Belföldi hírek - Friss hírek

18:08 Államtitkárok a jótékonyság világnapjára szervezett akciókban (inforadio.hu)
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) államtitkárai is részt vettek a tárca és az általa működtetett Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak Hálózata önkéntes akcióiban a jótékonyság világnapján - áll a minisztérium szombati közleményében.
18:06 Egyelőre zárva van az M1-es autópálya hegyeshalmi határszakasza (inforadio.hu)
Egyelőre még zárva van az M1-es autópálya hegyeshalmi határátkelője - közölte szombat délután a burgenlandi tartományi rendőrség szóvivője. Helmut Marban azt hangoztatta, hogy ideiglenes intézkedésről van szó, amit biztonsági megfontolásokkal indokolt.
17:57 Illegális bevándorlás – Újabb különvonat érkezett Münchenbe Magyarországról indult menedékkérőkkel (boon)
Berlin, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) - Megérkezett szombat délután a müncheni főpályaudvarra a második különvonat, amely Magyarországról indult menedékkérőket szállított Ausztriából.
17:48 Vonatra szállt a reggel Bicskéről indult kétszáz ember (ma.hu)
Vonatra szállt Ausztria felé Tatabányán az a mintegy kétszáz ember, akik reggel indultak gyalogosan Bicskéről.
17:48 Osztrák belügyminiszter: a magyar eljárás "nem kielégítő" (inforadio.hu)
Nehezen követhetőnek és nem kielégítőnek nevezte Magyarország migránsokkal kapcsolatos eljárását az osztrák belügyminiszter, aki újságíróknak Bécsben azt is megjegyezte, hogy "rendkívül nehéz" az együttműködés a két ország között.
17:41 Illegális bevándorlás – Vonatra szállt a reggel Bicskéről indult kétszáz ember (boon)
Budapest, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) - Vonatra szállt Ausztria felé Tatabányán az a mintegy kétszáz ember, akik reggel indultak gyalogosan Bicskéről - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről szombat délután, 5 óra után.
17:39 Illegális bevándorlás – Budaörs mellett pihennek a Keleti pályaudvartól indult migránsok (boon)
Budapest, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) - Az 1-es főút Budaörs utáni szakasza mellett tart hosszabb pihenőt szombat délután öt órakor az a mintegy ezer migráns, aki délelőtt a Keleti pályaudvartól indult gyalogosan Bécs felé - közölte az M1 aktuális csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója.
17:39 Trump legyőzheti Clintont (atv)
Donald Trump, az amerikai Republikánus Párt jelenleg legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa egy friss felmérés szerint legyőzné a Demokrata Párt elnökjelöltségére legesélyesebbnek tartott Hillary Clintont, ha most lenne az elnökválasztás.
17:36 Tiltakozik a Jobbik, hogy külföldiek álljanak az atomerőmű élén (teol)
Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. menedzsmentjének leváltásával kapcsolatban szárnyra kapott hírek késztették arra a Jobbik paksi szervezetét, hogy sajtótájékoztató keretében adjanak hangot véleményüknek.
17:30 Vona: "Ide senkit nem kérünk!" (hvg.hu)
Demonstrációt tartott a Jobbik a Belügyminisztérium előtt. A párt szerint el kéne törölni a menekültügyi regisztrációt, és le kéne zárni a határokat. A tüntetés előtt Vonának korábbi szavait olvasták a fejére.
17:30 Több helyről közelítik meg Ausztriát a menekültek (origo.hu)
Az ország több pontjáról is gyalog indultak útnak Bécs felé a Magyarországon tartózkodó migránsok szombaton azt követően, hogy éjjel Ausztria és Németország beengedte a bevándorlókat, akiket a kormány buszokkal szállított a határra. Újraindult a nemzetközi vonatközlekedés is Budapestről. Az Origo összefoglalójából kiderül, mi történt szombat délelőtt és kora délután az országban.
17:18 Műsorváltozás a Vidoron (szon)
Nyíregyháza - A mai napra a Váci Mihály Kulturális Központ előtti térre meghirdetett Vidor Sziget programjai a kedvezőtlen időjárás miatt az alábbiakban változnak.
17:15 Lerobbant, elfogták - videóval (Police.hu)
A rendőrök őrizetbe vették a külföldieknek segítséget nyújtó csépai férfit.
17:12 Átcsoportosította erőforrásait a Magyar Vöröskereszt (inforadio.hu)
Átcsoportosította kapacitásait a Magyar Vöröskereszt, amely több száz vonuló migránsnak osztott ételt, vizet és ruhát péntek óta - áll a szervezet által az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben.
17:03 Elénekelt egy népdalt, aztán szétlőtte a mozgó célpontot (vs.hu)
Lőbajnokságot rendezett a büntetés-végrehajtás, bár a börtönökben szinte soha nem kell lőni. Texas csillagát azért sikerült megsemmisíteni.
17:03 Gyurcsányt utánozza a finn kormányfő (atv)
A finn kormányfő szombaton felajánlotta, hogy menekülteket fogad be otthonába, és felszólította honfitársait, hogy legyenek szolidárisak, és cselekedjenek ugyanígy.
17:01 "Az európai humánum jó példája az osztrák döntés" (Népszava)
A görög migrációs és belügyi EU-biztos közölte, hogy hétfőn Ausztriába látogat.
16:59 Visszaszállították Röszkére az M5-ösön útnak indult menekülteket (Népszava)
16:57 Újabb különvonat érkezett Münchenbe Magyarországról indult menedékkérőkkel (Népszava)
"Nem szabad hagyni, hogy bárki is meghaljon "Európa határainál".
16:54 Visszaszállították Röszkére az M5-ösön útnak indult migránsokat (ma.hu)
A rendőrség igazoltatta, majd szombat délután visszaszállította Röszkére azokat a migránsokat, akik a déli órákban gyalog indultak el a főváros felé az M5-ös autópályán.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: