tagjai közül.
jan. 28
5:33
A Fidesz simán nyerne, ha most lennének a választások (ProfitLine)
A Századvég januári közvélemény-kutatása szerint a ciklus feléhez közeledve a kormánypártok továbbra is őrzik vezető pozíciójukat mind a teljes népességben, mind a biztos szavazók között. Az utóbbiak körében a Fidesz-KDNP-t továbbra is majdnem kétszer annyian választanák, mint a legnépszerűbb ellenzéki pártot, az MSZP-t.
jan. 28
5:33
Megszerezné a kormány a tanárok adatait (Alternatív Energia)
Jogellenesen kérik levélben a megyei kormányhivatalok a középiskoláktól a pedagógusok elektronikus levélcímét - jelezte tegnap a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). A jogszabályok szerint csak olyan adatok kérhetők el, amelyek az adatkezelés előre ismertetett céljának eléréséhez elengedhetetlenek, valamint a közléshez az érintett is hozzájárult.
jan. 28
5:42
43 millióért bárki beköltözhet Bajor házába (Blikk)
Dunakeszi — Jóval a piaci ár alatt kínálja Bajor Imre (55) a luxusotthonát – legalábbis a szakértő szerint. Ez pedig azt jelenti, hogy gyorsan szándékozik túladni a nyolcszobás, úszómedencés villáján.
jan. 28
5:45
Munkásőr-felszerelés a próbarendőröknek? (Alternatív Energia)
Az egykori Munkásőrség elraktározott készleteiből kaphattak felszerelést a nemrég felavatott új rendőrök, akik egy éven át próbaidősként teljesítenek szolgálatot - értesült a Népszava.
jan. 28
5:45
Matolcsy György az innovatív (Üzlet és Utazás)
Hallani sem akar Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az egykulcsos személyi jövedelemadó progresszív adóvá alakításáról. Álláspontja szerint az egy kulcs a népesség gyarapodásához is hozzájárult.
jan. 28
5:47
Korlátozások a Margit hídnál (Alternatív Energia)
Lezárják a szélső forgalmi sávot reggel 6 órakor a budai és a pesti alsó rakparton, mert a Margit hídon kőkonzolokat helyeznek el - a korlátozás vasárnap este nyolc óráig lesz érvényben, de a tömegközlekedés rendjét nem érinti. Ezen kívül már csupán néhány feladat van hátra az átkelő felújításából.
jan. 28
5:47
Új munkahelyet teremtett az IBM Fehérváron (Üzlet és Utazás)
Kétmilliárd forintos összköltségű munkahelyteremtő beruházást valósított meg az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztési operatív programjának keretében az IBM Magyarország székesfehérvári telephelyén.
jan. 28
5:49
Kútba esik a giga tőzsdefúzió (Üzlet és Utazás)
Versenyjogi aggályok merültek fel a Deutsche Börse és a NYSE-Euronext tervezett egyesülésével kapcsolatban - közölte egy pénteki sajtóbeszélgetésen Mohai György, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója. Ez számunkra azért érdekes, mert a BÉT tavaly szeptemberi közgyűlése ettől tette függővé a kereskedési rendszerének cseréjét.
jan. 28
6:03
Lázár meghökkentő levele: megmutatta ki a Jani (168 Óra Online)
Meglepő választ adott Hódmezővásárhely polgármestere az Origónak, amikor a portál a városlakóknak írt leveléről érdeklődött.
jan. 28
6:03
Nem gyakori a Magyarország elleni eljárás (Üzlet és Utazás)
Gazdasági és pénzügyi területen mindössze öt alkalommal indított hivatalból kötelezettségszegési eljárást az Európai Bizottság 2004 óta, súlyosságában pedig egyedülálló a jegybank függetlenségét érintő ügy - áll a Policy Solutions közpolitikai elemzésében. Önmagában azt nem minősítik rendkívülinek, hogy eljárások indultak Magyarország ellen.
jan. 28
6:03
Nem enged Basescu kapitány (Kripto Akadémia)
A román kormánynak le kellene mondania, mert felelősséget vállalt egy olyan jogszabályért, amelyet alkotmányellenesnek bizonyult. Traian Basescu államfőnek is le kellene mondania, mert a román törvénykezdeményezések általában nem a kormány, hanem az elnöki palota boszorkánykonyhájában születnek, de ő nem szokta feladni. Senki sem mond le.
jan. 28
6:03
Fontos nap lesz hétfő a végtörlesztőknek (hirado.hu)
Hétfőig kell igazolni a végtörlesztéshez szükséges összeget, vagy az azt kiváltó hitelt. Fizetni pedig február végéig.
jan. 28
6:05
Ítéletidő tombol három országban (Kripto Akadémia)
Tegnapig folyamatosan esett a hó Romániában, Bulgáriában és Szerbia déli régióiban, aminek következtében sok település teljesen elszigetelődött, számos iskolát bezártak, és több megyében az áramszolgáltatás is szünetel. A romániai ítéletidőnek eddig négy halálos áldozata van. Hazánkban a jövő hét végére várják a mínuszokat.
jan. 28
6:05
Nyomoz az ügyészség a délvidéki magyarirtás ügyében (hirado.hu)
Büntetőeljárást indított a Központi Nyomozó Főügyészség a titóista partizánok által 1944-45-ben elkövetett délvidéki magyarirtás ügyében.
jan. 28
6:06
Nagyot nézett a portás: kokaint hozott a postás (ATV)
A drog értékét 2 millió dollárra - 440 millió forintra - becsülik.
jan. 28
6:07
A tulipánháború ára (Kripto Akadémia)
Egymásnak ellentmondó brüsszeli nyilatkozatok és információk láttak napvilágot a schengeni bővítés kapcsán. Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke bejelentette, kérni fogja a márciusi uniós csúcsértekezleten Románia és Bulgária schengeni csatlakozásának jóváhagyását, mivel mindkét ország eleget tett a csatlakozási feltételeknek.
