Tudományos hírek - Friss hírek

12:09 Hétvégente nem jár majd a 3-as metró egy szakaszon (orientpress)
Két hétvégén pótlóbusz jár az M3-as metró helyett Újpest-Központ és Árpád híd között. A BKK ugyanis vágányfelújítást végez, Újpest-Központ végállomáson pedig a kitérők cseréjét is elvégzik - írta a BKK közleményben.
11:45 Autóbaleset vagy gyilkosság? (Múlt-kor)
Nem találtak bizonyítékot arra, hogy Juscelino Kubitschek egykori brazil elnök valóban a katonai rezsim által megrendelt gyilkosság, és nem autóbaleset áldozata lett 1976-ban - közölte az 1964 és 1985 közötti diktatúra bűneinek kivizsgálását végző országos bizottság.
10:43 Fennőtt vagy fenn-nőtt kristály (nyest.hu)
Olvasónk egyszerűnek látszó kérdése zavarba ejtett minket. Különböző eredményre vezetett a szabályzat és az írásgyakorlat böngészése.
10:42 800 éves Biblia a vitrin mögött (Múlt-kor)
A késői 12. századból származó bibliaritkaságot, az úgynevezett Gumbertus Bibliát állítják ki május 1-től a nürnbergi Germán Nemzeti Múzeumban.
10:21 Elektronikus lesz az anyakönyvezés (orientpress)
Csaknem egymilliárd forintos uniós forrásból az év közepétől fokozatosan megújul, és teljesen elektronikussá válik a Magyarországon 120 évre visszatekintő állami anyakönyvezés. Négy helyett egyféle anyakönyv lesz majd, személyhez kötötten - írja a Világgazdaság.
10:18 Így védheti meg magát a rettegett Heartbleedtől (hvg.hu)
Az internet történetének egyik igen súlyos, ha nem a legsúlyosabb biztonsági problémájára derült fény a közelmúltban. Megmutatjuk, hogy miként kerülheti el azokat a weboldalakat, amelyek érintettek ebben.
10:18 Meglepően sok a városgyilkos kisbolygó (origo.hu)
Egy most bemutatott videón a 2000 óta érkezett kozmikus testeket követhetjük, néhányuk egy várost is eltörölhetett volna.
9:39 Mi mindenre jó (még) egy BlackBerry? 2. rész: Telefonálni és mobilinternetezni egyszerre (BerryBlog)
Pár hete indított sorozatomban azt a célt tűztem ki magam elé, hogy megmutatom nektek mi mindenben hatékonyabb egy BlackBerry, mint a konkurens készülékek többsége. Tudsz telefonálni és mobilinternetezni egyszerre? Erre a kérdésre minden okostelefon-tulaj zsigerből rávágja: persze! Biztos ez? Azért tegyél egy próbát, amikor nem az otthoni vagy munkahelyi Wi-Fi hálózaton lógsz éppen! Az általam…
9:39 Eltitkolt felvétel mutathatja Amelia Earhart gépének roncsait (Múlt-kor)
Egy négy évvel ezelőtti víz alatti videofelvétel, amely a távoli dél-csendes-óceáni sziget környékéről készült, mutathatja Amelia Earhart repülőgépének nyomait, amellyel 1937 nyarán akarta körberepülni a Földet, azonban navigátorával együtt rejtélyes módon eltűntek.
9:24 Ezek most a legnépszerűbb játékok (hvg.hu)
A Titanfall mellett a foci és a hobbitok uralják a videojátékok összplatformos brit toplistáját – derül ki a legfontosabb európai piac heti aktuális állásából.
8:54 Újabb rövid aktivitási ciklusok késői csillagokon (csillagászat.hu)
Hazai műszerek használatával az MTA CSFK CSI kutatói újabb gyorsan forgó csillagokon mutattak ki mintegy egy éves aktivitási ciklusokat. A Nap 11 éves ciklusához hasonló jelenséget – a foltfedettség kváziperiodikus változását – más csillagokon is sikerült kimutatni. A legtöbb ilyen
8:12 Ez menőbb mint az Instagram: slágereket ad a videókhoz (hvg.hu)
Ezzel az alkalmazással ugyan rövidebb videókat lehet lehet készíteni, mint az Instagram segítségével, de óriási előnye, hogy több mint tízmillió slágerrel lehet feldobni a felvételeket.
7:42 Kiemelt jelentőségű az élet első ezer napja (Metropol.hu)
A bélflórának meghatározó szerepe van az egészség megőrzésében.
7:18 2000 forint kárpótlást kapnak az átvert Android-mobilosok (hvg.hu)
Visszaadja a Google a Virus Shield alkalmazásért kifizetett pénzt azoknak a felhasználóknak, akik letöltötték a Play store-ból a kamu vírusirtót.
6:48 Megállíthatatlan a WhatsApp (168 óra)
Elérte a félmilliárd felhasználót a Facebook által nemrég felvásárolt WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás. Hamarosan ingyen is lehet majd telefonálni vele.
6:27 Harci delfineket és oroszlánfókákat is bevetnek a NATO hadgyakorlatán (ma.hu)
Az amerikai haditengerészet kötelékében összesen mintegy száz palackorrú delfin, kaliforniai oroszlánfóka és beluga cet (fehér delfin) "teljesít szolgálatot".
6:06 Itt kapcsolhatja be az új Twittert (hvg.hu)
A Twitter minden felhasználója számára elérhetővé vált az újfajta profiloldal.
6:06 Imád dolgozni a tehetős munkavállaló (inforadio.hu)
Többre értékelik a munkát a szabadidőnél a jómódú, tanult brit dolgozók - derült ki egy oxfordi tanulmányból. Az új "szuperdolgozók" több időt töltenek a munkahelyükön, mint az alacsonyabb végzettségűek.

2014. április 22. kedd

tegnap
23:48
Ezt nem hitte volna az okos gazdagokról (stop.hu)
Többre értékelik a munkát a szabadidőnél a jómódú, tanult brit dolgozók - derült ki egy oxfordi tanulmányból. Az új "szuperdolgozók" több időt töltenek a munkahelyükön, mint az alacsonyabb végzettségűek.
tegnap
22:36
Elkeserítően megnőtt a rákos esetek száma (stop.hu)
Ötszörösére emelkedett a rosszindulatú bőrrák előfordulási aránya Nagy-Britanniában az 1970-es évek óta - mutatta ki a Brit Rákkutató Intézet jelentése.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: