2013. február 22. péntek

febr. 22
0:06
NS: exelnök a sunyiságról; Vidi-játékos Barcelonában; Ádám jól van - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.
febr. 22
0:06
Abidal egy év után újra futballozhat (Blikk)
febr. 22
0:27
Jó teamet alkotunk Mandyvel - Babos Tímea (Agroinform)
A 19 éves teniszezőnő számára a tapasztalatszerzés, a tanulás miatt is fontos, hogy párosban elődöntősök Bogotában.
febr. 22
1:00
Férfi kosárlabda Euroliga: Barcelona-gála Isztambulban (She)
Ma este kezdődött meg a férfi kosárlabda Euroliga Top 16-os csoportkörének nyolcadik fordulója, s a négy lejátszott találkozón egy kivétellel mindenhol idegenbeli diadal született – csak ott nem, ahol leginkább várni lehetett volna, Tel-Avivban, hiszen az életben maradásért harcoló Maccabi jószerivel kiütötte a csoportgyőzelemért hajtó Sienát. A nap legelképesztőbb eseménysora mégis…
febr. 22
1:36
Amerikai kosarassal erősített a címvédő Győr (Blikk)
febr. 22
2:51
Nem lett békésebb a világ tavaly (ProfitLine)
Csökkent a háborúk száma 2012-ben, de nem lett békésebb a világ a heidelbergi nemzetközi konfliktuskutató intézet (HIIK) csütörtökön bemutatott elemzése szerint.
febr. 22
3:06
Hisz a bíró a gázoló exének (Blikk)
febr. 22
3:42
Svédországban készít közös padlólemezt a Geely és a Volvo (Auto Pult)
A Geely élete ezután valamivel jobban összefonódik a birtokában lévő svéd márkával, hiszen közös kutató központot létesít a Volvóval, ahol a jövőben egységes platform születik majd, illetve a Geely sokat tanulhat a minőségi gyártás folyamatáról, hogy azt aztán a tapasztalatokat saját modelljeinek gyártása során is kamatoztathassa.
febr. 22
3:46
A BMW M divíziója kiáll a hátsókerékhajtás mellett (Auto Pult)
A BMW hosszú idők óta elkötelezett a hátsókerékhajtás mellett, a bajorok sportos modelljeiért felelős M divízió azonban megerősítette a tényt, hogy náluk továbbra is az első kerekeké a kormányzás feladata, a hajtást csakis a hátsókra bízzák. Persze például az X5 M-en mindez nem változtat, de jó tudni, hogy a BMW milyen irányt szeretne képviselni.
febr. 22
3:50
Lehullt a lepel az elektromos és a GTD Volkswagen Golfról (Auto Pult)
A Genfi Autószalon kezdetéig már alig tízet kell csak aludnunk, a kiállításhoz közeledve pedig sorra ontják a gyártók a híreket legfrissebb újdonságaikról. A Volkswagen standjának középpontjában egyéb érdekességek mellett – mint például a két litert fogyasztó XL1 vagy a Cross up! – kétségtelenül a Golf hetedik generációjának két legfrissebb változata, a teljesen elektromos e-Golf és gázolajos…
febr. 22
3:54
Gyors és szupertakarékos az új hibrid Audi A3, az e-tron (Auto Pult)
Az ingolstadti autógyártó a tíz nap múlva startoló Genfi Autószalonon igazán nagy durranást készül leleplezni: az Audi A3 Sportback alapjaira épített A3 e-tron konnektorról is tölthető hibridmodell ugyan egyelőre csak koncepcióként debütál, ám modern technika állítólag már véglegesnek tekinthető, s a típus sorozatgyártására a hírek szerint már nem is kell sokat várni.
febr. 22
3:58
Evolúcióelmélet - új Dacia Logan menetpróba (Auto Pult)
Az autóipar nagyjai látszólag tátott szájjal figyelik, ahogy az eladási statisztikák mutatói hanyatlásnak indulnak, s a gyártók között alig vannak néhányan, akik az aktuális gazdasági környezethez igazodva változtatnának termékpolitikai hitvallásukon. Ennek hatásai mikroszkopikus szemüvegen át szemlélve igencsak károsak, hiszen a túlnyomóan koros használtautók importjával gyarapodó hazai járműpark…
febr. 22
4:18
Válságos Cipő állapota (NLC)
Az előzetes tervek ellenére nem ébresztették fel Cipőt a mélyaltatásból. A Republic frontemberének a kórházi hírek szerint rosszabbodott az állapota, életmentő műtéten is átesett. Pénteken orvosi konzílium ül össze, és dönt a sorsáról.
