Tudományos hírek - Friss hírek

15:15 A MacBook-imádatról szól az Apple új reklámja (hvg.hu)
Új tévéreklámot tett közzé az Apple. A rövid videó középpontjában a MacBook Air áll, pontosabban azok a matricák, melyekkel sokan személyre szabják Apple laptopjukat.
15:11 Elhunyt Göbekli Tepe felfedezője (Múlt-kor)
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Klaus Schmidt világhírű német régész, a világ legrégibb ismert temploma, a 11 500 éves törökországi Göbekli Tepe felfedezője.
15:09 Film készült a mássága miatt meghurcolt brit kódfejtőről (Múlt-kor)
Egy második világháborús brit kódfejtőről, a homoszexualitása miatt meghurcolt Alan Turingról szóló filmdrámával, a The Imitation Game című alkotás európai premierjével nyílik meg októberben az 58. BFI Londoni Filmfesztivál.
15:06 Európa legrégibb lábnyomait fedezték fel Erdély határában (origo.hu)
A 35 ezer éves nyomokat hat-hét Homo sapiens hagyta hátra.
14:33 Tengerbe veszett egy világhírű német régész (Metropol.hu)
Klaus Schmidt, a világ legrégibb ismert temploma, a 11 500 éves törökországi Göbekli Tepe felfedezője a balti-tengerti Usedom szigetén nyaralva, fürdőzés közben halt meg.
14:06 Kátyúsak voltak a római utak (Múlt-kor)
Még az időtálló útjaikra méltán büszke ókori rómaiak számára sem volt ismeretlen a kátyús út: legutóbb a délnyugat-angliai Devonban tártak fel egy gödrökkel teli, toldozott-foldozott római utat.
14:03 Neil Armstrongról nevezték el a Kennedy Űrközpont egyik épületét (ma.hu)
Az első Holdra lépő emberről, Neil Armstrongról neveztek el egy emlékhelynek számító épületet a floridai Kennedy Űrközpontban.
13:39 Meghalt a zeneáruház, éljen a zeneáruház! (BerryBlog)
Nagyjából a poszt címével tudnám összefoglalni egy mondatban azt, ami mostanában a BlackBerry tartalomterjesztési stratégiáját jellemzi, különös tekintettel a mi régiónkra levetítve. A kanadaiak ugyanis nem értékesítenek több zenés és videós tartalmat saját piacterükön, a BlackBerry Worldön keresztül, helyette harmadik fél számára teszik lehetővé ugyanezt, saját tartalomboltok (mint például az…
13:30 Lefordították a csimpázok nyelvét (orientpress)
A csimpázok a kezüket használják kommunikációra - állapította meg egy kutatás, amelynek az volt a célja, hogy lefordítsák az állatok kifinomult nyelvét. Az eredményekről a gulfnews.com számol be.
13:09 Különleges videó: minden, ami eddig kiszivárgott az iPhone 6-ról (hvg.hu)
Közeledik a szeptember, amikor állítólag bemutatják a 4,7”-es iPhone 6-ost. Az alábbi videó összefoglalja az eddigi kiszivárogtatásokat.
13:03 Rákellenes siker (168 óra)
Csontvelő-átültetés gyógyított meg két ausztrál beteget a rákból és az AIDS-ből – hangzott el Sydney-ben egy konferencián, amely néhány órával előzte meg a melbourne-i AIDS-világkongresszus megnyitóját.
13:03 Így ábrázolták a Balatont az újkorban (Múlt-kor)
Krieger Sámuel Balaton-térképe „a legbecsesebb műszaki emlékeink közé tartozik”, amely elsőként ábrázolta valósághűen és részletesen a tavat.
12:51 UFO-kat videóztak le a főváros felett? - videó (stop.hu)
Párizs külvárosa, Suresnes felett különös fénylő formációt videóztak le július 17-én. Az éjjellátó távcső tulajdonosa természetesen UFO-knak véli az éjjeli égbolton lefilmezett pontokat.
12:09 Kezd beilleszkedni társai közé a veszprémi tevecsikó (Metropol.hu)
A tevecsikót kedden az állatkert kifutójában ismertették össze gondozói a csapattal.
12:02 Hogyan lett egy merényletből világháború? (Múlt-kor)
A Szarajevóban 1914. június 28-án, Szent Vid ünnepén eldördült gyilkos lövések olyan események sorozatát indították el, amelyek alig másfél hónapon belül egy addig még sosem tapasztalt háború kitöréséhez vezettek.
12:00 Káros a gyerekekre a nyelvtan? (nyest.hu)
A nyelvi alapú diszkrimináció iskolai megjelenésével foglalkozó cikksorozatunk a jelenségben kulcsszerepet játszó tényezőkkel folytatódik. Ezúttal a nyelvhelyesség értelmezéséről vagy sokkal inkább félreértelmezéséről lesz szó. Mi a nyelvhelyesség, miként értelmezzük és miként értelmezi azt a tanár? És ami még érdekesebb: vajon miért?
12:00 Vaja világórája (Múlt-kor)
A Vay-család ősi fészkét nem csupán a 300 éves falak, valamint a korhű berendezés miatt érdemes felkeresni. Első emeleti szobájának sarkában áll egy különleges szerkezet, amelyen 65 világváros idejét egyidejűleg tudja megnézni a Vajára látogató.
12:00 Nyugdíj: hatalmas öngól (orientpress)
Az MNB szerint magas volt a nyugdíjbiztosítások költsége. Ezért egy ajánlást tett közzé, mely maximalizálja a költségszinteket annak érdekében, hogy a nyugdíjcélú megtakarításokkal az átlagember valós pénzügyi előrelépést érhessen el. A Bankmonitor.hu megvizsgálta, hogy mi történt az ajánlás közzététele óta.
11:57 Ismét megdőlt a globális melegrekord (inforadio.hu)
Április és május után júniusban is megdőlt a globális melegrekord, ezzel összességében egy nagyon meleg 2014-es évre van kilátás - közölte hétfőn az amerikai Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal (NOAA).
11:21 Új barlangrendszert fedeztek fel a kutatók (stop.hu)
Új barlangrendszert fedeztek fel az erdélyi Királyerdő-hegységben a Román Akadémia Emil Racovita Barlangkutató intézetének a kolozsvári barlangi búvárjai - írja keddi számában a Krónika napilap.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: