2012. február 28. kedd

febr. 28
0:09
Timberlake fizet, ha megcsalja kedvesét (Blikk)
febr. 28
0:12
Szelektív nem törlesztővé nyilvánította Görögországot az S (hirado.hu)
A Standard and Poor’s a Görögországra érvényben tartott hosszú és rövid futamú szuverén adósbesorolásokat "SD"-re - selective default, vagyis szelektív nem törlesztő kategóriába - süllyesztette.
febr. 28
0:15
Ennyire hülyén nem lehet elbukni ... (Agroinform)
Az olimpiák történetének egyik legbanálisabb kiesése egy kínai evezős nevéhez fűződik - nyugi, van magyar dobogós is...
febr. 28
0:30
Két, szlovák állampolgárságát vesztett magyar fordul Strasbourghoz (hirado.hu)
Újabb két, szlovák állampolgárságát vesztett magyar döntött úgy, hogy igénybe veszi az Emberi Méltóság Tanácsának jogi segítségét.
febr. 28
0:42
Eurofutball: fantasztikus a Braga sorozata, célkeresztben az arany (She)
A Braga 4–0-ra legyőzte a Guimaraest a portugál labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának hétfői mérkőzésén, és utolérte a második helyezett Benficát.
febr. 28
0:48
Uma Thurman gyermeket vár (NLC)
Harmadik gyerekével várandós Uma Thurman. A hírt a színésznő sajtósa erősítette meg az amerikai US Weekly magazinnak.
febr. 28
1:06
Napi kínai mantra február 28-ra (NLC)
Ezentúl minden nap kapsz tőlünk egy kis segítséget ahhoz, hogy pozitívan gondolkodhass! Napi kínai mantráinkkal az egész életed megváltoztatjuk, ha te is úgy akarod!
febr. 28
1:09
Miért érdemes pénzt megtakarítani? (HáziPatika)
Biztonsági okokból? Vésztartaléknak, netán puszta előrelátásból? Bármilyen indíttatásból tegyünk is félre, megtakarítani mindenképpen érdemes! Azt is elmondjuk, miért.
febr. 28
1:09
Génterápia – a Ferrari FF elfeledett, világelső névrokona (Auto Pult)
A Jensen, mint autógyártó neve az elmúlt évtizedekben legfeljebb csak újabb lelkes feltámasztási projektek során merült fel, pedig nem ezt érdemli a hányattatott sorsú márka. Pedig a rég letűnt brit manufaktúra egykori terméke bizony képes volt a kor legnagyobb sportautóinak is fityiszt mutatni.
febr. 28
1:13
A dohányzás kiűzi a szájüreg baktériumait (HáziPatika)
Egy friss tanulmány szerint a dohányzás következtében a szervezet saját jótékony baktériumai ellen fordul, ami sebezhetővé teszi a dohányosokat a betegségekkel szemben.
febr. 28
2:15
Leukémiás beteggel randizik Taylor Swift (Blikk)
febr. 28
2:45
Fogadók is perelhetik a bundázókat (Blikk)
Budapest - Polgári peres ügyek tömegét kezdeményezhetik a hazai bundabotrány kapcsán!
febr. 28
4:00
SLE - Szisztémás lupus erythematosus (WebBeteg)
A szisztémás lupus erythematosus, vagy röviden lupus napjainkban már jól kézben tartható betegség. Bár a tünetek évtizedeken keresztül hol fellángolnak, hol enyhülnek, a betegek nagy része jól reagál a kezelésre.
febr. 28
4:03
Aggódnak Gerard Butlerért (Blikk)
febr. 28
4:15
Valkó Eszter részegen balhézott (Blikk)
Veréssel fenyegették meg a szálloda lakóját, amiért rászólt a hangos szomszédaira
febr. 28
4:24
Ezt nyerte Seherezádé a Való Világgal (NLC)
Udvarolt neki Gergő, legyeskedett körülötte Gombi, flörtölt vele Attila. Seherezádét egy nappal a kiesése után is ostromolják üzeneteikkel a férfiak. Ám ő most csak egy dologra szeretne koncentrálni, méghozzá édesanyjához fűződő kapcsolatára.
febr. 28
4:57
Pornószínész alakította Damu Rolandot (Blikk)
Budapest - Akár sorsdöntő is lehet Damu Roland (37) jövő heti ítéleténél az a videó, amely a Blikk birtokába jutott.
febr. 28
5:00
Babafotók érkeztek - megmutatjuk a csodaszép kis hercegnőt (hirado.hu)
A múlt héten született kis hercegnő igazán szép kisbaba, nézze meg a róla készült első fotókat!
febr. 28
5:00
Attila és Sehi együtt utazik (NLC)
A két játékos a döntő után sem szakad el egymástól. Hamarosan együtt indulnak Olaszországba, ahol Seherezádé szeretné végleg lezárni a kapcsolatát az olasz párjával, Attila pedig alkalmi testőre és útitársa lesz – írja a Bors.
febr. 28
5:00
Hirtelen meghalt a magyar zenész (ATV)
A zenélés mellett híres - ahogy ő mondta - csavargó volt, lényegében folyamatosan utazott, bejárta szinte az egész világot, erről blogot is vezetett.
febr. 28
5:09
Felkapta Balázst és futott a játékos (Blikk)
Tata - Percekre elnémította Balázst az 1 perc és nyersz! játékosa! Az igencsak termetes Füvesi Zoltán (37) hátulról lepte meg a műsorvezetőt, aki ijedtében meg sem tudott szólalni.
febr. 28
5:09
Kik számíthatnak idén adóellenőrzésre? (ProfitLine)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal („NAV”) nyilvánosságra hozta a 2012. évre vonatkozó ellenőrzési tevékenységének irányvonalait - olvashatjuk a PwC adó hírlevelében.
febr. 28
5:15
Hálószobában a Fidesz (Alternatív Energia)
Ismét kísérletet tesz a kormány arra, hogy beavatkozzon a családok életébe. Új szervezet alakult: a Magyar Családtudományi Társaság (MCST) a házasság válságának megoldásán dolgozik majd. Az MCST még csak szerveződik, de a válást elvető, az egyszülős családban felnövő gyerekeket bűnözésre hajlamosnak tartó Tudomány a családért egyesület bázisán jöhet létre.
febr. 28
5:18
Nagyvállalat is részt vett a fideszes dohánytörvény megalkotásában (ATV)
A Fidesz parlamenti frakciója írta a dohány-kiskereskedelem újraszabályozásáról szóló törvényjavaslatot, annak megalkotásában azonban volt szerepe a Continental Dohányipari Zrt.-nek is - közölte budapesti sajtótájékoztatóján Lázár János frakcióvezető a jogszabály születésével kapcsolatos sajtóhírekre reagálva.
febr. 28
5:27
Attilát a csődtől menti meg a VV 50 milliója (Blikk)
Milliós adósságokat hagyott kint, ezeket akarja elsőként rendezni a nyereményből
febr. 28
5:33
Túl nagy a csend a ciános aranybánya körül (168 Óra Online)
Nem kapott választ a három környezetvédelmi szervezet nyílt levele, amelyet a Szövetségi Képviselők Tanácsához címeztek. Ellenben a gyűlésre igyekvő aktivistákat, még mielőtt a marosvásárhelyi SZKT helyszínére érkezhettek volna, a „legfelsőbb szintről” utasított tisztek és rendfenntartó erők várták.
febr. 28
5:33
Nincs pénz a felsőoktatásra (Alternatív Energia)
Megfelelő tájékoztatásnak minősítette tegnap napirend előtti felszólalásában Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, hogy a felvételiző diákok mindössze három héttel a jelentkezési határidő előtt ismerhették meg a felvételi keretszámokat. A szocialisták Esztergomra vonatkozó kérdésére Rétvári Bence államtitkár azt mondta: nem csak az elmúlt nyolc, de az elmúlt húsz év is felelőssé tehető az…
febr. 28
5:33
Meddig feszítjük tovább a húrt? (Üzlet és Utazás)
Növekvő aggodalommal figyelik a nemzetközi politikai porondon hazánkat. A befektetők is egyre idegesebbek, miután a Moody's Magyarország adósmegítélési szempontjából negatív eseménynek ítélte az Európai Bizottság indítványát a kohéziós alapok befagyasztásáról. A legnagyobb hitelminősítő úgy látja: feszült a viszony Magyarország és Brüsszel között. A magyar politika azonban még mindig látványosan…
febr. 28
5:35
Tarlós kontra franciák: ki fürdik be? (Alternatív Energia)
A Fővárosi Vízművek Zrt. "fővárosításának" - vagyis ismét teljesen önkormányzati tulajdonba vételének - forgatókönyvét és részleteit szerdán, a közgyűlési ülés reggelén ismerhetik csak meg a fővárosi képviselők - tudta meg lapunk.
febr. 28
5:36
Itt a hadi Hadik-terv (hirado.hu)
A Hadfelszerelési Iparkorszerűsítési Tervvel lendítené fel a honvédelmi vezetés a hazai hadiipart, az előterjesztés egy része államtitok.
febr. 28
5:36
VV Csaba már a döntő alatt becsajozott (NLC)
Hoszteszlánynál töltötte a döntő utáni első éjszakát a valóságshow második helyezettje, akivel már az élő tévéadás alatt összejött. A szex azonban elmaradt, mert Csabának annyira a fejébe szállt az alkohol, hogy képtelen volt elhagyni a mosdót – írta a Bors.
febr. 28
5:36
Az LMP leleplezte a Fidesz új trafiktörvényét (168 Óra Online)
Az LMP szerint Magyarországon lobbi érdekek hatására születnek törvények. Schiffer András hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: azok a sajtóhírek, amelyek szerint a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége (DBMSZ) elnökének számítógépéről küldték el Brüsszelbe a “trafiktörvény” egyik verzióját, azt bizonyítják, hogy ez a jogszabály lobbi csoportok hatására születik.
febr. 28
5:36
Egyre több a bankkártyás lehúzás Magyarországon (Pénzcentrum)
Felmérések szerint Magyarországon 2011-ben is folytatódott a bankkártyás fizetés népszerűségének javuló trendje: 8 százalékkal nőtt azok köre, akiknek bankkártyáját gyakran, heti legalább egy alkalommal húzzák le a boltok termináljainál. Így ma már a banki kapcsolattal rendelkező magyarok közel negyven százaléka gyakori bankkártyás vásárlónak számít. Már egy igazán komoly kártyás csalássorozat is…
febr. 28
5:37
Még szökésben a főnök (Alternatív Energia)
Állítólag Magyarország egyik legütőképesebb maffia-seregét gyúrta egybe Magyar Róbert - az első fokon tényleges életfogytigra ítélt bűnöző és a fekete sereg ügyét most tárgyalják másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán. Az ügy Magyart érdemben nem érinti, évekkel ezelőtt eltűnt.
febr. 28
5:38
Erre költi a nyereményét Attila (NLC)
Egy csapásra jóra fordult a villa összeférhetetlenjének az élete. Elmondása szerint készen áll a normális életre, a milliókkal pedig végre kilábalhat a csődből, és megoldódhat az eddig kilátástalan anyagi helyzete – írja a Blikk.
febr. 28
5:39
Titkolja a Posta, mennyiért viszi a T(h)émát (Alternatív Energia)
A saját PR-hirdetéseit kizárólag a jobboldali újságokban elhelyező Magyar Posta Zrt.-nek más kapcsolata is van a jobboldalhoz kötődő újságokkal. A Fidesz illetve a kormány állampolgárokhoz intézett leveleinek millióit is kedvezményesen kézbesítő állami cég viszi házhoz ugyanis több településen január óta a Helyi Téma című ingyenes lapot.
febr. 28
5:41
Széles felé hajlik a hirdetők keze (Alternatív Energia)
A jobboldali médiakoncentráció nemcsak a különféle orgánumok "bekebelezésén" érhető tetten, hanem a hirdetési piac területén is. A négy politikai napilap közül toronymagasan a Magyar Nemzet jut a legtöbb állami, illetve állami tulajdonú céges hirdetéshez. Ám a január 21-i négyszázezresnek mondott kormánypárti tüntetés óta megjött az állami vállalatok hirdetési kedve a szervezést magára vállaló Sz…
febr. 28
5:51
A Fidesz kommunista múltja - kínos (168 Óra Online)
Hétfőn Schiffer András a Parlamentben szavazásra bocsájtotta "Az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről" című indítványát. Az ügynökakták megnyitását előterjesztő LMP-s javaslat tárgysorozatba vételét a Jobbik is támogatta. A kormánypártok a kérdéses ügyben nem szólaltak fel, és az ügynöklista nyilvánosságra hozását egyhangú többséggel leszavazták. Ezzel Magyarország lett a térség utolsó…
febr. 28
5:51
Keserű dombóvári közmunka-nélküliség (Üzlet és Utazás)
Elveszítette munkáját Dombóváron 44 közmunkás, akiket kistérségi startmunka mintaprogramban a mezőgazdaságban foglalkoztattak volna. Az ügy pikantériája, hogy a települési önkormányzat Fideszes többségű képviselő-testülete által erőltetett projektet a közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár fújta le azzal az indokkal, hogy a helyi beruházás nem felel meg a kiírásnak.
febr. 28
5:51
A miniszterelnök nyerte a párharcot (Kripto Akadémia)
Julia Gillard ausztrál kormányfő visszaverte elődje, Kevid Rudd kihívását, de ettől még nem oldódtak meg a kormányzó Munkáspárt gondjai. A felmérések szerint az ellenzéki konzervatívok visszaszerezhetik a hatalmat a 2013-ban esedékes parlamenti választáson.
febr. 28
5:53
Csökkent a lakosság pesszimizmusa (Üzlet és Utazás)
Mérséklődött mind a lakosság, mind a vállalkozások pesszimizmusa februárban. Februárban a magyar gazdaság helyzetének megítélése minden ágazatban és a fogyasztók körében is sokat javult, de továbbra is a romlást valószínűsítők vannak nagy többségben - áll a felmérésben.
febr. 28
5:54
Bontják az antikapitalista sátortábort (hirado.hu)
Rendőrök, bírósági végrehajtók számolják fel az az Occupy sátortáborát a londoni Szent Pál székesegyháznál.
febr. 28
5:55
Szerződések - utólagos magyarázattal (Üzlet és Utazás)
Áll a bál a nemzeti fejlesztési tárca háza táján: kiderült, hogy tavaly július óta tizenkét megbízási szerződést kötöttek összesen tizenegy magánszeméllyel, olyan feladatokra, amelyeket a minisztériumnál alkalmazásban állók is elvégezhettek volna. A fejlesztési tárcánál a jelek szerint nem érvényesül az a kormányzat által folyamatosan kommunikált szándék, hogy a kiadások lefaragására…
febr. 28
5:56
Népszava: a kormány beavatkozna a családok életébe (hirado.hu)
A lap szerint a Magyar Családtudományi Társaság révén a kormány ismét kísérletet tesz beavatkozni a családok életébe.
febr. 28
5:57
Trafikos klientúra is lesz (Üzlet és Utazás)
Kitört a dohánybotrány - mondta a Népszavának Józsa István, az MSZP országgyűlési frakcióvezető-helyettese. A dohány-monopóliumról szóló törvénytervezet ugyanis még a hivatalos parlamenti benyújtása előtt napokkal kijutott Brüsszelbe a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyik főosztályáról. Ennél is furcsább, hogy a legutolsó módosítást is tartalmazó változat az egyetlen magyar dohányipari cég…
febr. 28
5:58
Újra Magyarországon a csalással gyanúsított britek (hirado.hu)
Budapesti cégük csődbe ment, a gyanú szerint 134 ügyfelet 5,8 millió forinttal becsaptak, önként jöttek a bíróságra de rettegnek a "KGB-börtöntől"
febr. 28
6:03
A szívnek is hasznos a dió (Infostart)
Az érelmeszesedés különleges, lassú gyulladás, amely fokozatosan beszűkíti az ütőereket, számos vizsgálat bizonyította, hogy a különböző antioxidánsok ezt a kóros folyamatot hatásosan gátolják. Amerikai kutatók új tanulmánya igazolta, hogy a csonthéjas gyümölcsök között akár nyersen, akár pörkölt formában a dió tartalmazza a legtöbb növényi antioxidánst.
febr. 28
6:03
Kár, mindenért kár, avagy optimista minden hülyéből lehet (Életforma)
Tudományosan bizonyított tény, hogy optimista minden hülyéből lehet. Semmi más nem kell hozzá, mint egyfolytában idétlenül vigyorogni és azt hinni, hogy ezen a földgolyón meg egyáltalán, úgy a világegyetemben minden a létező legtökéletesebb rendben van.
febr. 28
6:06
Feltámadt a legendás londoni busz (Vezess)
Forgalomba állt hétfőn az új Routemaster, vagyis London világszerte ismert egykori jelképének, a nyitott hátsó peronos, piros, emeletes városi autóbusznak erőteljesen modernizált utódja.
febr. 28
6:09
Filmre viszik II. Erzsébet betörőjét is (Blikk)

Keresés