2012. január 31. kedd

jan. 31
0:00
NS: Détári Lajos és a púder nyomatása; Bogdán Ádám és a Vasas-háború - kedd (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:
jan. 31
0:18
Játékossors: Bodnár László román élvonalbeli csapatnál próbázik (She)
Helyi lapinformációk szerint a román labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Gaz Metan Medias teszteli Bodnár Lászlót, a 46-szoros magyar válogatott védőt.
jan. 31
0:54
Újabb leleplezés a német államfő vitatott kölcsöne körül (Blikk)
jan. 31
2:06
Videó: Jó kezekbe kerültek a 2011-es Év embere díjak (Blikk)
jan. 31
2:24
A WTO elmarasztalta Kínát (Blikk)
jan. 31
3:30
Óriások és törpék, hengerek és forgótárcsák – megjelent az új magazin (Auto Pult)
Megjelent az Autó Pult táblamagazin idei harmadik kiadása, amely ezúttal is ingyenesen letölthető. A prémium tartalmat még szebb köntösben Önök elé táró kiadvány ezúttal az ellentmondásoknak enged teret.
jan. 31
3:34
Vegyes érzelmek viharában – Peugeot 308 2.0 HDI Aut. teszt (Auto Pult)
Immár második alkalommal került kezeink közé a Peugeot kompaktjának frissített változata, ám ezúttal nem akármilyen változathoz volt szerencsénk: a remek, kézi váltós 1.6 e-HDI kivitel után rögtön a kínálat csúcsmodelljét, az automatás 2.0 HDI verziót nyüstölhettük egy héten keresztül. Hogy milyen volt? Természetesen finom, ám mégis vegyes érzelmekkel szálltam ki az autóból.
jan. 31
3:54
Szabad a Viszkis! (Blikk)
SÁTORALJAÚJHELY – „Nem tudom" – szűkszavúan ezt válaszolta Ambrus Attila (45) arra a kérdésre, hogy mit csinál az első napon, miután kijött a börtönből. Január 31-én, három óra óta szabad ember a Viszkis rabló, aki 200 millió forinttal rövidítette meg a bankokat a kilencvenes évek végén.
jan. 31
4:54
"Az embriók egyesültek" A kétfejű után jött a hatlábú torzszülött (ATV)
Albert Abadzanov büszkén mutogatja különleges bárányát, amelynek mellső lábból négy van - hátsóból a szokásos kettő -, de mind a hatot tudja legalább részben mozgatni.
jan. 31
5:06
Gyereket szeretne a szexhiányos VV Eszter (Blikk)
A párbaj után anyukájával hármasban vitattuk meg a bent eltöltött időt, majd a Blikkben folytattuk. Az Xnews.hu videójából kiderül, hogy volt már egyéjszakás kalandja, de neki érzelemre van szüksége, mert a négy hónap iszonyat sokat kivett belőle.
jan. 31
5:09
Autóssarc a BKV-ért? (Adó1százalék)
Mindenki hárítja a BKV megmentésére született eddigi legostobább javaslatot, az autósok által fizetendő, kizárólag a közlekedési cég működésére fordítható útdíj ötletét. Nem csoda: amellett, hogy ez igazságtalan, bevallottan behajthatatlan is. Mégis, a BKV-t nem is használó gépkocsi-tulajdonosok havi 10 ezer forintos "autósbérlete" az egyetlen elképzelés, amelyet a nemzetgazdasági tárca…
jan. 31
5:09
Rá sem ismerni - kopasz lett a vörös szépség (hirado.hu)
A sorozatban a komoly ügyvédnőt alakító vörös szépség egy szerep kedvéért vált meg fürtjeitől.
jan. 31
5:12
Megkezdődött a tábornokok pere (ATV)
Magas rangú katonák és polgári alkalmazottak, összesen 17 vádlott büntetőpere kezdődött meg hétfőn a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa előtt.
jan. 31
5:24
Belehúz a tél: nappal is mínuszok lesznek (hvg.hu)
Napközben az ország délnyugati harmada fölött változóan felhős, máshol derült lesz az ég, sok napsütés várható. A szél időnként megélénkül. Hideg lesz.
jan. 31
5:24
Görögország helyett most megtalálják Portugáliát?! (ProfitLine)
Az irányadó portugál államkötvény hétfőre kialakult rekordhozama arra utal, hogy tarthatatlanná válhat Portugália adóssághelyzete a valutaunión belül - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
jan. 31
5:27
"Sikítófrászt" kaptak Lomnici miatt a közmédiánál (Alternatív Energia)
Hiába ment tegnap Nyakó István a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság épületébe, a szocialista országgyűlési képviselő nem kapta meg azt a levelet, amelyet a Lomnici-ügyként elhíresült riport készítője írt korábban a hatóságnak. A köztévé munkatársa a híradás készítésének hátterét tárta fel, meglepő őszinteséggel. A levelet - noha Nyakó nem kaphatta meg - végül kora délután mégis közzétette…
jan. 31
5:27
Kiszabadult a viszkis (hirado.hu)
Ambrus Attila kedd kora hajnalban jött ki a sátoraljaújhelyi börtönből, hét év alatt 200 milliót rabolt, 17 évet kapott, tízet ült.
jan. 31
5:29
Ismét bírálták az igazgatók kirúgását (Alternatív Energia)
Semmilyen szakmai indoka nincs annak, hogy idő előtt megszüntetik az állami fenntartásba kerülő iskolák vezetőinek megbízását - írta közös közleményében hét közoktatási szakmai szervezet, köztük az Oktatási Vezetők Szakszervezete, a Gimnáziumok Országos Szövetsége és a Magyar Szakképzési Társaság.
jan. 31
5:30
"Anyám szerint is túl sokat keresek" - Meggyőzték a bankárt a tiltakozók (Portfolio)
Brit politikusok és szakszervezeti vezetők üdvözölték hétfőn a Royal Bank of Scotland vezérigazgatójának döntését, miszerint lemond csaknem egymillió font értékű bónuszáról - jelentette az AP. A...
jan. 31
5:30
Évek óta "visszatérő vendég" Győzike, a feketelistán (ATV)
Csaknem 1600 milliárd forint kárt okoznak az államnak évente a cégbedöntők. Elvileg januártól épp a vagyonukat rutinosan kimentő cégvezetőket próbálják meg kiszűrni. Közben az adóhivatal nagy adóslistáján évek óta ugyanazokat lehet látni. A felszámolás alatt álló cégektől az adóhatóság a legtöbb esetben már nem tudja behajtani a tartozást. 113 ezren állnak csődeljárás illetve felszámolás alatt,…
jan. 31
5:31
A felnőtteknek van mit behozniuk (Alternatív Energia)
Izgalmas és szórakoztató film gyerekeknek, de mellőz minden infantilizmust - a múlt héten bemutatott Sherlock Holmes nevében teljesíti mindazt az elvárást, amelyet az ifjúsági film, mint műfaj, az elmúlt években elmulasztott teljesíteni. Bernáth Zsolt rendező Sir Arthur Conan Doyle legendás detektívje előtt tiszteleg, de filmje nem a Sherlock-történet egyik újabb feldolgozása.
jan. 31
5:36
Újabb kisbolygó száguld ma el a Föld mellett (Infostart)
Újabb kisbolygó, a 433 Eros száguld el a Föld mellett, előzőleg pénteken, január 27-én a 2012 BX34 katalógusjelű aszteroida robogott el 59 ezer kilométerre bolygónktól.
jan. 31
5:42
Hajnalban szabadult Ambrus Attila, a viszkis rabló (hvg.hu)
Szabadlábra került Ambrus Attila, a Viszkis néven elhíresült rabló, aki keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott. A 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.
jan. 31
5:45
Szolgálatba álltak az első új mentőautók (Alternatív Energia)
Szolgálatba álltak az első új, sárga rohamkocsik az Országos Mentőszolgálatnál - közölte lapunkkal Győrfi Pál kommunikációs igazgató.
jan. 31
5:45
Jön az 50 forintos tojás (hirado.hu)
A tojótyúkketrecek kötelező cseréje miatt alaposan megugrik az önköltség.
jan. 31
5:47
Ma ítélik el a gyáli gyilkost (Alternatív Energia)
Öngyilkosság, költözés, a barátnő megölése - ezt a három lehetőséget vette fontolóra a féltékeny Z. Dávid, miután barátnője, D. Bernadett elhagyta. Végül az utóbbi mellett döntött, és brutális kegyetlenséggel kivégezte a lányt. A sajtóban "gyáli gyilkosságként" futó ügyben ma hirdetnek ítéletet a Budapest Környéki Törvényszéken.
jan. 31
5:47
Athén megkönnyebbülhet, de más ne számítson az adósság elengedésére (hirado.hu)
A héten megegyezhetnek az új támogatási programról és az adósságkönnyítésről. Brüsszelben hangsúlyozták: ez egyszeri eset, amelyet nem követnek hasonlók az unióban.
jan. 31
5:48
Mi lesz a rokkantnyugdíjasok utazási kedvezményével? (Pénzcentrum)
Januártól megszűnt a rokkantsági nyugdíj, így az egykori rokkantnyugdíjasok elvileg nem vehetik igénybe a korábbi utazási kedvezményeket. Az olcsóbb utazásra jogosító igazolványok, szelvények több szolgáltatónál azonban még március végéig érvényesek....
jan. 31
5:57
Leállították a byroni atomerőmű egyik reaktorát (hvg.hu)
Leállt az Illinois állambeli Byron atomerőmű egyik reaktora a külső áramforrás kimaradása miatt hétfő délután, s ezért az erőmű külső, nem radioaktív köréből kiengedték a gőzt a nyomás csökkentése érdekében - közölte az üzemeltető, az Exelon Nuclear.
jan. 31
6:00
Gyermekrablók miatt retteg Claudia! (Blikk)
Budapest - Megrázó családi emlékekbe engedett bepillantást Liptai Claudia (38), aki Till Attila Propaganda című műsorában olyasmit mesélt el, amit senki nem gondolt róla.
jan. 31
6:00
Könnyedén és olcsón megmenthető lenne milliók élete (Infostart)
Amerikai szakemberek becslése szerint évente mintegy 17 millió ember életét menthetné meg hosszú távon, ha a felnőttek naponta szednének koleszterincsökkentő tablettát.
jan. 31
6:00
Navracsics: egy idő után visszaüt a Magyarországgal szembeni fellépéssorozat (hvg.hu)
Navracsics Tibor szerint a Magyarországgal szemben folytatott fellépéssorozat egy idő után visszaüt annak kezdeményezőire. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt az m1 Az Este című műsorában mondta hétfőn, kitérve arra is: abban bízik, hogy a kormány a lényegi elemeit minden törvénynek meg tudja majd védeni.
jan. 31
6:00
Napokon belül megszülethet a megállapodás Görögország és magánhitelezői között (Infostart)
Még a héten megszülethet a megállapodás Görögország és magánhitelezői között, továbbá az Athént segítő új pénzügyi támogatási programról is vezető európai uniós tisztviselők hétfő esti brüsszeli közlése szerint.
jan. 31
6:03
Korruptnak tartják Dzurinda pártját (Kripto Akadémia)
A Mikulás Dzurinda vezette Szlovák Demokratikus és Keresztény Unióhoz (SDKÚ) köti a korrupciós ügyeket a szlovákok legnagyobb része. A Focus felmérése szerint minden harmadik ember így vélekedik - írja a bumm.sk információs portálja. Noha szlovákiai magyar vonalon főként a Híd érintett a Gorilla-dossziéban, a Bugár Béla-vezette pártot nem tartják korruptnak a választók.
jan. 31
6:05
Sarkozy utolsó esélye (Kripto Akadémia)
Bár hivatalosan továbbra sem jelentette be Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök, hogy indulni kíván az áprilisban és májusban megrendezendő államfőválasztáson, vasárnap esti televíziós fellépésével lényegében megkezdte a választási kampányt. Programját ismertette, amely népszerű és népszerűtlen elemeket egyaránt tartalmaz.
jan. 31
6:07
Furcsa véletlenek a Kreml árnyékában (Kripto Akadémia)
Molotov koktéllal támadtak ismeretlen tettesek a Jabloko ellenzéki párt egyik hetilapjának szerkesztőségére. Személyi sérülés nem történt.
jan. 31
6:09
Romneynak áll a zászló Floridában (Kripto Akadémia)
Ma járulnak az urnákhoz a republikánus szavazók Floridában, hogy véleményt nyilvánítsanak, kit látnának szívesen Barack Obama kihívójaként. Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó jelentős előnyre tett szert Newt Gingrich volt képviselőházi elnökkel szemben. Bár négyen küzdenek még, kettejük között dőlhet el a verseny, hacsak fel nem tűnik egy önjelölt "nagyágyú" az utolsó pillanatban.
jan. 31
6:15
Napi: eltűnhet az olcsóbb tojás (hvg.hu)
A tojótyúkketrecek kötelező cseréje miatt akár 50 forintra is emelkedhet a tojás ára - írja a Napi Gazdaság és a Népszabadság keddi számában.
jan. 31
6:18
Gergő szívét kapta meg a hároméves kislány (BorsOnline)
Egy pécs-vasasi kisfiú szívével él tovább egy hároméves kislány, lapunk feltételezése szerint Szilágyi Dorina, hisz ő várt november óta szívátültetésre. Gergő múlt pénteken halt meg, egy autó ütötte el.
jan. 31
6:18
Hideg-meleg ősi módszer a jobb szexért (Életforma)
Most ne a malackás mesére gondolj, bár lehet, hogy a farkasok is élvezték volna, ha a forró zuhany után rögtön hűsítőt is kapnak. Ez a hideg-meleg ősi módszer ugyanis növeli a szexuális teljesítőképességet is...
jan. 31
6:18
Orbán: Magyarország gyorsabb növekedési pályára állhat (Infostart)
Gazdaságpolitikai váltás figyelhető meg az Európai Unióban, és ennek jegyében előtérbe kerül a növekedés ösztönzése, a munkahelyteremtés - állapította meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfő este Brüsszelben, az EU-országok csúcsvezetőinek értekezletét követő sajtótájékoztatóján.
jan. 31
6:21
Több támogatott jogászhallgató kell (hirado.hu)
Csak az állami feladatok elvégzéséhez évi 900 hallgatót kellene felvenni a támogatott képzésre, ősszel százan kezdhetnek így.
jan. 31
6:24
A börtönben lediplomázott, ma szabadul Ambrus Attila (ATV)
Kedden szabadul a viszkis rabló. Ambrus Attilát 17 évre ítélték el, 12 év után feltételesen szabadulhat. A börtönben szakmát tanult, és diplomát is szerzett. A büntetésvégrehajtás hivatalosan nem közölte, hogy mikor engedik szabadon, azonban a gyakorlat az, hogy hajnalban bocsátják el a büntetésüket letöltőket.
jan. 31
6:33
NGM-államtitkár: az IMF nem látja át az egykulcsos adórendszert (hvg.hu)
A tervezettnél 60 milliárd forinttal több személyi jövedelemadó (szja) és járulék folyt be tavaly, a bérek és a versenyszféra foglalkoztatottsága nőtt, vagyis az új, arányos adórendszer jól tervezhető, stabil - mondta a Világgazdaságnak Balog Ádám adóügyi helyettes államtitkár.
jan. 31
6:36
Hogyan tekintsük át a Firefox kiegészítőit könnyebben? (PCWorld)
A Cleanest Addon Manager leegyszerűsíti a kiegészítők listáját. Related Stories Új, állami tulajdonú szereplő a mobilpiacon Négymonitoros GeForce GTX 580 a KFA2-tól Késnek a Firefox 12 újdonságai Hogyan jussunk gyorsan Google+-adatokhoz Chrome alatt? Megaupload: két hétig még megmaradnak az adatok
jan. 31
6:36
Álmatlanság kínozza a ma szabaduló Viszkist (BorsOnline)
Ma szabadul a Viszkis rabló néven elhíresült Ambrus Attila. A Bors ennek kapcsán utánajárt, hogy miként illeszkedtek vissza a szabad életbe a nagy port kavart bűnügyek elítéltjei.
jan. 31
6:36
Navracsics: Egy idő után visszaüt a Magyarországgal szembeni fellépéssorozat (Infostart)
Navracsics Tibor szerint a Magyarországgal szemben folytatott fellépéssorozat egy idő után visszaüt annak kezdeményezőire. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt az m1 Az Este című műsorában mondta hétfőn, kitérve arra is: abban bízik, hogy a kormány a lényegi elemeit minden törvénynek meg tudja majd védeni.
jan. 31
6:36
Hoffmann Rózsa: „elvi alapon” mindenki egyetértett azzal, amit csinálunk (hvg.hu)
Életszerűtlennek nevezte a feltételezést Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár, hogy a szűkülő állami támogatás és a szigorodó feltételek miatt a fiatalok inkább külföldre mennek majd tanulni. A hvg.hu-nak adott interjújában úgy vélte: a fiatalok nem korlátként élik meg, hanem célként, hogy élhetnek "az állam nagylelkű ajánlatával".
jan. 31
6:36
Clinton: Az ENSZ BT-nek "cselekednie kell" a szíriai erőszakkal szemben (Infostart)
Az ENSZ Biztonsági Tanácsának "cselekednie kell" annak érdekében, hogy véget vessen Bassár el-Aszad szíriai elnöknek a tüntetők ellen elkövetett "erőszakos és kegyetlen támadásainak" - hangsúlyozta hétfőn Washingtonban Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.
jan. 31
6:36
Játékossors: a Zorja a másik ukrán érdeklődő Böde Dániel iránt (She)
Mint arról már beszámoltunk, nemcsak a Csornomorec, hanem más ukrán élvonalbeli csapat is érdeklődik Böde Dániel iránt: a Nemzeti Sport időközben úgy értesült, a Zorja Luhanszkról van szó.

Keresés