2012. február 21. kedd

febr. 21
0:00
Németországból lopott fémhulladékot hoztak Magyarországra (ProfitLine)
Csaknem egymillió forint értékű, Németországból származó fémhulladékot foglaltak le a rendőrök Zalaszentgróton - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.
febr. 21
0:03
Eurofutball: a brazil specialista lezárta a Benfica pazar sorozatát - videó (She)
Elveszítette bajnoki veretlenségét a Benfica: a portugál labdarúgó-bajnokság listavezetője 1–0-ra kikapott a Guimaraes vendégeként a 19. forduló hétfői mérkőzésén.
febr. 21
0:06
Tűzszünet Szíriában - erről tárgyalt a Vöröskereszt (hirado.hu)
Az ICRC már egy ideje tárgyal a szíriai hatóságokkal és ellenzéki csoportokkal, de a tűzszünet eléréséről szóló tárgyalás "egy fontos, új lépés".
febr. 21
0:06
GTi Concept: egy legenda újjászületése (ATV)
Az első benyomás vizuális: azonnal szembeötlik a GTi Concept megpillantásakor. A nagyon mélyvörös fényezés fekete csillogásával az egész karosszériát öltözteti. Kicsit közelebbről nézve a motorháztető és a tető elárulja titkát: pepita motívum rejtőzik a többrétegű fényezés alatt!
febr. 21
0:10
Szabad választást tartottak Líbiában (hirado.hu)
A 28 tagú helyi tanácsot választják meg Miszrátában, amelynek feladata a felismerhetetlenségig szétlőtt, közel 300 ezres város újjáépítése.
febr. 21
0:24
Helyreálltak a Gazprom európai gázszállításai (hirado.hu)
Az európai fogyasztók a szerződéses gázmennyiséget kapják - közölte az orosz gázóirás.
febr. 21
0:24
Peugeot 4008 (ATV)
Összhangban a Peugeot választékbővítő és fejlesztési stratégiájával, a 4008 bevezetése Európán kívül kezdődik, egy olyan piacon, ahol értékesítésének 70 százalékát várják. Az egyéni és elegáns 4x4-es SUV, a 4008, modern választ ad a terepjárók nagyon fontos kategóriájában.
febr. 21
0:33
Ismét harapnak a román állampapírokra (ProfitLine)
Románia 2,5 milliárd lejért (755,7 millió dollár), a tervezett 750 millió lejhez képest több mint háromszor nagyobb értékben adott el kétéves kötvényeket hétfőn.
febr. 21
0:39
Női kézilabda: volt horvát csapata újra soraiba várja Bulath Anitát (She)
A horvát női kézilabda-bajnokság meghatározó csapata, az RK Podravka Koprivnica hétfő este arról számolt be a honlapján, hogy a következő szezonra ismét szerződtetni készül Bulath Anitát.
febr. 21
0:57
NS: Görbiczék messzire tartanak; a fehérvári hokis vérforraló tette - kedd (She)
Válogatás a Nemzeti Sport keddi számából:
febr. 21
1:06
Portugália GDP-arányos államadóssága 107 százalék volt decemberben (ProfitLine)
Portugália GDP-arányos államadóssága 107,2 százalékra nőtt decemberben az egy évvel korábbi 93,4 százalékról, ez megfelel a Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzésének.
febr. 21
1:15
Bundával törlesztettek (Blikk)
BUDAPEST – Nehéz megszabadulni a fogadási maffia tagjaitól. A miskolci labdarúgók legalábbis további két bundamérkőzéssel fizettek egy elrontott manipulált meccsért.
febr. 21
1:33
Topligák, 2. osztály: az éllovas megszakította Laczkóék jó szériáját (She)
A Laczkó Zsoltot foglalkoztató Sampdoria 2–1-re kikapott az éllovas Torinótól az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának hétfő esti mérkőzésén.
febr. 21
1:33
Elhunyt 97 évesen a Nobel-díjas kutató (Blikk)
febr. 21
2:12
Milyen lesz Budapest arculata? (ProfitLine)
Elkészült Budapest turisztikai arculati koncepciója, amely alapján mára egységesítették a főváros turisztikai marketingjéért felelős Budapest Turisztikai Desztináció Menedzsment Nonprofit Kft. minden kommunikációs felületét - mondta Molnár József, a kft. igazgatója hétfőn az MTI-nek.
febr. 21
2:45
Reggel ne utazzon ingyen a nyugdíjas! (Blikk)
BUDAPEST – Túl sokan utaznak egy időben a BKV járatain a reggeli csúcs idején. Ha külön mennének dolgozni a hivatalnokok, iskolába a diákok és piacra a nyugdíjasok, kevesebb busz is elég lenne, járatritkítások helyett még pénzt is spórolhatna a BKV, és a zsúfoltság is csökkenne. Ezt vetette fel a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE). A civil szervezet voltaképp az évtizedekkel…
febr. 21
3:21
Elnézte a cukormérőt, meghalt a beteg (Blikk)
BUDAPEST – Nem ismerte a vércukorszintmérő jelzéseit, ezért cukros vizet itatott a magas vércukrú beteggel dr. P. Nóra. A páciens röviddel később meghalt.
febr. 21
3:21
Megvakulhat Judi Dench (Blikk)
febr. 21
3:39
25 milliót kérnek Dominik haláláért (Blikk)
BUDAPEST – Hunka Dominik (†3) mulasztások sora és a felelőtlenség miatt halt meg 2010. november 19-én a Cseppkő utcai gyermekotthonban. Azóta ellenőrzik a baleseti veszélyforrásokat a fővárosi nevelőotthonokban.
febr. 21
3:51
A válság ellenére pörög a görög vendéglátó-biznisz (ProfitLine)
A görög vendéglátóhelyek sorozatos sztrájkok és tüntetések ellenére jó évet zártak tavaly: a szállodák és éttermek forgalma 9,45 százalékkal nőtt 2010-hez képest, így a bevétel 10,5 milliárd euró lett - közölte hétfőn a görög turisztikai cégek szövetsége.
febr. 21
4:09
Prémium pizza jön a házhoz – hamarosan megpakoljuk a MINI Clubvant (Auto Pult)
Nem meglepetés, hogy MINI a haszonjárművek irányába nyit, azonban mostmár nem csupán a bizonyos tényt közölhetjük, hogy lesz áruszállító változat a MINI palettáján, hanem a kész koncepcióról készült fotókat is közzétesszük.
febr. 21
4:13
Aki mer, az nyer - Wiesmann GT MF4-S, és MF5 II. (Auto Pult)
Az ihlet mindenkiben ott lappang, hiszen kezdetben minden fiatalban megvan az a kreativitás, ami az újszerű vívmányok megalkotásához szükséges, de csak kevesen tudnak elhatárolódni a szkeptikusok visszatartó erejétől, és kevesek képesek végigmenni azon az úton, ami a megvalósuláshoz vezet. Ezek a kevesek azok, akik a vállukon tűzön-vízen keresztül viszik előre a világot.
febr. 21
4:51
Britney peren kívül megegyezett (Blikk)
febr. 21
4:54
"Mégis lehet" Ketten élnek 27 ezerből (ATV)
"Adósságom nincs, tisztességgel élem az életem, három gyermeket felneveltem."
febr. 21
4:57
Kamionokat kapnak el, és büntetnek meg súlyosan (ProfitLine)
Tíz nap alatt tíz kamiont kaptak el, és több mint 88 millió forint bírságot szabtak ki az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség munkatársai a legális és illegális nemzetközi hulladékszállítást ellenőrző, "Demeter II." nevű akcióban - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI-vel.
febr. 21
5:09
Újra együtt a villalakók (Blikk)
Szóhoz sem jutottak a ValóVilág játékosai, amikor meglátták, a végjátékra kik is költöznek be hozzájuk.
febr. 21
5:09
Ragyogóan napos időnk lesz ma (hvg.hu)
Kedden jellemzően napos időre számíthatunk, csak kevés felhő lesz az égen, csapadék nem várható - írja a Met.hu és a Köpönyeg.hu.
febr. 21
5:12
Még küzd az életéért: kómában van a balesetben megsérült herceg (hirado.hu)
Már a kórházba szállítás előtt újra élesztették a herceget, aki 20 percet töltött öntudatlan állapotban a hó fogságában. Állapota most stabil, de változatlanul életveszélyes.
febr. 21
5:24
Ezreket rúghatnak ki a vízműszektor konszolidációja során (hvg.hu)
A szektor várható koncentrációja következtében 2016-ra 10-15 százalékkal, több mint háromezerrel csökkenhet a víziközműágazat jelenlegi 20-22 ezer fős alkalmazotti létszáma - írja a Napi Gazdaság keddi számában.
febr. 21
5:27
Titokzatos kórral küzd Delhusa lánya (Blikk)
Budapest — Nagyon aggódik Delhusa Gjon (57), nevelt lányát, Andreát (17) ugyanis titokzatos betegséggel kezelik.
febr. 21
5:29
VV Vera: Pornósztár akartam lenni (Blikk)
Budapest – A szakma csúcsára akart jutni VV Vera (28), amikor úgy döntött, felhagy addigi munkájával, és a pornó világában keres érvényesülési lehetőséget.
febr. 21
5:30
Szakad a szolidaritás, kizárták Árok Kornélt (Alternatív Energia)
Váratlanul érte a döntés Árok Kornélt: a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnökét "a három másik társelnök és az alapítók többségének kezdeményezésére" kizárták a szervezetből. Árok lapunknak úgy fogalmazott, azt látja, hogy a háttérből "valamilyen politikai erő" mozgatja a szálakat, vélhetően ez állhat a személyét érintő döntés mögött is.
febr. 21
5:30
A Csak a szél süvített Berlinben (Spa Trend Online)
Beváltotta a reményeket Fliegauf Bence filmje Berlinben: a Csak a szél a zsűri nagydíját, a filmfesztivál második legrangosabb elismerését hozhatta el a 62. berlini szemléről szombat este. A filmről a német sajtó is szuperlatívuszokban írt. Tarr Béla tavalyi elismerése után Fliegauf a második magyar rendező, aki a Berlinalén a zsűri díját elnyerte. Az Arany Medvét a Taviani-fivérek Julius…
febr. 21
5:30
Athén megkapta a csomagot - mély recesszió jöhet? (hirado.hu)
Hajnalban megállapodtak az európénzügyérek a 130 milliárd eurós pénzügyi támogatásról és az adósságkönnyítésről, az elemzők óvatosak.
febr. 21
5:30
„Foglalkozzanak közügyekkel” Kövér középiskolásokat győzködött (ATV)
Parlamenti különórát tartottak középiskolás diákoknak az Országházban. A rendhagyó órára most először engedtek be kamerákat. Kövér László házelnök a Parlamentről, és a demokrácia értékeiről beszélt a gyerekeknek, és arról győzködte őket, hogy foglalkozzanak a közügyekkel, és rázzák fel apátiába süllyedt társaikat. Az érettségi előtt álló tanulók aggódnak a változó felsőoktatási keretszámok miatt.
febr. 21
5:31
Lánya számolja a napokat Stohl szabadulásáig (Blikk)
Budapest — Szívbemarkoló fájdalommal vágyódik édesapja után Stohl Rebeka (15), a jelenleg börtönbüntetését töltő Stohl András (44) középső lánya ugyanis már a legnépszerűbb közösségi oldalon számolja a napokat, hogy mikor borulhat végre imádott apja nyakába.
febr. 21
5:32
Fideszes marakodás folyik a BKV-ért (Alternatív Energia)
A BKV fideszes hatalmi harc áldozata, és a Malév sorsára jutva március végére fizetésképtelenné válhat - mondta Mesterházy Attila.
febr. 21
5:34
Palira venné a kormány az Európai Bizottságot (Alternatív Energia)
Ezentúl az Országos Bírói Tanács (OBT) "kollektív döntése" alapján maradhatnak a testületnél azok a bírák, akik már betöltötték az általános öregségi nyugdíjkorhatárt, mégis kérelmezik jogviszonyuk fenntartását - derült ki a kormányszóvivő szavaiból.
febr. 21
5:36
Egyelőre jótékony hó takarja be Kolontárt (Alternatív Energia)
Amíg a vörösiszaptározó nincs lezárva vagy lefedve, a szétszálló por bármikor újra gondot jelenthet - összegezte a kolontári helyzetet lapunknak Tili Károly. Miután a napokban az erős szél széthordta a tározó környékéről a vörösiszapport, a polgármester a Belügyminisztériumhoz fordult megoldási javaslatokért, amire reményei szerint hamarosan válaszolnak.
febr. 21
5:38
Martonyi repülőútja: szálltak rendelkezésre (Alternatív Energia)
A legtöbb országnak van különgépe - még a kicsi Szlovéniának is - ám a magyar kormányrepülő még a nyolcvanas évek végén "nyugalomba vonult", így a miniszterek, legalábbis elvben, bármilyen gépen utazhatnak - reagált Jeszenszky Géza volt külügyminiszter arra a hírre, hogy Martonyi János külügyminiszter egy, a Fidesz-közeli cégekhez sorolt Vegyépszer által felajánlott repülőn utazott Líbiába.
febr. 21
5:42
130 milliárd eurós görög mentőcsomag jön, erősödött az euró (hvg.hu)
Tizenkét órás tárgyalás után az euróövezeti országok pénzügyminiszterei megállapodtak a második görög mentőcsomagról, amely 130 milliárd eurós támogatási csomagot és az államadósság leszorítását tartalmazza. Görögország pénzügyi helyzetének középtávú rendezésével és a tervek szerint fenntartható útra állításával az egész eurózóna gazdaságait hónapok óta sújtó bizonytalanságnak lehet vége.
febr. 21
5:45
Ma hangzik el Gyurcsány ellen-évértékelője (hvg.hu)
Évértékelő beszédet tart ma Gyurcsány Ferenc volt kormányfő. Ez lesz a nyolcadik értékelése, de az első, amelyet nem az MSZP politikusaként, hanem a Demokratikus Koalíció elnökeként mond el. Az idén a Best Western Hotel Hungaria lesz a helyszín.
febr. 21
5:47
Ma tárgyalja a Parlament az újabb árfolyamrögzítést (hvg.hu)
Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának újabb rögzítéséről szóló kormányzati javaslatot, emellett terítékre kerül egy a Malév csődjével foglalkozó bizottság létrehozása, valamint a tavalyi LMP-s tüntetés folytán javasolt közkegyelmi indítvány is.
febr. 21
5:48
Gyurcsány is évet értékel (hirado.hu)
Ez lesz a nyolcadik, de az első, amelyet nem az MSZP politikusaként, hanem a Demokratikus Koalíció elnökeként mond el.
febr. 21
5:48
Jön a Torkos Csütörtök: luxuséttermek féláron (Pénzcentrum)
Hivatalosan hétfőn zárult az éttermek jelentkezése az idei Torkos Csütörtök akcióra. A kampány már elérte mennyiségi határait: évente 1000-1200 vendéglátóhely csatlakozik, és az ínyenceket vonzó drágább éttermek is egyre inkább lehetőséget látnak a szélesebb közönség megszólításában. A szervezők újításokkal próbálkoznak a csütörtöki rendezvény kapcsán....
febr. 21
5:50
Felrobbant egy kínai acélüzem (hirado.hu)
Tízen meghaltak, amikor felrobbant egy acélöntvényeket gyártó üzem az Északkelet-Kínában, három embert még keresnek.
febr. 21
5:52
Santorum megelőzte Romneyt (hirado.hu)
A Gallup szerint Santorum 8 százalékponttal vezet Romney előtt az amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránsok versenyében.
febr. 21
6:03
Vádemelési javaslat egy vércukorszintjelzőt elnéző orvos ellen (hvg.hu)
Nem ismerte a vércukorszint jelzését, ezért cukros vizet itatott a magas vércukorszintű beteggel dr. P. Nóra, a páciens pedig nem sokkal később elhunyt - írja keddi számában a Blikk.
febr. 21
6:03
Az optimizmus a hosszú élet titka? (Infostart)
Nagyobb valószínűséggel lettek betegek vagy haltak meg három évtized távlatában azok, akik egészségi állapotukat eleve rossznak ítélték meg - számolt be svájci kutatók eredményéről a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.
febr. 21
6:03
A nőket az uborka illata és látványa is felizgatja (Életforma)
Sokan nem hisznek az étkek szerelemserkentő hatásaiban, de kipróbálásukkal veszítünk valamit? Legrosszabb esetben egy fantasztikus élménnyel leszünk gazdagabbak. De mi van, ha mégis hatnak?!

Keresés