Belföldi hírek - Friss hírek

10:32 Elsodorta az intézkedő polgárőröket (Police.hu)
A ráckevei rendőrök vádemelési javaslattal lezárták a nyomozást.
10:30 Csellengők (Police.hu)
A fiatalkorú fiút és a két lányt eltűnés miatt körözték, a két kamasz fiú engedély nélkül távozott el a nevelőintézetből.
10:28 Hatékony rendőri fellépés (Police.hu)
A nyomozóhatóságok folyamatosan derítik fel és vonják eljárás alá azokat a bűnelkövetőket, akik a szegénységben élő, rászoruló polgárok helyzetét kihasználva próbálnak anyagi előnyt szerezni.
10:27 Jól hoznak a kelet-közép-európai államkötvények (Népszava)
A régió jegybankjai a várakozások szerint alacsonyan tartják az alapkamatot.
10:27 LMP: tisztázza magát a NAV elnöke! (Metropol.hu)
Az LMP levélben szólította fel Vida Ildikót.
10:27 LMP: Tessék színt vallani! (origo.hu)
Az LMP levélben szólította fel Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét, tisztázza érintettségét a kitiltási botrányban, azt hogy szerepel-e az Egyesült Államokból kitiltott tisztviselők között.
10:26 Vádemelési javaslat Szekszárdon (Police.hu)
A 20 éves tolnai férfi összesen 31 ingatlanba tört be.
10:24 Életmentő rendőr (Police.hu)
Kálmáncsa településen Győri Lajos rendőr törzsőrmester egy törölközővel szorította el a sérült artériás vérzését a mentők kiérkezéséig.
10:11 Svájcba tartanak a miskolci romák (atv)
Akár 100 miskolci roma család is nekivághat a nagyvilágnak - ezt mondják a helyi roma kisebbségi vezetők. Úgy tudni: eddig 65 miskolci roma kért menedékjogot Svájcban, csak ezen a héten. Szerintük ugyanis veszélybe került a lakhatásuk a városban. A roma vezetők megfontoltságra intik a miskolci cigányokat. Ők attól tartanak, hogy a tél közepén fogják őket kitoloncolni Svájcból. Részletek a…
10:09 Kigyulladt, majd lakhatatlanná vált egy családi ház Bódvalenkén (atv)
Kigyulladt egy családi ház Bódvalenkén, az épület lakhatatlanná vált.
10:09 Bánátból bánatba: könyv a Sárközből Végvárra áttelepültekről (teol)
A jobbágyvilágban is lehetett költözni, csak nem nagyon akartak élni ezzel a lehetőséggel. Tőlünk mintegy hatvan jobbágycsalád települt át.
10:09 A középgeneráció kizsákmányolása (168 óra)
Az Idősügyi Tanács újjáalakuló ülésén Orbán Viktor nemrég azt mondta: „Meg kell próbálnunk úgy tekinteni az idősekre, mint társadalmi erőforrásra, és nem úgy, mint teherre.” Emlegette az Alaptörvényt is, amelyben szerepel, hogy a nagykorú gyermekek kötelesek gondoskodni rászoruló szüleikről.
9:51 NGM: A papír alapú ellenőrzések korszaka lassan lejár (atv)
A bizonylatolási fegyelem erősítését és a gazdaság fehérítését szolgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium számlarendelete. November 15-től kiszűrhetővé válnak a gyanús szoftverek. A tisztességes vállalkozások a bejelentésnek köszönhetően kisebb valószínűséggel számíthatnak ellenőrzésre. –írja a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóközleményében.
9:45 Éjszaka rámolták ki a hédervári telephelyet - fotók (kisalfold.hu)
A fémtolvajok a lopott gépkocsi alkatrészekkel és tartozékokkal egy egész teherautót megtömtek, Abdán aztán megállították őket.
9:39 Körözött személy elfogása Nyírbélteken (Police.hu)
Az ellenőrzés alatt kiderült, hogy a fiatal ellen a Nyíregyházi Járásbíróság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözést adott ki.
9:37 „Kisebbségi nap” Balassagyarmaton (Police.hu)
A TKKM diákok részére tartott rendezvényt a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban.
9:35 Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből (Police.hu)
Az elmúlt 24 órában történt.
9:33 Magyar és osztrák sértetteket is megkárosított (Police.hu)
Egy pápai céget, egy nemesapáti őstermelőt és egy ausztriai házaspárt károsított meg az eljárás adatai szerint 2013. októberében egy pakodi férfi. A nyomozást a napokban vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.
9:33 Az Erste szerint a kelet-közép-európai államkötvények Európa legjobb befektetései (atv)
Az elmúlt években megnőtt a kelet-közép-európai kötvénypiac jelentősége, ugyanis a térségbeli államok relatív besorolása az euróövezettel szemben javult, a CDS-felárak pedig zsugorodtak. Az Erste Group kelet-közép-európai kötvényekkel foglalkozó legfrissebb elemzése szerint idén elsősorban a kelet-közép-európai államkötvények emelkedtek ki a legjobban teljesítő európai eszközök közül.
9:33 Nyújtsa el bátran a szombat éjszakát (origo.hu)
Vasárnap hajnali háromkor egy órával vissza kell állítani az órákat, ezzel visszaáll a normál, más néven a téli időszámítás, amely március 29-éig tart.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: