Kulturális hírek - Friss hírek

7:03 Az első Kapolcska-találkozó szerethető véletlenszerűsége (Magyar Idők)
Különleges időutazásban volt része annak, aki a hét végén ellátogatott az első Kapolcska fesztiválra Kapolcsra: a háromnapos találkozó az 1989-es első kapolcsi napokra emlékeztette az alapítókat. Kilenc udvar volt nyitva a településen, ahol mindenkinek zenélt a Muzsikás együttes, az Ama-dinda, és egy János vitéz ősbemutató is megszületett Vidnyánsz
6:12 Pókember – 10 érdekes tény a filmről (Mozi Mánia)
A Pókember c. filmről árul el 10 érdekességet Videodrome Júliusban a mozikba kerül a Pókember: Hazatérés (Spider-Man: Homecoming), a legújabb szuperhős produkcióra hangolva Videodrome 10 érdekes tényt árul el Sam Raimi 2002-es rendezéséről. Egy pókcsípés nem a világ. Peter Parker (Tobey Maguire), a kétballábas diákújságíró világa mégis fenekestül felfordul, amikor egy laboratóriumi…
6:03 A Kötelék nyert (Hírstart)
A 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nagydíját nyerte el Wunder Judit alkotása.
2:36 VOLT Fesztivál - Hétfőn kezdődik a jubileumi rendezvény Sopronban (ma.hu)
A fesztivál negyedszázados történetében először idén hatnapos a rendezvény, amelyen több mint kétszáz produkciót láthat a közönség.
1:42 Mintegy ötszáz birkából készül pörkölt a karcagi birkafőző fesztiválon (ma.hu)
A hungarikummá vált karcagi birkapörköltet az elmúlt évi rekordhoz hasonlóan az idén is mintegy ötszáz állatból készítik el a XIX. karcagi birkafőző-fesztivál második, szombati versenynapján.
0:48 Csoóri Sándorról elnevezett, a népi kultúrát támogató programot indít a kormány (ma.hu)
A programra az idei költségvetésből 2,5 milliárd forintot különítettek el, a jövő éviből pedig 5 milliárd forintot fordítanak.

2017. június 25. vasárnap

tegnap
23:36
Szeptemberben rendezik az Érdi Jazz Fesztivált (ma.hu)
A koncertek mellett irodalmi est és színházi performance is várja az érdeklődőket az ingyenes Érdi Jazz Fesztiválon szeptember 5. és 10. között.
tegnap
23:33
Aranykapu vakáció: a piac gyümölcsei – Peekaboo (Hírstart)
Hattól tíz éves gyerekeket várnak a Népkör MMK Aranykapu játszóházába a nyáron keddenként és csütörtökönként. E hét csütörtökén a gyermekek a piac legfinomabb gyümölcseivel ismerkednek meg, Gogolák Bencsik Nóra angoltanár pedig Peekaboo foglalkozást tart. A részvételi szándékot előre kell jelezni az alábbi elérhetőségek egyikén: Népkör iroda: 024/5
tegnap
23:27
Aranykapu vakáció: kézműves és angol foglalkozás (Hírstart)
Hattól tíz éves gyerekeket várnak a Népkör MMK Aranykapu játszóházába a nyáron keddenként és csütörtökönként. A résztvevők az „Ügyeskedő” névre keresztelt műhelymunka mellett Gogolák Bencsik Nóra angoltanár Peekaboo foglalkozását is figyelemmel kísérhetik. A részvételi szándékot előre kell jelezni az alábbi elérhetőségek egyikén: Népkör iroda: 024/
tegnap
23:15
A Kötelék kapta a Kecskeméti Animációs Filmfeszt nagydíját (Hírstart)
[…]
tegnap
22:44
Átadták az új helyre költöztetett repülőgép múzeumot (ma.hu)
A Közlekedési Múzeum az idei évtől új családi és múzeumpedagógiai programokat hirdet a kiállítóhelyen, ami a tervek szerint számtalan rendezvénynek ad majd otthont.
tegnap
22:42
Júliusban lesz az ötödik Óbudai Blues Fesztivál (ma.hu)
Az eseménysorozat július 8-án, a Kobuci kertben Little G. Weevil zenész, producer 40. születésnapi koncertjével kezdődik.
tegnap
22:30
A Bee Geesre táncoló angol biztonságiak elviszik a cukiságverseny aranyérmét - videó (HVG)
A securitysek a Gibb testvérek glastonburyi koncertjén táncoltak a zenekar világslágerére.
tegnap
21:51
Rekordszámú nézővel zárta az évadot a Magyar Állami Operaház (Magyar Idők)
Rekordszámú, több mint 600 ezer nézővel zárta a 2016/2017-es évadot a Magyar Állami Operaház – mondta el Ókovács Szilveszter főigazgató vasárnap Budapesten, ahol gálaesttel és a társulat kiemelkedő teljesítményeit elismerő díjak átadásával ünnepelt az intézmény.
tegnap
21:51
Rekordszámú nézővel zárta az évadot a Magyar Állami Operaház (Hírstart)
Rekordszámú, több mint 600 ezer nézővel zárta a 2016/2017-es évadot a Magyar Állami Operaház – mondta el Ókovács Szilveszter főigazgató vasárnap Budapesten, ahol gálaesttel és a társulat kiemelkedő teljesítményeit elismerő díjak átadásával ünnepelt az intézmény.
tegnap
21:45
Itt is, ott is kitárták a múzeumok kapuit (Hírstart)
SZOMBATHELY, CELLDÖMÖLK A vasi megyeszékhelyen a skanzen, Celldömölkön a Kemenes Vulkánpark kapcsolódott a múzeumok éjszakája második felvonásához Szent Iván éjjelén.
tegnap
21:33
Emlékparkot avattak Esterházy Péter tiszteletére (Hírstart)
A rákban elhunyt író nevét mostantól az Egyesített Szent István és Szent László Kórház új onkológiai centruma melletti park viseli.
tegnap
21:30
Emlékparkot avattak Esterházy Péter tiszteletére (HVG)
A rákban elhunyt író nevét mostantól az Egyesített Szent István és Szent László Kórház új onkológiai centruma melletti park viseli.
tegnap
20:51
Kecskeméten kiosztották a 13. KAFF díjait (Hírstart)
A 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nagydíját Wunder Judit Kötelék című rövidfilmje kapta, Bucsi Réka LOVE című alkotása pedig a legjobb rövidfilm kategóriában nyert. A 10. Európai Animációs Játékfilm és Tv-film Fesztivál legjobb egészestés animációja A vörös teknős lett. A közönségdíjat az Életem Cukkiniként vihette haza. Idén 13. alkalommal
tegnap
20:48
Csok, kvóta, szájhazafi, bulibáró – ilyen szavak közül válogatnak a nyelvészek (HVG)
A CSOK, vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezmény mozaikszava lett az év szava – ezt A Magyar Nyelv Múzeumában jelentették be szombaton este a Sátoraljaújhelyhez tartozó Széphalmon, a Múzeumok éjszakája helyi programjai keretében.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: