Tudományos hírek - Friss hírek

8:57 Pozitív véleményt kapott a Richter méhmiómát kezelő terméke (mfor.hu)
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítmények bizottsága (CHMP) pozitív véleményt adott ki a Richter által benyújtott indikáció kiterjesztési kérelemre, és jóváhagyta az 5 mg-os Esmya® (ulipristal acetate) tabletta hosszú távú, megszakításokkal történő ismételt alkalmazását a méhmióma enyhébb és súlyosabb tüneteinek kezelésére, közölte a Richter hétfőn…
8:42 Hatalmas szemekkel néz a bronzból készült bagoly-bross (Múlt-kor)
Vaskori települést tártak fel régészek a dániai Bornholm szigetén, ahol egy különleges, zománcozott bronz fibula is előkerült.
8:39 A Baptista Szeretetszolgálat segítői rövidesen megérkeznek a helyszínre (ma.hu)
A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 elnevezésű speciális mentőcsapatának emberei rövidesen megérkeznek a földrengéssújtott Nepálba, ahol azonnal bekapcsolódnak a mentésbe.
8:24 Talán kevesebb barátja van, mint gondolná! (nyest.hu)
Nem tudjuk reálisan megítélni, hogy a közösségi oldalakon kialakított kapcsolataink közül hány tekinthető valós barátságnak. Minél extravertáltabbak vagyunk, annál kevésbé.
8:21 Több tucat épület roskadt össze a viharban - sokan meghaltak (ma.hu)
Legalább 37-en meghaltak és több mint 200-an megsérültek vasárnap a Pakisztán északnyugati részén tomboló viharban és heves esőzésben.
8:21 Huszonnégy magyart még keresnek Nepálban (orientpress)
A hétvégi földrengés idején 48 magyar állampolgár tartózkodott Nepálban, közülük 24 emberrel még keresik a kapcsolatot - mondta el M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában Vajda Andrea újdelhi vezető magyar konzul.
8:21 Ezzel a játékkal a forgalmi káosz is szórakoztató (hvg.hu)
Az egyik legfurább, mégis az egyik legjobb időtöltést kínáló autós játék az Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető Does not Commute. A forgalomban egy idő után teljes a káosz, ráadásul az idővel is versenyt kell futnunk.
8:18 Nincs saját mágneses tere a Rosetta üstökösének (csillagászat.hu)
A Rosetta-szonda és annak leszállóegysége mérései szerint a célüstökös magjának nincs saját mágneses tere, tehát egy nem mágnesezett kis égitestről van szó. Az üstökösmag közelében csak a napszélplazma által szállított mágneses tér mutatható ki. Az Európai Űrügynökésg (ESA) Rosetta-szondája 2014.
7:48 Nepáli földrengés: huszonnégy magyarral még keresik a kapcsolatot (ma.hu)
A legutóbbi órákban is keresték még az országban tartózkodó hozzátartozóikért aggódók a külképviseletet, így a korábbinál több magyarról tudnak.
7:27 Így töltheti telefonját bármelyik otthon lévő bútorral (hvg.hu)
Nem csak vezeték nélküli töltésre képes bútorokat dobott piacra az IKEA, hanem egy olyan kis kiegészítőt is, amely segítségével bármelyik otthon lévő bútor alkalmassá tehető erre.
7:12 Nepáli földrengés: áldozatok, károk Tibetben (ma.hu)
Legkevesebb 24 kínai állampolgár halt meg a szomszédos Nepálban történt pusztító erejű földrengés, illetve az utórengések következtében. Tibetben legalább 20-an vesztették életüket, több tucatnyi ember hollétéről nem tudnak, körülbelül 12 ezer embert kellett evakuálni.

2015. április 26. vasárnap

tegnap
23:09
1 perc alatt rendet tehet androidos telefonján, ha ezt letölti (hvg.hu)
Az alkalmazásoktól zsúfolt telefonok tulajdonosainak nagy barátja lehet az EverythingME nevű app.
tegnap
21:03
Csernobili évforduló: a mentésben részt vevő ukránok az egész világot mentették (ma.hu)
A jelenlegi nehéz időszakban Ukrajnának különösen nagy szüksége van a nemzetközi közösség támogatására az atomerőmű-baleset máig meglévő következményeinek elhárításában.
tegnap
20:45
A szomszéd kertjében olcsóbb a fű (origo.hu)
Miközben az orvosi kannabisz az USA 23 államában legális, a marihuána gyógyhatásait vizsgáló kutatók kénytelenek rossz minőségű drogot drágán vásárolni az USA egyetlen hivatalos termelőjétől. A monopóliumnak a külföldi magántermesztők vethetnek véget.
tegnap
18:57
Több tucat dinótojást találtak egy építkezésen (origo.hu)
A kínai Heyuanban több tucatnyi dinoszaurusztojást találtak útfelújítás közben. A város már így is szép dinótojás-gyűjteménnyel rendelkezik, köszönhetően a környéken található, különleges vörös homokkő talajnak.
tegnap
18:21
Próbálja ki: egyszerű jegyzetelő oldal, hogy ne felejtsen el semmit (hvg.hu)
Bármilyen gondolatot vagy fontos információt gyorsan felírhat magának, ha ezt használja böngészőjében.
tegnap
18:06
Közel 40 százalékkal nőtt tavaly a Regio Játék árbevétele (orientpress)
Közel 7 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta a tavalyi évet a Regio Játékkereskedelmi Kft., ami 40 százalékos növekedésnek felel meg - közölte a társaság. A vállalkozás sikeres időszakot hagyott maga mögött: 50 százalékkal bővítette üzletei számát, ezzel együtt az alkalmazottak létszámát, továbbá az e-kereskedelemben is erősíteni tudott.
tegnap
16:54
A harmadik leghosszabb barlangrendszer Magyarországon (inforadio.hu)
Magyarországon összesen több mint 3700 barlangot tartanak nyilván. Közülük azonban csak harmincnak a hossza haladja meg az egy kilométert, és csupán néhány mélyebb 200 méternél. 2010-es feltárása óta több mint 15 kilométerével a pilisi Ariadne lett az ország harmadik leghosszabb barlangrendszere a Budai-hegységben található Szépvölgyi- és az aggteleki Baradla-Domica-barlangrendszer után.
tegnap
16:18
A Magvetőt választották az Év kiadójának (orientpress)
A Magvetőt választották idén az Év kiadójának a könyvszakmai képviselői, az Év vidéki könyvesboltja a vecsési Market Central Líra Könyváruház lett, míg az Év fővárosi könyvesboltjának járó díjat a Rákóczi úti Fókusz Könyváruház vehette át a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál zárónapján vasárnap.
tegnap
14:48
Üres gyárépületben illegális fémtelepet számolt fel a NAV (orientpress)
Illegális fémtelepet számolták fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Budapest XIV. kerületében az Egressy úton. A munkatársak közel másfél tonna fémhulladékot foglaltak le.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: