Kulturális hírek - TOP 4 óra

ma
12:30
A nő csak szülőgép, semmi más (24.hu)
Most épp nem egy nagy bajuszú politikus bácsitól idéztem ugyan, de olyan korban élünk, hogy simán elhinnénk, hogy igen. A szolgálólány meséje épp ezért üt ekkorát.
ma
12:42
Élő adásban fogdosta meg háttértáncosa az énekesnőt (Hírstart)
Botrányba fulladt egy korábbi olasz eurovíziós résztvevő televíziós fellépése. A háttértáncosa ugyanis olyasmit művelt, amire az énekesnő egyáltalán nem számított.
ma
11:24
Meseszép lett az Operett új játszóhelye (24.hu)
Egy hete nyitott meg, fotósunk pedig bejárta az épületrészt.
ma
11:15
„Számomra a rendező még egy problémát jelent, amit meg kell oldani” (szinhaz.hu)
Kókai Tünde, az Örkény fiatal színésznője játssza a főszerepet a színház Hit, remény, szeretet című legújabb bemutatójában. Interjú. [...] Bővebben!
ma
11:00
„Egy ilyen verseny során kinyílik a világ” – már lehet jelentkezni a Fölszállott a páva című műsorba (Híradó)
A verseny korábbi győztesei és résztvevői szerint nagy öröm és boldogság nyerni, de felelősség is egyben. A fiatal tehetségek május 10-ig jelentkezhetnek a Fölszállott a páva című tehetségkutató műsorba.
ma
14:12
Május végén adják át a Dömötör-díjakat Szegeden (Hírstart)
Tizenkilencedik alkalommal adják át a szegedi színházi szakma elismeréseit hagyományos gálaműsor keretében május 20-án. A civil kezdeményezésre 1999-ben létrejött díj 2006 nyarán bekerült Szeged városának hivatalos kitüntetései közé. A díj tizenkét kategóriája a teljes szegedi színházi életet lefedi. Nyolc kategóriában – a legjobb női és férfi szín
ma
11:57
Májusban ingyenes közösségi koncerteket ad a Budapesti Fesztiválzenekar (24.hu)
A BFZ kamaraformációi május 2. és 7. között 21 helyszínen adnak ingyenes közösségi koncerteket.
ma
14:33
Egy héten át Kolozsvárt látja vendégül a Bethlen Téri Színház (szinhaz.hu)
A Kolozsvári7 kisfesztivál programjában a tánc- és színházi előadások mellett szerepel bábelőadás, filmvetítés és irodalmi beszélgetés is. [...] Bővebben!
ma
14:30
Május végén adják át a Dömötör-díjakat Szegeden (Hírstart)
Tizenkilencedik alkalommal adják át Dömötör-díjakat, a szegedi színházi szakma elismeréseit hagyományos gálaműsor keretében május 20-án - közölte Sztáry Erika, az elismerést gondozó kuratórium tagja az MTI-vel.
ma
12:36
Kamarazene karnyújtásnyira (Hírstart)
Priya Mitchell nemzetközi hírű hegedűművésznő, Csillagh Katalin zongoraművész és Győri Noémi fuvolaművész különleges koncertet ad a Zeneakadémia Solti Termében május 3-án a Kamarazene karnyújtásnyira sorozat keretében. A három művész a kamarazene különlegességeiből szólaltat meg egy csokorra valót a 20. századra fókuszálva.
ma
12:00
Májusban ingyenes közösségi koncerteket ad a Budapesti Fesztiválzenekar (Hírstart)
A BFZ kamaraformációi május 2. és 7. között 21 helyszínen adnak ingyenes közösségi koncerteket.
ma
12:00
Ingyenes közösségi koncerteket ad a Budapesti Fesztiválzenekar (Inforádió)
A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi május 2. és 7. között 21 helyszínen adnak ingyenes közösségi koncerteket.
ma
12:36
Létösszegzés világvégi sorokban (Magyar Idők)
Pethő László Árpád Világvégi rajzok című, tizedik megjelent verseskötetét olvasva azon töprengtem, hogy bár múltkor ódát zengtem a költőkről, és arra jutottam, hogy a világon legjobb költőnek lenni, azért nehéz kenyér lehet ez. És az is felmerült bennem, vajon megéri-e? Persze nem anyagilag, hiszen úgy biztosan nem éri meg, de egyáltalán, erkölcsil

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: