2012. március 5. hétfő

márc. 5
0:06
Csokoládéfesztivál nyílt Torinóban (Blikk)
márc. 5
0:15
Higuaín duplázott, Kaká remekelt, Cristiano Ronaldo már harmincnál jár - videó (Agroinform)
Higuaín és Kaká vezérletével a Real Madrid kiütötte az Espanyolt, sorozatban tizedik győzelmét aratva ezzel.
márc. 5
0:19
Majd a döntőben megverjük őket - Karl-Erik Böhn (Agroinform)
Az ETO vezetőedzője szerint kicsit dekoncentrált volt csapata, és talán túl nyugodtak voltak.
márc. 5
0:21
Tenisz: Kevin Anderson második ATP-tornáját nyerte meg (She)
A Delray Beachen megrendezett, 442 500 dollár összdíjazású, keménypályás ATP-tornát a hetedik helyen kiemelt dél-afrikai Kevin Anderson két játszmában nyerte meg az ausztrál Marinko Matosevic ellen.
márc. 5
0:30
Obama meggyilkolásával fenyegetőzött egy amerikai (hirado.hu)
A 33 éves Brent Dickinsont letartóztatták. A férfi arról is beszélt, hogy kisiskolásokkal végez.
márc. 5
0:34
Újra megműtötték Hugo Chávezt (hirado.hu)
A venezuelai elnök egy televíziós felvételen azt mondta: a medencéjéből eltávolított új daganat is rákos volt, de a vizsgálatok szerint nincs áttét más szervekre.
márc. 5
0:39
NBA: a Celtics a Knicks, a Lakers a Miami ellen győzött (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 67. játéknapján hazai környezetben nyert a Boston Celtics és az LA Lakers. A Celtics szűken, csak a hosszabbításban bizonyult jobbnak a New York Knicksnél, a Lakers ellenben jó rajtot követően biztosan gyűrte le a Miami Heat gárdáját.
márc. 5
0:48
Felgyújtotta magát egy négygyermekes tibeti családanya (hirado.hu)
A 32 éves asszony belehalt sérüléseibe. A nő a Kirti kolostor közelében hajtotta végre tettét, azt követelve, hogy engedjék visszatérni az indiai száműzetésben élő dalai lámát.
márc. 5
3:21
Ezt ígérik a csillagok a hétre (Blikk)
5-én és a hét elején a Merkúr és az Uránusz együttállása arra figyelmeztet, hogy legyünk rugalmasak, amennyiben terveinkben változás állna be.
márc. 5
3:42
Bujkál betegsége óta Demi Moore (Blikk)
márc. 5
3:51
A szénanátha, napjaink népbetegsége (WebBeteg)
Az allergiás eredetű nátha a magyar lakosság mintegy egytizedét érinti. A betegség ugyan nem gyógyítható, de a tünetek alapján könnyen diagnosztizálható és hatékonyan kezelhető.
márc. 5
4:15
Zsaru vagy katona a gránátos támadó (Blikk)
Budapest - A titkosszolgálatok is bekapcsolódtak a kézigránátos merényletek felderítésébe, hiszen a profilja szerint hivatásos katona vagy rendőr lehetett az elkövető.
márc. 5
4:15
Kutasi Róbert búcsúlevelet írt? (Blikk)
A szóbeszéd szerint hatoldalas iromány a bundabotrány újabb részleteit is felfedheti
márc. 5
4:19
Négyszer több vizet engedtek a tározóba (Blikk)
A katasztrófa előtt egy órával tudták, hogy baj van, mégsem tettek semmit
márc. 5
4:42
2 millió széntüzelésű kályhát kell rövidesen kidobni (ProfitLine)
Pekingben a legfontosabbnak ítélt városrészekben megszüntetik a széntüzelést a jövő év végéig - ez derült ki a kínai főváros fejlesztési- és reformbizottságának vasárnapi közléséből.
márc. 5
4:51
Még szükség lesz a télikabátra (hvg.hu)
A héten zömében száraz, napos, de hűvös idő lesz, hajnalban pedig még fagyhat is az ország bármelyik pontján.
márc. 5
5:00
Nem hallgathat tovább az orvos Angelina Jolie állapotáról (hirado.hu)
Valakinek végre ki kell mondania, miben is szenved a sztár. Hiszen a szemünk előtt megy tönkre.
márc. 5
5:00
Stohl András hétfőn szabadul, de lehet, hogy csak átmenetileg (ATV)
Stohl András hétfőn szabadul a börtönből, ahol a 2010. május 8-án Fót mellett okozott baleset miatt töltött el öt hónapot. A börtönélet azonban továbbra is Damoklész kardjaként lebeg a színész feje felett.
márc. 5
5:09
Már csak tanú Földesi-Szabó (Blikk)
Az államtitkokról vallhat a börtönben is szigorúan védett alapítványi elnök
márc. 5
5:09
MN: eltűnhettek a 2006-os rendőrségi videók (hvg.hu)
A Balsai-jelentés elkészítésében közreműködő nyugalmazott büntetőbíró szerint a rendőrök olyan sok lőszert használtak fel 2006. október 23-án, hogy a honvédségnek kellett feltölteni a készletet, az akkortájt készült rendőrségi felvételeket a "brutális őrizetbevételekről" pedig szerinte megsemmisítették - írja a Magyar Nemzet.
márc. 5
5:15
Mesterházy már a ringben (Alternatív Energia)
Újra jelölteti magát a MSZP elnöki posztjára Mesterházy Attila, miután összegyűjtötte az induláshoz szükséges háromezer támogató aláírást. A párt novemberben elfogadott alapszabálya szerint ez szükséges ahhoz, hogy valaki elindulhasson. Mesterházynak várhatóan ellenfele is lesz a március 31-i tisztújításon, mert Szanyi Tibor, az elnökség tagja szintén versenybe száll.
márc. 5
5:17
Elüldözték Kertészt (Alternatív Energia)
Megkergették az utcán, leköpték a metrón, vízbe akarták fojtani, veszélyes volt az utcára lépnie - egyebek között ezzel magyarázta Kertész Ákos, hogy menekültstátuszt kért Kanadában. A 80 éves Kossuth-díjas író ellen tavalyi írása miatt szította a hangulatot a kormány a szélsőjobbal karöltve.
márc. 5
5:18
Háborús bomba miatt tizenöt embert telepítettek ki Tótkomlóson (ATV)
Tizenöt embert kellett kitelepíteni vasárnap Tótkomlóson egy kerti munka közben talált második világháborús bomba miatt – közölte a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-vel.
márc. 5
5:19
Ma kiderülhet, hányan jelentkeztek (Alternatív Energia)
Noha az oktatási államtitkárság várhatóan ma hozza nyilvánosságra a felsőoktatásba jelentkező hallgatók számát, az MSZP szerint valójában csak ősszel derül ki, mi a hatása annak, hogy a kormány 20 ezerrel csökkentette a felsőoktatási intézményekbe felvehető, államilag finanszírozott hallgatók számát.
márc. 5
5:21
Idősen, de nem öregesen (Alternatív Energia)
Március 5-én, hétfőn Budapesten tartják az Aktív idősödés és nemzedékek közti szolidaritás európai évének nyitórendezvényét. Ezen felszólal Andor László is. Az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa és Hegyi Gyula újságíró ebből az alkalomból küldött egy-egy írást a Népszavának.
márc. 5
5:23
Négy kérdéses próbálkozás (Alternatív Energia)
Ma kezdődik az LMP munka világával, oktatással és a nyugdíjak biztonságával kapcsolatos népszavazási aláírásgyűjtési akciója.
márc. 5
5:27
Táncosnő lett február szépe (Blikk)
Budapest - Munkahelyén érte az örömhír Schmidmayer Diánát (19), hogy olvasóink szavazatai alapján ő nyerte a hónap szépe címet.
márc. 5
5:36
A Malév két leánycégét még megmentheti a kormány (hvg.hu)
A kormány szakmai bázisként számíthat még a Malév két leányvállalatára, a földi kiszolgálással foglalkozó Malév Group Handlingre, és a repülőgép-karbantartással foglalkozó Aeroplex of Central Europe-ra - írja a Népszabadság.
márc. 5
5:36
HM-golyókkal lőttek a tömegbe? (hirado.hu)
A szakértő szerint készültek felvételek a brutális 2006-os őrizetbe vételekről, de ezeket még a kormányváltás előtt eltüntették.
márc. 5
5:36
Milliárdok a kukában: így pazarolja az ételt Magyarország (Pénzcentrum)
Évente 2 milllió (!) tonna élelmiszer kerül a szemétbe,miközben a felmérések szerint 2,5 millió ember nem megfelelően táplálkozik Magyarországon. A szomorú ellentmondás feloldásáért mi magunk is sokat tehetünk, ha odafigyelünk az Élelmiszerbank Egyesület tanácsaira....
márc. 5
5:38
GKI: még 300 milliárd forint kell (hirado.hu)
Továbbra is 2,9 százalék körüli áht-hiányt jósol 2012-re a gazdaságkutató, de ehhez többszöri, összesen korrekció kell.
márc. 5
5:45
Háború dúl a Fiesta volt tagjai között (Blikk)
Csordás Tibor és Knapik Tamás akár perre is menne saját igazáért
márc. 5
5:45
Két alezredes is bajba kerülhet a Zrínyi átvilágítása miatt (hvg.hu)
Több volt egyetemi vezető - köztük két alezredes és egy civil közalkalmazott osztályvezető - is érintett lehet a nemzetvédelmi egyetem korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatos nyomozásban - írja a Magyar Nemzet.
márc. 5
5:45
Putyin ellenfelei fölé tornyosul (hvg.hu)
A vasárnap tartott orosz elnökválasztáson leadott szavazatok 98,47 százalékának összesítése után, a várakozásoknak megfelelően, továbbra is fölényesen vezet Vlagyimir Putyin.
márc. 5
5:47
Újra szabad Stohl András! (Blikk)
"Nagyon szépen köszönöm, de most hadd menjek haza a szeretteimhez!" - mondta kora reggel a kíváncsi újságíróknak és fotósoknak a Budapesti Fegyház kapujában a színész. Igazi nehézfiúkkal is kapcsolatba került Stohl az 5 hónap alatt, míg be volt zárva.
márc. 5
5:51
A hír szent, a vélemény szabad (Kripto Akadémia)
A nemzetpolitikát felügyelő helyettes államtitkár "nem tud azonosulni" a felvidéki Paraméter hírportál véleményrovatának tartalmával, ezért egyoldalúan felrúgta az előző vezetés által 2010-ben aláírt támogatási szerződést. Az államtitkárság nem utalta a pénz második felét, sőt az elsőt is kamatostól visszakövetelte, miután már az elszámolást rendben találva elfogadta.
márc. 5
5:54
Már a Zrínyi csúcsán járnak? (hirado.hu)
Több egykori egyetemi vezetőt is érintenek a a nemzetvédelmi egyetem korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatos nyomozások - írja a Magyar Nemzet.
márc. 5
5:56
Így szabadult ki Stohl András - fotók (hirado.hu)
A hajnali órákban hagyhatta el az intézményt.
márc. 5
6:03
Közkegyelemről is dönt ma a parlament (Infostart)
A fegyvertartás szabályai, valamint a tavaly decemberben demonstráló képviselőknek adható közkegyelem lesz az Országgyűlés terítékén. A tervekkel ellentétben Orbán Viktor miniszterelnök mégsem szólal fel napirend előtt.
