Tudományos hírek - Friss hírek

4:51 Végveszélyben a kínai tokhal (ma.hu)
Nem látják nyomát a vad tokhalak természetes szaporodásának a kínai kutatók, miközben az emberi tevékenység és a folyók szennyeződése miatt a már meglévő példányok száma is minimálisra csökkent.

2014. szeptember 15. hétfő

tegnap
22:15
Hatalmas dobásra készül a Vodafone (hvg.hu)
Elemzők szerint telekommunikációs megaüzlet nyélbeütésére készülhet a Vodafone. Az egyik kiemelt célpontnak a UPC tulajdonosának felvásárlása tűnik, de az már biztosnak látszik, hogy a fő irány mindenképpen a vezetékes szegmens.
tegnap
21:57
Busás kincsre bukkant a bolgár búvár (inforadio.hu)
Legalább 2750 éves aranypénzt hozott a felszínre egy bolgár búvár a fekete-tengeri üdülőhely, Szozopol közelében.
tegnap
20:47
A Puli Space Finnországban is népszerű - 2014-09-15 19:48:46 (sat.hu)
A Google Lunar XPRIZE magyar versenyzője, a Puli Space csapat immár egy finn céget, a Tuxera Inc-t is támogatói között tudhat. A Tuxera, a fájlrendszerek és streaming technológiák szegmensében piacvezető vállalat.
tegnap
20:45
UHD-dekódolás CI Plus modullal - 2014-09-14 13:06:26 (sat.hu)
Az IBC szakvásáron mutatja be az SES műholdrendszer-üzemeltető, a Samsung és a SmarDTV az Ultra HD felbontású műsorok dekódolását lehetővé tevő CI-Plus modult. Ezzel elhárul az utolsó akadály is az UHD felbontású műsorok továbbítása és vétele elől.
tegnap
20:09
Átállna a sötét oldalra? Akciósan megteheti (hvg.hu)
Sötét és minimalista dizájnú ikonok ezreit nyújtja ez a féláron kapható androidos alkalmazás, amellyel a háttérképünk és az óránk is igazán egyszerű és érdekes lehet.
tegnap
19:18
Na így (is) lehet érzékeltetni a gazdagságot (hvg.hu)
A mobilvilág legújabb kütyüi, közöttük a Samsung Galaxy Note 4 telefon és a Gear S okosóra, önmagukban sem tartoznak az olcsóbb készülékek közé. A drágaságot azonban még fokozni is lehet.
tegnap
19:18
Milyen titok lappang Stonehenge mélyén? (ma.hu)
Újabb rejtéllyel szolgált az ősi kelta kőkör - egy lézeres felmérésnek köszönhetően kiderült, hogy a mélyben is lapul valami...
tegnap
18:42
Kozmikus becsapódás válthatta ki a 13 ezer évvel ezelőtti eljegesedést (ma.hu)
Az eljegesedés egybeesett az olyan nagytestű állatok kihalásával, mint a masztodon, vagy a kardfogú tigris. A kedvezőtlen klimatikus viszonyok megtizedelték a korabeli népességet is.
tegnap
18:09
Oroszországból szeretettel: Az egyik legérdekesebb Android mobil (hvg.hu)
Androidos telefon, amelynek hátul is van kijelzője. Az egyedi megoldás látszólag csak vakítás, de tesztünkből kiderül, hogy sokszor sok helyzetben lehet értelme a különlegességnek. Teszten a YotaPhone.
tegnap
17:39
Mozifilm készült a világháborús szexrabszolgákról (Múlt-kor)
Kínai filmesek a második világháború szexrabszolgáinak állítottak emléket, és a premier előtti tájékoztatójukon egy szemét eltakaró nőt ábrázoló szobrot is lelepleztek hétfőn a kínai főváros egyik filmszínházában.
tegnap
17:15
Fókuszban az IT és az innovatív technológiai vállalatok (orientpress)
Az IT, a telekommunikációs és a médiaiparban voltak a legaktívabbak a befektetők a vállalati felvásárlások (M&A) piacán 2014 első félévében. A tranzakciók száma és értéke is emelkedett a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva a nyilvánosságra hozott adatok alapján - derül ki a legfrissebb M&A Barométeréből.
tegnap
17:15
Egy ember meghalt, ketten eltűntek a romániai áradásokban (ma.hu)
Mehedinti megyét sújtották legkeményebben az áradások, ott földcsuszamlás okozta egy ember halálát. A tragédia Orsova város határában történt a Duna partján.
tegnap
17:15
Most már bizonyíték is van: hamarosan ingyen telefonálhat a WhatsAppal (hvg.hu)
Még az év elején vetődött fel, hogy nemsokára, a Viber és a Skype mintájára, a WhatsAppal is ingyen telefonálhatunk. Úgy tűnik, most már tényleg küszöbön ez a fontos funkció.
tegnap
16:36
Eltávolították a szerelemlakatokat Júlia veronai házáról (Múlt-kor)
Több ezer úgynevezett szerelemlakatot távolítottak el a Júlia háza előtti kapuról Veronában: a kaput az a veszély fenyegette, hogy összedől a lakatok súlya alatt.
tegnap
16:33
Tízezrével mentettük a lengyeleket a német támadás után (origo.hu)
Az ezeréves lengyel-magyar történelmi kapcsolatok különösen szép fejezete az a gondoskodás, ahogy a magyar állam fogadta a lengyel menekülteket 1939 őszén, Lengyelország összeomlása után.
tegnap
16:03
609 milliárd (!) forintért vesz meg egy játékot a Microsoft (hvg.hu)
Néhány nappal ezelőtt indultak a meg a pletykák, a Microsoft ma hivatalossá tette az üzletet: 2,5 milliárd dollárért, azaz nagyjából 609 milliárd forintért felvásárolják a Minecraftot készítő céget – azaz lényegében a Minecraftot.
tegnap
15:45
Tápanyagok, amelyekre minden kisgyereknek szüksége van (orientpress)
A legtöbb kisgyerek válogatós, színek, ízek és illatok alapján válogatnak és általában nem szeretik a számukra ismeretlen színű, különösen a zöld ételeket. Így nem meglepő, hogy a szülők azért aggódnak, hogy gyerekük nem jut a fejlődéséhez szükséges megfelelő mennyiségű tápanyagokhoz. A Fox News cikke összegyűjtött néhány tápanyagot, amihez mindenképpen hozzá kell jutnia gyermekének.
tegnap
15:39
Készült ennél szebb űrfelvétel? Ezt a videót látni kell! (stop.hu)
Extramagas felbontású time-lapse videót közölt a napokban az Európai Űrügynökség (ESA), a másfél perces képsor gyönyörű utazásra viszi el nézőjét a Föld körül. Viharok, sarki fény, elfolyó csillagok - ezt látni kell.
tegnap
15:33
Mi volt Augustus császár titka? (Múlt-kor)
Kétezer éve, i. sz. 14 augusztusában halt meg a hónap névadója, Augustus császár, a világtörténelem egyik legsikeresebb, valamint legszerencsésebb politikusa és egyeduralkodója.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: