2012. március 2. péntek

márc. 2
0:03
Megjelent az első 4G képes táblagép a T-Mobile hazai kínálatában (PCWorld)
A hazai szolgáltató portékái között mostantól LTE képes masinára is számíthatunk, a Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE személyében. Related Stories Biztonsági tippek netezőknek Munkamániásoknak: Microsoft Office Androidon Motorola Atrix videóbemutató A Windows 8-as táblagépek LTE chipje készen áll MWC 2012: ZTE offenzíva Barcelonában (1. rész) - Era, a négymagos szörnyeteg
márc. 2
0:09
Svarciék kibékültek (Blikk)
márc. 2
0:12
Hivatalosan is EU-tagjelölt lett Szerbia (hirado.hu)
Ezt Herman Van Rompuy, az uniós kormányfői tanács elnöke jelentette be a csúcsértekezlet első napját lezáró sajtótájékoztatón.
márc. 2
0:15
Alapítvány a szenvedélybetegekért (WebBeteg)
Sokan bizonyára úgy vélik, hogy a függőség egyenlő a droghasználattal, az alkoholizmussal, esetleg gyógyszerszedéssel, hiszen a mindennapokban ilyen "belőtt" fiatalokat és idősebbeket lehet látni az aluljárókban vagy kieső helyeken.
márc. 2
0:16
Mécsesgyújtás lesz Somorján - fogynak a magyarok Szlovákiában (hirado.hu)
Gyertyagyújtással mutat rá az asszimiláció következményeire Szlovákiában az MKP.
márc. 2
0:20
Sztáray: "a magyar belpolitikának van egyfajta exportja" (hirado.hu)
Washington helyén kezeli a túlzó bírálatokat - mondta a Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára.
márc. 2
0:30
Már biztonságban vannak a Homszban rekedt francia újságírók (hirado.hu)
A két újságíró már biztonságban van Libanon területén, és hamarosan a bejrúti francia nagykövetség veszi őket gondjaiba - mondta Sarkozy.
márc. 2
0:34
Tüntetőkre támadtak a biztonsági erők Szíriában (hirado.hu)
Az összecsapásokban öt ember megsérült.
márc. 2
0:38
Rendeletet hozott az olasz kormány a Costa Concordia balesete miatt (hirado.hu)
Az olasz kormány rendeletben tiltotta meg a hajóknak, hogy túl közel menjenek a partokhoz.
márc. 2
0:42
London 2012: bemutatták a magyar csapat sportruházatát - fotók (She)
Csütörtök este látványos show-műsor keretén belül hivatalosan is megnyitották az Utazás kiállítás olimpiai pavilonját. Az eseményen bemutatták a nyári, londoni játékokra utazó magyar csapat sportruházatát.
márc. 2
0:42
Kábítószernek minősülő növényi származékokat találtak boltokban (hirado.hu)
Két mátészalkai üzlettulajdonos ellen indult nyomozás.
márc. 2
0:46
Elhunyt az amerikai internetes újságírás legbefolyásosabb alakja (hirado.hu)
Andrew Breitbart amerikai konzervatív blogger 43 éves korában, "természetes okok következtében" hunyt el Los Angelesben.
márc. 2
0:50
Három nagy egyház egyeztetést kezdeményez a kormánnyal (hirado.hu)
Az általuk fenntartott oktatási intézmények kiszámítható működtetésével, valamint a hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatos kérdésekről egyeztetnének.
márc. 2
1:51
EU-csúcs: Szerbia tagjelölt lett (hvg.hu)
Újabb két és fél évre bizalmat szavaztak az Európai Tanács elnökének csütörtök este az EU-csúcs első tárgyalási napján, ahol az is eldőlt, hogy Szerbia megkapja az uniós tagjelölti státuszt.
márc. 2
2:15
Nem gyerekrabló, csak ideges Halle Berry (Blikk)
márc. 2
4:39
Aszteroidával ütközünk? (Blikk)
márc. 2
4:51
Pártvezér lett VV Laci (Blikk)
Budapest - Pártot alapított Lázár László (41). Az egykori valóságshow-hős és barátai által létrehozott politikai tömörülést Magyar Nemzet Köztársasági Pártja (MNKP) néven már be is jegyezték.
márc. 2
4:51
Fertőzött vértől lett beteg Éva (Blikk)
Budapest - Évtizedekig hiába járt orvoshoz, csak huszonhét évvel a szülése után derült ki, hogy Hepatitis C-vel fertőzött vért kapott Kovács Zoltánné Éva (57).
márc. 2
4:55
Kamerák előtt szexel Fruzsina (Blikk)
Budapest - Két férfival hentereg a kamerák előtt Marenec Fruzsina (23)! A fiatal színésznő az m1-en most vasárnap startoló Marslakók című tévésorozatban hosszas gondolkodás után vállalta a szexjelenetet.
márc. 2
5:00
Teljesen kiütötte magát a topmodell: férje támogatta ki (hirado.hu)
Úgy tűnik, képtelen felhagyni zűrös életmódjával: újra totál beszívva fotózták le a britek üdvöskéjét.
márc. 2
5:00
Keményen megütötték, majd kirúgták a színésznőt - perel (ATV)
A színésznő eltávolítását állítólag aprólékosan kitervelték.
márc. 2
5:09
Mester Tamás: "Jöjjön már a szerelem!" (Blikk)
Budapest – Szinglibb, mint valaha, de nyitott a szerelemre Mester Tamás (41), a Megasztár legrutinosabb zsűritagja. A zenész, aki harmadszorra ült bele az ítészek székébe, számos megkeresést kapott hölgyektől, akik szívesen találkoznának vele, de a randizgatás nem Mester műfaja.
márc. 2
5:09
Vádat emeltek az ohiói lövöldöző ellen (hvg.hu)
Három rendbeli minősített emberöléssel és másik három bűncselekménnyel vádolták meg csütörtökön a 17 éves T.J. Lane-t, aki három diákot megölt, másik kettőt pedig megsebesített egy ohiói középiskolában.
márc. 2
5:12
Figyeljünk! Változtak a gyógyszerfelírás szabályai (ProfitLine)
Életbe lépett a háromhavi gyógyszerfelírásra vonatkozó szabályozás szigorítása, ezentúl csak úgy írhat fel egyszerre többhavi gyógyszeradagot az orvos, ha a vényeken külön feltünteti, hogy a második, illetve harmadik hónapra való gyógyszeradag mikortól váltható ki.
márc. 2
5:15
Ismerős cég jogászkodik (Alternatív Energia)
Az első Orbán-kormány idején az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. házi ügyvédi irodájaként emlegették a patinás amerikai White & Case ügyvédi iroda magyar "leányát", melyet a minap egyedüli ajánlattevőként választott ki a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Réczicza István vezette iroda másfél milliárd forintért képviseli a magyar államot a Sukoróra tervezett kaszinóberuházás miatt a hoppon…
márc. 2
5:18
Lezuhant egy kisgép, hárman nem élték túl (hirado.hu)
Lezuhant csütörtök este Frankfurt közelében egy kisgép, a fedélzetén tartózkodó öt ember közül legalább hárman nem élték túl a balesetet.
márc. 2
5:18
Zsákban lopják haza a gázt, amivel fűtenek! Döbbenetes fotók (Pénzcentrum)
Döbbenetes fotók járták be a világsajtót az elmúlt napokban. A képeken az látszik, hogy Kínában hatalmas zsákokban, kerékpárral szállítják a földgázt, amivel házakat, lakásokat fűtenek. A "zsákban hoznak meleget" gyakorlati megvalósítása elképesztő - és egyben elképesztően veszélyes is....
márc. 2
5:18
"Szégyenlista" Megjelent a hír, rögtön 37 millió folyt be (ATV)
Egyre több településen hoznák nyilvánosságra a helyi adóval tartozók adatait. A Pest megyei Gyálon már postázták az erről szóló leveleket, a végső szót a képviselőtestület mondja majd ki. A település polgármestere optimista, ezt a miskolci példa is igazolja, ahol már a hír megjelenése után rögtön 37 millió forint folyt be.
márc. 2
5:27
Nyár végéig költözhetetlen az ócsai lakópark (hvg.hu)
Tovább csúszik a 80 lakásos ócsai szociális lakópark átadása - írta pénteki számában a Népszabadság.
márc. 2
5:33
Nincs válasz a csontok eredetére (Alternatív Energia)
Nem "sieti el" a rendőrség a Margit híd felújítása során tavaly nyáron talált legalább húsz emberi csontmaradvány ügyében indított nyomozást. Az antropológiai vizsgálat lezárását február végére ígérték, amely eldöntheti: indul-e nyomozás háborús bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen.
márc. 2
5:35
Habony és Rogán kaszinózni ment Abu-Dzabiba? (Alternatív Energia)
A hivatalos programokon túl kaszinózni is maradt ideje Orbán Viktor személyes tanácsadójának, Habony Árpádnak és Rogán Antalnak Abu-Dzabiban, az utóbbi idők legellentmondásosabb diplomácia utazásán - bár Rogán sajtósa utóbb cáfolta, hogy a politikus kaszinózott volna. Az egyre rejtélyesebb fideszes kiruccanásról új információk kerültek nyilvánosságra.
márc. 2
5:36
Lassan csökken az államadósság (hirado.hu)
Egyszázalékos GDP növekedés mellett 25 év kell ahhoz, hogy a tervezett 50 százalékos szintre csökkenjen az államadósság.
márc. 2
5:37
Pécsi házaspár szervezte a prostituáltakat (Alternatív Energia)
Büntetőeljárást kezdeményezett a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a belga rendőrséggel közösen egy pécsi kerítő csoport ellen, akik Belgiumban, Ausztriában és Hollandiában szerveztek magyar nők számára prostitúciós munkát.
márc. 2
5:39
Nem bírságolták télen a hajléktalanokat (Alternatív Energia)
Egyetlenegy hajléktalant sem bírságolt meg a Fővárosi Közterület-felügyelet (FKF) - tájékoztatta lapunkat az FKF sajtóosztálya. Mint ismeretes, idén januártól bírságot szabhatnak ki az önkormányzatok a hajléktalanokra, ha kétszer közterületen találják őket.
márc. 2
5:41
Szolgálati nyugdíjat ígér az MSZP (Alternatív Energia)
Ha kormányra kerül, visszaállítja a szolgálati nyugdíjat az MSZP - jelentette be Harangozó Tamás. A szocialista politikus azt mondta, pártja komplex életpályamodellt kíván kidolgozni a szakterületen, melynek része lesz a szolgálati nyugdíj visszaállítása is, aminek egyértelműen fontos szerepe van az egész társadalom szempontjából.
márc. 2
5:43
Összefogást sürgettek az éhségmenet szervezői (Alternatív Energia)
Gazdaságpolitika kell, nem gazdagságpolitika, ezt a kormánynak végre tudomásul kell venni, vagy "mennek a fenébe" - fogalmazott tegnap a Dob Köztársaság rendezvényén az edelényi Komjáthi Imre.
márc. 2
5:45
Klapka fizette a szépségguru adósságait (Blikk)
Ma is három millióval tartozik a lányok futtatásával gyanúsított sztárcsináló.
márc. 2
5:45
Ma elítélhetik a pécsi kézigránátos gyilkosokat (hvg.hu)
Ítéletet hirdet ma a Pécsi Törvényszék a két halálos áldozatot követelő, 2008. novemberi pécsi kézigránátos gyilkosság vádlottjainak perében.
márc. 2
5:48
Megegyeztek az államfők: a hónapban döntenek az ESM plafonjáról (hvg.hu)
Megerősítették az euróövezetet alkotó országok állam- és kormányfői csütörtökön, hogy még ebben a hónapban döntenek arról, mekkora kerettel rendelkezzen az övezet állandó pénzügyi stabilitási mechanizmusa (ESM).
márc. 2
5:51
Elégedetlenek a férfiak (Blikk)
márc. 2
5:51
Szeszélyes republikánus küzdelem (Kripto Akadémia)
Mitt Romney hozta a kötelezőt Michigan és Arizona államban. A volt massachusettsi kormányzó mindkét keddi előválasztást megnyerte, s ezzel megerősítette éllovas státuszát. Ám még messze nem zárult le a küzdelem a republikánus elnökjelöltségért.
márc. 2
5:53
Aláírások a csúcson (Kripto Akadémia)
Tegnap este kezdődött az a kétnapos Európai Uniós csúcstalálkozó, amelynek központi témái a fiskális unióról szóló kormányközi szerződés, az európai eladósodás és a gazdasági recesszió megállítása, valamint Szerbia tagjelölti státusának kérdése és a schengeni bővítés.
márc. 2
5:54
Új szabályok jönnek: akár félmilliót is bukhatnak a polgármesterek (hirado.hu)
Félmillió forintnál is többet veszthetnek 2014-től azok a polgármesterek, akik egyben parlamenti képviselők is, mivel az új választási szabályok szerint meg kell válniuk valamelyik posztjuktól.
márc. 2
5:55
Trükk vagy valódi váltás? (Kripto Akadémia)
Váratlan bejelentést tett Észak-Korea. Phenjan azt közölte, minden nukleáris kísérletét befagyasztja, s három év után ismét az országba engedi az ENSZ fegyverzetellenőreit. Ez azért is meglepő, mert Kim Dzsong Un hatalomra kerülése óta semmit sem változott a rezsim háborús retorikája. Gyökeres változás várható Kim Dzsong Un alatt Észak-Korea politikájában vagy újabb trükkről van szó?
márc. 2
6:03
Fiktív tűz volt a 2-es metróban (hvg.hu)
Tűzoltó gyakorlatot tartott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság péntekre virradó éjjel Budapesten a 2-es metró Batthyány tér és Széll Kálmán téri állomása közti alagútban.
márc. 2
6:03
Amerika újabb államában lesz legális a melegházasság (hvg.hu)
Maryland lehet a nyolcadik amerikai állam, amelyben engedélyezik az azonos neműek házasságát, miután Martin O' Malley kormányzó csütörtökön aláírta az erre vonatkozó törvényt.
márc. 2
6:09
Élesen bírálta az osztrák elnök a kormányt (Kripto Akadémia)
Belpolitikai feszültségekhez vezetett Ausztriában, hogy az elnöknek túl kevés időt adtak a megszorító intézkedések áttanulmányozására. Heinz Fischer jelezte, ilyen körülmények között nem hajlandó aláírni a dokumentumot. A törvényeket március 28-29-én kellene elfogadnia a törvényhozásnak, s április elsején már törvénybe is lépnének.
márc. 2
6:12
Magyarországon 180 ezer nőt is érinthet ez a betegség (ATV)
Március első hete világszerte az endometriózis hete. A betegség a nőket támadja meg, kései felismerése pedig meddőséghez vezet. Becslések szerint a magyar nők 15 százaléka szenved endometriózisban, a meddő nők 50 százalékánál pedig ez a betegség a hibás. Az endometriózis hete a rendszeres és szakszerű szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet.
márc. 2
6:21
Szinetár Dóra: jöhet a harmadik baba (BorsOnline)
Szinetár és Bereczki a színpadon és az életben is egy pár. Útjuk a közös sikerekig és az egymásra találásig nem volt akadálymentes. Sorozatunk utolsó részében gyerekeikről beszélnek.
márc. 2
6:21
20-30 ezerrel kevesebben jelentkezhettek a felsőoktatásba (hvg.hu)
Legalább húszezerrel kevesebben jelentkeztek idén a felsőoktatásba, mint tavaly, és ez optimista becslés, a pesszimista várakozás szerint akár 30-35 ezer hallgató is eltűnhetett a rendszerből - írja a Népszabadság pénteken.

Keresés