Tudományos hírek - Friss hírek

15:06 Végre videón a tengeri szörny! (ma.hu)
Képeken már többször láthattuk az atlanti ördöghalat, de videón még sosem - a mélytengerek félelmetes(nek tűnő) ragadozója végre mozgóképen is megmutatkozott. Kattintson, borzongjon!
14:54 Új dinoszauruszfajokat azonosítottak múzeumi fosszíliákból (inforadio.hu)
Két új, szarvval rendelkező dinoszauruszfajt azonosított múzeumi fosszíliákból egy brit kutató - írja a BBC.
13:54 Új dinoszauruszfajokat azonosítottak múzeumi fosszíliákból (stop.hu)
Két új, szarvval rendelkező dinoszauruszfajt azonosított múzeumi fosszíliákból egy brit kutató - írja a BBC.
13:48 Így hekkelj MobilTárcát szinte bármilyen okostelefonra (BerryBlog)
A Magyar Telekom ma az országban elsőként előrukkolt az egyik legmenőbb mobilfizetési megoldással, ami csak létezik: a MobilTárca szolgáltatás lényegében egy virtuális MasterCard PayPass bankkártyát integrál az NFC-képes okostelefonba, meg persze ezen kívül vannak mindenféle hűségkártyák és pontgyűjtő megoldások is a rendszerben, de ezek nyilván a kutyát sem érdeklik. Szóval itt van ez a…
13:48 Hazakerült Berény Róbert elveszettnek hitt főműve (Múlt-kor)
Mintegy kilenc évtized után visszakerült Magyarországra Berény Róbert festőművész egyik elveszettnek hitt főműve, az Alvó nő fekete vázával című festmény, amelyet a Virág Judit Galéria bocsát aukcióra december 13-án.
13:30 Hátrányos helyzetű gyerekeket vár a cirkusz (orientpress)
Az Advent a cirkuszban elnevezésű jótékonysági programon november 26. és 28. között hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyerekeket és csoportokat fogad a Fővárosi Nagycirkusz.
13:12 Emberre is veszélyesek lehetnek a kúpos fókák (origo.hu)
"Óvakodjanak a fókáktól!" - figyelmeztetik a szakemberek az Északi-tenger partjai mentén fürdőzőket. Az elmúlt időben ugyanis egyre több fókák által megcsonkított delfintetemet sodort partra a víz. Ha pedig képesek ezeket a nagy emlősöket megtámadni, akkor az emberek sincsenek biztonságban tőlük.
12:54 Trágár kamucikkel a tudományos hírnév felé (origo.hu)
Egyetlen obszcén mondat hétszáznál is több példányban, csinos, de tökéletesen értelmetlen ábrák, két hivatkozás, no meg némi pénz - és máris hosszabb lesz a publikációs listánk.
12:47 Kun páter a népbíróság előtt (Múlt-kor)
„Talán nincs a történelemben szó még egy ilyen elvetemült szadista gyilkosról, nemcsak az emberi törvényeket csúfolta meg minden rendbeli gaztetteivel, hanem az egyházi és vallási törvényeket is meggyalázta
12:45 Kőkorszaki fanyelű baltát találtak Dániában (Múlt-kor)
Kőkorszaki fanyelű kőbaltát találtak egy feltáráson Dániában. A rendkívül ritka, neolitikumból származó lelet több mint ötezer éves lehet - számolt be róla a BBC News.
12:18 Kevés a hely? Jegyzetelj! – A hatodikos kísérleti nyelvtanmunkafüzet (nyest.hu)
Folytatjuk a kísérleti tankönyvek és munkafüzetek elemzését. Ezúttal következzen a hatodikos Magyar nyelv és kommunikáció munkafüzet, ami bizonyos szempontból nagyon jó, bizonyos szempontból meg nagyon nem. Ötletes és modern szemléletű részeket találtunk az unalmas, hagyományos, ismereteket számon kérő egységek között, és alapvető formai hiányosságokat...
11:42 Arcok és történetek Balatonfüred múltjából (Múlt-kor)
Balatonfüred – főleg XIX. századi – múltját oly mértékig lepte és lepi el a romantikus pátosszal átszőtt naiv elképzelések tömege, hogy az még a megszépített történelem iránt oly fogékony Magyarországon is meglepő.
11:24 Elkészült a százlábú genetikai térképe (origo.hu)
A százlábú genetikai térképét készítette el egy több mint száz tudósból álló nemzetközi kutatócsoport. Felfedezték, hogy az állatnak nincsenek a fényérzékelést, se a biológiai órát kódoló génjei.
11:15 Üstökös a gázködök labirintusában (csillagászat.hu)
Az Antares környéki ködvakalkád önmagában is varázslatos élmény a déli féltekéről. Hát még ha egy üstökös is csatlakozik az égi látnivalókhoz! Borovszky Péter, Namíbia 2014 májusában, amikor hazánkba beköszöntött a nyár, életemben először eljutottam a déli féltekére Namíbiába, a közel
11:15 Te űrparaszt! (ma.hu)
A fenti sértés még sokáig nem hangozhat el, tekintve, hogy komoly kihívásokkal kell szembenéznie az emberiségnek az űrben való növénytermesztés kapcsán. Komoly, de nem legyőzhetetlen kihívásokkal...
10:39 Svájci órákat gyártanak Napóleon DNS-ével (Múlt-kor)
Napóleon DNS-ét építi be órákba egy svájci gyártó: a DeWitt cég a császárnak egy novemberi árverésen megszerzett hajszálaiból származó mikrorészecskéket használ fel a korlátozott szériában készülő kronométerekhez.
9:36 Rettegett Iváné lehet a Szibériában talált rejtélyes kard (Múlt-kor)
Új elmélettel állt elő a Szibéria Excaliburjának is nevezett rejtélyes karddal kapcsolatban egy orosz régész: a Novoszibirszkben, egy nyírfa tövében felfedezett fegyvert Ivan Kolcov kozák vezér vihette magával IV. Iván megbízásából Szibéria meghódítása előtt.
9:27 Zöld lámpa a kormányfő büszkeségének (Népszava)
Több alkalommal is tüntettek a jogszabály ellen az elmúlt hetek folyamán.
9:09 Ez full üres (nyest.hu)
Az angolban a „full” azt jelenti, hogy tele van. Magyarul mégis lehet azt mondani, hogy „full üres”!
9:00 Áder János: 'több ezer nagykövetünk' van Vietnamban (orientpress)
A világ talán legnagyobb nem magyar származású, mégis magyar ajkú közössége él Vietnamban - mondta Áder János köztársasági elnök kedd este, amikor delegáció élén egyhetes hivatalos látogatásra Vietnamba érkezett. A Hanoiban kezdődő program kapcsán a magyar államfő hangsúlyozta, hogy 'több ezer nagykövetünk' van Vietnamban a Magyarországon végzett egyetemisták személyében.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: