2012. február 14. kedd

febr. 14
0:03
Csaba László: az IMF a sírásó (Privátbankár)
Csaba László szerint az IMF a sírásó szerepét tölti be mindig, ez Magyarország esetében annyit jelent, hogy búcsút inthetünk a matolcsyzmusnak. A közgazdász szerint 2011 nyarán eszméltek a piacok, hogy a kormányok valójában nem tesznek semmit az adósságok leépítéséért, ekkor indultak el azok a folyamatok, ami miatt az IMF-hez kell fordulnunk. A közgazdász szerint nem okos dolog kiejteni a szánkon…
febr. 14
0:15
Óda a semmiről – helyzetértékelés tesztek között (Agroinform)
Az esély megvan egy tavalyinál szorosabb évadra, de semmilyen jel nem utal arra, hogy a Red Bull gyengült volna.
febr. 14
0:21
Legyőzni Harry Pottert (hvg.hu)
Legalább akkora kihívás a könyvek mellett tartani a nagykorúvá érett Harry Potter-rajongókat, mint az új nemzedék megszólítása a piacra betörni kívánó, feltörekvő szerzőknek.
febr. 14
0:21
BL: Ha nem mi nyerjük meg a trófeát, az tőlünk már kudarc - Guardiola (She)
Kedden megkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája tavaszi hadjárata: az egyenes kieséses szakasz első játéknapján a kötelesség mindjárt a pályára szólítja a címvédő spanyol Barcelonát, amelynek a nyolcaddöntő első felvonásán a német Leverkusen vendégeként lesz jelenése. Hétfőn Pep Guardiola nyilatkozott a csapatára nehezedő nyomásról.
febr. 14
0:24
Folytatódott a vita az európai fiskális paktumról (hirado.hu)
A kormánypártok szerint a paktummal legyőzhető a válság, az ellenzék ugyanakkor megosztott. Az MSZP és a DK támogatja a javaslatot, az LMP szerint azonban ezzel a tervvel nem lehet eredményesen kezelni a válságot, a Jobbik a nemzeti szuverenitást félti.
febr. 14
0:24
Tartós megoldás a fog pótlására: az implantáció (WebBeteg)
A fogimplantáció – vagyis a beültetés – a legtartósabb megoldást jelenti az elvesztett fogak pótlására. Azoknak is ajánlott, akik nem szeretnének kivehető pótlást viselni, ám a meglévő fogaik már nem teszik lehetővé a rögzített hidak készítését.
febr. 14
0:28
Elkészült a nemzeti drogstratégia C listája (hirado.hu)
A jegyzék az új pszichoaktív anyagok mellett az alapvegyületeket is tartalmazza.
febr. 14
0:32
Lehetetlen hajóval bejutni Németországból Ausztriába (hirado.hu)
Az osztrák hatóságok ennek ellenére nem vetnek be jégtörőket a Dunán, csak a kikötőkben zúzzák a táblákat.
febr. 14
0:33
Wanted! - Volkswagen kerestetik! (Auto Pult)
A tehetetlenségnél rosszabb érzés aligha létezik, s kiszolgáltatott helyzetben nem is tehetünk mást, minthogy a hatóságok munkavégzését is támogatva a nyilvánossághoz fordulunk.
febr. 14
0:36
Tagadja az izraeli merényleteket Irán (hirado.hu)
Az iráni kormány tagadja, hogy köze lenne az izraeli diplomaták ellen elkövetett, illetve megkísérelt hétfői merényletekhez.
febr. 14
0:40
BM: létszámemelkedés várható a katasztrófavédelemnél (hirado.hu)
A Belügyminisztérium közölte: "aki akar, nagy valószínűséggel maradni tud" a katasztrófavédelem szervezeténél.
febr. 14
0:42
Rakéták voltak a kigyulladt orosz atom-tengeralattjárón? (hirado.hu)
A fegyverek miatt egy csernobili atomerőmű-balesethez hasonló katasztrófa fenyegette Oroszországot - állítja a Vlaszty című orosz folyóirat.
febr. 14
0:46
DOSZ: korlátozza a szabad mozgást a hallgatói szerződés (hirado.hu)
A Doktoranduszok Országos Szövetsége szerint meg kell változtatni a jelenlegi szabályozást. A kívánt cél elsősorban munkahelyteremtéssel kell elérni - állítják.
febr. 14
0:50
Szíriai: le akarják járatni a tüntetőket? (hirado.hu)
Egy szíriai újságíró szerint szervezett kampány zajlik a szíriai állami médiában a demokráciát követelő tüntetők lejáratására.
febr. 14
0:54
A világörökség listájára kerülhet az erdélyi Torockó (hirado.hu)
A Székelykő alatti település épített öröksége egyedinek számít, a műemlék-házak nagy részében ma panziók működnek.
febr. 14
0:57
Megbotránkoztak az ultraortodox zsidók (Blikk)
febr. 14
3:03
Ennyiért árulták el csapatukat a diósgyőriek! (Blikk)
Budapest - Háromezer euróért, mai árfolyamon 871 ezer forintért árulta el a Diósgyőr focicsapatát a klub több játékosa 2010 tavaszán.
febr. 14
3:07
Paulo Sousa megnémult (Blikk)
Belek – Negyvennyolc órája hallgat Paulo Sousa (41). A Videoton focicsapatának portugál vezetőedzője két napja nem beszél arról, miért is nem fogott kezet Egervári Sándorral (61), a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával.
febr. 14
3:39
Mass Effect 3: végigjátszottuk a demót (GameStar)
A hétvégén volt alkalmunk többször is végigjátszani a Mass Effect 3 demóját, úgyhogy aki nem tud várni míg elérhetővé válik (ma!) az olvassa el élménybeszámolónkat. Related Stories Jó Éjt! 2012.02.14 Jó Reggelt! 2012. 02. 15. Itt a februári GameStar - Péntektől az újságosnál! Márciustól indul a magyar PlayStation Store Street Fighter X Tekken - az utolsó négy karakter hozta a PC-s dátumot
febr. 14
4:33
Videó: Alekosz szakítani szokott Valentin-napon (Blikk)
febr. 14
4:42
Vau, vau, vaúúúú - ne nézd meg, úgyse érted! (ProfitLine)
Emberek számára hallhatatlan tévéreklámot készített kifejezetten kutyáknak egy brit ebeledelgyártó cég.
febr. 14
4:54
A padlón aludt és nyomorban élt milliók kedvence (ATV)
"Hatéves voltam, amikor elhatároztam, hogy semmi mást nem akarok csinálni, csak játszani."
febr. 14
5:09
Börtönben sztrájkol a sorozatgyilkos (Blikk)
Budapest - Őrület! Fahéjas tejberizs „verte ki a biztosítékot" a sorozatgyilkossággal vádolt V. Sándornál (30), alias Clyde-nál. A férfi saját bevallása szerint több mint egy hete éhségsztájkol a Venyige utcai börtönben. Ez jelenti, hogy a V. Sándor csak vizet iszik, étel pedig nem vesz magához.
febr. 14
5:09
Latyak jöhet nyugaton, hófúvás és fagy keleten (hvg.hu)
Kedden csak néhány helyen lehet hószállingózás, szerdán azonban az ország keleti részén akár 10 centi hó is eshet és hófúvások jöhetnek. Nyugaton már enyhül az idő, ott havas eső is lehet a csapadék.
febr. 14
5:12
Csak a főváros izzad vért (Alternatív Energia)
Ha vért izzadva is, de teljesíti a főváros a kormány kéréseit a BKV finanszírozásával kapcsolatban - mondta Tarlós István. A főpolgármester kiosztott néhány kokit és sallert a témában aktív Lázár-Rogán duónak, és közölte, akkor sem mond le, ha bedől a cég. Tarlós a kerületek és az agglomeráció polgármestereivel is tárgyal, de pénzügyi segítségre nem számít tőlük.
febr. 14
5:12
Az énekesnő volt férje kétségbe esett, lánya kórházban van (hirado.hu)
Az elmúlt napok sokkoló hírei - az énekesnő tragikus halálát követően - még nem értek véget. Családja alól kicsúszott a talaj. Közben már tudni lehet a temetés időpontját.
febr. 14
5:12
11 milliárd a tét: tízezrek futhatnak a pénzük után, hiába (ATV)
Több tízezer, de akár százezer Malév-jegytulajdonos is hiába fut a pénze után - ez derült ki a fogyasztóvédelmi bizottság hétfői ülésén. A mintegy 220 ezer magyar károsult felét a nemzetközi légügyi szervezet kártalanítja, a jegyvásárlók bankkártyával vásárló harmadának pedig a bankjuk fizeti vissza a pénzét. A többiek azonban bukhatják a jegyárat. 11 milliárd forint sorsa a tét - hangzott el az…
febr. 14
5:14
Hatvanhét egyház nem felelt meg a Fidesznek (Alternatív Energia)
Lapzártánk után vélhetően elfogadta az Országgyűlés az egyházügyi törvény módosítását, amely szerint újabb 17 egyház került a tavaly elfogadott jogszabály által már korábban elismert 14 felekezet közé. A parlamenti vita este kilenc óra után kezdődött, de már napirend előtt is szóba került a törvény.
febr. 14
5:18
Kilenc EU-tagállamra csapott le a Moody's (hvg.hu)
Kilenc EU-tagállam - köztük nyolc euróövezeti tagország - adósosztályzatát, illetve besorolásainak kilátását rontotta kedden a Moody's Investors Service, egyebek mellett arra a véleményére hivatkozva, hogy egyre gyengülnek Európa makrogazdasági kilátásai, és ez veszélyezteti a takarékossági programok végrehajtását.
febr. 14
5:20
VG: a foglalót itt hagyva menekültek a befektetők (hvg.hu)
A válság hatására 2008-ról 2009-re szinte teljesen eltűntek a külföldi vevők az ingatlanpiacról, de tavaly és tavalyelőtt már ismét érezhető volt a jelenlétük, bár arányuk még nagyon távol van a válság előtti időszakban tapasztalttól - írja a keddi Világgazdaság.
febr. 14
5:30
Kirúgnák a mankót a betegek karja alól (Alternatív Energia)
Még a mankók is drágábbak lehetnek március 1-től, miután a gyógyászati segédeszközök társadalombiztosítási (tb) támogatásának drasztikus csökkentését javasolja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).
febr. 14
5:30
Fellendülőben az üzemanyag-csempészet (hirado.hu)
Tavaly több mint félmillió liter üzemanyagot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ennek nagy részét közcélokra adta át az adóhivatal.
febr. 14
5:30
Akiknek igazán nagy üzlet a Valentin-nap (Pénzcentrum)
Bár nem áll túl közel a magyar hagyományokhoz, mégis egyre fontosabb számunkra is a mai Valentin-nap. Jól példázza ezt az a tény, hogy a csokoládégyártók számára a mikulásfigurák, a karácsonyi szaloncukor-dömping és a húsvéti csokinyuszi-szezon mellett a szerelmesek ünnepe jelenti a praliné-csúcsszezont. Érdekes trend ugyanakkor, hogy minden negyedik doboz bonbon a kereskedelmi láncok olcsóbb,…
febr. 14
5:32
Tasnádit hét év börtönre ítélte a Kúria (Alternatív Energia)
Jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélte a Kúria - korábbi nevén Legfelsőbb Bíróság - tegnap Tasnádi Pétert, többek között emberölés előkészülete és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.
febr. 14
5:34
Erzsébetváros: milliók a jobboldalra (Alternatív Energia)
Miközben a fideszes Vattamány Zsolt irányította erzsébetvárosi önkormányzat saját fenntartású televíziója a helyi ellenzék képviselőinek véleménye szerint súlyosan elfogult és nem felel meg a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményeinek, a városrész vezetése milliókat költ el a jobboldalhoz köthető sajtótermékekben, hogy azokban öregbítse a kerület jó hírét.
febr. 14
5:36
Napi: elzárhatják a bankok az önkormányzati hitelcsapot (hvg.hu)
A helyi büdzsék, illetve a hitelfelvételi lehetőségek hiányosan kidolgozott szabályozása lehetetlenítheti el az önkormányzatok hitelezését - írja a keddi Napi Gazdaság.
febr. 14
5:38
Fontos adatok érkeznek ma a magyar gazdaságról (hvg.hu)
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma teszi közzé az infláció januári alakulását és az ipari termelés tavaly decemberi részletes adatait.
febr. 14
5:45
VV Kinga: Attila túl rámenős volt (Blikk)
Budapest - A rámenősség volt VV Attila (32) veszte! Legalábbis búcsúlevelében ezzel indokolta a ValóVilág legutóbbi kiesője, Kinga (22) azt, hogy miért nem viszonozta Attila érzelmeit.
febr. 14
5:45
Machetével rabolták ki az amerikai Legfelsőbb Bíróság egyik tagját (hvg.hu)
Fegyveres rablás áldozata lett az amerikai Legfelsőbb Bíróság bírája, Stephen Breyer a Karib-szigeteken - közölte helyi idő szerint hétfőn a bíróság szóvivője.
febr. 14
5:47
Már hét amerikai államban legális a melegházasság (hvg.hu)
Újabb amerikai szövetségi állam ismerte el hétfőn jogilag a melegek házasságát, miután Chris Gregoire, Washington állam kormányzója aláírta a képviselőházban múlt héten elfogadott ilyen értelmű határozatot.
febr. 14
5:48
Házi őrizetbe szabadult egy al-Kaida-vezető Nagy-Britanniában (hirado.hu)
Abu Katadát, aki ellen hivatalosan a mai napig nem elemeltek vádat, közel tíz év után szabadul egy nyugat-angliai börtönből.
febr. 14
5:48
Mire moccan a netező? (ProfitLine)
Az internetezők továbbra is elsősorban hírek olvasására, közösségi oldalak látogatására használják a világhálót, de egyre jobban bíznak az online fizetési módokban és a neten rendelt áruk minőségében is.
febr. 14
6:03
Ne szexelj a szerelem napján! Várj még... (Életforma)
A nyers testi vággyal, annak "felelőtlen" kiteljesedésével és kiélésével szinte szembeszegül a Valentin nap és annak üzenete. De mit is jelent mindez?
febr. 14
6:03
Miért érdemes sárga zöldséget és gyümölcsöt enni? (Infostart)
Mintegy 20 százalékkal ritkább a szív-és érrendszeri halálozás a növényi flavonoidokat friss zöldség és gyümölcs formájában rendszeresen fogyasztók körében - derült ki a táplálkozástudomány legtekintélyesebb folyóirata, az American Journal of Clinical Nutrition februári számában megjelent tanulmányból.
febr. 14
6:03
Kiszabadult az al-Kaida európai vezére (hvg.hu)
Kiengedték a nyugat-angliai Long Lartin börtönből hétfőn késő este Abu Katadát, az al-Kaida terroristahálózat európai szellemi vezetőjének tartott jordániai-palesztin szélsőségest. A muszlim hitszónok ugyanakkor házi őrizetben marad.
febr. 14
6:06
Egy diktátor felemelkedése és bukása (Kripto Akadémia)
Hoszni Mubarak egy éve, 2011 február 11-én távozott az elnöki székből a 18 napon át tartó egyiptomi tüntetéssorozat hatására. Az egykori vezető lassan küzdötte fel magát a katonai ranglétrán az államfői posztig. Hullása annál gyorsabb volt: megbuktatása óta eljárás indult ellene, az ügyész halálbüntetés kiszabását kérte, a védelem pedig gyenge lábakon áll.
febr. 14
6:08
Népszavazást tartanak a koszovói szerbek (Kripto Akadémia)
Népszavazást rendeznek ma az észak-koszovói szerbek, s arról döntenek, elismerik-e a pristinai kormányzatot. A referendum kiírását élesen bírálta nemcsak az Európai Unió, illetve a koszovói albán vezetés, hanem a belgrádi kormány is.
febr. 14
6:09
MN: tudtuk nélkül jótékonykodtak a benzinnel feketézők (hvg.hu)
Tavaly több mint félmillió liter üzemanyagot foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ötször annyit, mint egy évvel azelőtt - írja a keddi Magyar Nemzet.
febr. 14
6:10
Közös jelölt indul Chávez ellenében (Kripto Akadémia)
Henrique Capriles Randonski lesz Hugo Chávez kihívója az október 7-én esedékes venezuelai elnökválasztáson. A venezuelai ellenzék eldöntötte, közös jelöltet indítanak, s kikérték a választók véleményét a vasárnapi előválasztáson. Meglepően sokan, majd három millióan járultak az urnákhoz, a szavazásra jogosultak mintegy ötöde véleményt nyilvánított.
febr. 14
6:12
Sztrájkot fontolgatnak a Metro lánc hazai dolgozói (hvg.hu)
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) aggályosnak tartja, hogy a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) sztrájkot helyezett kilátásba a Metro áruházaiban - írja a keddi Népszabadság.

Keresés