jan. 28
6:09
Moszkva maradt Aszád végvára (Kripto Akadémia)
Zárt ajtók mögött tanácskozott a szíriai helyzetről tegnap az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT). Az európai idő szerint este 9-kor kezdődött ülésén a tagországok közös határozatjavaslatot próbáltak összeállítani, amely az Arab Liga kéréseire épül és magába foglalja a lehetséges lépéseket is a szíriai helyzet rendezése érdekében.
jan. 28
6:11
Tartanak Gingrichtől (Kripto Akadémia)
Mitt Romney és Newt Gingrich egymással hadakozott a január 31-i, floridiai előválasztás előtti utolsó republikánus tévévitában, ezúttal Romney tudott több ütést bevinni. Rick Santorum és Ron Paul is kitart még. Florida a nagy szövetségi államok egyike, 50 küldöttért folyik a harc a még versenyben lévő négy republikánus elnökaspiráns között.
jan. 28
6:13
Befolyásos orosz nők sikerlistája (Kripto Akadémia)
Megszületett a száz legbefolyásosabb orosz nő listája az Echo Moszkvi rádió, a RIANovosztyi és az Interfax hírügynökség, valamint az Ogonyok című folyóirat összefogásából. Több mint 250 javaslat futott be a rádióhallgatóktól, az újságírók ezek közül 150-et választottak ki. Csak ez után kerültek a nevek egy 24 szakemberből álló bizottság elé.
jan. 28
6:18
Ilonka néni bepöccent, megelégelte lánya brutalitását (BorsOnline)
Halált okozó testi sértéssel gyanúsítanak egy gerendási asszonyt. Az idős nő saját lányával, a 62 éves Ilonával végzett. Ilonka állítólag már nem tudta elviselni, hogy a gyermeke verte őt.
jan. 28
6:21
Metabolikus szindróma - Vigyázat, életveszélyes szövődményekkel járhat! (WebBeteg)
A metabolikus szindróma minden elemét lehetőségünkben áll befolyásolni táplálkozással, mozgással, vagy ha szükséges, átmeneti vagy tartós gyógyszeres kezeléssel. Már 3 leadott kilónként jelentős vérnyomáscsökkenést, cukor- és zsíranyagcsere javulást tapasztalhatunk, csakúgy, mint a minimum 3 hónapja tartó rendszeres testmozgás mellett.
jan. 28
6:24
Uniós biztos: Orbánék újabb törvényét veszi elő Brüsszel (ATV)
Vizsgálják, hogy harmonizál-e az uniós joggal az új munka törvénykönyve – mondta el Andor László a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének rendezvényén. Az Európai Bizottság foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős uniós biztosa szerint Brüsszelben eddig nem ez volt a legégetőbb a magyar jogszabályok közül, de februárra itt is eredmény várható. Az MGYOSZ konferencián eredetileg az…
jan. 28
6:36
Egyéjszakás kalandok boldogítják Gesztesit (BorsOnline)
Újra papi csuhát ölt magára a színpadon Gesztesi Károly. Még szerencse, hogy az említett ruha rajta lesz a Robin Hood musicalben, mert Gesztesi alsógatya nélkül énekel és riogatja színésztársait.
jan. 28
6:36
Férfi kézilabda: a Veszprém kölcsönadja horvát tehetségét (She)
A szezon végéig a Tatabánya Carbonex NB I-es férfi kézilabdacsapatát erősíti az MKB Veszprém horvát tehetsége, Vedran Hudj.
jan. 28
6:39
A ló vontatta Karády Katalin (Spa Trend Online)
Leszállunk a Templom utcánál, átmegyünk az ívelt fahídon, kinyílik az ajtó, s már a Kultúrkúriában vagyunk. A Klebelsbergben. Jobbra kicsi kávézó van, a vándorkiállítás meg balra, a folyosó-galérián található, a címe: Országomat egy (ló)erőért!
jan. 28
6:39
Matolcsy álomvilágban él? (ProfitLine)
Az MSZP szerint a nemzetgazdasági miniszter csütörtöki meghallgatása a parlament költségvetési bizottságában azt mutatta, hogy Matolcsy György álomvilágban él, leváltása és a gazdaságpolitikai fordulat ezért elkerülhetetlen.
jan. 28
6:41
Spiró meg a törődési igazolás (Spa Trend Online)
Spiró György a zsarnokságról nem egy mondatot, hanem egy egész komédiát írt. Most jelent meg, olvasható a Mozgó Világ 2012/1-es számában. A hétköznapi zsarnokságról szóló komédia egy Édes Otthonban játszódik, és arról szól, mit csináljon a társadalom s annak kisebb egysége a számára nem fontos, nem kellő emberekkel.
jan. 28
6:42
VV Péter elárulta: ezért balhézik folyton Attila és Eszter (NLC)
Péter szerint a még villában lakó barátja egyáltalán nem vetette el a sulykot, amikor kiosztotta Esztert, amiért a lány megpróbálta megmagyarázni neki, hogy ne beszéljen annyira magas lóról a náluk vendégeskedő színészekkel.
jan. 28
6:43
Telt ház az Új Színház utolsó bemutatóján (Spa Trend Online)
Miközben az Equity, a brit hivatásos előadóművészeket és a színházak kreatív munkatársait képviselő szakszervezet nyílt levélben fejezi ki aggodalmait a budapesti Új Színház élén bekövetkezett változásokkal kapcsolatban és felszólítják a brit külügyminisztert, valamint a nemzetközi közösséget arra, hogy gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra, azon közben itt, Magyarországon, az Új Színház tegnap…

Keresés