febr. 22
4:30
FreeSoft: 136,2 millió forint nettó nyereség (ProfitLine)
A Freesoft cégcsoport 2012-ben 136,2 millió forint nettó eredményt ért el, 16 százalékkal többet a 2011. évinél, a negyedik negyedévi nettó eredmény 136,6 millió forint, 40,4 százalékkal csökkent - tette közzé a szoftverfejlesztő és számítástechnikai szolgáltató társaság csütörtökön a BÉT honlapján gyorsjelentésében.
febr. 22
4:36
Magyarokra vallhat a bundavezér (Blikk)
Cremona - Újabb rossz hír a hazai bundázóknak: Olaszországban őrizetbe vették a szlovén Admir Suljicot (31).
febr. 22
4:54
Megint plasztikáztatott Győzike (NLC)
Tíz kilót hízott a showman a karácsonyi ünnepek alatt, ezért befeküdt zsírleszívásra egy pécsi magánklinikára. Mindeközben képtelen eladni a salgótarjáni házát. Dráma van!
febr. 22
5:12
Már családtagnak tartja magát a Fidesz (Alternatív Energia)
Súlyos csúsztatások kíséretében ünnepli magát a kormány, amikor azt állítja, hogy miközben az MSZP kormányzása alatt zuhant a születések száma, a Fidesz-kabinet biztonságot ad a családoknak és ennek már meg is van az eredménye.
febr. 22
5:12
Agárdi Szilvi: „Pál Dénes csak az enyém” (NLC)
Súlyos influenza kötötte az ágyhoz Agárdi Szilvit, aki duettpartnerével, Pál Dénessel továbbjutott A Dal középdöntőjébe. A párost népes rajongótábor támogatja, a Voice-győztesért ugyanis odavannak a lányok – írja a Bors.
febr. 22
5:12
Milánóban csaptak le a Kaposvár volt focistájára (ATV)
Bundázás gyanújával letartóztatták a Kaposvár volt játékosát, Admir Suljicot Milánóban. A szlovén férfi állítólag közvetlen kapcsolatban állt egy futballeredmények manipulálására szakosodott szingapúri hálózat vezetőjével. Az egykori focista úgy tudni, hogy feladta magát.
febr. 22
5:14
Törvénytelen, de legitim (Alternatív Energia)
Elismerte lapunknak a kormány, hogy nem gyakorolhatják döntési jogaikat az egyetemeken azok a hallgatói önkormányzatok, amelyeket nem az intézmény összes, nappali tagozatos hallgatójának legalább 25 százaléka választott meg. Ennek ellenére csak néhány felsőoktatási intézményben módosították a tavaly szeptembertől hatályos törvénynek megfelelően a HÖK-alapszabályokat és tartottak új…
febr. 22
5:14
„Agytumorral kezdődött ez az egész” Ennyire örülni rég nem látták (ATV)
Ennyire örülni régen nem láttam – ezt mondta annak a 16 éves fiúnak az édesanyja, akinek a fia most egy olyan kerekes széket kapott, amelynek segítségével két és fél év után ismét fel tud állni. Kálmán egy agyműtét után kényszerült tolószékbe. Azóta sem gyógyult meg, még a beszéd is nehezére esik, de a Gyermekrák Alapítvány jóvoltából egy kicsit mégis más lehet az élete.
febr. 22
5:24
Jön a második Garas-unoka (Blikk)
Budapest - Annál nagyobb öröm egy nő számára talán nincs is, mint amikor megtudja: új élet cseperedik a szíve alatt. A több mint egy éve elhunyt Garas Dezső (†77) menye, Balla Eszter színésznő már másodszorra élheti át ezt a csodát.
febr. 22
5:24
Megölték, mert beszélt a bankrablásról (Blikk)
Budapest - Egy sikeres, ám rosszul végződött bankrablás miatt kellett meghalnia egy fiatalembernek - ezt gyanítják a Nemzeti Nyomozó Iroda tisztjei, akik emiatt újranyitották M. Gyulának eddig a „döglött" ügyek közé tartozó aktáját.
febr. 22
5:26
Fölösleges titkolni a női életkort (Blikk)
Budapest - Mint ahogy arról a Blikk beszámolt, nem titok már Balázs Klári kora, az énekesnő tavaly ünnepelte 60. születésnapját. Ám több ismert magyar hölgy is úgy véli, egy nőnek felesleges titkolni a korát.Ungár Anikó (64) szerint például nem attól fiatal valaki, ha húszéves a bőre.
febr. 22
5:26
Sör, buli és lagzi a parlamentben (Blikk)
Budapest - Söröző, kápolna, házasságkötő terem is lehet majd hamarosan a Parlamentben, legalábbis Kerényi Imre, a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott elképzelései szerint.
febr. 22
5:28
Győzike nyolc éve képtelen eladni a házát (Blikk)
SALGÓTARJÁN — Hiába engedtek már nyolcmillió forintot az árából, nyolc éve képtelenség eladni Gáspár Győző és famíliája nógrádi villáját.
febr. 22
5:30
Fatimát kikészíti a színpadi szereplés (Blikk)
Budapest - A történelem ismétli önmagát - szól a bölcselet, és úgy tűnik, Mohamed Fatima (32) esetében sincs ez másképpen.
febr. 22
5:30
Baloldali támogatás a pápának (Kripto Akadémia)
XVI. Benedek alighanem maga sem számított arra, hogy a világ mely fertályáról kapja a legtöbb együttérzést lemondása kapcsán: a latin-amerikai marxista mozgalmaktól, illetve szocialista elnököktől.
febr. 22
5:30
Nincs gyanúsítottja Lázár balesetének (Alternatív Energia)
Már február 12-én, határidő előtt lezárta a nyomozást Lázár János egy ember halálával járó, tavaly októberben történt balesete ügyében a kiskunfélegyházai rendőrkapitányság - tájékoztatta lapunkat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
febr. 22
5:32
Frakciót oszlatna Tarlós a fővárosban (Alternatív Energia)
Nem engedné a városvezetés, hogy új néven frakcióként dolgozzon az a három fővárosi képviselő, akik eddig az LMP képviselőcsoportját alkották, de a pártszakadás miatt távoztak az ökopártból. Pedig a hármak már be is jelentették, hogy Párbeszéd Magyarországért (PM) néven dolgoznak tovább a közgyűlésben.
febr. 22
5:34
Megbánás nélküli szavak (Alternatív Energia)
Két hónappal Bándy Kata halála után szinte semmilyen megbánást nem mutatott P. László - derült ki az RTL II-n szerda este vetített, az ügyészség által korábban "letiltott", még tavaly szeptemberben készült interjúból, melyen a 25 éves rendőrségi pszichológus meggyilkolásával vádolt férfi kezdődő kapcsolatukat hangsúlyozta. Ám több ellentmondásba keveredett önmagával.
febr. 22
5:36
Bizottsági elnöki posztot kaphat Szili (Alternatív Energia)
Szili Katalin lehet az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöke, miután újra kell osztani a bizottsági posztokat az LMP pártszakadását követő frakció-megszűnés miatt.
febr. 22
5:42
Gépek tartják életben Cipőt (Blikk)
Budapest - Hiába várták csütörtökön lélegzetvisszafojtva családtagjai, zenésztársai és barátai, hogy visszatérjen a mélyaltatásból Cipő (47), nem sikerült felébreszteni a Republic frontemberét, akit múlt pénteken szállítottak kórházba, miután szívleállása után újra kellett éleszteni.
febr. 22
5:48
Új pályázat az ócsai házakra? (Blikk)
febr. 22
5:48
Orbán volt minisztere ekézte a Fidesz politikáját (168 Óra Online)
A befektetői bizalom helyreállításához elsősorban hihető ígéreteket kell tennie a mindenkori hatalomnak – mondta Chikán Attila az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
febr. 22
5:48
Devizaalapú útvesztések (Üzlet és Utazás)
Korunk rákfenéje a deviza-alapú jelzáloghitelezés, amely a devizaárfolyamok ugrásszerű emelkedése, a gazdasági visszaesés és a munkahelyek megszűnése miatt több ezer családot taszított kilátástalan helyzetbe. Az okok kutatása változatlanul aktuális, és főként a hitelnyújtók magatartása vet fel eddig megválaszolatlan kérdéseket.
febr. 22
5:48
Kikészíti az élő show Mohamed Fatimát (NLC)
Úgy tűnik, nem megy az élő szereplés az énekesnőnek. Akárcsak a Voice-ban, úgy A Dal középdöntőjében is kiakadt a színpadi szereplés előtt, és leblokkolt – írja a Blikk.
febr. 22
5:48
Lyukat égetett a villamosba a felsővezeték: a BKV szerint nincs gond (Pénzcentrum)
Ijesztő fotókat küldött szerkesztőségünkbe a Pénzcentrum.hu egyik hűséges olvasója. Február elején a 18-as villamos Széll Kálmán téri végállomásán egy leszakadt felsővezeték lyukat égetett egy forgalomban lévő szerelvénybe. Olvasónk szerint kész csoda, hogy egyetlen utast sem ért halálos áramütés. A Pénzcentrum.hu utánajárt az esetnek....
febr. 22
5:50
Sztrájkhullám a béremelésekért (Üzlet és Utazás)
Fegyelmezetten zajlik a Dunaferrnél szerdán megkezdődött határozatlan idejű munkabeszüntetés, és már a kokszolóban is csatlakoztak ahhoz a munkavállalók - tájékoztatott tegnap a sztrájkbizottság elnöke. Mucsi Zoltán elmondta: a gyár egész területén rend van, kisebb atrocitások voltak, de "azokat gyorsan rövidre zárták".
febr. 22
5:52
Domokos feljelentette Simort (Üzlet és Utazás)
Az Állami Számvevőszék szerint túllépte hatáskörét és üzleti titkokat szolgáltatott ki a Magyar Nemzeti Bank a Nemzetközi Valutaalapnak. A számvevők tájékoztatása alapján a rendőrség hivatali visszaélés, valamint gazdasági titok megsértése bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el a jegybank ellen. Az MNB viszont értetlenül áll a történtek előtt, szerintük nem sértettek banktitkot. Ráadásul…
febr. 22
6:00
Féléves kincstárjegy jegyzés vége - F2013/35 (Privátbankár)
febr. 22
6:06
Modellek helyett diákok az Oscar-gálán (Infostart)
A megszokott modell-szépségeket filmiskolások váltják fel az Oscar-színpadon: a vasárnap esti ceremónián hat filmes hallgató segédkezik majd az aranyozott szobrocskák szállításában.
febr. 22
6:06
190 milliós VW a szupersztárnak (Vezess)
A Black Eyed Peas motorja már második modelljével állt elő, és bár egy Bogár az alapja, nem nevezhető tipikus népautónak.
febr. 22
6:06
Az Európai Bíróság előtt a magyar pálinka (Üzlet és Utazás)
Az Európai Bizottság tegnap úgy határozott, hogy az Európai Unió Bírósága elé idézi Magyarországot, mert a tagállam jövedéki adó alóli mentességet biztosít a gyümölcspárlatok (pálinka) előállítása kapcsán. A magyar szabályozás értemében nem kell jövedékiadót fizetni a háztartások vagy a szeszfőzdék által személyes használatra előállított pálinka évi 50 litere után.
febr. 22
6:06
Tart az unió az olasz választástól (Kripto Akadémia)
Olaszországban már sokszor elhangzott a soron következő választásról, hogy az sorsdöntő lesz, s nincs ez másként most sem. De nemcsak az ország sorsáról van szó, hanem az euróövezetéről is. Ha Silvio Berlusconi szövetsége jól szerepelne, az a közös európai valuta árfolyamára is hatással lenne. A nemzetközi piacok tartanak a médiacézártól.
febr. 22
6:08
Egy hungarikum, amire nem lehetünk büszkék (Üzlet és Utazás)
Tíz európai ország vesz részt abban a nemzetközi programban, amely a társadalom egy-egy kiválasztott célcsoportjának tagjait segíti az álláskeresésben. Az Európai Unió támogatásával indított ENCLOSE projekt magyar résztvevője a Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány, amely szakemberek segítségével az állástalan, lelkibeteg emberek számára nyitja meg a munka világának ajtaját.
febr. 22
6:08
Előrehozott választás lesz Bulgáriában (Kripto Akadémia)
Előrehozott választást rendezhetnek Bulgáriában, miután a tegnap a szófiai törvényhozás megszavazta a Bojko Boriszov vezette kormány lemondását.
febr. 22
6:09
Meredeken csökkennek a főváros kiadásai és bevételei (ProfitLine)
Negyedével csökkentek a reálisan tervezhető működési kiadások a főváros idei költségvetési tervezetében, egyrészt az önkormányzattól elkerülő feladatok, másrészt a kapcsolódó bevételek nagymértékű szűkülése miatt.
febr. 22
6:10
Kevesebb adó folyt be a vártnál (Üzlet és Utazás)
Az államháztartás központi alrendszerének - az önkormányzatok nélkül számolt - 2013. január havi hiánya 2,5 milliárd forint volt, ami az idei költségvetési törvényben meghatározott 841,8 milliárd forintos hiánycélnak mindössze 0,3 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tegnap.
febr. 22
6:10
Ígérgetések kampánya (Kripto Akadémia)
Az olasz választási kampányban nemcsak Silvio Berlusconi, hanem a tavaly év végén lemondott Mario Monti is egy sor olyan ígéretet tett, amelyeket aligha tudnának teljesíteni. Ugyanakkor mindhárom jelölt több szolidaritást várna el az Európai Uniótól.

Keresés