2013. január 9. szerda

jan. 9
0:03
Jégkorong, EBEL: a 0-2-ről fordító KAC meglépett a Volántól (She)
A Klagenfurt 4–2-re győzött az Olimpija Ljubljana vendégeként az osztrák jégkorong-bajnokság keddi mérkőzésén.
jan. 9
0:07
NS: Mit szólnak a románok? Veszélyben Gera karrierje? (She)
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:
jan. 9
3:06
UniCredit: 2013 jobb év lesz a régió számára, mint 2012 (ProfitLine)
Az idei év a közép-kelet-európai régió számára a növekedés szempontjából kedvezőbb év lesz, mint 2012 - ezt állapították meg az UniCredit Economics & FI/FX Research által közzétett CEE Quarterly legfrissebb kiadványának készítői.
jan. 9
4:12
Miért keresnek ilyen sokat a színészek? Egyre jobban áll a bál... (ProfitLine)
Túl sokat keresnek a francia színészek Vincent Maraval, Franciaország egyik legfontosabb producere és forgalmazója szerint.
jan. 9
4:51
Horror: holttestre bukkantak a gyümölcsösben (BorsOnline)
Emberi maradványokat találtak egy kiégett autóban Százhalombatta külterületén kedd délután, az eset körülményeit vizsgálják
jan. 9
4:51
A GPS-t babrálta, ezért ölt meg öt embert (Blikk)
Székelyföldön akarja majd eltemetni az áldozatokat a családjuk.
jan. 9
4:51
Kórházba került Détár Enikő (NLC)
Lemondta az előadásait a színésznő, és egy hónapig senkivel sem akart beszélni. Détár Enikőt annyira megviselte édesanyja halála, hogy kórházba is került – írja a Blikk.
jan. 9
4:51
Élete utolsó napja volt: nettó 134 millió forintos vagyont nyert (ATV)
Ciánnal mérgeztek meg egy chicagói sorsjegynyertest, akiről korábban azt gondolták, hogy természetes okok miatt halt meg - közölték kedden rendőrségi forrásokra hivatkozva amerikai médiaforrások.
jan. 9
4:55
Spanyoloknál fogták el a magyar rablókirályt (Blikk)
K. Péter (40) rendőrnek öltözve támadta meg áldozatait többször megszökött.
jan. 9
4:55
Ők lesznek a Nagy Duett sztárjai (NLC)
Fény derült a versenyzők nevére. Többek között Szulák Andrea is szerepel a Super TV2 produkciójában, mégpedig énekesnőként – írja a Blikk.
jan. 9
5:09
Gyurta halott barátjának visz érmet (Blikk)
Budapest – Valóra váltja ígéretét Gyurta Dániel (23). Az olimpiai bajnok ereklyét csináltatott az elhunyt norvég úszó családjának.
jan. 9
5:09
Veszélyben a gyerekek gyógyítása is (Alternatív Energia)
A nyugdíjaskorú Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár dolgozni szeretne, más érintett kormánytag viszont még nem nyilatkozott arról, az ellátást, vagy a munkát választja. Eközben a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók képviselői mindent megtesznek, hogy jobb belátásra bírják a kormányt. Utóbbiak képviselői a 70 éves korhatár bevezetéséért, a pedagógus érdekvédők a törvény visszavonásáért…
jan. 9
5:09
Agyontetováltatja magát a TV2 sztárja (NLC)
Fábián Anita legutóbb egy fekete csillagot varratott magára. A szappanopera sztárjának azonban nem ez az első tetoválása, s valószínűleg nem is az utolsó – írja a Bors.
jan. 9
5:11
Dagad a Bayer-botrány, de Orbán Viktor hallgat (Alternatív Energia)
Egyelőre nem akarja kizárni a Fidesz a párttagok sorából cigányellenes kijelentései miatt Bayer Zsoltot, és Selmeczi Gabriella szóvivő nyilatkozata alapján más retorziótól sem kell tartania a Magyar Hírlap publicistájának. Annak ellenére, hogy hétfőn Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes azt mondta: nincs helye egy közösségben olyannak, aki egy népcsoportot állatokhoz hasonlít.
jan. 9
5:27
Szulák Andi visszatér A Nagy Duettel (Blikk)
Hiába volt korábban ünnepelt énekesnő, most ismeretlen terepre tévedt.
jan. 9
5:27
Jogerősen börtönben marad Damu (Alternatív Energia)
Helybenhagyta a korábbi jogerős ítéletet Damu Roland ügyében a Kúria, így a színész továbbra is börtönben marad. A legfőbb bírói szerv ezt azután állapította meg, hogy Damu és ügyvédje - részben eljárásjogi hibák miatt - felülvizsgálati kérelmet nyújtott be.
jan. 9
5:27
Pórul járt egyéni vállalkozók: amiből nem lehet költség 2013-ban (Adózóna)
A személyi jövedelemadó biztosításokra vonatkozó előírásai között szemezgetve kiderült, hogy az egyéni vállalkozóknak is le kell nyelniük egy keserű pirulát: 2013. január 1-jétől nem számolhatják el költségként a saját személyükre kötött – az új definíció szerint kockázati biztosításnak nem minősülő – határozatlan idejű, kizárólag halál esetére szóló, de visszavásárlási értékkel rendelkező…
jan. 9
5:27
Balesetet szenvedett a TV2 bombázója (NLC)
Totálkáros lett Bálizs Anett kocsija. A sorozatsztár nagyon megijedt az ütközéskor, a baleset óta fájlalja a gerincét – írja a Blikk.
jan. 9
5:28
Óriási tűz pusztít a főváros környékén – sokan eltűntek (ATV)
Sokan eltűntek és már több mint száz ház leégett Ausztráliában a pusztító bozóttüzek miatt, de halálos áldozatokról egyelőre nincs hír. A helyzet Új-Dél-Wales államban és a főváros, Canberra környékén a legrosszabb. A hatóságok több körzetben katasztrófának minősítették a közel 140 helyen keletkezett bozóttűz miatti helyzetet. A veszély a szakértők szerint most már olyan, mint 2009-ben, amikor…
jan. 9
5:29
Átverhetik a tanárokat a munkaszerződéssel (Alternatív Energia)
Az iskolaállamosítás zökkenőmentes lefolytatásaként értékelte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, hogy a pedagógusok időben megkapták januári fizetésüket az önkormányzatoktól. Információink szerint azonban akadozik a mintegy 120 ezer tanár munkaszerződésének aláírási folyamata, amellyel tartalmi problémák is lehetnek.
jan. 9
5:30
Így zárhatják ki Bayert a Fideszből (ATV)
Az atv.hu által megkérdezett fideszes politikusok többnyire elhárította Bayer Zsolt írásával kapcsolatos kérdéseinket. Akik mégsem, azok válaszaiból úgy tűnik, nem valószínű, hogy Bayert kizárnák a kormánypártból.
jan. 9
5:31
Közmédia: százmilliók a területfoglalásra (Alternatív Energia)
Hiába kapta meg egy évre a Kunigunda útja 600 méteres szakaszát, illetve - a környező területekkel együtt - csaknem 19 ezer négyzetmétert közterület-használatra a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a tisztességes közmédiáért sztrájkolók kitartanak, és nem hagyják el a környéket.
jan. 9
5:45
Megverték és megerőszakolták Lohan anyját (BorsOnline)
Sokkoló vallomással állt elő Dina Lohan. Lindsay anyja azt állítja, hogy férje megverte és megerőszakolta őt 20 évvel ezelőtt. Michaelt okolja a világsztár balhés viselkedéséért.
jan. 9
5:45
Kórházban kezelték Détár Enikőt (Blikk)
Telki – Újra otthonában pihen Détár Enikő, akit olvasó-riporterünk az év első napjaiban még ismét egy pszichiátriai osztály betegeként látott.
jan. 9
5:45
Felmentés mindenkinek (Alternatív Energia)
Az Eclipse-ügy minden vádlottját felmentették, mivel az ügyészség bizonyítéka a bíróság szerint kevés volt ahhoz, hogy a milliárdos áfacsalásban kimondhassák bűnösségüket. A másodfokon folytatódó ügy egyik vádlottja a "kémügy" terheltje is, ráadásul felbukkant benne Pintér Sándor belügyminiszter lányának neve, és emiatt kellett távoznia az egyik helyettes államtitkárának.
jan. 9
5:45
A kata év közben is választható (Üzlet és Utazás)
A kisvállalkozói adót (kata) választók akár évi egy bevallásra csökkenthetik adminisztrációs kötelezettségüket, amennyiben az alanyi áfamentességet is választják.
jan. 9
5:45
Ez a titok: így járhatsz túl a bankod eszén (Pénzcentrum)
Nem újdonság, hogy az új megtakarításra nagyobb kamatot fizetnek a bankok. Mi számít friss pénznek, és miként érhetjük el, hogy mindig a legjobb feltételekkel fizessenek a betétünk után? Összeállításunkban összeszedtük a legjobb ajánlatokat, és megmutatjuk a titkot, hogyan lesz a "friss" pénz, és lehet a legjobb feltételekkel befektetni....
jan. 9
5:47
Előzetesben a karcagi baleset felelőse (Alternatív Energia)
Előzetes letartóztatásba helyezték egy hónapra azt a moldovai állampolgárságú férfit, akit a vasárnap Karcagon történt autóbaleset feltételezett felelősének tartanak.
jan. 9
5:47
Teljesült a múlt évi hiánycél (Üzlet és Utazás)
A lakossági megszorításoknak, a különadóknak, valamint a költségvetési szerveknél és az önkormányzatoknál alkalmazott forráskivonásoknak, a költségvetés tucatnyi módosításának köszönhetően valószínűleg elérte a kormány a célját és sikerült a GDP arányos költségvetési hiányt 3 százalék alatt tartani.
jan. 9
5:49
Mobil: tilos vagy szabad? (Alternatív Energia)
Lebénult a két évtizede sok tízmilliárd forintot felemésztő, de ma is működésképtelen segélyhívó-bevetésirányítási központ. A 112-es hálózat - erre a Népszava évek óta figyelmeztet - alkalmatlan a kitűzött célok megvalósítására.
jan. 9
5:49
Új Erzsébet-utalványok jönnek (Üzlet és Utazás)
Ezentúl sport- és kulturális eseményre, taneszköz és ajándék vásárlására felhasználható Erzsébet utalványt is forgalmaz a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) - jelentette be Kocsmár Kornél, a NÜSZ ügyvezető igazgatója tegnap a Cafeteria 2013 konferencián.
jan. 9
5:51
Megszületett az új csekkrendelet (Üzlet és Utazás)
Új számlák kiállítására kötelezte a szolgáltatókat a rezsirendelet, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium adott ki tegnap. A szaktárca a Magyar Közlönyben megjelent szabályozásában a villamos energia egyetemes szolgáltatásában is kötelezővé teszi díjváltozáskor a csekkcserét.
jan. 9
6:03
Elárverezik Freddy Mercury Rolls-át (Vezess)
Bár a kocsi a Queen frontemberéé volt, hivatalosan sosem vezethette: Freddy Mercurynak nem volt jogosítványa.
jan. 9
6:03
Támadják Obama jelöltjét (Kripto Akadémia)
Alakul Barack Obama nemzetbiztonsági csapata. Az elnök már karácsony előtt bejelentette, hogy John Kerry szenátort jelöli a külügyi tárca élére, tegnap pedig véglegesítette szándékát, hogy Chuck Hagel volt republikánus szenátort kéri fel a védelmi minisztérium vezetésére, s John Brennant, a Fehér Ház terrorizmus elleni ügyekben illetékes tanácsadóját nevezi ki új CIA-főnöknek.
jan. 9
6:05
Mozgalmat indít a sérült képviselőnő (Kripto Akadémia)
Mozgalmat indít az amerikai fegyvertartás szabályainak szigorításáért Gabrielle Giffords.
jan. 9
6:07
Háborútól tartanak Dél-Koreában (Kripto Akadémia)
Egy dél-koreai veteránok körében készült felmérés szerint a megkérdezettek 79 százaléka úgy látja, továbbra is lehetséges forgatókönyv, hogy háború tör ki Észak- és Dél-Korea között.
jan. 9
6:09
Botránnyal indult az esztendő Szlovákiában (Kripto Akadémia)
Politikai bohózatba torkollott Szlovákiában az új főügyész esete. Ivan Gasparovic szlovák elnök már másfél éve nem hajlandó kinevezni az jogászt, Jozef Centest, aki közölte, nemzetközi fórumokon próbálja meg bizonyítani igazát. A szlovák államfőt azonban a jelek szerint nem lehet jobb belátásra bírni.
jan. 9
6:11
Berlin: 2013 a változások éve lesz? (Kripto Akadémia)
Jelentős változások várhatóan 2013-ban a német belpolitikában. Több tartományi választást tartanak, szeptember 22-én pedig parlamenti választást rendeznek. Bár komoly az esély arra, hogy a hazájában igen népszerű Angela Merkel maradhat a kancellári székben, ha a koalíció kisebbik pártja, a liberális FDP nem kerül be a parlamentbe, érdekes koalíciós viták várhatóak.
jan. 9
6:13
Oroszország meglepetések nélkül (Kripto Akadémia)
Mindenki másképpen élte meg az elmúlt évet Oroszországban. És másképpen ítélik meg annak jellegét az ellentétes politikai elkötelezettségű elemzők. A tavalyi év legnagyobb eseménye Vlagyimir Putyin elnökké választása volt, ezt azonban aligha lehetne nagy politikai meglepetésnek nevezni.
jan. 9
6:15
Internet is kötelező lesz az új pénztárgépek mellé (Infostart)
Nemcsak új pénztárgéppel, internet előfizetéssel is kell rendelkezniük a vállalkozásoknak április elsejét követően, ha létrejön az online kapcsolat az adóhivatallal - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökhelyettese. Varga Árpád arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy a pénztárgépekkel kapcsolatos kiadásokhoz a vállalkozások támogatást vehetnek majd igénybe, ennek részleteit a nemzetgazdasági…
jan. 9
6:15
Van bank, ahol a vásárlásért is fizetni kell - mutatjuk a listát (Privátbankár)
A Privátbankár többször foglalkozott a kérdéssel, hogy a bankok hogyan fognak reagálni az újabb bankszektort sújtó adóra, a tranzakciós illetékre. Átterhelik-e az ügyfelekre, vagy lenyelik az új adó okozta plusz költségeket? Jelenleg úgy néz ki, hogy február végéig minden bank áthárítja a készpénz felvétel díját a számlatulajdonosokra, sőt néhány bank 2 ezrelékes díjat tesz a kártyás vásárlásra…
jan. 9
6:21
Nyugdíj: érdemes elolvasni az apró betűs részt is (168 Óra Online)
A Stabilitás Pénztárszövetség tapasztalatai szerint egyre többször találkozni olyan félrevezető hirdetésekkel, amelyek az ismert adókedvezmények mellett további nagy összegeket ígérnek a pénztártagok egy szűk körének. Ez a szövetség szerint félrevezető lehet, ugyanis a pénztári tagság lényege nem a rövid távú adóelőny, hanem a hosszú távú megtakarítás.
jan. 9
6:21
Kötelező nyugdíjazás: tízezer embert érint a mai forduló (hirado.hu)
A szervezet három lehetséges megoldást kínál arra, hogy az egészségügy mentességet kapjon a nyugdíj vagy bér elvének mechanikus bevezetése alól.
jan. 9
6:21
Index: nem lesz kötelező a latin nyelv a gimnáziumokban (ATV)
Bár az Emberi Erőforrás Minisztériuma szerint nyelvi és kultúrtörténeti szempontok alapján egyaránt indokolt lenne a latin tanítása az iskolákban, azt még az elit képzésre szánt nyolcosztályos gimnáziumokban sem teszik kötelezővé szeptembertől. Ezekben az iskolákban a 7. osztálytól csak választható második idegen nyelv lesz - ismerteti az Index szerdai cikkében.
jan. 9
6:23
A hercegné nem akar a húgára hasonlítani (hirado.hu)
Katalin hercegné mindenképpen szeretné elkerülni, hogy húgával, Pippával említsék egy lapon.
jan. 9
6:23
Havazás: lelassult a tömegközlekedés Budapesten (ATV)
A kedden délután kezdődött havazás miatt a fővárosban a közösségi közlekedés lelassult, de járatleállás nem volt, és hajnalban is elindultak a BKV járatai - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az MTI-vel.
jan. 9
6:24
Hóhelyzet! Lelassult a közösségi közlekedés a fővárosban (ProfitLine)
A kedden délután kezdődött havazás miatt a fővárosban a közösségi közlekedés lelassult, de járatleállás nem volt, és hajnalban is elindultak a BKV járatai - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. az MTI-vel.
jan. 9
6:25
Holttestet találtak - fotók a kiégett autóról (hirado.hu)
Szakértők vizsgálják.
jan. 9
6:27
Emelkedett a benzin ára (hirado.hu)
3 forinttal drágult a 95-ös, az átlagár 417-418 forint, 20-25 forintos árkülönbség is lehet a kutaknál, a gázolaj ára nem változott.
jan. 9
6:29
Rövidesen itt a mutáns: elölről Windows 8, hátulról Android (hirado.hu)
A Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállítás (CES) talán legfurcsább termékét az Asus állította ki: ha akarom Windows PC, ha akarom Android tablet.

Keresés