Tudományos hírek - Friss hírek

11:42 Turistafotókból készítettek time-lapse videót (origo.hu)
Az interneten elérhető turistafotókból készítettek time-lapse videót kutatók, hogy megmutassák, mennyit változtak a híres turistalátványosságok az elmúlt 10 évben.
10:12 Az év egyik legkülönlegesebb filmjét nézheti meg most ingyen (hvg.hu)
Ritka az ilyen: egy Kickstarter-projekt keretében szedtek össze pénzt egy nem mindennapi akciófilmre. Két nap alatt 5+ millió megtekintésnél jár.
9:36 Magyar fejlesztés - nyelvtanulás kommunikációs antropológiával (inforadio.hu)
A kommunikációs antropológia eredményeit felhasználva segíti a korszerűbb nyelvtanulást egy magyar start-up fejlesztése.
8:57 Áttörés lehet a tüdőrák gyógyításában (vs.hu)
Az orvosok szerint paradigmaváltás jön a rák elleni küzdelemben.
8:42 Lemondhatunk a Nagy-korallzátonyról? (ma.hu)
Nem kerül a veszélyeztetett világörökségi helyszínek közé az ausztráliai Nagy-korallzátony az UNESCO világörökségi bizottságának előzetes döntése értelmében. Pedig veszélyben van.
8:42 A kommunikációs antropológia eredményeivel segíti a nyelvtanulást egy magyar fejlesztés (stop.hu)
A kommunikációs antropológia eredményeit felhasználva segíti a korszerűbb nyelvtanulást egy magyar start-up fejlesztése.
8:24 A kommunikációs antropológia eredményeivel segíti a nyelvtanulást egy magyar fejlesztés (ma.hu)
Az Android platformra elérhető mobilalkalmazás elsősorban azoknak szól, akik már tudnak valamennyire angolul, de "angolosabban" és magasabb szinten szeretnék magukat kifejezni, elrugaszkodva az anyanyelvüktől.
8:06 Két új Google-fon érkezhet még idén (hvg.hu)
Az LG-nél és a Huaweinél is dolgozhatnak egy-egy Nexus-készüléken.

2015. május 29. péntek

tegnap
22:51
Nem törlik az adatokat az önkormányzatok (168 óra)
Bizalmas adatok maradhatnak az önkormányzatoktól leselejtezett informatikai eszközökön, mivel általában mind a szükséges anyagi erőforrásuk, mind a megfelelő szaktudásuk hiányzik az információbiztonsági törvény előírásainak betartásához.
tegnap
22:51
A harmadik fokozat hajtóművének leállása okozta az orosz Proton rakéta lezuhanását (stop.hu)
A harmadik fokozat hajtóművének leállása okozta az orosz Proton hordozórakéta lezuhanását - jelentette be a Roszkoszmosz vezetése pénteken.
tegnap
22:30
A harmadik fokozat hajtóművének leállása miatt zuhant le a Proton (ma.hu)
A vizsgálat szerint a megnövekedett vibrációs terhelés miatt romlott el a hajtómű. Mindezt konstruktőri hibának tartják. A hiba kijavítása viszont nem igényel nagy költségeket.
tegnap
20:24
Szereti a fekete-fehér fotókat? Ezzel ingyen készíthet szépeket (hvg.hu)
Most már Androidra is letölthető az iPhone-osok kedvenc fekete-fehér képkészítő alkalmazása. Ingyenes, gyors, egyszerű, az elkészült fotók pedig sokkal szebbek, mintha egy átlagos effektet használtunk volna hozzájuk az Instagramon.
tegnap
20:06
Ezért zuhant le az orosz Proton rakéta (inforadio.hu)
A harmadik fokozat hajtóművének leállása okozta az orosz Proton hordozórakéta lezuhanását - jelentette be a Roszkoszmosz vezetése pénteken.
tegnap
19:45
Egy újabb legendás régész hunyt el (Múlt-kor)
1856-ban került elő egy Békés megyei kis faluban az egyik leghíresebb kora avar vezéri sír – és 73 évvel ezután ugyanezen a településen született az avar kutatás kiemelkedő személyisége, H. Tóth Elvira. A fáradhatatlan szakember a hétvégén hunyt el, nyugodjék békében.
tegnap
19:39
Így nézett volna ki az őskontinens a mai országokkal (origo.hu)
Massimo Pietrobonnak köszönhetően most láthatjuk, hogy festett volna az egykori szuperkontinens, a Pangea, ha a mai országhatárok szerint osztjuk fel.
tegnap
19:30
Az üstökösök keletkezését modellezték svájci és amerikai kutatók (inforadio.hu)
Az üstökösök keletkezését modellezték svájci és amerikai kutatók, akik szerint a kométákat egymással ütköző, majd lassan összeolvadó objektumok hozták létre.
tegnap
19:12
Ezt teheti az iPhone-okat bedöntő üzenet ellen (hvg.hu)
Egyetlen üzenet sok bosszúságot okozhat az iPhone-osoknak – megmutatjuk, mit lehet tenni a hibát javító szoftverfrissítés megjelenéséig.
tegnap
18:48
Az üstökösök keletkezését modellezték kutatók (Metropol.hu)
Az üstökösök keletkezését modellezték svájci és amerikai kutatók.
tegnap
18:44
Újabb 20 szívszorító fotó a lerombolt Budapestről (Múlt-kor)
Elképzeltük, hogy mekkora lehet a pusztítás. De amit aztán később az ember a szemével látott, azt nem tudta előre elképzelni - emlékezett vissza Ottlik azokra a napokra, amikor a világháború végigsöpört Budapesten. Képeken a lebombázott főváros.
tegnap
18:42
Miért nem sikerült megsemmisíteni az angolokat Dunkerque-nél? (Múlt-kor)
Az 1940 május-júniusi dunkerque-i evakuáció során 11 nap alatt több mint 338 ezer szövetséges katonát sikerült a zömmel polgári használatú, soknemzetiségű hajórajnak a La Manche túlpartjára menekítenie. A sikernek talán volt egy másik oka is: a német vezetés hibája.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: