2012. február 8. szerda

febr. 8
0:03
Nem sci-fi: kellemesre cserélhetők a rossz emlékek! (HáziPatika)
Az MIT idegsebészei egy olyan kémiai módszert fejlesztettek ki, amely segít az egereknek elfelejteni a rossz emlékeket. A módszer embereken is hatásos lehet.
febr. 8
0:03
Király-kupa: Bilbaóban vastapssal ért véget a Mirandés csodája (She)
Sok izgalmat nem, viszont annál több gólt hozott az Athletic Bilbao és a Mirandés összecsapása a spanyol Király-kupa elődöntőjének visszavágóján. Az eddig fantasztikusan menetelő harmadosztályú kiscsapat az első félidőben háromszor is kapitulált, ezzel pedig az első mérkőzés 2–1-es bilbaói győzelme után nem lehetett kérdéses a párharc továbbjutójának kiléte. A találkozót végül 6–2-re nyerte meg az…
febr. 8
0:03
Nap idézete: a Hamasz és a béke (Kitekintő)
Benjamin Netanjahu
febr. 8
0:07
Itt a tél, kiújul az aranyér? (HáziPatika)
Mielőtt az idei télen ismét - már-már csaknem menetrendszerűen - kiújulna az arra hajlamosaknál az aranyér, érdemes átismételni néhány aranyszabályt, amelyek betartásával van remény a megelőzésre.
febr. 8
0:15
BodyArt: Milyen mozgásforma? (WebBeteg)
A testükkel rendszeresen foglalkozó emberek egyre céltudatosabban keresnek lehetőséget az ellazulásra, a stressz leépítésére és a nyugalomra - módot arra, hogy a testüket és lelküket harmóniába hozzák. Bizonyára a hozzá nem értők is hallottak a több ezer éves múltra visszatekintő jógáról, vagy láttak olyan ősi szobrokat, amelyek szokatlan pózban ülő, meditáló alakokat formálnak.
febr. 8
0:21
Videó: Egy labdán múlt, hogy a Szolnok győz vagy veszít - Pór Péter (She)
A férfi kosárlabda EuroChallenge középdöntőjének ötödik fordulójában a Szolnoki Olaj kétpontos vereséget szenvedett a belga Okapi Aalstar vendégeként (86–84). A mérkőzés után Pór Péter vezetőedző az NSO Tv-nek elmondta, lényegében egy dobáson múlt a találkozó kimenetele.
febr. 8
0:39
Felkészülés: a Gyirmót kikapott horvát ellenfelével szemben, a Szolnok nyert (She)
A másodosztályú Gyirmót labdarúgócsapata Horvátországban játszott felkészülési mérkőzést a Promorac Kosterna ellen, és 2–1-es vereséget szenvedett. A gyirmótiak gólját új igazolásuk, Ferenczi István szerezte.
febr. 8
1:00
Jöjjön velünk moziba! (NLC)
Jelen Nyereményjáték szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) vonatkozik a Sanoma Media Budapest Zrt. (a továbbiakban Szervező) Nők Lapja kiadványa által szervezett Jöjjön velünk moziba! nyereményjátékra (a továbbiakban: Nyereményjáték).
febr. 8
1:04
Hotel Zenit (NLC)
Jelen Nyereményjáték szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) vonatkozik a Sanoma Media Budapest Zrt. (a továbbiakban Szervező) Nők Lapja Psziché kiadványa által szervezett Hotel Zenit nyereményjátékra (a továbbiakban: Nyereményjáték).
febr. 8
1:08
Napi kínai mantra február 8-ra (NLC)
Ezentúl minden nap kapsz tőlünk egy kis segítséget ahhoz, hogy pozitívan gondolkodhass! Napi kínai mantráinkkal az egész életed megváltoztatjuk, ha te is úgy akarod!
febr. 8
1:09
Kimi nem lett egyből a régi - PR-körökkel nyitotta az évet a finn Jégember (Agroinform)
A szezon első tesztnapját a visszatérő Räikkönen nyerte a Lotus-szal, de kár lenne még elkiabálni a nagy dolgokat.
febr. 8
3:24
Vastagbélrák elleni hónap - 2012. március (WebBeteg)
Hazánkban a vastag- és végbélrák sajnálatosan tabunak számít, kényes kérdés, amiről nem szeretünk beszélni, pedig kellene. A betegséggel kapcsolatos hiányos, vagy éppen téves információk sokak életét követelik. Megfelelő információkkal, folyamatos kommunikációval a betegségről, a szűrési lehetőségekről és a kezelési módszerekről, sok élet megmenthető lenne.
febr. 8
4:33
Egyenként végezték ki Baunokékat (Blikk)
Szolnok – Egymás után végezték ki a Baunok házaspár tagjait – úgy tudjuk, erre utalt H. Szabolcs (36) beismerő vallomásában. A volt NB I-es labdarúgó nemrégiben megtört a börtönben, és beszélt a rendőröknek. Információink szerint az emberrablást elismerte, a gyilkosságokat nem.
febr. 8
4:51
A magyar kormány hallgat a barátaira - de kik is azok? (ProfitLine)
A magyar kormány hallgat a barátaira és várja az észrevételeket, így beszélni kíván a Németországban felmerült aggodalmakról is, és a dolgok javítására törekszik valamennyi vitás kérdésben – jelentette ki Martonyi János külügyminiszter kedden Berlinben Guido Westerwelle német külügyminiszterrel folytatott tárgyalását követően.
febr. 8
4:54
Ismét a zárt osztályon kezelik BB Évit (NLC)
Újra összeomlott a valóságshow egykori győztese. Annyira kiborult a legutóbbi szerelmi csalódása miatt, hogy ezúttal is pszichiátrián kezelik. Egyelőre még az orvosok sem tudják, lehet-e rajta segíteni – írja a Blikk.
febr. 8
4:57
Komoly vádak: elviheti az énekes ingatlanjait is az adóhatóság (ATV)
Az énekes még 2009-ben kerülte el a befizetést, most behajtják.
febr. 8
5:09
Nagy Alexandra táncból él (Blikk)
Budapest – Úgy izgult, mint egy kezdő, pedig már jó néhány fotózáson túl van szerdai címlaplányunk! Nagy Alexandra (25) többször volt már félmeztelenül a fényképezőgép előtt, a Blikk szépe versenyen mégis remegő térddel állt a vakuk kereszttüzében.
febr. 8
5:11
Pártfogójával pizzázott a Viszkis (Blikk)
Budapest – Élvezi a szabad életet a Viszkis! Olvasó-riporterünk hétfő délután egy újpesti étteremben fotózta le Ambrus Attilát (45), aki éppen pizzát ebédelt. Mint megtudtuk, nem volt egyedül, elkísérte nevelőtisztje s a tiszt két lánya is.
febr. 8
5:12
Pintér Sándor nem oszlatta el a politikai utasítás gyanúját (Alternatív Energia)
A Honvédelmi és rendészeti bizottság mai ülésén Pintér Sándor belügyminiszter elismerte, tudtak a január 2-ai kormányellenes tüntetés készülő megzavarásáról. Elismerte, hogy a rendbontás előre beazonosítható helyszínén és időpontjában egyetlen egyenruhás sem volt, miközben 80 civilruhás rendőr kísérte figyelemmel az eseményeket, akik nem avatkoztak be a tüntetők védelmében - állítja Harangozó…
febr. 8
5:12
Tönkreteszik a különadók a magyar gyógyszeripart (Üzlet és Utazás)
Magyarországon az idén 15-20 százalékos forgalomcsökkenéssel számol a Richter Gedeon Nyrt., a legjelentősebb hazai gyógyszergyár.
febr. 8
5:12
A tetovált lány képtelen elhinni: rémiszti, ami vele történik (hirado.hu)
A filmben öntörvényű, démoni figurát alakít, a valóságban visszahúzódó, szolid lány, akit valósággal sokkol, ami mostanában vele történik.
febr. 8
5:14
Nem aggódik a bírói egyesület (Alternatív Energia)
Nem kérhet és nem is adhat tájékoztatást a köziagzagtási minisztérium az igazságügyi államtitkár "szabadidejéről" - reagált lapunk írására a tárca, így tehát nem cáfolták érdemben azt az információnkat, hogy Répássy Róbert éjszakába nyúlóan beszélgetett a balatonőszödi kormányüdülőben a Kúria elnökével valamint egyes vezető bíráival. A Magyar Bírói Egyesület elnöke ellenben cáfolni igyekezett…
febr. 8
5:15
Milliókat követelnek: Gyurcsányék visszavágnak „Orbán kormányának” (ATV)
Jó hírneve megsértése, rágalmazás miatt indított pert Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ellen két volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon. Budai a sukorói üggyel kapcsolatban mindkét volt miniszterelnököt azzal vádolta, hogy hamisan tanúskodott. A két volt kormányfő ezért 3-3 millió forint kártérítés megállapítását kérték a bíróságtól. Budai Gyula nem jelent meg a…
febr. 8
5:16
Két hónap a Klubrádiónak (Alternatív Energia)
Újabb 60 napos ideiglenes szerződést köthet a Klubrádió - döntött az utolsó pillanatban a médiatanács.
febr. 8
5:18
Pintér dícsérte az operaházas tüntetőket (Alternatív Energia)
Higgadtan, szakszerűen járt el a rendőrség az Operaház előtti január 2-i tüntetés biztosításakor - jelentette ki Pintér Sándor az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt.
febr. 8
5:20
Jogsértő volt Hagyó fogvatartása? (Alternatív Energia)
Az európai emberi jogi egyezmény több pontját sértették Hagyó Miklós, volt szocialista főpolgármester-helyettes tavalyi előzetes letartóztatásának körülményei - derül ki a www.hagyomiklos.com-on nyilvánosságra hozott dokumentumokból.
febr. 8
5:30
Plágiumrészek az új alaptantervben? (Alternatív Energia)
Egyes részek szinte szóról szóra megegyeznek a hétfőn nyilvánosságra hozott új Nemzeti Alaptanterv (NAT) és az Oktatási Minisztérium által 2006 áprilisában kiadott "Reformok az oktatásban 2002-2006" című kiadványban, amely többek között a 2004-től érvényes NAT céljaival foglalkozik.
febr. 8
5:30
Megvannak a magyarok gyilkosai? (Kripto Akadémia)
Az Al-Kaidával is kapcsolatban állhattak az Etiópiában két magyar turistát meggyilkoló terroristák az etióp hatóságok szerint. A támadást korábban egy helyi gerillaszervezet vállalta magára, a Terrorelhárítási Központ vezetője szerint pedig túszszedés volt az akció célja. A szemtanúk beszámolói azonban arra utalnak, hogy nem haszonszerzés miatt támadták meg őket.
febr. 8
5:30
Rólunk, de nélkülünk tanácskoztak Washingtonban (hirado.hu)
Magyarországról egyeztetett az amerikai külügy, a budapesti amerikai nagykövetet meghívták, hazánk washingtoni nagykövetét nem.
febr. 8
5:30
A szívnagyobbodás (WebBeteg)
A szívnagyobbodás diagnózissal a páciens gyakran a mellkasi röntgenfelvétel leletét olvasva találkozik először. A mellkasröntgen vizsgálata során a szív árnyéka látható két dimenzióban, ez azonban nem alkalmas a szívnagyság pontos megállapítására.
febr. 8
5:32
Ismét romlik a levegő minősége (Alternatív Energia)
Országszerte ismét több városban romlott a levegő minősége; a szálló por magas koncentrációja miatt a Borsod megyei Putnokon veszélyesnek, további hét településen pedig egészségtelennek minősítette tegnap a levegő minőségét az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI).
febr. 8
5:34
Hét év tíz hónap börtön a fajtalankodó nevelőszülőnek (Alternatív Energia)
Hét év tíz hónap börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla azt a dévaványai férfi, aki éveken át fajtalankodott nevelőszülőként a rábízott gyerekekkel.
febr. 8
5:36
Százmilliárdba kerül a végtörlesztés a költségvetésnek (Napi)
Az állam a háromszázmilliárdos banki veszteség harmadát jóváírja. A Napi Gazdaság szerdai számának cikkeJól hajráztak a végtörlesztők: a PSZÁF közel végleges adatai szerint: a december végi 94 ezerrel ... ...
febr. 8
5:36
Halál jár a tél nyomában (Alternatív Energia)
További áldozatokat szedett a kemény tél, csak tegnap négyen fagytak meg hazánkban. Számos település vált megközelíthetetlenné a hófúvások miatt, de az utakat folyamatosan tisztítják. A Duna jégzajlása miatt egyelőre nincs veszélyben a paksi atomerőmű működése. A hideg idő folytatódik, de ma megszűnik a havazás.
febr. 8
5:38
Ezernél többen tüntettek mentek utcára a BKV-ért (Alternatív Energia)
Mintegy ezerfős, más becslések szerint ennél is nagyobb tömeg gyűlhetett össze tegnap délután a BKV Akácfa utcai székháza előtt, hogy a BKV megmaradásáért, jövőjéért demonstráljanak.
febr. 8
5:45
Németh Kristóf kisebb lakásba költözött (Blikk)
Budapest - Kisebb lakásba költözött Németh Kristóf (36). A Barátok közt sztárja egy nagyon barátságos budai gangos lakásra cserélte le azt a négyszobás lakást, ahol korábban feleségével, Nikivel lakott.
febr. 8
5:48
Kevés a katona Oroszországban (Kripto Akadémia)
Az emberhiány sürgető feladattá tette az orosz hadsereg számára, hogy a jövő évig két és félszeresére növelje szerződéses katonáinak a számát. A vészharangot a tavalyi őszi sorozás riasztó tapasztalata húzta meg, amikor is kiderült, milyen kevesen jelentkeznek szolgálatra. Kétségessé vált, egyáltalán biztosítható-e az ország védelme.
febr. 8
5:48
Nyárra az utasok is elfelejthetik a Malévet (Üzlet és Utazás)
Legalább másfél millió utast veszít a Budapest Airport Zrt. (BA Zrt.) a Malév Zrt. csődje miatt. Elsősorban a Balkánról Nyugat-Európába tartó és eddig a magyar nemzeti légitársasággal repülő utasok maradnak el. Több külföldi légitársaság is bejelentkezett már a Malév helyére, de még hónapokig tarthat, amíg pótolhatják a kieső forgalmat. Egyes társaságok olyan jó időzítéssel érkeztek, jöttek vissza…
febr. 8
5:48
Elrendelték a szmogriadót Budapesten (hirado.hu)
Ez a tájékoztatási fokozat, a főpolgármester a lakosságot és a légszennyezőket önkéntes korlátozó intézkedésekre kéri.
febr. 8
5:48
Lebuktatta magát Szabó Zsófi pasija (NLC)
Az egykori Fradi-vezér biztonsági öv nélkül kocsikázott kedvesével a pesti éjszakában. A szabálysértő autózgatásról készült felvételt pedig az interneten is közzétette. Szabálysértés miatt eljárás is indulhat ellene – írja a Bors.
febr. 8
5:48
Megúszták a Barátok közt sztárjai (NLC)
A tévésorozat fennmaradása érdekében komoly áldozatokat hoz a stáb. Elbocsátások ugyan nem lesznek, viszont kevesebb fizetéssel kell beérniük a sorozatszínészeknek – írja a Bors.
febr. 8
5:50
Orosz-szír találkozó Damaszkuszban (Kripto Akadémia)
Damaszkuszba látogatott tegnap az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov, hogy tárgyalásokat folytasson Bassár el-Aszad szír elnökkel.
febr. 8
5:50
Többnyire a jobb módúak végtörlesztettek (Üzlet és Utazás)
Összesen 160 ezer ügyfél élt január végéig a rögzített árfolyamon történő végtörlesztés jogával.
febr. 8
5:51
Belső hőszigetelés? Mese habbal: a házad is rámehet (Pénzcentrum)
Nagyjából egy hete megérkezett az igazi tél Magyarországra is; a meteorológusok tájékoztatása szerint akadtak országrészek, ahol -25 °C fokig is visszakúszott a hőmérő higanyszála. Az extrém hidegben sokan sokféleképpen próbálnak takarékoskodni az energiával, olykor azonban olyan megoldások kerülnek előtérbe, melyekkel több kárt okozhatunk, mint amennyit megspórolnánk a fűtésen. A hideg időt…
febr. 8
5:52
Félig elkészült az új román kormánylista (Kripto Akadémia)
A Boc kormány lemondása után Mihai Razvan Ungureanut, a külügyi hírszerzés vezetőjét kérte fel kormányalakításra Traian Basescu román államfő. A PNL elnöke, Crin Antonescu, az ellenzéki választási koalíció társelnöke azonnal elhatárolódott az új miniszterelnöktől, és jelezte: az ellenzéki pártok nem vesznek részt a miniszterek bizottsági meghallgatásában és nem szavazzák meg az Ungureanu…
febr. 8
5:52
A szegénységtől félünk a legjobban (Üzlet és Utazás)
A szegénység kockázata szinte valamennyi uniós országban megnőtt az elmúlt két esztendőben. A mélyülő adósságválsággal küzdő államokban, köztük hazánkban is, mindez a szociális feszültségek kiéleződésével, nem egyszer bűnbakkereséssel társul.
febr. 8
5:54
Fukusima ismét forr (Kripto Akadémia)
Miközben Európa faggyal és hóval küzd, Japánban, a tavaly márciusi katasztrófában sérült fukusimai atomerőmű egyik reaktorában tegnap hajnalban ismét felszökött a hőmérséklet, vízzel kell hűteni a felhevült tartályt. Hiába érték el decemberben a hideg leállás állapotát, a további munkálatok újra instabil helyzetet teremthetnek.
febr. 8
5:54
Csúcsfogyasztás gázból (Üzlet és Utazás)
Rekord mennyiségű földgáz elfogyasztására lehet számítani az elkövetkező napokban. A zord idő miatt akár napi 75 millió köbméterre is növekedhet az ország gázszükséglete. Az ellátás egyenlőre zavartalan, és mostanra Ukrajna felől is ismét a kért gázmennyiség érkezik Magyarországra. A biztonsági gáztározóban hozzávetőleg 900 millió köbméter, a kereskedelmi tárolókban pedig mintegy 1,5 milliárd…
febr. 8
5:57
Munkahelyi étkeztetés - mit kell tudni a szabályozásról? (ProfitLine)
Ha a telephelyen működtetett étkezőhelyen a társaság a munkavállalókon kívül bármilyen formában kiszolgál más magánszemélyt is, úgy a hatósági értelmezés szerint nem teljesülnek a munkahelyi étkeztetés feltételei - hívja fel a figyelmet a Deloitte.
febr. 8
6:03
Ököllel verték újságírónkat (Blikk)
Budapest – Döbbenetes! A VV4, agresszív viselkedés miatt kizárt játékosa, Márki Zsuzsi (24) emberi mivoltából kivetkőzve megtámadta, ütötte, rúgta a Blikk egyik munkatársát tegnap fényes nappal egy bevásárlóközpontban.

Keresés