márc. 5
6:03
Elhagyta a börtönt Stohl András, egyetlen mondatot mondott (hvg.hu)
Feltételesen szabadult jogerős börtönbüntetéséből Stohl András, akit súlyos testi sérülést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt ítéltek el; a színész 10 hónapos büntetéséből öt hónapot letöltve, hétfő reggel negyed hatkor hagyta el a fegyintézetet.
márc. 5
6:09
Egymaga alakíthat kormányt a Smer? (Kripto Akadémia)
Egy hét maradt a szlovák parlamenti választásig. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Smer egymaga abszolút többséget szerez az új parlamentben. Felmérések szerint a közvélemény annyira kiábrándult a jelenlegi kormánykoalícióból a sorozatos korrupciós, illetve lehallgatási ügyek miatt, hogy sok magyar is Robert Fico pártjára adja a voksát.
márc. 5
6:11
Szemüveg nélkül homályosan látott (Kripto Akadémia)
Újabb elképesztő részletek derültek ki a január 13-i hajószerencsétlenség ügyében indult bizonyítási eljárás előzetes tárgyalásán a Costa Concordia balesetével kapcsolatban: a kapitány nem vette fel a szemüvegét, így nem látta a radaron szereplő adatokat, továbbá a katasztrófa után arra utasította a személyzetet, hogy hazudjanak a parti őrségnek a kialakult helyzetről. A bizonyítási eljárást a…
márc. 5
6:13
Elégedetlenek a kormánnyal a németek (Kripto Akadémia)
Nem tudott profitálni a liberális FDP az elnökjelölési folyamat alatt tanúsított magatartásából, amikor a párt váltig kiállt Joachim Gauck, a Stasi-dokumentációk egykori szövetségi megbízottja államfővé jelölése mellett.
márc. 5
6:15
Aggódhat jövőjéért az iráni elnök (Kripto Akadémia)
Az előzetes eredmények szerint vereséget szenvedett Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök nacionalista platformja a parlamenti választáson.
márc. 5
6:21
Hogyan cseréljünk témát a Windows 8 CP-ben? (PCWorld)
A Microsoft kiadta az első két hivatalos témát a következő operációs rendszeréhez. Related Stories Új SandForce-alapú SSD-k a Patriottól Népszerűbb lett a Safari, gyengült a Chrome Hogyan indítsuk el az alkalmazásokat az általunk kívánt felbontásban? 4 GB-ra nőtt az Android Market méretlimitje Sony Vaio U - két táblagéppel bővül
márc. 5
6:21
Stohl Andrást hat testőr várta a házánál (BorsOnline)
A színész nem sokkal hajnali öt után lépett ki a Budapesti Fegyház és Börtön főbejáratán. Az újságírók kérdéseire nem válaszolt, sietett Ancsikához.
márc. 5
6:21
Videó: Kiszabadult Stohl András (Blikk)
márc. 5
6:21
A magukat leláncoló LMP-sekről is dönt ma a parlament (hvg.hu)
Az Országgyűlés a mai ülésén szavazhat a fegyvertartás szabályainak lazításáról és a tavaly év végi LMP-s demonstráció után büntetőeljárás alá vontak közkegyelméről szóló javaslatokról. A határozathozatalok után a Volánbusz 2003-as reorganizációjának vizsgálata kerül terítékre több, korábban kezdett vita folytatása mellett.
márc. 5
6:21
Fölényesen nyert Putyin (Infostart)
Senki nem veheti el Vlagyimir Putyin orosz kormányfőtől a győzelmet: a vasárnap tartott elnökválasztáson leadott szavazatok 98,47 százalékának összesítése után, a várakozásoknak megfelelően, továbbra is fölényesen vezet Oroszország erős embere.
márc. 5
6:23
Tóth Gabi fizetést ad barátjának (BorsOnline)
Tóth Gabi az agykontrollt is megismertette barátjával, mert hiszi a módszer hatékonyságát. A pozitív energiákra szüksége is lesz a párnak, ugyanis elhatározták: közös vállalkozásba kezdenek.

Keresés