Belföldi hírek - Friss hírek

13:02 A GVH az első félévben hárommilliárd feletti bírságot szabott ki (boon)
Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az első félévben 41 ügyet zárt le, ezek között a fogyasztóvédelmi jellegű ügyek voltak túlsúlyban, a kiszabott bírság pedig 3,2 milliárd forintot tett ki - közölte a versenyhatóság az MTI-vel.
13:00 Závecz: meglepően hamar csökkent a Fidesz támogatottsága (atv)
A választások után meglepően hamar csökkent a Fidesz támogatottsága- mondta Závecz Tibor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
13:00 Plusz pénz a gyerekeknek (teol)
A szekszárdi közgyűlés pénteken délelőtt rendkívüli ülést tartott, amelyen többek között döntöttek a nyári gyermekétkeztetési támogatás összegének emeléséről.
13:00 Spinoza Zsidó Fesztivál szeptemberben (boon)
Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Budapest egy hónapon át a zsidó kultúra fővárosa lesz: a Zsidó Nyári Fesztivál után szeptember 8-tól két héten át a Spinoza Színház fesztiválja várja a látogatókat, akik színházi, filmes, kabaré-, irodalmi és zenei produkciók, valamint tudományos előadások révén kaphatnak ízelítőt a zsidó kultúrából.
13:00 A GVH az első félévben hárommilliárd feletti bírságot szabott ki (szon)
Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az első félévben 41 ügyet zárt le, ezek között a fogyasztóvédelmi jellegű ügyek voltak túlsúlyban, a kiszabott bírság pedig 3,2 milliárd forintot tett ki - közölte a versenyhatóság az MTI-vel.
13:00 Orbán: a jóléti államok ideje lejárt (ma.hu)
Provincializmus a Nyugat másolása, amin túl kell lépni, ez ugyanis "megöl bennünket".
13:00 Hende: Új fegyverrendszereket fog az ország használni (origo.hu)
A honvédelem területén hosszas egyeztetés után hamarosan elindul az új életpályamodell, ami méltóbb javadalmazást is jelent - mondta a honvédelmi miniszter szombaton Veszprémben, a Szentháromság téren rendezett altisztavató ünnepségen.
12:44 Forma-1: Hamilton a harmadik szabadedzést is az élen zárta (atv)
A pénteki első két szabadedzéshez hasonlóan a szombati harmadik gyakorlást is Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíjon.
12:44 Történelmi napok Szentgotthárdon, ostromnapok Kőszegen (boon)
Szombathely, 2014. július 26., szombat (MTI) - Szentgotthárdon történelmi napok keretében, Kőszegen pedig ostromnapokon idézik fel a törökökkel vívott csatákat augusztus első hétvégéjén.
12:42 Tőkés: "lészen autonómia" (atv)
Tőkés László európai parlamenti képviselő a "lészen autonómia" kijelentéssel parafrazeálta a bibliai "legyen világosság" gondolatot, illetve Gábor Áron 1848-as "lészen ágyú" kijelentését szombaton Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.
12:42 Részben megindult a vasúti forgalom a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon (boon)
Budapest, 2014. július 26., szombat (MTI) - Részben megindult a vonatforgalom a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon szombat reggel, fél nyolckor, az utasoknak már nem kell pótlóbuszokra szállniuk - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.
12:42 Egy munkaalapú állam korszaka következik (fidesz)
A magyar polgárok azt várják el a magyar vezetőktől, hogy találják ki, dolgozzák ki azt az új magyar államszerveződést, amely a liberális demokrácia korszaka után – a kereszténység, a szabadság és az emberi jogok értékeit tiszteletben tartva – ismét versenyképessé teszi a magyar közösséget - hangsúlyozta a kormányfő Tusnádfürdőn.
12:42 Orbán: vége a jóléti államnak (hvg.hu)
Orbán Viktor szerint a jóléti állam és társadalmi rendszer kimerítette tartalékait, ebben a pillanatban sikertelenségre van ítélve, amin változtatni kell. A miniszterelnök a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szombati rendezvényén, Tusnádfürdőn kérdésre válaszolva azt mondta: provincializmus a Nyugat másolása, amin túl kell lépni, ez ugyanis "megöl bennünket".
12:28 Csípik az MSZP szemét a stratégiai megállapodások (hvg.hu)
Az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának összehívását fogja kezdeményezni a szocialista Gúr Nándor a kormány által kötött stratégiai megállapodások áttekintésére.
12:26 Együtt-PM: lépjen a kormány az agrár-környezetgazdálkodási támogatások érdekében (hvg.hu)
Az Együtt-PM szerint a jövő hónap végével leállnak az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatások, ezért arra szólítják fel a kormányt, hogy tegyen meg mindent "a válsághelyzet kezelésére".
12:24 Pergő ritmusok, érces dallamok (haon)
Debrecen - A „Zenés esték a Nagyerdőn” programsorozatából idén sem hiányzott az ütős és a rezes gála.
12:24 Így lobbantott lángra egy gyerek egy házat Csepelen (hvg.hu)
Rendőr volt a segítője annak a tizenkét éves fiúnak, aki fáklyával lángra lobbantott egy házat Csepelen. A tűzben többen megsérültek, főként gyerekek, mindeközben a kisfiú kintről gyönyörködött a lángokban. A kis gyújtogatót röviddel tette után saját barátai kaptak el, menekülés közben. Elfogása után azt mondta, "jó móka volt". Később kiderült, a tettes zsaru szeretne lenni, az őt elkapó rendőrök…
12:24 Tusványos - Tőkés László: "lészen autonómia" (origo.hu)
Tőkés László európai parlamenti képviselő a "lészen autonómia" kijelentéssel parafrazeálta a bibliai "legyen világosság" gondolatot, illetve Gábor Áron 1848-as "lészen ágyú" kijelentését a tusnádfürdői előadásában.
12:19 Torlódás Tompán (Police.hu)
Tompán 9 sávon léptetik ki az autósokat az országból a rendőrök.
12:17 Még éjszaka elfogták a tolvajokat (Police.hu)
A Hungaroring parkolójában a sértettek még észre sem vették a lopást, amikor a rendőrök az elvitt értékekkel "kopogtak be" hozzájuk.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: