Belföldi hírek - Friss hírek

19:50 Időközi választás Újpesten – Lejárt a bejelentési határidő, 13 jelölt lehet (boon)
Budapest, 2014. október 20., hétfő (MTI) - Hétfő délután négy órakor lejárt a jelöltbejelentési határidő a november 23-i újpesti időközi országgyűlési választásra, a határidőig 13-an adták le az ajánlásokat, vagyis ennyi jelölt lehet a szavazólapon.
19:48 Bianchi balesete: munkacsoport vizsgálódik (atv)
Tíztagú munkacsoportot hozott létre a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azzal a feladattal, hogy vizsgálja ki a Forma-1-es francia versenyző, Jules Bianchi balesetének körülményeit.
19:48 Hegyi Katalin kapta az idén a Móricz Zsigmond-emlékplakettet (szon)
Nyíregyháza, 2014. október 20., hétfő (MTI) - Hegyi Katalin, a Petőfi Irodalmi Múzeum főmuzeológusa, irodalomtörténész kapta az idén a Móricz Zsigmond-emlékplakettet. A kitüntetést hétfőn Nyíregyházán adták át.
19:48 Hegyi Katalin kapta az idén a Móricz Zsigmond-emlékplakettet (boon)
Nyíregyháza, 2014. október 20., hétfő (MTI) - Hegyi Katalin, a Petőfi Irodalmi Múzeum főmuzeológusa, irodalomtörténész kapta az idén a Móricz Zsigmond-emlékplakettet. A kitüntetést hétfőn Nyíregyházán adták át.
19:36 Költségvetés – A Költségvetési Tanács megkapta a jövő évi költségvetési törvény tervezetét (boon)
Budapest, 2014. október 20., hétfő (MTI) - A Költségvetési Tanács (KT) hétfőn megkapta a jövő évi költségvetési törvény tervezetét, a véleményezéssel október 27-28-ra szeretnének elkészülni - mondta Kovács Árpád az MTI-nek, hétfőn.
19:34 Orosz embargó – Az FM nem kapott hivatalos értesítést az újabb orosz importtilalomról (boon)
Budapest, 2014. október 20., hétfő (MTI) - Nem kapott hivatalos értesítést a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a keddtől életbe lépő újabb orosz importtilalomról, amely az EU tagországaiból származó másodlagos marhahústermékekre, valamint a nyesedékre és a csontlisztre vonatkozik - válaszolta a minisztérium az MTI kérdésére.
19:32 Átadták a Magyar Nyelvőr díjakat Budapesten (boon)
Budapest, 2014. október 20., hétfő (MTI) - Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, az ELTE tanszékvezető tanára és Tóth Etelka főiskolai docens, több magyar helyesírási kiadvány szerkesztője vehette át a Magyar Nyelvőr Díjat hétfőn Budapesten.
19:32 Tízmilliós bírságra számíthat egy lomizó (origo.hu)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei tetten értek Abonyban egy fémfelvásárlót, aki illegális fémkereskedelem miatt több mint 10 millió forint bírságra számíthat. A hulladéktörvény alapján a lomizás lopásnak minősül.
19:30 El akarta adni a toronyórát a nagyszakácsi plébános (atv)
A nagyszakácsi lakosok akadályozták meg, hogy a helyi plébános eladja a falu toronyóráját – értesült a Sonline.hu.
19:30 A háziorvosi hivatást nem lehet téeszesíteni (teol)
Még nem tudni, milyen változások várhatóak az alapellátásban, de a család jól ismert, s szeretett orvosát nem helyettesítheti egy team.
19:30 Pénzbüntetést kapott két vasutas, mert miattuk ment szembe két vonat egymással (boon)
Dunakeszi, 2014. október 20., hétfő (MTI) - Pénzbüntetésre ítélt a Dunakeszi Járásbíróság hétfőn egy mozdonyvezetőt és egy jegyvizsgálót, mert nem körültekintően indították el tavaly januárban az egyik Csomádról Vác felé induló személyvonatot - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője az MTI-t. A hiba miatt két szembejövő szerelvény alig hetven méterre állt meg egymástól.
19:30 Orbán: Ha hiba is volt a kinevezés, Tasnádi államtitkár marad (origo.hu)
A miniszterelnök szerint még ha hibának is tűnik Tasnádi László kinevezése, vállalja ennek következményeit, és a rendészeti államtitkár a posztján marad. Orbán Viktor ezt hétfőn jelentette ki a Parlamentben, miután Novák Előd jobbikos képviselő Tasnádi László III/II-es múltjáról kérdezte őt az azonnali kérdések órájában. Az LMP a külföldön dolgozó magyarokról faggatta a kormányfőt.
19:16 Közlekedési baleset Pusztaszabolcson (Police.hu)
Kórházba szállítását követően elhunyt egy 69 éves nő.
19:14 Meghalt a buszbaleset egyik sérültje (Police.hu)
A nő kórházba szállítását követően hunyt el.
19:14 DK: a köztársasági elnök sok mindenről nem beszélt (Hír 3)
A Demokratikus Koalíció szerint az államfő egy nagyon fontos kérdésben - a klímaváltozás ügyében - szólalt fel az Országgyűlés ülésén, de sok mindenről nem beszélt.
19:14 Az FVB újraszámlálta egy zuglói szavazókör voksait (Népszava)
Több jelöltnél is más eredményt talált, mint amennyit a helyi választási bizottság vasárnap megállapított.
19:12 Szijjártó Washingtonba utazik kedden (atv)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Washingtonba utazik, ahol Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkárral tárgyal, szerdán pedig Amos Hochstein energiaügyekért felelős különmegbízottal találkozik - közölte Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.
19:12 Egy sávon halad a forgalom az 51-es főúton (Police.hu)
A motoros életét vesztette.
19:12 Beutazási tilalom - Lázár: a magyar kormány baráti segítséget vár az Egyesült Államoktól (Hír 3)
A magyar kormány az Egyesült Államok stratégiai partnereként, barátjaként azt várja, hogy a kritikák megfogalmazása mellett, de konstruktív légkörben beszéljék meg az Egyesült Államok által magyar állampolgárokkal szemben meghozott beutazási tilalom ügyét - mondta Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.
19:12 Az EU a minszki megállapodás végrehajtását sürgeti (Népszava)

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: