Tudományos hírek - Friss hírek

tegnap
20:12
Putyin száműzi a Microsoftot és társait, spórol vele 300 millió dollárt (hvg.hu)
Az elnök nem kockáztatja Oroszország technológiai jövőjét: állami tulajdonú megoldásokra cseréli a kormányzat informatikai rendszereit, a Microsoftot is rengeteg bevételtől megfosztva.
tegnap
19:03
Könnyen megoldható: munka közben is állandóan nézheti kedvenc videóit (hvg.hu)
Az alábbi Chrome-bővítménynek köszönhetően akár szövegszerkesztés, akár táblázatkezelés, akár szörfözés közben szem előtt lehetnek kedvenc videóink.
tegnap
17:51
Ön is kipróbálhatja a sikeres sportolók titkát, nagyon egyszerű lesz (hvg.hu)
Minden fejben dől el – szokták mondani a sportolók. Ha nem is minden, de a sikerek egy része annyira, hogy ezt a módszert bárki kipróbálhatja, ha sportol valamit.
tegnap
17:45
Robognak a szoftveres eladások, de a mobiloknál behúzta a féket a BlackBerry (BerryBlog)
Befutottak a BlackBerry 2017-es üzleti évének második negyedéves eredményei (igen, 2017-es év, nem írtam el, a BlackBerry üzleti éve nem esik egybe a naptári évvel), melyek ezúttal is felemás képet festenek a cég teljesítményéről: A kanadai vállalat az egy évvel ezelőtti hasonló időszakhoz képest 89% százalékkal nagyobb forgalmat generált mobilkommunikációs és menedzsment szoftverekből (és…
tegnap
16:42
Mostantól gyakorlatilag bárki készíthet BlackBerryt (BerryBlog)
Véget ért a BlackBerry 2017-es második negyedévének teljesítményéről tartott konferenciabeszélgetés, a számok kint vannak, ilyenkor általában Jack Potata szokott jönni valamilyen elemzői írással - és jön is majd - de addig is arra a minden szempontból roppant fontos bejelentésre koncentrálnék, mely a negyedév zárása kapcsán bukkant fel, és amire azt hiszem sokan fel fogják kapni a fejüket, akik…
tegnap
16:39
A bluestól a dzsesszig - Miles Davis és démonai (Múlt-kor)
Huszonöt éve, 1991. szeptember 28-án halt meg Miles Davis, a modern dzsessz egyik legfontosabb alakja. Utolsó albuma, amelyen fekete rapzenészekkel dolgozott együtt, Doo-Bop címmel halála után jelent meg, Quincy Jonesszal közös albuma posztumusz lett Grammy-díjas.
tegnap
15:14
Ha UPC-s, akkor most kapott egy remek új funkciót (hvg.hu)
Számítógépen és telefonokon is elérhetővé tette a Műsorvisszanéző funkciót a UPC.
tegnap
15:12
Próbálja ki: régóta várhatott erre az új funkcióra, ha a Spotify-on hallgat zenét (hvg.hu)
A Spotify naponta több, szinte végtelen, és ami még fontosabb, személyre szabott lejátszási listát kínál a felhasználóknak, amelyet zenehallgatás közben könnyedén lehet alakítani.
tegnap
13:15
Csodálja meg ön is a Réunion szigetén kitört vulkánt! (ma.hu)
A Piton de la Fournaise a világ egyik legaktívabb vulkánja, az elmúlt tíz évben több mint tucatszor tört ki, a Franciaországhoz tartozó Indiai-óceáni szigetre vonzva turisták ezreit. Nem véletlenül!
tegnap
13:09
Próbálja ki: ez az ingyenes program olyan, mint a Prisma, csak épp videókkal (hvg.hu)
Az alábbi windowsos programmal ugyanazt csinálhatjuk videóinkkal, mint mobileszközünkön őrzött fotóinkkal a Prisma app segítségével.
tegnap
12:27
Felesége miatt került veszélyesen közel a lebukáshoz a Hitlert átverő kettős ügynök (Múlt-kor)
Felesége honvágya következtében majdnem véget ért a világhírű kettős ügynök, Juan Pujol Garcia kémkarrierje – derült ki nemrég nyilvánosságra került MI5-dokumentumokból. A helyzetet az ügynök egy erkölcsileg talán megkérdőjelezhető, ám kétségtelenül igen kreatív tervvel mentette meg.
tegnap
12:27
Plüssmamával vigasztalódik a fehér oroszlánbébi (ma.hu)
A kölyök háromhetes korában az anyaállat teje elapadt, ezért a gondozója vállalta át a ritka színváltozatú kisoroszlán nevelését. Képek!
tegnap
12:16
Egy kicsit mindenki autista? (nyest.hu)
Autizmusról szóló cikksorozatunk második részéből kiderül, tényleg mindenki ott van-e a spektrumon, illetve közelebbről megvizsgáljuk a széket.
tegnap
12:15
És akkor megindul az ember a Marsra – nem csak leszállni, hanem ott lakni (hvg.hu)
Belátható közelségbe kerülhetett a marsi kolóniák létrehozása. Elon Musk kissé túlzottan is optmistának tűnő tervei szerint nyolc év múlva indulna útnak az első csapat.
tegnap
11:48
Újabb lépés a kémiai elemek eredetének megértése felé (origo.hu)
A vörös óriásokban keletkezett oxigén igen ritka, 17-es izotópjának a korábban becsültnél jóval nagyobb mennyisége alakul át más izotóppá egy eddig kevéssé ismert atommag-reakcióban. Az eredmény átírhatja a kémiai elemek eredetének és a csillagok működésének eddig ismert modelljeit.
tegnap
11:27
Kiszivárogtak az első sajtófotók az új csúcs-BlackBerryről (BerryBlog)
Valószínűleg napokra, de lehet csak órákra vagyunk már a BlackBerry legújabb, csúcskategóriás androidos okostelefonjának, a DTEK60-nak a bejelentésétől, legalábbis erre utal, hogy az utóbbi napokban felgyorsult ütemben árasztanak el minket mindenféle, a telefonnal kapcsolatos kiszivárgott infók. Suttyomban elcsípett fotót viszont eléggé szokatlan módon eddig még senki nem tett közzé a készülékről,…
tegnap
11:24
Fából és zongorahúrokból építette első repülőgépét William Boeing (Múlt-kor)
Hatvan éve, 1956. szeptember 28-án halt meg William Edward Boeing, a repülés amerikai úttörője, a róla elnevezett repülőgépgyár alapítója.
tegnap
11:21
Különleges repülőgép szállt le Budapesten – videó (hvg.hu)
Kívülről-belülről megnézheti az Airbus új prototípusát, ami néhány nappal ezelőtt Ferihegyen is tiszteletét tette.
tegnap
10:36
A Marsot is meghódítaná Elon Musk (vs.hu)
A túélést nem szavatolja a SpaceX. Az pályázzon, aki kész meghalni. A túélők viszont akár vissza is jöhetnének a Marsról.
tegnap
10:36
Így hódítaná meg a Marsot a milliárdos feltaláló (origo.hu)
Elon Musk amerikai milliárdos, a SpaceX vezetője emberi kolóniákat tervez a Marsra - hangzott el mexikói előadásában.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: