2012. február 28. kedd

febr. 28
0:09
Timberlake fizet, ha megcsalja kedvesét (Blikk)
febr. 28
0:12
Szelektív nem törlesztővé nyilvánította Görögországot az S (hirado.hu)
A Standard and Poor’s a Görögországra érvényben tartott hosszú és rövid futamú szuverén adósbesorolásokat "SD"-re - selective default, vagyis szelektív nem törlesztő kategóriába - süllyesztette.
febr. 28
0:15
Ennyire hülyén nem lehet elbukni ... (Agroinform)
Az olimpiák történetének egyik legbanálisabb kiesése egy kínai evezős nevéhez fűződik - nyugi, van magyar dobogós is...
febr. 28
0:30
Két, szlovák állampolgárságát vesztett magyar fordul Strasbourghoz (hirado.hu)
Újabb két, szlovák állampolgárságát vesztett magyar döntött úgy, hogy igénybe veszi az Emberi Méltóság Tanácsának jogi segítségét.
febr. 28
0:42
Eurofutball: fantasztikus a Braga sorozata, célkeresztben az arany (She)
A Braga 4–0-ra legyőzte a Guimaraest a portugál labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának hétfői mérkőzésén, és utolérte a második helyezett Benficát.
febr. 28
1:09
Génterápia – a Ferrari FF elfeledett, világelső névrokona (Auto Pult)
A Jensen, mint autógyártó neve az elmúlt évtizedekben legfeljebb csak újabb lelkes feltámasztási projektek során merült fel, pedig nem ezt érdemli a hányattatott sorsú márka. Pedig a rég letűnt brit manufaktúra egykori terméke bizony képes volt a kor legnagyobb sportautóinak is fityiszt mutatni.
febr. 28
2:15
Leukémiás beteggel randizik Taylor Swift (Blikk)
febr. 28
2:45
Fogadók is perelhetik a bundázókat (Blikk)
Budapest - Polgári peres ügyek tömegét kezdeményezhetik a hazai bundabotrány kapcsán!
febr. 28
4:00
SLE - Szisztémás lupus erythematosus (WebBeteg)
A szisztémás lupus erythematosus, vagy röviden lupus napjainkban már jól kézben tartható betegség. Bár a tünetek évtizedeken keresztül hol fellángolnak, hol enyhülnek, a betegek nagy része jól reagál a kezelésre.
febr. 28
4:03
Aggódnak Gerard Butlerért (Blikk)
febr. 28
4:15
Valkó Eszter részegen balhézott (Blikk)
Veréssel fenyegették meg a szálloda lakóját, amiért rászólt a hangos szomszédaira
febr. 28
4:57
Pornószínész alakította Damu Rolandot (Blikk)
Budapest - Akár sorsdöntő is lehet Damu Roland (37) jövő heti ítéleténél az a videó, amely a Blikk birtokába jutott.
febr. 28
5:00
Babafotók érkeztek - megmutatjuk a csodaszép kis hercegnőt (hirado.hu)
A múlt héten született kis hercegnő igazán szép kisbaba, nézze meg a róla készült első fotókat!
febr. 28
5:00
Hirtelen meghalt a magyar zenész (ATV)
A zenélés mellett híres - ahogy ő mondta - csavargó volt, lényegében folyamatosan utazott, bejárta szinte az egész világot, erről blogot is vezetett.
febr. 28
5:09
Felkapta Balázst és futott a játékos (Blikk)
Tata - Percekre elnémította Balázst az 1 perc és nyersz! játékosa! Az igencsak termetes Füvesi Zoltán (37) hátulról lepte meg a műsorvezetőt, aki ijedtében meg sem tudott szólalni.
febr. 28
5:09
Kik számíthatnak idén adóellenőrzésre? (ProfitLine)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal („NAV”) nyilvánosságra hozta a 2012. évre vonatkozó ellenőrzési tevékenységének irányvonalait - olvashatjuk a PwC adó hírlevelében.
febr. 28
5:12
Ma még hó is eshet, de pár nap múlva 15 fok lesz (hvg.hu)
Kedden nyugaton többfelé várható csapadék: vegyesen lehet eső, havas eső, hó is. +1 és +6 fok közé emelkedhet a hőmérséklet délután.
febr. 28
5:15
Hálószobában a Fidesz (Alternatív Energia)
Ismét kísérletet tesz a kormány arra, hogy beavatkozzon a családok életébe. Új szervezet alakult: a Magyar Családtudományi Társaság (MCST) a házasság válságának megoldásán dolgozik majd. Az MCST még csak szerveződik, de a válást elvető, az egyszülős családban felnövő gyerekeket bűnözésre hajlamosnak tartó Tudomány a családért egyesület bázisán jöhet létre.
febr. 28
5:18
Nagyvállalat is részt vett a fideszes dohánytörvény megalkotásában (ATV)
A Fidesz parlamenti frakciója írta a dohány-kiskereskedelem újraszabályozásáról szóló törvényjavaslatot, annak megalkotásában azonban volt szerepe a Continental Dohányipari Zrt.-nek is - közölte budapesti sajtótájékoztatóján Lázár János frakcióvezető a jogszabály születésével kapcsolatos sajtóhírekre reagálva.
febr. 28
5:27
Attilát a csődtől menti meg a VV 50 milliója (Blikk)
Milliós adósságokat hagyott kint, ezeket akarja elsőként rendezni a nyereményből
febr. 28
5:33
Nincs pénz a felsőoktatásra (Alternatív Energia)
Megfelelő tájékoztatásnak minősítette tegnap napirend előtti felszólalásában Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, hogy a felvételiző diákok mindössze három héttel a jelentkezési határidő előtt ismerhették meg a felvételi keretszámokat. A szocialisták Esztergomra vonatkozó kérdésére Rétvári Bence államtitkár azt mondta: nem csak az elmúlt nyolc, de az elmúlt húsz év is felelőssé tehető az…
febr. 28
5:35
Tarlós kontra franciák: ki fürdik be? (Alternatív Energia)
A Fővárosi Vízművek Zrt. "fővárosításának" - vagyis ismét teljesen önkormányzati tulajdonba vételének - forgatókönyvét és részleteit szerdán, a közgyűlési ülés reggelén ismerhetik csak meg a fővárosi képviselők - tudta meg lapunk.
febr. 28
5:36
Az S&P; szelektív nem törlesztővé nyilvánította Görögországot (hvg.hu)
Szelektív nem törlesztővé nyilvánította az euróövezeti tag Görögországot a Standard & Poor's, arra hivatkozva, hogy a görög kormány az adósságátrendezés során egyes államkötvény-sorozatokra visszamenőleges hatállyal kollektív fellépési záradékot kíván érvényesíteni.
febr. 28
5:36
Itt a hadi Hadik-terv (hirado.hu)
A Hadfelszerelési Iparkorszerűsítési Tervvel lendítené fel a honvédelmi vezetés a hazai hadiipart, az előterjesztés egy része államtitok.
febr. 28
5:36
Egyre több a bankkártyás lehúzás Magyarországon (Pénzcentrum)
Felmérések szerint Magyarországon 2011-ben is folytatódott a bankkártyás fizetés népszerűségének javuló trendje: 8 százalékkal nőtt azok köre, akiknek bankkártyáját gyakran, heti legalább egy alkalommal húzzák le a boltok termináljainál. Így ma már a banki kapcsolattal rendelkező magyarok közel negyven százaléka gyakori bankkártyás vásárlónak számít. Már egy igazán komoly kártyás csalássorozat is…
febr. 28
5:37
Még szökésben a főnök (Alternatív Energia)
Állítólag Magyarország egyik legütőképesebb maffia-seregét gyúrta egybe Magyar Róbert - az első fokon tényleges életfogytigra ítélt bűnöző és a fekete sereg ügyét most tárgyalják másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán. Az ügy Magyart érdemben nem érinti, évekkel ezelőtt eltűnt.
febr. 28
5:39
Titkolja a Posta, mennyiért viszi a T(h)émát (Alternatív Energia)
A saját PR-hirdetéseit kizárólag a jobboldali újságokban elhelyező Magyar Posta Zrt.-nek más kapcsolata is van a jobboldalhoz kötődő újságokkal. A Fidesz illetve a kormány állampolgárokhoz intézett leveleinek millióit is kedvezményesen kézbesítő állami cég viszi házhoz ugyanis több településen január óta a Helyi Téma című ingyenes lapot.
febr. 28
5:41
Széles felé hajlik a hirdetők keze (Alternatív Energia)
A jobboldali médiakoncentráció nemcsak a különféle orgánumok "bekebelezésén" érhető tetten, hanem a hirdetési piac területén is. A négy politikai napilap közül toronymagasan a Magyar Nemzet jut a legtöbb állami, illetve állami tulajdonú céges hirdetéshez. Ám a január 21-i négyszázezresnek mondott kormánypárti tüntetés óta megjött az állami vállalatok hirdetési kedve a szervezést magára vállaló Sz…
febr. 28
5:48
Swoboda: ha egy kormány folyamatosan provokálja az EU-t, akkor ne csodálkozzon (hvg.hu)
Bírálta az európai válságkezelés hatékonyságát és az uniós intézmények erősítését szorgalmazta Hannes Swoboda, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője hétfőn Bécsben.
febr. 28
5:51
A miniszterelnök nyerte a párharcot (Kripto Akadémia)
Julia Gillard ausztrál kormányfő visszaverte elődje, Kevid Rudd kihívását, de ettől még nem oldódtak meg a kormányzó Munkáspárt gondjai. A felmérések szerint az ellenzéki konzervatívok visszaszerezhetik a hatalmat a 2013-ban esedékes parlamenti választáson.
febr. 28
5:54
Bontják az antikapitalista sátortábort (hirado.hu)
Rendőrök, bírósági végrehajtók számolják fel az az Occupy sátortáborát a londoni Szent Pál székesegyháznál.
febr. 28
5:56
Népszava: a kormány beavatkozna a családok életébe (hirado.hu)
A lap szerint a Magyar Családtudományi Társaság révén a kormány ismét kísérletet tesz beavatkozni a családok életébe.
febr. 28
5:58
Újra Magyarországon a csalással gyanúsított britek (hirado.hu)
Budapesti cégük csődbe ment, a gyanú szerint 134 ügyfelet 5,8 millió forinttal becsaptak, önként jöttek a bíróságra de rettegnek a "KGB-börtöntől"
febr. 28
6:03
A szívnek is hasznos a dió (Infostart)
Az érelmeszesedés különleges, lassú gyulladás, amely fokozatosan beszűkíti az ütőereket, számos vizsgálat bizonyította, hogy a különböző antioxidánsok ezt a kóros folyamatot hatásosan gátolják. Amerikai kutatók új tanulmánya igazolta, hogy a csonthéjas gyümölcsök között akár nyersen, akár pörkölt formában a dió tartalmazza a legtöbb növényi antioxidánst.
febr. 28
6:03
Kár, mindenért kár, avagy optimista minden hülyéből lehet (Életforma)
Tudományosan bizonyított tény, hogy optimista minden hülyéből lehet. Semmi más nem kell hozzá, mint egyfolytában idétlenül vigyorogni és azt hinni, hogy ezen a földgolyón meg egyáltalán, úgy a világegyetemben minden a létező legtökéletesebb rendben van.
febr. 28
6:06
A vörösiszap is téma lesz ma a parlamentben (hvg.hu)
Az Országgyűlés mai ülésén kezdi tárgyalni a 2010-ben történt kolontári vörösiszap-katasztrófa felelőseit kereső országgyűlési vizsgálóbizottság jelentését.
febr. 28
6:09
Filmre viszik II. Erzsébet betörőjét is (Blikk)
febr. 28
6:09
Szerbia uniós tagjelölt lehet (Kripto Akadémia)
Uniós tagjelölti státuszt kaphat az Európai Unió állam- és kormányfőinek csütörtökön és pénteken megrendezendő csúcstalálkozóján Szerbia. Erről állapodtak meg tegnap az EU külügyminiszterei brüsszeli tanácskozásukon - közölte Alain Juppé francia külügyminiszter. Mint mondta, a döntést tegnap reggel hozták meg, de egyetlen ország sem élt vétójogával.
febr. 28
6:11
A WikiLeaks új dobása (Kripto Akadémia)
Új életre kelt a Wikileaks, a hosszabb ideje hallgató leleplező portál tegnap elkezte 5 és fél millió bizalmas e-mail üzenet közzétételét. A Stratfor amerikai kutatóintézet mintegy 300 ezer ügyfelének adataihoz, a hírszerzési elemző cég levelezéséhez az Anonymous csoport hackereinek jóvoltából jutott a Wikileaks.
febr. 28
6:12
Varangy lesz az orrszarvúból? (hirado.hu)
Elefántokkal, orrszarvúakkal állítaná meg az ausztráliai bozóttüzeknek egy tudós. Sokan attól félnek, az import "önjáró fűnyírók" túlszaporodnak.
febr. 28
6:13
Merényletet terveztek Putyin ellen? (Kripto Akadémia)
Iszlamisták akartak Vlagyimir Putyin életére törni. Legalábbis ezt közölték hivatalos orosz szervek. Az állami televízió közlése szerint csecsen terroristák akartak végezni a vasárnapi elnökválasztás napján az orosz miniszterelnökkel, aki az államfőválasztás toronymagas esélyese.
febr. 28
6:14
Háromezer diák ünnepelhet határon túl (hirado.hu)
A Rákóczi Szövetség március 15-i diákutaztatási programjára 74 középiskola pályázott Kárpát-medencei utazási támogatásért.
febr. 28
6:15
Vártnál magasabb lett a spanyol államháztartási hiány (ProfitLine)
A spanyol GDP-arányos államháztartási hiány tavalyi magasabb lett a decemberben felfelé módosítottnál is.
febr. 28
6:21
Attila római kalandra indul Sehivel (BorsOnline)
A ValóVilág győztese újra meglepte környezetét: Seherezádét választotta partneréül az első utazásához, miután kiszabadult a luxusbörtönből. A két döntős Rómába utazik, hogy visszaszerezze Sehi kiskutyáját.
febr. 28
6:24
Önként visszatér Budapestre a két brit, hogy bíróság elé álljon (hvg.hu)
Önként visszatér Budapestre, hogy bíróság elé álljon az a két brit állampolgár, aki ellen csalás gyanújával folyik jogi eljárás Magyarországon - jelentette hétfő este a BBC hírszolgálata internetes kiadásában.
febr. 28
6:24
Így újul meg a Kossuth tér (Infostart)
A Kossuth Lajos tér átalakításával kitiltanák az autókat a Parlament melletti területről. A gyalogosok mellett csak a villamos és egy kerékpárút maradna a téren 2014-től. Máshová helyezhetik a téren található szobrokat is.
febr. 28
6:24
Segítenének a bajba jutott óceánjárónak (hvg.hu)
Egy francia halászhajó keddre virradóra elérte a Seychelle-szigetek közelében sodródó olasz óceánjárót, amelynek gépházában tűz ütött ki, és ezért működésképtelenné vált - közölte a bajba jutott hajót működtető vállalat, a Costa Crociere.
febr. 28
6:30
Még 1 nap: töröljük Google és Youtube keresési előzményeinket (hirado.hu)
Google és Youtube kereséseinket néhány kattintással eltávolíthatjuk.
febr. 28
6:30
Lengyel: fordulat kell, mert úgy járunk, mint Görögország (ATV)
Fordulatot kell végrehajtania Magyarországnak, mert a végén úgy járhat, mint Görögország – mondta hétfőn Lengyel László, a Pénzügykutató vezérigazgatója egy vitán a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Lengyel szerint az ország szembemegy az európai unió viselkedésformáival. Vitapartnere, Lánczi András, a Századvég Alapítvány elnöke azt mondta, külföldön nem érződik annyira Magyarország rossz…
febr. 28
6:39
Hoszteszlánynál töltötte az éjszakát Csaba (BorsOnline)
A lány vizet osztott a stúdióban, de éjszaka már ütôsebb italokat ittak együtt.

Keresés