Tudományos hírek - Friss hírek

8:48 Hatalmas földrengés Pápua Új-Guineánál (ma.hu)
A Richter-skála szerinti 8-as erősségű! Folyamatosak a rengések a térségben!
8:21 Van egy karkötő, amit minden bulizónak viselnie kell(ene) (hvg.hu)
A Proof nevű készülék képes a viselője bőrén keresztül megmondani, mennyi alkohol van a vérében. Ennek alapján azt is megbecsüli, mikorra józanodik ki az illető.
7:03 Az eddigi legpontosabban mérték meg az antiproton mágneses momentumát a CERN-ben (ma.hu)
Az eredmények azt mutatják, hogy a proton és az antiproton mágneses momentumai azonosak, eltekintve különböző töltésüktől.

2017. január 21. szombat

tegnap
20:06
Ez itt a windowsos szupertelefon – de kell még valakinek windowsos mobil? (hvg.hu)
Első blikkre egy egyszerű nagyméretű telefonnak tűnhet, de a HP újdonsága sokkal több ennél. Kipróbáltuk a külföldön három, Magyarországon két kívánságunkat egyszerre teljesítő Elite x3-at, melyből garantáltan nem lesz tucatmobil.
tegnap
19:12
Szép tájképekkel dobná fel böngészőjét? Chrome-ban megteheti (hvg.hu)
Munka közben sokkal többször látunk új lapot a böngészőben, mint mondjuk a számítógépünk háttértképét, ez a Chrome-bővítmény pont ezért szép és hasznos.
tegnap
17:12
Sietnie kell? Itt a leggyorsabb kompakt szkenner (hvg.hu)
Percenként akár 25 oldalt is elmenthet az Epson új szkennere, és ezzel a leggyorsabbnak számít a maga kategóriájában.
tegnap
14:24
Gombnyomásra gyilkológéppé változtak az egerek (origo.hu)
A zsákmányszerző ölés ősi, ám igen összetett viselkedési és mozgásmintázat. Amerikai kutatók precíz agyi stimulációval derítették fel, hogy egerekben mely agyterületeknek kell összedolgozniuk a sikeres vadászathoz.
tegnap
13:42
Kiszivárgott: így tuningolja fel idén az Apple a MacBook Prókat (hvg.hu)
A 2016-os MacBook Prók nem durrantak túl nagyot, ezért is változtat néhány fontos jellemzőjükön az Apple. De vajon érdemes lesz váltani rájuk?
tegnap
12:12
Évi 400 milliárd dollár kárt okoznak a kibertámadások (hvg.hu)
Nagyobb anyagi kár származik belőle, mint a drogokból, de az átlag felhasználó vírusvédelemmel és tűzfallal alapvetően védve lehet - mondta a szakértő az M1-en.
tegnap
10:27
Ha kétségei volnának: látványos videókkal demonstrálja a Samsung, mire jó a Gear S3 (hvg.hu)
Még a tavalyi szeptemberi IFA-n mutatta be a Samsung legújabb okosóráját, a Gear S3-at, amelynél elsősorban a sokoldalúságot emelték ki. Most videókkal is bizonyítják ezt.
tegnap
8:21
Az a helyzet, hogy 10-ből 2 gyerek elégedetlen szülei internetes viselkedésével (hvg.hu)
Az internetes lehetőségek szabadságának ára van: időnként elvakíthat bennünket a látszólag boldog digitális életünk miközben gyakran észre sem vesszük, hogy ez az online világ milyen módon és mértékben veszélyezteti és károsítja a valós kapcsolatainkat. A Kaspersky Lab által készített legújabb kutatás szerint az emberek harmada kevesebbet beszél személyesen a hozzátartozóival. A szülők egyötöde…

2017. január 20. péntek

péntek
20:51
Nem mindig január 20-án tett esküt a megválasztott elnök (origo.hu)
Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok negyvenötödikként megválasztott elnöke az alkotmányos tradíciókat követve január 20-án, keleti parti idő szerint pontban déli tizenkettőkor tesz elnöki esküt Washingtonban a Legfelsőbb Bíróság elnöke, John Roberts előtt. Az elnöki beiktatási ceremóniák hosszú történetében akad néhány különleges eset is.
péntek
20:18
Közel 500 millió ember imádja: bárkit “szebbé” varázsol ez az alkalmazás (hvg.hu)
A Kínában már régóta népszerű, de a nemzetközi hódítást csak most kezdő szelfiszerkesztő alkalmazás többek között animékből ismerős stílusban teszi “széppé” az embereket. Már a tőzsdén is jegyzik, de jól gondolja meg, hogy letölti-e.
péntek
20:15
Ijesztően magasra emelkedhet a tengerek szintje (origo.hu)
A klímaváltozás miatt jóval magasabbra emelkedhet a tengerek szintje, mint azt eddig vélték - derült ki egy új amerikai kutatásból.
péntek
19:09
Van, ahol 66 ezer forintért adnak kétkamerás okostelefont (hvg.hu)
Nem törvényszerű, hogy egy prémiumjellemzőket felmutató telefonnak egyúttal drágának is kell lennie, jó példa erre az új ZTE-telefon.
péntek
18:39
A nagy kékség (csillagászat.hu)
Az IC 2169 a Monoceros (Egyszarvú) csillagkép irányába eső Monoceros Molekulafelhő Komplexum részlete. A porban gazdag köd fiatal csillagok kék fényét veri vissza. Schmall Rafael, Zselici Csillagpark, Kaposfő Schmall Rafael a Monoceros (Egyszarvú) csillagkép területén keresett ismertebb mélyeges asztrofotós témát:
péntek
17:39
Nézze, pár másodperc alatt lepereg előttünk: így fejlődik a gyerekek látása 1 éves korig (hvg.hu)
Tudományos alapon készült ez a GIF, amely a születéstől kezdve hónapról hónapra illusztrálja, hogyan fejlődik a gyerekek látása 1 éves korig.
péntek
17:06
Árulkodó Facebook: megvan, mikor mutatja be csúcstelefonját az LG (hvg.hu)
Egy árulkodó GIF került ki az LG Mobile Facebook-oldalára. Valószínűleg a G6 bemutatására utal.
péntek
16:45
Szinte minden ember elrontja a választ a következő kérdésre (origo.hu)
Az interneten számtalan könnyebb és nehezebb fejtörő lelhető fel. A következő állítólag a legnehezebbek közé tartozik: az emberek 97 százaléka elrontja először a választ, írja a Daily Mail. A különböző támpontok megadása nyomán azután már nő a helyesen válaszolók aránya. Tesztelje magát ön is!
péntek
15:54
A hangyák ügyesebben tájékozódnak, mint hittük (origo.hu)
Egy tudományos kutatás szerint a hangyák sokkal ügyesebben tájékozódnak, mint gondoltuk volna: a Napot és a memóriájukat is használják az eligazodásban.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: